παρά την αναγνώριση ακόμη και της αδερφής του ότι πρόκειται για λάθος..

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διακήρυξε σήμερα ότι «Είναι προς το συμφέρον μας να το κάνουμε να στηρίξουμε την Ουκρανία. Η Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία μέχρι οι Ρώσοι να ηττηθούν», χωρίς να καταλαβαίνει κανείς Έλληνας πολίτης γιατί τα λέει αυτά δημοσίως και δημιουργεί τέτοιο χάσμα στις σχέσεις με την Μόσχα. Ουδέποτε μας εξήγησε γιατί αυτή η απόσχιση από τη Ρωσία που μόνο μειονεκτήματα έχει.

Θα μπορούσε να κάνει ότι κάνει και να δίνει την ίδια βοήθεια στην Ουκρανία με αυτή που δίνει τώρα, χωρίς να κάνει «ρωσοφαγικές» δηλώσεις που δεν βοηθούν πουθενά, τουλάχιστον φαινομενικά.

Διότι υπάρχει και η αντίθετη ανάγνωση: Οι τόσο έντονες «πολεμικές» δηλώσεις κατά της Ρωσίας γίνονται για να ριχθεί «στάχτη στα μάτια» των Δυτικών, καθώς οι εισαγωγές στην Ελλάδα φυσικού αερίου από την Ρωσία, έχουν εκτιναχθεί το 2024, με τελικό ωφελημένο τους «συγγενείς και φίλους» του Μαξίμου που έχουν υπόγειες συμφωνίες με την Μόσχα!

Και ουδόλως ενοχλείται η Μόσχα η οποία μοσχοπουλά «υπόγεια» το φυσικό αέριό της σε αυτόν που υποδύεται τον φανατικό «αντιρώσο».