Σε απόγνωση ασθενείς σε όλη την χώρα – Απαξίωση του ΕΣΥ και κατάρρευση των στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας

Αναστολή τακτικών χειρουργείων και ιατρείων στα νοσοκομεία – Τριτοκοσμικές συνθήκες καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους Έλληνες ασθενείς, που υφίστανται καθημερινά τις συνέπειες της πλήρους απαξίωσης του ΕΣΥ και της κατάρρευσης στοιχειωδών υπηρεσιών Υγείας.

Τα προβλήματα στα νοσοκομεία της χώρας αποτελούν πλέον συνηθισμένη είδηση στα δελτία ειδήσεων, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απόγνωση βλέποντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη να τους εμπαίζει και να παίζει με την υγεία τους.

Σε… μόδα έχει εξελιχθεί η πολιτική ακύρωσης τακτικών χειρουργείων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, καθώς ένα μετά το άλλο αφήνουν σύξυλους τους ασθενείς που περιμένουν στην ουρά ακόμη και πάνω στο χειρουργικό τραπέζι.

Σειρά πήραν τα νοσοκομεία Έδεσσας και Βενιζέλειο Ηρακλείου, τα οποία ανακοίνωσαν την αναστολή των τακτικών χειρουργείων, για ολόκληρο τον μήνα το πρώτο και από τις 15 Οκτωβρίου το δεύτερο.

Γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό καταγγέλλουν πρωτοφανείς συνθήκες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αρμόζουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα. Στο Βενιζέλειο, μάλιστα, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης αναστέλλεται η λειτουργία και των τακτικών και απογευματινών ιατρείων.

Σφήκες τσιμπούσαν ασθενείς
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έκλεισε θάλαμος στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Νίκαιας, επειδή εισέβαλλαν σφήκες και τσιμπούσαν ασθενείς.

«Φέρουν μεγάλη ευθύνη για τα κτηριακά προβλήματα στα νοσοκομεία και οι ίδιοι οι διοικητές» υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, και επισημαίνει ότι απαιτείται χρηματοδότηση εδώ και τώρα.

«Υπάρχουν διοικητές Νοσοκομείων που μοχθούν νυχθημερόν για την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, έστω σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο της σοβαρής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης της Δημόσιας υγείας. Υπάρχουν, όμως, και δημοσιοσχεσίτες διοικητές για το «φαίνεσθαι» σκορπάνε τα λεφτά σε έργα βιτρίνας και σε εργολάβους. Έχουμε πάνω από 7 χρόνια που καταγγέλλουμε τις κτηριακές συνθήκες σε πολλά νοσοκομεία, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός. Πώς είναι δυνατόν τα περισσότερα νοσοκομεία να μην διαθέτουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας λόγω έλλειψης συστημάτων πυρανίχνευσης και πυροπροστασίας;» τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

karditsastakra