Στο Ταξίμ οι διαδηλωτές άνοιξαν τη “ντουλάπα” με τους “σκελετούς” της Νέας Τάξης.

Εκτός από τους Κεμαλοναζί της Άγκυρας, ανησυχούν και οι Βενιζελοναζί της Αθήνας.

…Τρόμος και στα ρετιρέ της Νέας Υόρκης.

…Το Κοράνιο αποκαλύπτει τη συνέχεια.

Βλέποντας κάποιος τα συμβαίνοντα στην πλατεία Ταξίμ, αν μη τι άλλο μένει εντυπωσιασμένος από τη “διαύγεια” των Ελλήνων αναλυτών …Ακόμα και των ερασιτεχνών αναλυτών. Είτε ανοίγεις μια τηλεόραση είτε “σερφάρεις” στο διαδίκτυο, οι αναλύσεις είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς …Σοβαροί άνθρωποι, με πραγματική γνώση του αντικειμένου, έχουν πιάσει την “ουσία” του κεμαλικού κράτους …Γνωρίζουν το “μέταλλό” του και αυτό το περιγράφουν επαρκώς στις πολύ καλές και εμπεριστατωμένες αναλύσεις τους. Από εκεί και πέρα τα “απόνερα” αυτών των αναλύσεων κατακλύζουν λίγο-πολύ ολόκληρο τον ελληνικό ιντερνετικό χώρο. Υπάρχει δηλαδή μια πραγματικά καλή γνωστική βάση πάνω στα θέματα που αναλύονται και αυτή “διαχέεται” στο διαδίκτυο.

Από αυτό το σημείο και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα και οι ασάφειες. Όταν το πρόβλημα “φεύγει” από την τουρκική “αυλή” και φτάνει στις δικές μας “εξώπορτες”, ξαφνικά οι “ανοιχτομάτες” αναλυτές χάνουν αδικαιολόγητα το “φως” τους και μερικοί απ’ αυτούς γίνονται τελείως “τυφλοί”. Ξαφνικά, ακόμα και οι πιο ατίθασοι αμφισβητίες του ίντερνετ, γίνονται ευκολόπιστα και αγαθά πλάσματα, τα οποία “ευθυγραμμίζονται” απόλυτα με την επίσημη κρατική προπαγάνδα τού ελληνικού κράτους. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι γελάνε, αμφισβητούνε ή τσακίζουνε την επίσημη προπαγάνδα του τουρκικού κράτους, είναι αυτοί οι οποίοι φέρονται με τον απόλυτο σεβασμό στην αντίστοιχη ελληνική προπαγάνδα …Προφανώς σε αυτήν την περίπτωση δεν έχει κανένας λόγο να αμφισβητεί το παραμικρό …Μάλλον, τα πάντα, που αφορούν την Ελλάδα είναι ακριβώς όπως τα “ξέρουμε” και δεν υπάρχει λόγος ούτε να τα αμφισβητούμε ούτε να τα ψάχνουμε …Ο Κεμάλ ήταν αρνητικός “ήρωας” και όχι ο Βενιζέλος …Ο Ατατούρκ ήταν “ψεύτικος”, ενώ ο “Αταρουμ” ήταν “αληθινός”.

Ένα από τα χαρακτηριστικά, που πάντα φέρει ο άνθρωπος, όταν πρέπει να κρίνει και δεν τον συμφέρει αυτό το οποίο “βλέπει”, είναι η εθελοτυφλία. Βάζει μπροστά του το υπέρτατο όπλο άμυνας και το οποίο είναι η επιλεκτική “μυωπία” …Η “μυωπία”, η οποία διακρίνει μόνον ό,τι συμφέρει και τίποτε άλλο. Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα, γρήγορα και με ακρίβεια ένας τέτοιος “μύωπας” διακρίνει τις “καμπούρες” των άλλων. Δεν υπάρχει πρόβλημα, που, όσο καλά “καλυμμένο” κι αν είναι, να μην το διακρίνει ο άνθρωπος. Αρκεί να αφορά τους άλλους. Σ’ ό,τι αφορά όμως τον ίδιο, είναι πάντα έτοιμος να φτάσει μέχρι την οικειοθελή τυφλότητα. Μπορεί να δικαιολογήσει τα πάντα. Αυτός, που για τους άλλους “διυλίζει” τον κώνωπα, για τον εαυτό του μπορεί να “καταπιεί” την κάμηλο.

