Κατηγορηματικά διαψεύδει η πλευρά του θύματος στη Χαλκίδα τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που έκαναν λόγο για ερωτικό δεσμό ανάμεσα στον νεκρό, τον 43χρονο ξυλουργό Σάκη Νικολάου, και την 39χρονη που τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του.Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, απέρριψε τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι η γυναίκα που μαχαίρωσε τον 43χρονο ξυλουργό στο επάγγελμα, τον παρενοχλούσε συστηματικά με ερωτικό κίνητρο, αλλά δεν υπήρχε δεσμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο 43χρονος Σάκης Νικολάου, ξυλουργός στο επάγγελμα, ήταν μία συγκροτημένη προσωπικότητα και αφοσιωμένος στην επιχείρησή του και τη σύζυγό του.

 Η δολοφόνος, κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη, έχει κατάστημα στην παραλία της Χαλκίδας, το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό, ενώ στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη.

xalkida-1_2
Ο 43χρονος

 Είναι και η ίδια παντρεμένη και μάλιστα ο σύζυγός της είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα. «’Ηταν φίλοι από μικρά παιδιά, μιας και κατάγονταν από το ίδιο χωριό, τα Λουκίσια» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το βράδυ η 39χρονη εμφανίστηκε στο σπίτι του θύματος και προκάλεσε επεισόδιο. Mάλιστα, ήταν τέτοια η φασαρία, ώστε στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία. Η γυναίκα έφυγε τελικά γύρω στις 4 το πρωί από το σπίτι του ξυλουργού και επέστρεψε αργότερα, περιμένοντάς τον να κατέβει. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία λόγια της 39χρονης προς τη σύζυγο του θύματος ήταν: «Εγώ θα τον πάρω από σένα!».Η εικόνα που μεταφέρουν γνωστοί των εμπλεκομένων στην υπόθεση είναι ότι η γυναίκα δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τον χωρισμό της μαζί του.

Το θύμα και ο σύζυγος της δολοφόνου ήταν πολύ καλοί φίλοι

Η Ρία Καλτσά, πρόεδρος του χωριού Λουκίσια, από το οποίο κατάγονται τόσο το θύμα όσο και ο σύζυγος της δράστιδoς, είπε ότι οι δυο άντρες διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις, ήταν φίλοι και έκαναν παρέα. «Η είδηση έχει σοκάρει όλο το χωριό, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι και οι δυο οικογένειες δεν είχαν δώσει αφορμές στο παρελθόν.

«Ο Σάκης (σ.σ. το θύμα) ήταν ένα εξαίρετο παιδί με το χαμόγελο στα χείλη, καλόκαρδος και εξυπηρετικός πολύ απέναντι στους συγχωριανούς του. Ήταν προσωπικός μου φίλος» προσέθεσε.

Ο 43χρονος ξυλουργός παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια, ενώ η 39χρονη δράστις έχει σύζυγο που ασχολείται με αλουμίνια. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Όσο για τα αίτια του φονικού, η κυρία Καλτσά δήλωσε κατηγορηματικά ότι στο χωριό δεν είχε ακουστεί το παραμικρό και ενδεχομένως την αλήθεια να την γνωρίζουν ελάχιστα άτομα.

«Ήξερα ότι τον παρενοχλούσε, αλλά δεν περίμενα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» λέει η σύζυγος του θύματος

Όπως υποστηρίζει, εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 43χρονου, η δράστις παρενοχλούσε το θύμα για αρκετά μεγάλο διάστημα -κάτι που ίδια γνώριζε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έφτανε μέχρι το έγκλημα