Δύο έφηβοι μαθητές γυμνασίου του Σικάγο, έχασαν τη ζωή τους μετά από πυροβολισμούς στο Loop Friday κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος, μια περίοδο που αυτή η περιοχή είναι συνήθως γεμάτη από τουρίστες, φοιτητές, εργαζόμενους και επιβάτες.

Ο Υπαρχηγός της Κεντρικής Ομάδας Ελέγχου της Αστυνομίας του Σικάγο, Jon Hein, είπε ότι στις 12:25 μ.μ., περίπου έξι μαθητές έβγαιναν από το Γυμνάσιο Innovations, στη 17 N. State St., όταν δύο οχήματα – ένα σκουρόχρωμο σεντάν και ένα αθλητικό όχημα – σταμάτησαν κατά μήκος της λεωφόρου Wabash.

Κουκουλοφόροι βγήκαν από τα οχήματα και άνοιξαν πυρ – χτυπώντας δύο από τους μαθητές, ηλικίας 16 και 17 ετών. Δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση πριν από τον πυροβολισμό, είπε ο Χέιν.

Μάρτυρες είπαν στο CBS 2 ότι άκουσαν δύο ή τρεις πυροβολισμούς. Οι δύο έφηβοι, οι οποίοι φαινόταν ότι ήταν άνδρες, ήταν ξαπλωμένοι στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα ασανσέρ που οδηγούσε στην πλατφόρμα CTA.

Άλλοι μάρτυρες είπαν ότι είδαν ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα, με τον έναν να πυροβολεί από το παράθυρο. Στη συνέχεια, ο ένοπλος βγήκε από το όχημα καθώς ένας από τους εφήβους προσπάθησε να τρέξει και τον πυροβόλησε τρεις φορές, είπαν οι μάρτυρες.

Η αστυνομία είπε ότι το 17χρονο αγόρι πυροβολήθηκε στο δεξί ισχίο και στο στήθος και το 16χρονο αγόρι στο στήθος. Και οι δύο έφηβοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Northwestern Memorial, όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή.

ΠΗΓΗ: CBS