Εξιχνιάστηκε διάρρηξη παντοπωλείου σε χωριό της Άρτας

Εξιχνιάσθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείων Τζουμέρκων σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας διάρρηξη καταστήματος, που έγινε σε χωριό της Άρτας τον περασμένο Οκτώβριο. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος παραβίασε νυχτερινές ώρες την πόρτα παντοπωλείου, από όπου αφαίρεσε τσιγάρα και κέρματα, συνολικής αξίας 235 ευρώ.  

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

μέθοδο της απασχόλησης σε περιοχή της Πρέβεζας

Αφαίρεσαν μέσα από σπίτι ηλικιωμένης χρηματικό ποσό 3.240 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από τον Αστυνομικό Σταθμό Πάργας κλοπή, που έλαβε χώρα την 3/3/2024 σε περιοχή της Πάργας, υπόθεση για την οποία ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαπές. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενες μετέβησαν σε σπίτι ηλικιωμένης και αφού την απασχόλησαν με διάφορα προσχήματα αποσπώντας την προσοχή της, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -3.240- ευρώ. 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.   

Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στα Ιωάννινα για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης 

Συνελήφθη επιπλέον μία αλλοδαπή για παραμέληση της εποπτείας τους

Συνελήφθησαν χθες (08-03-2024) νωρίς το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ανήλικοι, ημεδαπός και αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα,χθες μετά τα μεσάνυχτα οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι πεζή, προσέγγισαν ημεδαπό με το πρόσχημα ότι τυγχάνει γνωστός τους και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί αφαίρεσαν από το λαιμό του χρυσή αλυσίδα με σταυρό.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορούμενους με βάση τη δοθείσα περιγραφή και στη συνέχεια αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και συνελήφθησαν. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ανευρέθηκε η κλεμμένη αλυσίδα με τον σταυρό, ενώ συνελήφθη επιπλέον μία αλλοδαπή, για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.