Στην επιστολή τους αναφέρουν:

«Η επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο Κρήτης αναμένεται με αγωνία από πλήθος επαγγελματικών φορέων, συλλόγων αλλά και πολιτών τους τελευταίους μήνες. Μετά τη λήξη του προηγούμενου άγονου διαγωνισμού αναμενόταν η επαναπροκήρυξή του με διαφορετικούς όρους, όμως έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία νεότερη ενημέρωση.

Υπενθυμίζεται πως η δρομολόγηση της συγκεκριμένης πτήσης είναι πολύ σημαντική και για τις δύο Περιφέρειες με δεδομένο πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση αμφίδρομα για την οργάνωση τουριστικών πακέτων, οργανωμένων εκδρομών συλλόγων και σχολικών ιδρυμάτων, αλλά και μεγάλη ζήτηση για τη μετακίνηση μεμονωμένων τουριστών.Παράλληλα, είναι εξαιρετικά σημαντική για τη μετακίνηση φοιτητών που σπουδάζουν στα δύο μεγάλα περιφερειακά πανεπιστήμια των Ιωαννίνων και της Κρήτης, καθώς και για την ομαλότερη διεξαγωγή της πληθώρας επιστημονικών και εκπαιδευτικών συνεδρίων που διεξάγονται συχνά και στις δύο περιοχές. Σημειώνεται ακόμα πως υπάρχει σημαντικός αριθμός πολιτών που μετακινείται με μεγάλη συχνότητα μεταξύ των περιοχών για επαγγελματικούς, οικογενειακούς και άλλους λόγους.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα-Ηράκλειο Κρήτης με αναπροσαρμογή του ύψους της επιδότησης».

Την επιστολή υπογράφουν:

Ομοσπονδία ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων και καταλυμάτων Ηπείρου – Πρόεδρος Ελευθέριος Ζαρκάδας

Σωματείο τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Νόμου Ιωαννίνων – Πρόεδρος Γεώργιος Αλεξανδρής

Σωματείο Καφέ Μπαρ, Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων «Παμβώτις» – Πρόεδρος Δημήτρης Τάτσης

Σύλλογος Κρητών Ηπείρου – Πρόεδρος Μανώλης Κοντογιάννης

Σύλλογος Ηπειρωτών Ν.Ηρακλείου – Πρόεδρος Σταύρος Δημητρίου

Σύλλογος Ηπειρωτών Χανίων – Πρόεδρος Γιάννα Παρουτιάδου

Σύλλογος Ηπειρωτών Λασιθίου – Πρόεδρος Γεώργιος Στάμος

Πρώην Πρόεδρος ΕΞΝΙ – Στάθης Σιούτης

Αντιπρόεδρος ΕΞΝΙ – Έφη Εξάρχου