Εκτεταμένες επιχειρήσεις, με αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες μάχες, για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών της Χαμάς που βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος και την απελευθέρωση των ομήρων διεξάγουν οι ισραηλινές δυνάμεις.

Προ των πυλών και χερσαία επέμβαση του Ισραήλ και στη Γάζα μετά την άνευ προηγουμένου αποτρόπαια επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 700 Ισραηλινών και Παλαιστινίων, σύμφωνα με το Reuters, ενώ παραμένουν δεκάδες όμηροι πολίτες (γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι) και στρατιώτες.

Αλγεινή εντύπωση και διεθνή κατακραυγή συνεχίζουν να προκαλούν τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και στα οποία απεικονίζονται οι δραματικές στιγμές που ζουν οι Ισραηλινοί άμαχοι που έχουν αιχμαλωτιστεί από το πρωί του Σαββάτου από τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz», οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού συγκρούστηκαν με 10 τρομοκράτες στον αστυνομικό σταθμό του Σντερότ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα και πλέον υπάρχει εικόνα ότι ολόκληρη η περιοχή έχει περάσει και πάλι υπό ισραηλινό έλεγχο.

Όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει πως έχει πάρει υπό τον έλεγχο του κατά τη διάρκεια της νύχτας τις περισσότερες περιοχές, στις οποίες είχαν εισβάλει τρομοκράτες της Χαμάς το πρωί του Σαββάτο. Συγκρούσεις συνεχίζονται πάντως, στην πόλη Μπε’ερί, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, στο Σντερότ και τέσσερις ακόμα περιοχές.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι κάτοικοι στο Κφαρ Αζά, μια ακόμα περιοχή στα σύνορα Ισραήλ-Γάζας, βρίσκονται ακόμα μέσα στα σπίτια τους και περιμένουν βοήθεια από τον ισραηλινό στρατό.