Εδώ και αρκετούς μήνες προβάλλουμε μέσω των ερευνών και των απόψεων έγκριτων συνεργατών μας όπως η Φανούλα Αργυρώς , η «αδούλωτη Κερυνεια» αλλά και του Σαββα Ιακωβιδη.τον μείζονα κίνδυνο διχοτόμησης της Κύπρου σε 2 κρατικές οντότητες σε αναβίωση του παλιού σχεδίου Νιχατ Εριμ και ιδού που δικαιωνόμαστε..Φειτε τις επισημάνσεις του καθηγητου Πάπαφλωρατου στο ΕΡΤ News και θα καταλάβετε..

Για την τουρκική πλευρά η επιχείρηση του Αττίλα ήταν ειρηνευτική επιχείρηση και αποκατέστησε το status quo. Επομένως, κατά τη δική τους οπτική γωνία, δεν υπάρχει παρανομία. Παρανομία υπάρχει για τον ΟΗΕ, υπάρχει για όλο τον υπόλοιπο κόσμο, συμπεριλαμβανομένης Ελλάδος και Κύπρου, διότι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει σωρεία ψηφισμάτων που καταδικάζουν την τουρκική εισβολή. Οι Τούρκοι το βλέπουν τελείως διαφορετικά, αλλά είναι πρόδηλο ότι υπάρχει μια προσπάθεια αυτή τη στιγμή να διαιρέσει τον Ελληνισμό σε κυπριακό και ελλαδικό. Κατεβάζει τους τόνους στο Αιγαίο και ανεβάζει τους τόνους στην Κύπρο» σχολίασε ο Ιωάννης Παπαφλωράτος, νομικός διεθνολόγος και καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών σχολιάζοντας την παρουσία αλλά και την στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υπογράμμισε πως «τις τελευταίες ημέρες και αυτό έχει προκαλέσει ένα προβληματισμό, καθώς βλέπουμε ότι ανεβάζει πλέον τους τόνους και έναντι στην Ελλάδα» σημειώνοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Φουάτ Οκτάι, όπου για πρώτη φορά μετά την 15η Σεπτεμβρίου. που έληξε το μορατόριουμ, είχαμε παραβίαση από αεροσκάφος της ναυτικής συνεργασίας της Τουρκίας στο Αιγαίο».

Ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν κάνει τυχαία ο Τούρκος πρόεδρος κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη προσθέτοντας πως «δεν είχαμε φτάσει στο σημείο η Τουρκία να αξιώνει την ύπαρξη δύο διαφορετικών κρατών. Αυτή τη διαφορά τη βλέπουμε γύρω στον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Άρα έχουμε μια κλιμάκωση της τουρκικής στρατηγικής στην Κύπρο», γεγονός που χαρακτήρισε «ταυτοτικό το θέμα της Κύπρου» για τους Τούρκους και συμπλήρωσε πως «Είναι θέμα εθνικής ασφαλείας. Πολύ δύσκολα θα αλλάξουν πολιτική στο θέμα αυτό, εκτός κάποιων δραματικών εξελίξεων. Αλλά η πρόκληση έγκειται στο ότι από το βήμα της Γενικής Συνελεύσεως του ΟΗΕ, όταν έχουν συμβεί πριν από λίγο καιρό τα γεγονότα αυτά με δυνάμεις του ΟΗΕ, φτάνει να προκαλεί εκ νέου τη διεθνή κοινότητα. Αλλά δεν ότι ήταν η μόνη άτυχη στιγμή του κυρίου Ερντογάν στην Αμερική» θυμίζοντας το περιστατικό με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο που εξόργισε τον Ερντογάν και της μίλησε απρεπώς και πρόσθεσε πως έκανε κακή εντύπωση και τέλος πρόσθεσε πως «έκανε πολύ κακή εντύπωση, όπως εξίσου κακή εντύπωση έκανε στους Αμερικανούς η τήρηση ίσων αποστάσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ρωσίας. Και αυτό έγινε μέσα σε αμερικανικό έδαφος».

Ερωτηθείς εάν είναι ταυτοτικό και για την Ευρώπη το θέμα της Κύπρου ανέφερε πως «οι Ευρωπαίοι το βλέπουν τελείως διαφορετικά. Θα έπρεπε να το έχουν αναδείξει πολύ περισσότερο το θέμα της κατοχής ευρωπαϊκού εδάφους από μία χώρα μη κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχει αυτή η πρόδηλη αντίφαση. Εντούτοις, επειδή είχε προηγηθεί η διαπραγμάτευση για το σχέδιο Ανάν και η Τουρκία, οι Τουρκοκύπριοι είπαν ναι. Εμείς είπαμε όχι. Δεν έχουν σηκώσει το θέμα όπως θα έπρεπε, διότι είναι το μοναδικό κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου δεν μπορεί να ασκηθεί το ευρωπαϊκό κεκτημένο σε όλη την επικράτεια. Κάτι το πρωτοφανές».