110 εγκλωβισμένοι κάτοικοι & τουρίστες στον Άη Γιάννη Πηλίου
Κάτοικος του χωριού εκλιπαρεί για βοήθεια: «Μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, βοηθήστε μας»

Στο έλεος της κακοκαιρίας Daniel βρίσκεται ο Βόλος και για άλλη μία φορά οι πολίτες αυτής της χώρας βρίσκονται απροστάτευτοι απέναντι σε οποιοδήποτε καιρικό φαινόμενο με την κυβέρνηση να είναι θεατής.

«Ζητάμε άμεση βοήθεια, μας έχουν εγκαταλείψει όλοι, από τις 7 το πρωί καλούμε στο 112, την πυροσβεστική, στον δήμο και δεν υπάρχει κανένας. Αυτοκίνητα έχουν μπει στη θάλασσα, θα θρηνήσουμε νεκρούς, κινδυνεύουν άνθρωποι με μικρά παιδιά, δεν μας ενδιαφέρουν τα αυτοκίνητα, ζητάμε βοήθεια. Έχει σπάσει το ποτάμι. Βοηθήστε μας!» είναι τα συγκλονιστικά λόγια κατοίκου στον Άη Γιάννη Πηλίου, η οποία έχει εγκλωβιστεί μαζί με 110 συγχωριανούς και τουρίστες στο παραθαλάσσιο χωριό και ζητούν βοήθεια για να απομακρυνθούν με ασφάλεια!

Οι πολίτες είτε θα καίγονται είτε θα πνίγονται κι αν προστεθούν κι άλλες πιθανές φυσικές καταστροφές υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να κινδυνέψουν οι ζωές τους και οι περιουσίες τους.

Τα βίντεο συγκλονίζουν καθώς φαίνεται η ορμητικότητα των νερών, τα οποία έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στη θάλασσα, ενώ οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Στην χωριό του Αγίου Ιωάννη Πηλίου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν χειμάρρους που σχηματίστηκαν από την κακοκαιρία να έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στη θάλασσα.

Σημειώνεται πως στη Ζαγορά Πηλίου έπεσαν πάνω από 500 χιλιοστά βροχής, ενώ ο τεράστιος όγκος βροχής θα βρει διέξοδο στη θάλασσα προκαλώντας πλημμύρες…

Ο ποταμός Κραυσίδωνας έχει ήδη «φουσκώσει» από τον τεράστιο όγκο της βροχής και πέρασε και στους δρόμους φέρνοντας μεγάλη ποσότητα νερού, λάσπης και φερτών υλών πλημμυρίζοντας και σπίτια.

Σημειώνεται ότι ήδη υπάρχει ένας νεκρός ηλικιωμένος κτηνοτρόφος ενώ αγνοείται και ένας 42χρονος άνδρας.

Η απορία όλων βέβαια είναι η εξής: Η κυβέρνηση θεωρεί πως ήταν έτοιμη και για αυτή την καταστροφή;

Γιατί πάντα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Περιουσίες καταστρέφονται, άνθρωποι πεθαίνουν και χιλιάδες κάτοικοι μετακινούνται μέσω 112 σαν πρόσφυγες στον τόπο τους…