Γιατί όμως αναφερόμαστε σε όλα αυτά; Γιατί συχνά-πυκνά βλέπουμε αναφορές στο ίντερνετ περί κεμαλοναζί. Οι Έλληνες αναλυτές έχουν εντοπίσει τα “απόκρυφα” σημεία του κεμαλικού καθεστώτος, το οποίοι ίδρυσε τη σύγχρονη Τουρκία και φροντίζει αυτό να το διαλαλεί μέρα και νύχτα. Τι μας λένε πάνω-κάτω αυτές οι αναλύσεις; Ότι το κεμαλικό καθεστώς ήταν ένα καθεστώς μιας μειοψηφίας, η οποία έλεγχε απόλυτα ένα “ιδιόκτητο” κράτος χάρη στον στρατό και τη δικαιοσύνη …Το καθεστώς εκείνο, το οποίο “αποθέωσε” έναν “πράκτορα” ξένων δυνάμεων και τώρα —που “ξεδοντιάζεται”— δίνει τη μάχη της επιβίωσής του. Αυτό είναι που σήμερα πρωταγωνιστεί στην πλατεία Ταξίμ. Αυτό αντιδρά στην ισλαμική “ατζέντα”, την οποία προσπαθεί να επιβάλει ο θρησκόληπτος Ερντογάν. Το άθεο κεμαλικό καθεστώς βλέπει ότι “παραγκωνίζεται” από την πλειοψηφία του ευσεβούς λαού και αντιδρά …Το καθεστώς μιας μειοψηφίας, της οποίας η καταγωγή δεν είναι καν μικρασιατική.

Δεν θα εξετάσουμε εδώ την αλήθεια της ταύτισης αυτού του καθεστώτος με τους αντιδρώντες στην Τουρκία. Άποψή μας είναι ότι η αντίδραση αυτή είναι πολύ μαζικότερη από εκείνη, την οποία θα μπορούσε να ξεσηκώσει το κεμαλικό παρακράτος από μόνο του. Άποψή μας είναι ότι υπάρχουν πολύ βαθύτερα αίτια γι’ αυτήν την αντίδραση, η οποία είναι απέναντι στην εξουσία γενικά και όχι μόνον απέναντι στον Ερντογάν… Είναι αντίδραση συνολική και άρα είναι αντίδραση και απέναντι στο κεμαλικό παρακράτος.

Στόχος των αντιδρώντων, δηλαδή, δεν είναι μόνον οι “ευσεβείς” του Ερντογάν, αλλά όλοι οι εξουσιαστές αγάδες της Τουρκίας. Το γεγονός ότι οι ισλαμιστές προσπαθούν να τη “χρεώσουν” στους κεμαλιστές και αυτοί από την πλευρά τους δεν αρνούνται αυτήν την “ευθύνη”, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό είναι αλήθεια. Σημαίνει ότι βολεύονται καί οι δύο από αυτήν την εκδοχή. Προφανώς θέλουν καί οι δύο “πόλοι” της εξουσίας να εμφανίζονται σαν συμπληρωματικά μονοπώλια, ώστε να μην δημιουργείται “κενός” χώρος εκμεταλλεύσιμος για νέες πολιτικές δυνάμεις και νέους ανταγωνιστές.

