Σερφάρισμα… από 5 ετών

Ούτε λίγο ούτε πολύ, το 90% των Ελλήνων πολιτών είναι όλη μέρα με ένα κινητό στο χέρι. Αυτό αποκάλυψε έρευνα και μάλλον ουδείς έπεσε από τα σύννεφα. Αρκετοί μπορεί να αναρωτιούνται… και το υπόλοιπο 10%, όχι;

Eννιά στους δέκα Έλληνες λοιπόν, είναι όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι, στην κυριολεξία. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει με στοιχεία η τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips, που ουσιαστικά αφουγκράζονται την σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία, από το 1995, με πρωτοβουλία της Focus Bari.

Όσο για την χρήση του διαδικτύου, ανέρχεται στο 96% στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Εντάσσεται άλλωστε, στους χρήστες και η συντριπτική πλειοψηφία των μεγαλύτερων ηλικιών. Η σχέση εξάλλου, με την τεχνολογία προβλέπεται ολοένα κι αυξανόμενη, καθώς το μέλλον προφανώς κι έρχεται από τα παιδιά.

Ειδικότερα πάντως, εννιά στα 10 παιδιά (90%), ηλικίας 5–12 ετών είναι (μόνιμοι) χρήστες του διαδικτύου! Αυτό κι αν είναι ένα (ανησυχητικό) θέμα με διαστάσεις. Στα παιδιά 10+ ετών είναι καθολική η χρήση (97%) ίντερνετ. Ο μέσος μάλιστα χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι στα 100 λεπτά ημερησίως!