Με τα ίδια διευρυμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα καταβληθεί σε περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά το επίδομα θέρμανσης τη νέα χειμερινή περίοδο, όπως αναμένεται να αναφερθεί και στην ΔΕΘ!
Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα».

Φέτος δεν θα υπάρξει κρατική επιδότηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία που εφαρμόσθηκε την περυσινή σεζόν! Με αυτό το δεδομένο, β αν διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών που έχουν εκτοξευτεί κοντά στα 92 δολάρια το βαρέλι με αύξηση 20% από τις αρχές Ιουλίου, θα ξεκινήσει σε τιμές στην περιοχή του 1,5 ευρώ το λίτρο.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου!

Όπως ανέφερε, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί όπως και πέρυσι, με κάποιες αλλαγές διαχειριστικού τύπου.

Σίγουρη είναι η κατάργηση της χορήγησης διπλού εισοδήματος για τη μετατροπή του καυστήρα από φυσικό αέριο σε πετρέλαιο, διότι η τιμή του αερίου έχει μειωθεί αρκετά σε σύγκριση με πέρυσι, όπως διατείνονται.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, πραγματικό και τεκμαρτό, πρέπει να είναι έως 16.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 24.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο ή τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης που υποβάλλουν ξεχωριστή φορολογική δήλωση ή τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης και έχουν υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Για μονογονεϊκή οικογένεια, το εισόδημα ανέρχεται έως 27.000 ευρώ, με προσαύξηση ύψους 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Παράλληλα, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τα 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.