Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία της συζύγου του και της γιαγιάς της με αρσενικό, κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 51 ετών λέκτορας του ΑΠΘ. Οι δικαστές του Εφετείου, τακτικοί και λαϊκοί, με την ετυμηγορία τους δεν διαφοροποιήθηκαν από την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που τον είχε κρίνει ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά συρροή.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τους συνηγόρους υπεράσπισης να ζητούν από το δικαστήριο την αναγνώριση ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, προσδοκώντας να «σπάσουν» την ποινή των δις ισοβίων που είχε επιβληθεί πρωτοδίκως στον εντολέα τους.

Το χρονικό

Γιαγιά και εγγονή έχασαν τη ζωή τους τον Αύγουστο του 2013, ύστερα από νοσηλεία στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να επιβεβαιωθεί αρχικά η δηλητηρίαση από αρσενικό. Πρώτα πέθανε η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε για μικρό διάστημα, και λίγες ημέρες αργότερα η εγγονή της. Οι υποψίες περί θανάτου από δηλητηρίαση επιβεβαιώθηκαν από τα αποτελέσματα των εκτεταμένων εργαστηριακών εξετάσεων και την εκταφή των σορών.

Στο στόχαστρο βρέθηκε ο 51χρονος, που μέχρι σήμερα αρνείται τα πάντα, ισχυριζόμενος πως η δηλητηρίαση οφείλεται σε νάτριο που υπήρχε στο νερό του εξοχικού σπιτιού της οικογένειας στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Ο 51 ετών λέκτορας κατέστη κατηγορούμενος και προφυλακίστηκε τον Ιανουάριο του 2016, ενώ δύο χρόνια αργότερα -τον Μάρτιο του 2018- ακολούθησε η ομόφωνη καταδίκη του από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοφανής στα ποινικά και αστυνομικά χρονικά της χώρας υπόθεση έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στο ακροατήριο του Εφετείου, με τον κατηγορούμενο να επιμένει για την αθωότητά του, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες αβάσιμες και αναπόδεικτες.

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο λέκτορας χορηγούσε αρσενικό στη σύζυγό του μέσω φαγητού και νερού ακόμη και όταν αυτή χαροπάλευε στο νοσοκομείο, ενώ οξεία δηλητηρίαση έπαθε και η γιαγιά έχοντας πιει νερό στο οποίο είχε διαλυθεί αρσενικό. Ο 51χρονος είχε συνάψει σχέση με μία φοιτήτριά του, με την οποία μάλιστα απέκτησε αργότερα και ένα παιδί, και θέλοντας να κρατήσει την επιμέλεια της κόρης του με την 34χρονη, κατηγορείται ότι αποφάσισε να τη σκοτώσει, καθώς όπως περιγράφεται και στο κατηγορητήριο, θεωρούσε πως ένα διαζύγιο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην καριέρα του ως πανεπιστημιακός. Αναφορικά με τη γιαγιά, αυτή φέρεται να ήταν μία «παράπλευρη απώλεια» για να ενισχυθεί η εκτίμηση του θανάτου λόγω δηλητηρίασης από το νερό του εξοχικού.

in.gr