Αν πράγματι οι κεμαλιστές είχαν αυτήν τη δύναμη που βλέπουμε σήμερα να αντιδρά στην Τουρκία, θα είχαν ανατρέψει ήδη τον Ερντογάν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Δεν το επιχειρούν, γιατί γνωρίζουν πως δεν τους “παίρνει” …τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο και πάνω στις “πλάτες” του κόσμου, που σήμερα διαδηλώνει και ο οποίος δεν τους “ανήκει”. Όμως, μέχρι να δούμε τι θα γίνει και από ποιον, κανένας από τους δύο δεν θέλει να αναδυθούν τα πραγματικά αίτια, τα οποία οδήγησαν σε αυτήν την αντίδραση και εδώ σταματάμε προς το παρόν την αναφορά μας στα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει στο σημείο αυτό, είναι η ελληνική ανάλυση περί του κεμαλικού καθεστώτος …Η κατά βάση σωστή ανάλυση, που “βλέπει” όλα τα μυστικά του κεμαλισμού.

Πράγματι το κεμαλικό καθεστώς από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του είχε πολύ στενές επαφές με το γερμανικό παρακράτος, το οποίο λειτουργούσε με έναν πάγιο τρόπο και ο οποίος μεταγενέστερα ονομάστηκε ναζιστικός. Ήταν ναζιστικό το γερμανικό παρακράτος πριν υπάρξει ο ναζισμός, όπως και η Σοβιετική Ένωση επί Λένιν λειτουργούσε σταλινικά πριν την ηγεσία του Στάλιν. Απλά ένας όρος “κωδικοποιείται” σε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό, το οποίο περιγράφει ως κατάσταση, δεν προϋπήρχε …Είναι όπως οι αρρώστιες. Η πανούκλα υπήρχε, ακόμα και πριν ονομαστεί έτσι.

Από πανούκλα υπέφεραν κι εκείνοι, οι οποίοι νοσούσαν πριν τα “βαφτίσια” της. Εκ των υστέρων εμείς μπορεί να γνωρίζουμε από τι πέθαναν άνθρωποι, οι οποίοι υπήρξαν θύματα μιας άγνωστης γι’ αυτούς αρρώστιας. Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης ήταν ναζιστική από την ίδρυσή της και άρα πολύ πριν εμφανιστούν οι Ναζί στους δρόμους της. Ήταν ναζιστική, γιατί αυτό επέλεξαν εκείνοι που τη δημιούργησαν και την παρέδωσαν στους Ναζί. Ήταν ναζιστική, γιατί δημιουργήθηκε ως “αντίμετρο” σε έναν άλλο “πόλο”, πολύ συγκεκριμένο. Δημιουργήθηκε ως “αντικομμουνιστική” τη στιγμή εκείνη, που απειλούσε την Ευρώπη ο κομμουνισμός. Ήταν από τη φύση της βίαιη, γιατί υποτίθεται έπρεπε ν’ αντισταθεί στη βία της επανάστασης, που “υπόσχονταν” οι προλετάριοι.

Το κεμαλικό καθεστώς με αυτήν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης είχε στενές σχέσεις. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε υπό την καθοδήγησή της. Γερμανοί σύμβουλοι είχαν αναλάβει τον σχεδιασμό του. Γερμανοί στρατηγοί εκπαίδευαν τον στρατό του και χάραζαν την τακτική του. Γερμανοί βιομήχανοι ήταν αυτοί, που το προμήθευαν με οπλισμό. Γερμανοί “επιτελικοί” ήταν αυτοί, που συνέλαβαν και εφάρμοσαν την ιδέα να “ξηλωθεί” ο ελληνισμός από τη Μικρά Ασία και όχι μόνον. Γιατί λέμε “όχι μόνον”; Γιατί οι ίδιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι “ξήλωσαν” τον ελληνισμό όχι μόνον από τη Μικρά Ασία, αλλά και από τις ακτές του σοβιετικού Εύξεινου Πόντου …Μιλάμε για γενικό “ξήλωμα” του ελληνισμού από πατρίδες αιώνων.

