«Αν δεν φύγουν τα νερά, θα πεθάνουμε», είπε οργισμένος αγρότης

Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας, οι οποίοι βλέπουν τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται κάτω από τόνους νερού.

Αγρότης στην περιοχή της Μαραθέας, καταγγέλλει επώνυμα ότι δεν τους αφήνουν να ανοίξουν τα αντλιοστάσια για να διοχετευτεί το νερό στον Πηνειό.

«Έχουμε πέντε μέρες στα νερά, και παρακαλάμε τρεις μέρες να ανοίξουν το αντλιοστάσιο, το οποίο τα ξημερώματα της Τετάρτης σταμάτησε να δουλεύει γιατί κόπηκε το ρεύμα. Στο αντλιοστάσιο δεν υπάρχει γεννήτρια εφεδρική, αν δεν σταματούσε η λειτουργία του δεν θα είχαμε νερό στα χωριά μας» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος, μέχρι και ο Νομάρχης της Καρδίτσας έχει δεχθεί απειλές για τα αντλιοστάσια. «Ο νομάρχης της Καρδίτσας μου είπε ότι τον απείλησαν, ότι όποιος ανέβει στο αντλιοστάσιο για να ανοίξουμε τις πόρτες, θα του κόψουν τα πόδια», κατήγγειλε. «Αν δεν φύγουν τα νερά, θα πεθάνουμε, έχω πλήρη επίγνωση του τι λέω» συμπλήρωσε ο αγανακτισμένος αγρότης.

Σε ερώτηση για το ποιος δεν τους αφήνει να ανοίξουν τα αντλιοστάσια υποστήριξε ότι είναι ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Λάρισας.


«Τα νερά που βλέπετε, αν σηκώσουν τις πόρτες του αντλιοστασίου, μέσα σε 3-4 ώρες έχουν φύγει, και δεν φεύγουν γιατί ένας ξεροκέφαλος στη Λάρισα δίνει εντολή ότι θα μας κόψει τα πόδια όποιος πατήσει το πόδι του πάνω στο αντλιοστάσιο. Να του πείτε ότι εγώ πήγα 3 φορές, άμα θέλει ας έρθει να μου κόψει τα πόδια αυτός ο άνθρωπος, έχω πάθει 3 εκ. ζημιά. Η επιχείρηση μου είναι με τρία μέτρα νερό, έχω θερμοκήπια υδροπονίας» δήλωσε.

pronews