Επιστροφή στο γνώριμο σκηνικό με απειλές κατά της Ελλάδας και αναφορές στην Γαλάζια Πατρίδα έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας από τα Κατεχόμενα.

Σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον πρόεδρο του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο Ερντογάν αναφερόμενος στις τουρκικές σχέσεις με την Ελλάδα ανέφερε προκλητικό ότι «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας».

Και συνέχισε: «Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της τουρκοκυπριακής πλευράς. Το αίτημα μου για μια διάσκεψη για ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν ικανοποιήθηκε. Εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο. Μιλήσαμε επίσης για την ανάγκη ισότιμης κατανομής των πόρων στην Κύπρο και στα περίχωρα της».

Επανέλαβε μάλιστα ότι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων θα πρέπει να υπάρξει αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Μετά την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος, ο Ερντογάν θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ.

Κύριος στόχος της συνάντησής τους θα είναι η διερεύνηση ευκαιριών για την ενίσχυση της συνεργασίας στη γραμμή Άγκυρα-Μπακού.

Εκδιώχθηκε δημοσιογράφος που πήγε να καλύψει την επίσκεψη Ερντογάν

Οι αστυνομικοί του ψευδοκράτους δεν επέτρεψαν στον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Γενί Ντουζέν», Σερχάτ Ιντσιρλί, να καλύψει την επίσκεψη Ερντογάν.

Όπως αναφέρει η Γενί Ντουζέν στην ιστοσελίδα της, ο Ιντισλί μετέβη εκεί, μπήκε στο χώρο και, ενώ βρισκόταν εκεί για 40 λεπτά, ένας λεγόμενος «αστυνομικός» τον πλησίασε και του ζήτησε να αποχωρήσει.

Όπως ο Ιντσιρλί δήλωσε στην Γενί Ντουζέν ο ίδιος διαπιστεύθηκε γι’ αυτή την συνάντηση από τις 9 Ιουνίου και έφερε σήμερα, όταν πήγε στο «προεδρικό», την δημοσιογραφική του ταυτότητα κι έτσι εισήλθε.

Ωστόσο, του ζητήθηκε να φύγει χωρίς περεταίρω εξηγήσεις παρά μόνο λέγοντας ότι: «η είσοδος απαγορεύεται».

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Τατάρ έκανε τέσσερις μηνύσεις εναντίον του Σερχάτ Ιντσιρλί για δυσφήμισή του σε άρθρα που είχε γράψει τον Ιούλιο του 2022.

(με πληροφορίες από protothema. gr /αμπε-EPA photo)