Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς 

Τις πολιτικές και επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη αμφισβητεί εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς. Αφορμή αυτή τη φορά είναι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και η εναλλακτική οδός της αποχής, που έδειξε ο πρωθυπουργός προς τους διαφωνούντες «γαλάζιους» βουλευτές. 
«Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε, λοιπόν, στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και, λέμε ταυτόχρονα στους βουλευτές και τους υπουργούς να απέχουν;» ήταν το δηκτικό σχόλιο του Αντώνη Σαμαρά, φτάνοντας στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου.
Όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει ο ίδιος, δήλωσε «στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη, για αυτό το ζήτημα και εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.