για να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουν νέο κόμμα …Κι όλα για να φέρουν άλλοι το κόστος της διασπασεως

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα και όχι σε δημόσιο χώρο, όπως έγινε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη το βράδυ της Τρίτης, με πηγές από το ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ότι πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ πηγές προσκείμενες στον πρώην πρωθυπουργό ανέφεραν ότι το τετ α τετ πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη αναταραχή που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, η θέση του οποίου επιδεινώνεται από την «αιμορραγία» σε στελεχιακό δυναμικό και σε επίπεδο μελών, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν να απειλείται να πέσει στην τρίτη θέση και να χάσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Επίσης, σημειώνουν ότι στο επίκεντρο βρέθηκε η ανάγκη για ενότητα του κόμματος.

Μέχρι τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηρούσε αποστάσεις από τα τεκταινόμενα στο κόμμα – και ιδιαίτερα από την περίοδο της προεκλογικής μάχης για την ανάληψη της προεδρίας – αλλά και εν συνεχεία όταν υπήρξαν οι πρώτες αποχωρήσεις στελεχών.

Ωστόσο, οι καταιγιστικές εξελίξεις τα τελευταία 24ωρα με το «τσουνάμι» αποχωρήσεις στελεχών που επιδεινώθηκαν μετά τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη για το μαξιλάρι των 37 δισ. της κυβέρνησης Τσίπρα, φαίνεται ότι άλλαξαν δραματικά το εσωκομματικό σκηνικό.  

Αυτό φαίνεται ότι έγινε αντιληπτό και από τον κ. Κασσελάκη ο οποίος χθες στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου επισήμανε την  ανάγκη για ενότητα και συσπείρωση στη δύσκολη για το κόμμα συγκυρία.

Επανέλαβε ότι σταθερά «τείνει χείρα φιλίας» στην ομάδα της εναπομείνασας εσωκομματικής αντιπολίτευσης, της ομάδας Αχτσιόγλου η οποία είχε ενημερώσει ότι δεν θα παρίστατο λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Από την Κουμουνδούρου κράτησαν χαμηλούς τόνους καταγράφοντας ως δικαιολογημένη την απουσία.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να διεξαχθεί η διάσκεψη των υποστηρικτών της Έφης Αχτσιόγλου και των «6 + 6» οπότε και θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι και αν θα υπάρξουν εξελίξεις για το μέλλον τους στο ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέχρι στιγμής σενάρια και πληροφορίες να γέρνουν τη ζυγαριά προς την απόφαση να αποχωρήσουν από το κόμμα.

Σήμερα, παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αποχωρεί και από το κόμμα ο Χρήστος Μαϊκίδης. Η απόφασή του αυτή σχετίζεται με τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σαββατοκύριακο.