Άλλωστε όσοι παλιότεροι και απροκατάληπτοι ενθυμούμαστε την Σαμπρα και τη. Σατιλα..Ο Σαρον ως στρατιωτικός ήταν εκεί..

Οι φρικαλεότητες που διέπραξαν οι μαχητές της Hamas κατά την εισβολή τους στο Ισραήλ καθώς σκότωσαν αδιακρίτως εκατοντάδες απλούς πολίτες, σφαγιάζοντας και αποκεφαλίζοντας ακόμα και μωρά μέσα στα σπίτια τους, πυροδοτούν έναν ανελέητο κύκλο αίματος που δεν γνωρίζει από κανέναν περιορισμό ή έστω τήρηση των στοιχειωδών κανόνων πολέμου.
Αντιθέτως, ανοίγει το δρόμο στη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, τα οποία καμία πλευρά δεν είναι σε θέση να ελέγξει.
Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται – όπως λέει – η ανταλλαγή πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων του 17ου τάγματος και τεσσάρων Παλαιστινίων κοντά στην παραλία Zikim που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως αναφέρεται, οι Παλαιστίνιοι εντοπίστηκαν από τη στρατιωτική μονάδα Maglan και το 52ο Τάγμα Τεθωρακισμένων.

η ιστοσελίδα southfront υποστηρίζει πως το βίντεο δείχνει τα νεκρά πτώματα τεσσάρων Παλαιστινίων μαχητών να βρίσκονται με όπλα.

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός αποκαλύπτει ότι οι μαχητές πυροβολήθηκαν αφού παραδόθηκαν.

Επιπλέον, το βίντεο από το drone επιβεβαίωσε ότι τα θύματα δεν ήταν οπλισμένα και ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έβαλαν αργότερα όπλα δίπλα στα πτώματα, προφανώς σε μια προσπάθεια να κρύψουν το έγκλημα πολέμου τους και να κηρύξουν τη νίκη τους.