Δεν τελειώνουν τα προβλήματα στον ελληνικό σιδηρόδρομο με τους αρμοδίους είτε να αγνοούν είτε να εθελοτυφλούν μπροστά στο ενδεχόμενο νέου δυστυχήματος. Το έγκλημα στα Τέμπη δεν έγινε μάθημα στους υπευθύνους με τα τρένα να κινούνται ανεξέλεγκτα και τους πολίτες να κινδυνεύουν.

Τι απάντησε ο ΟΣΕ για την επικίνδυνη αφύλακτη διάβαση στο Μεταξουργείο

Μετά το πρόσφατο περιστατικό στο Μεταξουργείο, βίντεο από φυλασσόμενη διάβαση στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας δείχνει φορτηγό λίγο προτού διασχίσει τις ράγες. Οι μπάρες είναι ανοιχτές και η αμαξοστοιχία περνά μπροστά από τους εμβρόντητους οδηγούς!

Η σιδηροδρομική τραγωδία αποφεύχθηκε στο παρά 1′ καθώς ο μηχανοδηγός του τρένου κόρναρε την ώρα που περνούσε από την διάβαση. Ο ήχος σε συνδυασμό με την αντίδραση των οδηγών που έκαναν αμέσως όπισθεν τούς γλίτωσε από τα χειρότερα.

Πηγές του ΟΣΕ ανέφεραν στο MEGA:

«Παρακολουθώντας το βίντεο διαπιστώθηκε από τον ΟΣΕ κανονιστική παρατυπία σχετικά με τον συντονισμό λειτουργίας του εν λόγω Αυτόματου Συστήματος Ισόπεδης Διάβασης και της αμαξοστοιχίας. Δηλαδή, ενώ το σύστημα ήταν ενεργοποιημένο, η καθυστέρηση προσέγγισης της αμαξοστοιχίας στην Ισόπεδη Διάβαση είχε υπερβεί τα 3,5 λεπτά, χρόνος που έχει προβλεφθεί κατά την κατασκευή του εν λόγω αυτόματου συστήματος.

H εφεδρική νάρκη που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις δίπλα ακριβώς στην διάβαση για κάποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε και αυτό που βλέπουμε στο βίντεο είναι ότι έγινε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός, σε αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή το τρένο θα πρέπει να περάσει με βήμα πεζού και με συνεχή σφυρίγματα, ελέγχει τον δρόμο κι αν αυτός είναι ελεύθερος σιγά σιγά διέρχεται».

Κάτοικοι στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας καταγγέλλουν πως το νέο άκρως επικίνδυνο περιστατικό συνέβη σε διάβαση από όπου διέρχονται πολλοί οδηγοί και μαθητές.

«Βλέπετε εδώ είναι σταυροδρόμι. Εδώ πρέπει να ασχοληθεί κάποιος, θα σκοτωθούν άνθρωποι. Εγώ μένω απέναντι εκεί και έπιασα στα χέρια μου νεκρό παιδί που σκοτώθηκε. Παρακαλώ».