Το συγκεκριμένο αίτημα αναφέρεται στην τεχνική έκθεση του κ. Κοκοτσάκη, η οποία παραδόθηκε στον εφέτη ανακριτή πριν μερικούς μήνες από τον κ.Χρήστο Κωνσταντινίδη, σύζυγο της Βασιλικής Χλωρού που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη.

Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο κοντέινερ που ήταν έμφορτο είχε εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες αμέσως μετά τη σύγκρουση και στη συνέχεια παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Μετά το αίτημα του κ.Κωνσταντινίδη και στο πλαίσιο της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και της εξέτασης κάθε αιτήματος των συγγενών όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ο εφέτης ανακριτής ζήτησε τη μεταφορά του εν λόγο κοντέινερ στο Κουλούρι προκειμένου να εξεταστεί από μεταλλουργούς.

Την ίδια στιγμή εκκρεμούν δύο κρίσιμα αιτήματα του ανακριτή που έχουν να κάνουν με την ανάφλεξη, τη φωτιά και το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Συγκεκριμένα εκκρεμεί η παράδοση του πορίσματος του χημικού μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την φωτιά αλλά και τα αποτελέσματα της προσπάθειας ανάκτησης του βιντεοληπτικού υλικού από τους σκληρούς δίσκους των καμερών που ήταν τοποθετημένες στους σταθμούς απ’ όπου διήλθε η εμπορική. Θυμίζουμε ότι η ανάλυση για το βιντεοληπτικό υλικό πραγματοποιείται σε ειδικό εργαστήριο στην Αγγλία.

Το τελευταίο διάστημα ωστόσο καταγράφηκε μια σημαντική εξέλιξη ως προς το σκέλος της διερεύνησης ύπαρξης ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Σιδηροδρόμου. Ο εφέτης ανακριτής φαίνεται να κατέληξε σε ευθύνες στελεχών της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων και πλέον απομένει η τελική υπογραφή του εισαγγελέα για την άσκηση ποινικής δίωξής.