Χρήστος Μπολώσης

«Ητανε δίκιο, έγινε νομός» διαλαλούν οι «προοδευτικοί», όταν πετυχαίνουν κάτι που διακαώς επιθυμούσαν χρόνια αλλά δεν τους έβγαινε. Τώρα συνέβη κάτι κάπως διαφορετικό. Δηλαδή, ήταν πράξη και -απλώς- έγινε νόμος.

Αναφερόμαστε στη δημιουργία της νέας Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών, που δημιουργήθηκε στο ΓΕΕΘΑ, η οποία μάλιστα θα μπορεί να επεμβαίνει σε περίπτωση φυσικής καταστροφής χωρίς να περιμένει να την προσκαλέσουν οι… αρμόδιοι. Θυμάστε το σχετικό μπάχαλο στις πρόσφατες πλημμύρες του Κάμπου. Κι αυτό, λοιπόν, επισήμως πλέον ανατίθεται στον Στρατό. Να δούμε στο τέλος τι θα περισσέψει για τους άλλους.

Ο Στρατός, τον οποίο, όταν βρίσκουν ευκαιρία, οι ασήμαντοι τιποτάνθρωποι λοιδορούν, αφού ντάντεψε τους λαθραίους, αφού ανέλαβε τις δύσκολες διακομιδές υγείας, αφού φρόντισε να εξουδετερώσει τους χάκερ που ρήμαξαν κάποιο υπουργείο, αφού εμβολίασε το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, τώρα αναλαμβάνει κάτι που ούτως ή άλλως του είχαν φορτώσει -και, μάλιστα, αυτεπαγγέλτως-, αφού (φαίνεται ότι) ουδεμία εμπιστοσύνη υπάρχει στους… ετέρους αρμόδιους φορείς: την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Αντε να δούμε πότε θα αφήσουν ήσυχο τον Στρατό να ασχοληθεί με την κύρια αποστολή του.

Μήπως τώρα που θα… φινλανδοποιηθεί; Μακάρι, αλλά δεν…

newsbreak