Με όλον τον σεβασμό πραγματικά στον κύριο Συνταγματολογο το αν θα ψηφιστεί κάποιο κόμμα, αφορά τον Ελληνικό λαό κι όχι τις ιδεολογικές υποκειμενικες κρίσεις, τις δικές του η του οπουδήποτε,αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία….Ο Κασιδιαρης εκτίει μια συγκεκριμένη ποινή για κάποιες πράξεις που του καταλογιστηκαν, χωρίς μάλιστα να έχουν κριθεί τελεσιδικως…Από κει και πέρα το αν θα συμμετέχει στις εκλογές το κόμμα Έλληνες η οποίο άλλο έχει την στήριξη του, αφορά τον Άρειο Παγο, ούτε τα…λαϊκά ούτε τα ποινικά δικαστηρια….Αν έχουν….διαπραχθει….εγκληματικές πράξεις από συγκεκριμένα πρόσωπα ή τον ηγετικό πυρήνα συγκεκριμένων κομμάτων, ας τα υποδείξει ο κ Καθηγητής.. αλλά ταλλα ειναι απλά εκτιμήσεις του κι όχι κριτήρια συμμετοχής στις εκλογές η αποκλεισμού.. Έλεος πια..

Tzafnews gr

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ,efsyn

Ο κορυφαίος συνταγματολόγος είπε ότι η δήλωση του πρωθυπουργού για νομοθετικές πρωτοβουλίες θα περιορίζουν τις εγκληματικές οργανώσεις τύπου Χρυσής Αυγής διέπεται από «γενικότητα», τόνισε ότι πιο ουσιαστική θα ήταν εκ μέρος της κυβερνητικής παράταξης η μη «διολίσθηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής προς την ακροδεξιά ατζέντα, που έχει ως αποτέλεσμα τη νομιμοποίησή της σε ένα ευρύ ακροατήριο, προετοιμάζοντάς το να υποδεχτεί την ορίτζιναλ Ακροδεξιά».

Να μην καταλήξουν σε λόγια του αέρα κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου, Ξενοφών Κοντιάδης, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι προετοιμάζει νομοθετική πρωτοβουλία για να «μην εκπροσωπούνται στη Βουλή εγκληματικές οργανώσεις», ασκώντας παράλληλα ουσιαστική κριτική στην κυβερνητική παράταξη για την ευθύνη που έχει για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό.

«Δεν θα διαφωνήσει κανείς» για τον νομοθετικό περιορισμό των εγκληματικών οργανώσεων, έγραψε ο κ. Κοντιάδης σε ανάρτησή στον λογαριασμό του στο Facebook, κάνοντας ωστόσο λόγο για «γενικότητά» στη δήλωση Μητσοτάκη.

«Το ζήτημα είναι όμως να συγκεκριμενοποιηθεί με ποιον ακριβώς τρόπο θα μπλοκαριστεί η συμμετοχή στις εκλογές των εν λόγω εγκληματικών οργανώσεων χωρίς να υπάρξει παραβίαση του Συντάγματος, στο οποίο προβλέπεται ότι στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων μπορεί να επιβληθεί μόνο μετά από αμετάκλητες καταδικαστικές απoφάσεις», επισημαίνει ο κορυφαίος συνταγματολόγος. 

Ο Καθηγητής ξεκαθάρισε όμως ότι άλλο είναι το διακύβευμα στην ήττα νεοναζί τύπου Κασιδιάρη και των πολιτικών μορφωμάτων που συγκροτούν. «Ο Κασιδιάρης θα βρει μια νομική φόρμουλα για να κατέβει στις εκλογές, έστω μέσω παρένθετων προσώπων, άρα το ζητούμενο τελικά είναι να μην προσελκύσει ψηφοφόρους. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα, στο όριο της συνταγματικής νομιμότητας και με κίνδυνο να προκαλέσουν την “ηρωοποίηση” των αποκλειόμενων από τις εκλογές», εξήγησε ο Ξενοφών Κοντιάδης.

Παράλληλα, πρότεινε πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους από εκείνους της κυβέρνησης, με τους οποίους το πολιτικό σύστημα θα μπορούσε να θωρακιστεί πολύ αποτελεσματικότερα από την επιρροή νεοναζιστικών μορφωμάτων, ασκώντας κριτική στη Νέα Δημοκρατία για την επικοινωνιακή τακτική που ακολουθεί με τη «διολίσθηση του πολιτικού λόγου και της πολιτικής πρακτικής προς την ακροδεξιά ατζέντα, που έχει ως αποτέλεσμα τη νομιμοποίησή της σε ένα ευρύ ακροατήριο, προετοιμάζοντάς το να υποδεχτεί την ορίτζιναλ Ακροδεξιά». 

Μάλιστα, ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου υπέβαλε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα προς τους πανταχού υπεύθυνους για την παράδοση πολιτικού και επικοινωνιακού χώρου στη Χρυσή Αυγή να δρα και να αυξάνει την επιρροή της στην ελληνική κοινωνία. «Ακόμη δεν έχουν απαντηθεί από το πολιτικό σύστημα ερωτήματα όπως: Ποιος ευθύνεται για την πολιτική άνοδο της Χρυσής Αυγής; Γιατί καθυστέρησαν τόσο τα «αντανακλαστικά» της δημοκρατίας και χρειάστηκε η δολοφονία ενός νέου ανθρώπου για να αμυνθεί; Πώς φτάσαμε να δίνεται απεριόριστο βήμα σε στελέχη της από τα ΜΜΕ ή να στηρίζονται από συγκεκριμένα κέντρα οικονομικής και επικοινωνιακής ισχύος; Πώς δέχονταν να συνομιλούν ή να συνυπάρχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις με τους διευθύνοντες της εγκληματικής οργάνωσης οι εκπρόσωποι του λεγόμενου “δημοκρατικού τόξου”; Γιατί καθυστέρησε τόσο η απόφαση της Δικαιοσύνης; Πώς έφτασε η Χρυσή Αυγή να έχει τόσο επιρροή στα σχολεία;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντιάδης.