Εικόνες που θυμίζουν Ισπανία και στην Ελλάδα. Τα αντικλεπτικά συστήματα στο ελαιόλαδο κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο και περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, προκειμένου να «θωρακίσουν» το προϊόν από πιθανές απόπειρες κλοπών, καθώς η τιμή του έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Φωτογραφίες που δημοσιεύσει σήμερα το enikos.gr, δείχνουν μπουκάλια και δοχεία με ελαιόλαδο στα ράφια τριών διαφορετικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ να είναι «δεμένα» με αντικλεπτικά. Και μπορεί η εικόνα να μην είναι συνηθισμένη και ενδεχομένως να προκαλεί αντιδράσεις, ωστόσο οι επικεφαλής των αλυσίδων του λιανεμπορίου τροφίμων θεωρούν τη συγκεκριμένη μέθοδο απαραίτητη για να αποτρέπονται φαινόμενα κλοπής καθώς πλέον το λάδι κοστίζει «χρυσάφι»

Αντικλεπτικά στο ελαιόλαδο

Έως τώρα αντικλεπτικά χρησιμοποιούνταν κυρίως σε φιάλες αλκοολούχων ποτών, όμως, φαίνεται ότι πλέον λόγω ακρίβειας, η γκάμα των προϊόντων διευρύνεται. Σημειώνεται ότι πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι στην Κρήτη αυξήθηκαν οι κλοπές ελαιόλαδου.

Το ελαιόλαδο στα ράφια των σούπερ μάρκετ έχει αυξηθεί έως και 50% μέσα σε έναν χρόνο όπως λένε ελαιοπαραγωγοί. Η μέση λιανική τιμή για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει εκτιναχθεί στα 20 σχεδόν ευρώ το λίτρο  όταν 1 χρόνο πριν ήταν στα 8 ευρώ το λίτρο.