Θέλει δικό του άνθρωπο στη Χειμάρρα ο Ράμα για να κάνει τις δουλίτσες του…

Αποφασισμένος ο Έντι Ράμα να κρατήσει φυλακισμένο τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, προκειμένου να έχει στον δήμο δικό του άνθρωπο.

Η νέα εξέλιξη με την απόρριψη του αιτήματος Μπελέρη να λάβει άδεια προκειμένου να ορκιστεί ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, αποδεικνύει το σχέδιο του αλβανικού καθεστώτος εις βάρος του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Η απόρριψη του αιτήματος οδήγησε τον Φρέντι Μπελέρη σε έκδοση ανακοίνωσης, στην οποία κάνει λόγο για «άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο Δήμος Χειμάρας».

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρει ο φυλακισμένος δήμαρχος Χειμάρρας:

«Σήμερα, το Δικαστήριο, κατ’ εντολή της πολιτικής εξουσίας, έπληξε για ακόμη μια φορά τις εκλογές στη Χειμμάρα. Έξι μήνες μετά το αίτημά μου, εφάρμοσε την εντολή του Πρωθυπουργού – Ανώτατου Δικαστή, να μη μου δώσει την άδεια να ορκιστώ και να πάρω την εντολή που μου έχει ανατεθεί.

Χωρίς την ορκωμοσία, η εντολή δεν ισχύει. Χωρίς την ορκωμοσία, παραβιάζεται το συνταγματικό δικαίωμα των εκλογών. Φαίνεται σαν να μην έχουν διεξαχθεί εκλογές στη Χειμμάρα. Με τη δύναμη της εξουσίας, σε αντίθεση με το Σύνταγμα και με την άνομη ευλογία ενός προσωπικού δικαστηρίου του Πρωθυπουργού, παραβιάζεται κάθε αρχή, συνταγματικός και ευρωπαϊκός κανόνας προκειμένου να μην αποδεσμευτεί ο Δήμος Χειμμάρας.

Με επικεφαλής τον πολιτικό αντιεισαγγελέα του SPAK Adnand Xholi, κακο-χρησιμοποιώντας την εισαγγελέα Dorina Bejko, και με τη συγκάλυψη των παραποιήσεων στη διαδικασία μου από τον εισαγγελέα Edvin Kondili, αυτή η τριάδα ολοκληρώνει κάθε εντολή του πρωθυπουργού Ράμα για την αντισυνταγματική επίθεση στις εκλογές στη Χειμμάρα.

Προκειμένου να δώσει χείρα βοηθείας σε αυτή την επίθεση κατά των ελευθέρων εκλογών στη Χιμάρα, η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Irena Gjoka, φρόντισε να χρησιμοποιήσει τον εισηγητή Erjon Çele.

Μια ακόμη “βοήθεια” έδωσε σήμερα η δικαστής Daniela Shirka με την απόρριψη της άδειας. Σε αντίθεση με το νόμο και την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, έκρινε την υπόθεση ως μονομελής δικαστής.

Δικάζει μόνη της διότι δεν μπορεί να βρει άλλους δύο που να εξευτελίζουν τόσο πολύ το Σύνταγμα και το δικαίωμα ψήφου στη Χιμάρα. Σας θυμίζουμε ότι ορισμένοι δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεσή μου, παραιτήθηκαν γιατί τελικά δεν ήθελαν και αρνήθηκαν να παραβιάσουν το νόμο και το Σύνταγμα της Αλβανίας με κατάφωρο τρόπο.

Εδώ και δύο μήνες, έχω υποβάλλει μήνυση στο SPAK κατά των δικαστών Irena Gjoka και Erjon Cela, καθώς και του εισαγγελέα Edvin Kondili. Οι εν λόγω δικαστές και εισαγγελέας, είναι οι μόνοι που έχω καταγγείλει, διότι με τις ενέργειές τους έχουν εξασφαλίσει να μη μου διασφαλιστεί η νόμιμη και δίκαιη διαδικασία, έχουν χρησιμοποιήσει παραποιημένα έγγραφα εις βάρος μου, ενθαρρύνοντας παράλληλα την κεντρική κυβέρνηση να προβεί σε αντισυνταγματικές ενέργειες κατά του Δήμου Χειμμάρας, αρνούμενοι να σεβαστούν την πιο ιερή αρχή της δημοκρατίας, τη διακυβέρνηση μέσω ελεύθερων εκλογών.

Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Έχω καταθέσει αρκετές αιτήσεις εκεί. Η προσφυγή μου κατά του ασφαλιστικού μέτρου εκκρεμεί εδώ και τρεις μήνες και δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία εκδίκασης. Η πίεση του Ράμα παραμένει βαριά και εκεί. Περιμένουμε από το Συνταγματικό Δικαστήριο να προστατεύσει τουλάχιστον τη Δημοκρατία, να προστατεύσει το Σύνταγμα!

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά μέρα με τη μέρα πεθαίνει και η ελπίδα αυτής της χώρας!

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΦΡΕΝΤΗΣ ΜΠΕΛΕΡΗΣ

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΙΜΑΡΡΑΣ»