Ένοχος κρίθηκε από αλβανικό δικαστήριο ο Φ.Μπελέρης, ο οποίος καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκισης. Στον συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση, επιβλήθηκαν 18 μήνες με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, ο Φρέντι Μπελέρης στην απολογία του απευθύνθηκε στους δικαστές, δηλώνοντας: «Σήμερα θα πρέπει να πείτε όχι στην πίεση της εξουσίας, όχι στην τιμωρία χωρίς στοιχεία, όχι στις διακρίσεις, να πείτε όχι στον αρρωστημένο εθνικισμό, να πείτε ναι στη διάκριση των εξουσιών, να πείτε ναι στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη, να πείτε ναι στην ισότητα ενώπιον του νόμου».

«Θέλω να σας πω με πλήρη βεβαιότητα ότι από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε αυτή η υπόθεση και μέχρι σήμερα, είναι και παραμένει ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα. Η απόφαση για την σύλληψή μου ελήφθη την Τετάρτη, 10.05.2023, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου συμμετείχαν αρχηγοί από όλα τα αστυνομικά τμήματα. Αυτήν ακριβώς την απόφαση ήρθε να νομιμοποιήσει η πρόταση των εισαγγελέων. Το σχέδιο ήταν να με συλλάβουν προκειμένου να χάσω τις εκλογές και να με αφήσουν ξανά ελεύθερο μια εβδομάδα μετά τις εκλογές. Το εν λόγω σχέδιο, το χάλασαν οι πολίτες της Χειμάρρας που με εξέλεξαν δήμαρχο» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του.

Νωρίτερα απευθύνθηκε με επιστολή του στους πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλβανία.

Φρέντης Μπελέρης μετά την καταδίκη: Συνεχίζω τον αγώνα για Δικαιοσύνη, θα φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης

«Το έγκλημά μου είναι ότι εμείς οι Χειμαρραίοι θέλουμε να είμαστε οι κύριοι της προγονικής μας γης. Το έγκλημά μου είναι ότι οι συμπατριώτες μου Χειμαραίοι με εξέλεξαν Δήμαρχο ενάντια στα σχέδια του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα» δήλωσε ο Φρέντης Μπελέρης σχολιάζοντας την απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου που τον καταδίκασε με δύο χρόνια φυλακή για διαφθορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος της Χειμάρρας μιλά για μια δίκη παρωδία και παράλληλα διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για Δικαιοσύνη και Δημοκρατία. «Έχω τόση υπομονή όση χρειάζεται για να φτάσω στο τέρμα αυτής της υπόθεσης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

karditsastakra