Η απουσία αντιπαράθεσης και μιας “κρυφής” ατζέντα είναι η συνταγή για την επιτυχία των BRICS, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Yury Ushakov

Η απουσία αντιπαράθεσης και μιας “κρυφής” ατζέντα είναι η συνταγή για την επιτυχία των BRICS, δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Yury Ushakov σε συνέντευξή του στο TAS, ενώ τόνισε ότι οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των G7, σε όρους αγοραστικής δύναμης.
“Αυτού του είδους η πολυεπίπεδη συνεργασία αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας δικαιότερης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης και ένα μοντέλο για ισότιμη επικοινωνία μεταξύ κρατών με στόχο την εξεύρεση απαντήσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος.
Νομίζω ότι η συνταγή για την ελκυστικότητα και την επιτυχία των BRICS βασίζεται στην απουσία μιας συγκρουσιακής ή “κρυφής” ατζέντας.
Θα επαναλάβω ότι συγκεντρώνει ομοϊδεάτες χώρες.
Τα μέλη της δεν οικοδομούν τη συνεργασία στη λογική του ηγέτη και του οπαδού- αντίθετα, συνάπτουμε συμφωνίες μέσω διαβουλεύσεων και λαμβάνουμε αποφάσεις συλλογικά, σύμφωνα με την απαραβίαστη αρχή της συναίνεσης”, δήλωσε ο Ushakov.
Επισήμανε ότι, με γνώμονα τέτοιες προσεγγίσεις, “οι χώρες BRICS εκφράζουν πραγματικά, πρακτικά τα συμφέροντα της παγκόσμιας πλειοψηφίας”.Ξεπέρασαν τις G7

Οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των Επτά σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης: η ομάδα αντιπροσωπεύει το 35,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ η G7 το 30,3%.
Μέχρι το 2028, η κατάσταση θα εξελιχθεί περαιτέρω υπέρ των BRICS: 36,6% έναντι 27,8%.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Vladimir Putin επέστησε την προσοχή σε αυτό στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση.
Το συλλογικό μερίδιο των κρατών μελών στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 58,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.