Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σχολίασε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού από την Οδησσό, επικαλούμενη την Αντίσταση και τον Μίκη Θεοδωράκη…

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας σχολίασε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Οδησσό, επικαλούμενη την Αντίσταση και τον Μίκη Θεοδωράκη.

Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της στο Telegram η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε τα εξής:


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: ‘’Σε αυτή τη σκοτεινή ώρα για την Ευρώπη, δείξαμε την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία με ένα ενιαίο μέτωπο, κάτι που οι εχθροί μας μπορεί να μην περίμεναν. Δεν θα μας τρομάξετε, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία όσο χρειαστεί’’. Αποκάλεσε επίσης τη Ρωσία εχθρό της Ευρώπης. Πρώτον, δεν έχουμε τρομοκρατήσει την Ελλάδα ή κανέναν άλλον και δεν τους τρομοκρατούμε. Δεν θα βρείτε ούτε ένα παράδειγμα. Δεύτερον, η Ευρώπη ήταν διαφορετική. Το Τρίτο Ράιχ ήταν επίσης Ευρώπη. Για μια τέτοια ναζιστική Ευρώπη, θα είμαστε πάντα εχθροί. Τρίτον, στο σοβιετικό/ρωσικό σχολείο μου, στο μάθημα της μουσικής μελέτησα τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ήξερα και τη μουσική του και τη μοίρα του. Και αυτός ήταν εχθρός της Ευρώπης, της ναζιστικής Ευρώπης. Μην προδίδεις Κυριάκο τη μνήμη της Ελληνικής Αντίστασης».