ο τέως βουλευτής επι σειρά ετών του Νόμου Ιωαννίνων Λευτέρης Καλογιάννης, πλήρης ημερών στα 94 χρόνια του.. Ο γραφών τον ε γνώρισε ως νεαρός ΟΝΝΕΔιτης ακόμη όταν τα γραφεία της κραταιας τότε οργάνωσης ήταν πάνω από τα δικά του επι της Δωδώνης και είχε ολοκληρωμένη άποψη για τον δυναμισμό το πάθος και την αποτελεσματικότητα του στο πολύ δύσκολο ακόμη τότε ψηφοδελτιο της ΝΔ όπου δέσποζε η παρουσία του Αβερωφ.. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του..Στη φωτο απο αριστερά ο εκλιπών, ο Στέφανος Μάνος σε επίσκεψη του στα Ιωαννινα, ο Χρήστος Ιωαννου , συμπέθερος του Λευτέρη και ο εκδότης μας και τότε εκδότης των ΠΡΩΙΝΩΝ ΝΕΩΝ των Ιωαννίνων Γιωργος Τζιαφας πιθανόν το 1992 , σίγουρα στο ξενοδοχείο Galaxy

Tzafnews.gr

Λ. Καλογιάννης είχε γεννηθεί στους Χουλιαράδες των Ιωαννίνων το 1930 και φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του ΕΜΠ.

Διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής, με το όνομά του να  έχει συνδεθεί με την «αρπαγή» της κάλπης κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας,  στις 23 Μαρτίου 1985.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έλαβε 181 ψήφους, πλην όμως γεννήθηκε ζήτημα για τα ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές (σσ: αυτό όπου αναγραφόταν το όνομα του Χρ. Σαρτζετάκη ήταν μπλέ) , κάτι που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε ως απόπειρα ακύρωσης του μυστικού χαρακτήρα της ψηφοφορίας, επειδή, όπως υποστήριξε, το χρώμα του κάθε ψηφοδελτίου διακρινόταν από τον ημιδιαφανή φάκελο.

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων ο Λ. Καλογιάννη άρπαξε την κάλπη και βάζοντάς την στον ώμο, την μετέφερε στα γραφεία του κόμματός του. Η κάλπη επιστράφηκε.