Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν οι κάτοικοι της Φαρκαδόνας, σχετικά με την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας και τις φονικές πλημμύρες, κάνοντας λόγο για αγνώστους που έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα. Η κίνηση αυτή, σύμφωνα με τους 30 κατοίκους, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν μήνυση, είχε οδυνηρές συνέπειες για το χωριό τους, το οποίο πλέον είναι ένα απέραντο ποτάμι.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο δικηγόρος των εναγόντων κατηγόρησε ευθέως την τοπική αυτοδιοίκηση ότι, σε συνεννόηση με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έσπασαν το φράγμα του Ενιπέα, με σκοπό τα νερά των πλημμυρών αντί για την Καρδίτσα να πάνε στα γύρω χωριά, μεταξύ των οποίων και η Φαρκαδόνα.

Ο νομικός είπε πως, υπάρχουν και φωτογραφίες από τα σπασμένα σημεία και κατήγγειλε πως το ίδιο έγινε και σε φράγμα της Λάρισας.

«Στη Φαρκαδόνα έχουν καταστραφεί όλα τα σπίτια, το νερό ήταν 30 μέτρα και επαγγελματίας που είχε συνεργείο, καταστράφηκαν τα πάντα. Το χωριό θα μπορεί να κατοικηθεί σε 2-3 χρόνια», εκτίμησε.