Μείζονα ερωτήματα έθεσε από τα Γιάννινα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του έχουν καταθέσει εκτενή ερώτηση στη Βουλή.

«Είναι δύσκολο και επικίνδυνο αυτό που έχει δημιουργηθεί. Οι δηλώσεις του κ. Καχριμάνη οδήγησαν στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και στο κλείσιμο του δρόμου. Ο κ. Ταχιάος οφείλει να απαντήσει στην κοινωνία για τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο της σήραγγας.. Ήταν επικίνδυνη το προηγούμενο διάστημα η σήραγγα την προηγούμενη μέρα..»ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας τόνισε ότι θα ασκηθεί όλος ο προβλεπόμενος κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να δοθούν καθαρές απαντήσεις από το Υπουργείο το οποίο μένει στην πολιτική διαχείριση του θέματος.

«Ο δρόμος έκλεισε αφού συναντήθηκαν ο Υφυπουργός με τον Περιφερειάρχη. Δεν γνωρίζω να έχουμε κάποια συγκεκριμένη απόφαση από ειδικούς, δεν γνωρίζω να τους ενημέρωσε κάποιος ειδικός  για τους λόγους κλεισίματος» τόνισε με έμφαση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν μπορεί να παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ και να μην ενημερώνει κανένας για τους λόγους  κλεισίματος της σήραγγας. Δεν μπορεί να κλείνει μία σήραγγα και μένουν οι  λόγοι στο σκοτάδι. Ο κ. Ταχιάος δεν έχει πολύ καλή σχέση με την Ήπειρο.. Πρόσφατα είχε μιλήσει για λεφτόδεντρα…» υπογράμμισε ο κ. Μπάρκας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι πριν από μερικές ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι μετά τις δηλώσεις και όσα προηγήθηκαν η εταιρεία  -η ΤΕΡΝΑ στην προκειμένη περίπτωση- να μην οδηγηθεί σε επαναδιαπραγμάτευση με το ελληνικό δημόσιο για μείωση του οικονομικού τιμήματος.