Η κα Αχτσιογλου -και είναι απόλυτως ανθρώπινο κι εύλογο-δεν μπορεί να χωνέψει πως μια εύκολη νίκη της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ χάνεται απότομα από έναν μετεωρίτη που όμοιο του δεν εχει ξαναδεί η χώρα…Η στρατηγική της λοιπόν όπως ξεδιπλώνεται είναι μονόδρομος και για ψυχολογικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους και θα την πάει μέχρι τέλους , ώστε να διασφαλίσει κάποια άλλοθι για την επικείμενη ήττα… Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ όπως το καταγράφει ο liberal και θα καταλάβετε…

Tzafnews.gr

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Μία ημέρα μετά τη δήλωσή της ότι δεν θα ανεχθεί πλέον συκοφαντίες εναντίον της, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, επανήλθε, εξαπολύοντας πυρά κατά του Παύλου Πολάκη, για επιθέσεις εναντίον της και άφησε αιχμές κατά τον Στέφανο Κασσελάκη, που δεν τις καταδικάζει. 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενότητα στο κόμμα, η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε: «Η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».

«Σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις», είπε και δήλωσε «απολύτως αισιόδοξη» ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής».

Παράλληλα, καταλόγισε στον συνυποψήφιό της έλλειψη πολιτικού σχεδίου. «Δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου, γι’ αυτό ζήτησα ντιμπέιτ. Υπάρχει ένα ερωτηματικό ως προς το πολιτικό σχέδιο του Στέφανου Κασσελάκη. Είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενό του. Περιορίστηκε σε κάποια συνθήματα, όμως δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Όταν λέμε θα τα αλλάξουμε όλα, πρέπει να λέμε και ποια. Απαιτείται γνωστοποίηση και ενημέρωση των θέσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε τις αιχμές της λέγοντας πως ο Στ. Κασσελάκης δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί, σε αντίθεση με την ίδια, δεν έχει πολιτικό σχέδιο.

«Εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία»., επισήμανε.

Κάλεσε, επίσης, σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές ώστε «να δημιουργηθεί ένα πολύ μεγάλο ρεύμα» επισημαίνοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή γιατί αυτό είναι ισχυροποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι μήνυμα ότι είμαστε ενωμένοι και προχωράμε δυνατά, είναι μήνυμα ότι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν κυβερνά με λευκή επιταγή, αλλά η αριστερή, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει δυναμικά και διεκδικεί ξανά τη διακυβέρνηση».