Επιβεβαιώνεται εκ νέου η μυστική διπλωματία του Κυριάκου Μητρσοτάκη

Τις μυστικές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα επιβεβαιώνει η πρόταση Βρετανού εκπροσώπου. Σε δηλώσεις του το βράδυ της Πέμπτης υποστήριξε ότι μπορούν οι δύο χώρες να τα μοιραστούν(!), ξεχνώντας προφανώς ότι ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Βρετανία.

Ο «κλασικός» Μητσοτάκης, τα ανοιχτά μέτωπα και το… επικοινωνιακό βλέμμα στα Γλυπτά του Παρθενώνα!

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε εις επίρρωσιν της μυστικής διπλωματίας του Κυριάκου Μητρσοτάκη:

«Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια συνεταιριστική σχέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι συνεχείς και εποικοδομητικές. Πιστεύουμε ότι αυτού του είδους η μακροπρόθεσμη συνεργασία θα επιτύχει την σωστή ισορροπία μεταξύ του να μοιραζόμαστε τα σπουδαιότερα αντικείμενά μας με κοινό σε όλον τον κόσμο και του να διατηρήσουμε την ακεραιότητα της απίστευτης συλλογής που έχουμε στο Μουσείο».

Νωρίτερα, μάλιστα, ο πρωθυπουργός μας επανέλαβε το ενδεχόμενο πιθανής συνεργασίας με το Βρετανικό Μουσείο που θα φέρει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα.

«Εδώ και δύο χρόνια, έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις με τον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για μια πιθανή νέα συνεργασία που θα φέρει τα δύο μέρη των Γλυπτών μαζί, ως ένα, στην Αθήνα».

Η εμπειρία των «επιτυχημένων» διαπραγματεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα Εξωτερικἠς Πολιτικής και εθνικών συμφερόντων δεν προοιωνίζεται τίποτε επωφελές για την χώρα μας.