Μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Ηγουμενίτσας και στο λιμένα εξωτερικού πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας.

Με δεκάδες αγροτικά  μηχανήματα, φορτηγά και οχήματα συγκεντρώθηκαν από τις 11:00 το πρωί και διασχίζοντας ολόκληρη την πόλη σε μία πορεία που διήρκησε περίπου μία ώρα κατέληξαν στο λιμάνι, παρατάσσοντας τα οχήματά του στο δρόμο.

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ζητούν μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, του ενεργειακού κόστους, αφορολόγητο  το αγροτικό πετρέλαιο αποζημιώσεις από φυσικές οι άλλες καταστροφές, ενώ θέτουν κι άλλα αιτήματα.

Οι αγρότες μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία να τους επιτραπεί η είσοδος στην Εγνατία Οδό, κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο που είχε στηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και να εισέλθουν στον αυτοκινητόδρομο, στην έξοδο του λιμανιού.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • egnatia agrotes

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • egnatia agrotes2

Στην κινητοποίηση παίρνει μέρος κλιμάκιο του Εργατικού Κέντρου και αντιπροσωπεία του Δήμου Φιλιατών όπως και αντιπροσωπείες κομμάτων. Από epiruspost