Το Μαξίμου με την… αριστερή του ατζέντα εξόργισε τους ψηφοφόρους

Η ΝΔ “πέφτει” από το 41% που έδινε τον “αέρα” στον Κ.Μητσοτάκη να νιώθει ότι δεν έχει αντίπαλο, την ίδια στιγμή που η τεράστια αδιευκρίνιστη ψήφος που καταγράφεται δείχνει ότι η κοινωνία αναζητά να εκλέξει κάτι άλλο.

Κάτι το οποίο δεν το έχει βρει ακόμα, αλλά αν βρεθεί θα στραφεί σε αυτό.
Η Νέα Δημοκρατία πέφτει σε ποσοστά και ταυτόχρονα οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την ανεπάρκειά της σε βασικούς τομείς όπως στην ακρίβεια, την υγεία και την εγκληματικότητα.

Αυτό που γίνεται κατανοητό στο εσωτερικό της κυβέρνησης είναι πως η τεκνοθεσία ανήλικων ορφανών παιδιών στους ΛΟΑΤΚΙ τελικά αποτελεί «κόκκινο πανί» για την κοινωνία.

Την ίδια στιγμή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στον Μάκη Βορίδη έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τους άλλους υφυπουργούς που πλέον θα εκφραστούν απελευθερωμένα.

Ήδη η Μαρία Κεφάλα, ο Σταύρος Κελέτσης και ο Γιάννης Μπούγας σκέφτονται πλέον πολύ σοβαρά να απέχουν, δηλαδή να πράξουν το ίδιο με τον Μάκη Βορίδη.

Από την στιγμή που το Μαξίμου αφήνει ανέγγιχτο τον Βορίδη, δεν μπορεί να πει τίποτε για τους υπόλοιπους.

Πολλοί από αυτούς είναι από την επαρχία και οι ψηφοφόροι τους δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι με τα «νέα ήθη και έθιμα» που θέλει να εισαγάγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένες διαρροές λένε ότι η συμπεριφορά τους θα κριθεί συνολικά στον επόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές.

Όσον αφορά την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα, τουλάχιστον 40-50 βουλευτές θέλουν να καταψηφίσουν είτε να απέχουν ενώ ο αριθμός αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερος στην πραγματικότητα καθώς πολλοί που θα υπερψηφίσουν το ν/σ δεν είναι γιατί συμφωνούν αλλά επειδή φοβούνται πως θα αντιμετωπίσουν συνέπειες από την ηγεσία του κόμματος.

Ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει με κάποιους μητροπολίτες, σε κάποιες περιοχές θα έχει μεγάλη φθορά για τους κυβερνητικούς βουλευτές. Ήδη δημοσκοπήσεις σε περιοχές της Ελλάδας με έντονο θρησκευτικό στοιχείο δείχνουν μία τεράστια κάμψη ποσοστών.

Μπορεί η ΝΔ να θεωρείται η κυρίαρχη πολιτική δύναμη όμως η εμμονή της σε μία ατζέντα αριστερού περιεχομένου δημιουργεί άλλες δυναμικές την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση βρίσκεται προ δυσάρεστων διεθνών εξελίξεων.

Πρώτα απ’ όλα δείχνουν ότι η Τουρκία θα παραλάβει τα νέα F16 ενώ ακόμα ημερομηνία ακριβή για τα F -35 δεν έχει λάβει.

Όλα δείχνουν επίσης ότι παντού στην Ευρώπη ενισχύονται τα δεξιά κόμματα.

Στην Ελλάδα αντίθετα, η κυβέρνηση ακολουθεί μία πολιτική που είναι πιο πιθανό να στείλει μέρος των δεξιών ψηφοφόρων της στα δεξιά κόμματα.

Και όλα αυτά ενώ η ακρίβεια δεν υποχωρεί και η κυβέρνηση σκέφτεται εκ νέου νέα μέτρα παροχών.

Ήδη η αύξηση στο επίδομα γέννας που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ήταν μία κίνηση για να εξιλεωθεί η κυβέρνηση που δεν σταμάτησε την αύξηση της τάξης του 200% στο βρεφικό γάλα μέσα στο 2023!


Με λίγα λόγια οι ευρωεκλογές δεν θα είναι τόσο εύκολες για τη Νέα Δημοκρατία καθώς από μόνη της έδωσε κίνητρα στους ψηφοφόρους της να δώσουν την ψήφο τους σε άλλα κόμματα.