Ανακοίνωση του Αρείου Πάγου

Αποφασίστηκαν από το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου τα κόμματα που λαμβάνουν το «πράσινο φως» για να συμμετάσχουν τελικά στις εκλογές 2023.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το κόμμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη με ψήφους 9 -1 αποκλείστηκε από τις εκλογές, ενώ το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου πήρε το «πράσινο φως» συμμετοχής στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Σημειώνεται πως θεωρείται βέβαιο ότι μετά τον αποκλεισμό τους οι επικεφαλής των κομμάτων θα προσφύγουν στο εκλογοδικείο, αλλά και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Τις προηγούμενες ημέρες και χωρίς να έχουν προλάβει να καταθέσουν υποψηφίους, έγινε γνωστό πως ο Άρειος Πάγος απέκλεισε την «Πατριωτική Ένωση – Πρόδρομος Εμφιετζόγλου», στο οποίο αντιπρόεδρος του οποίου είναι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, ενώ εκτός μάχης έμεινε και το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες».

Σε λίγο αναμένεται και  η λίστα με όλα τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε σήμερα ότι «αύριο το απόγευμα και αφού ολοκληρωθεί επισήμως η διαδικασία παρωδία στο θέατρο σκιών του Μητσοτάκη θα εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Πριν από λίγα λεπτά ο ΣΚΑΪ ως νέο μαντείο των Δελφών προανήγγειλε και «προφήτευσε» την παράνομη και πραξικοπηματική απόφαση αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές. Έτσι αποδείχθηκε περίτρανα ότι δεν υπάρχει καμία κεκλεισμένων των θυρών σύσκεψη στον Άρειο Πάγο…

— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) May 2, 2023