Οι επωφελημένοι —καί στις δύο καταστάσεις— ήταν συγκεκριμένοι …Ήταν οι γνωστοί κεμαλοναζί. Όμως, το περίεργο εδώ ήταν άλλο …Το περίεργο εδώ ήταν ότι τους κεμαλοναζί δεν τους βοήθησαν μόνον οι προφανείς συνεταίροί τους, που ήταν οι Γερμανοί φασίστες. Στον τελικό τους “θρίαμβο” συνετέλεσαν εξίσου και οι σταλινικοί της σοβιετικής Ένωσης …και αυτό είναι το παράδοξο. Στον “θρίαμβο” δηλαδή των κεμαλοναζί συμμετείχε το κύκλωμα των Ναζί και των σταλινικών ταυτόχρονα …Τα δύο “αδέρφια” με τη γερμανική καταγωγή …Τα “παιδιά” του Μαρξ και του Χίτλερ …Τα “δίδυμα”, τα οποία καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου αιώνα παρίσταναν τους θανάσιμους εχθρούς μεταξύ τους και παγίδευσαν σχεδόν όλους τους λαούς στην ψευδοσύγκρουσή τους.

Γιατί θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή του σταλινισμού στη επιτυχία του κεμαλικού καθεστώτος; Γιατί, αν για το “ξήλωμα” των Αγαιατών Ελλήνων της Μικράς Ασίας αρκούσε η αποτυχημένη ελληνική “εισβολή”, τότε αυτή η “επίθεση” δεν έφτανε μέχρι τον Πόντο …Δεν έφταναν ούτε καν τα “απόνερά” της μέχρι τον Πόντο. Το “ξερίζωμα” των Ποντίων Ελλήνων της Μικράς Ασίας απαιτούσε άλλη βοήθεια …Επιπλέον βοήθεια …Δεν έφταναν οι δυνάμεις των “Ευρωπαίων” κατά βάση Νεότουρκων να “ξηλώσουν” τον ακμάζοντα ελληνισμό του Πόντου, εκμεταλλευόμενοι τις “παρενέργειες” της ελληνικής εισβολής στη Μικρά Ασία.

Στον Πόντο τούς Έλληνες τους “ξήλωσαν” τα “απόνερα” της Σοβιετικής Επανάστασης. Γι’ αυτόν τον λόγο επιστρατεύτηκαν οι σταλινικοί. Όλοι οι σταλινικοί, οι οποίοι ήταν επικεφαλής των στρατευμάτων του σοβιετικού νότου, βοήθησαν τους κεμαλικούς να “ξηλώσουν” τους Έλληνες από τον Πόντο …Βοροσίλοφ, Φρούντζε κλπ..

Οι Έλληνες, δηλαδή, βρέθηκαν σε μια θανατηφόρα “τανάλια”. Από τη μεσογειακή πλευρά της Μικράς Ασίας τούς “θέριζαν” οι κεμαλοναζί και από την ποντιακή πλευρά της τους “θέριζαν” οι κεμαλοσταλινικοί. Αυτά, βέβαια, δεν γίνονταν χωρίς “βοήθεια” από τους ίδιους τους Έλληνες. Έπρεπε να παγιδευτεί ο ελληνισμός, για να δώσει σε αυτούς το “άλλοθι” να εισέλθουν στους χώρους του και να τον “πετσοκόψουν”. Αυτό δεν γινόταν χωρίς προδοσία εκ των “έσω”. Σύμπτωση εδώ δεν υπάρχει. Είναι σαν να βάλεις ένα σκαρπέλο στα χέρια ενός πιθήκου και να περιμένεις από “σύμπτωση” να σου φτιάξει τον Ερμή του Πραξιτέλη. Για να γίνει αυτή η διπλή “επέμβαση”, έπρεπε να γίνει διπλό “λάθος” από τους Έλληνες. Δεν έφτανε δηλαδή μόνον η “μικρασιατική εκστρατεία” …Έπρεπε να γίνει και κάποια άλλη. Αυτή η εκστρατεία ήταν εκείνη της Ουκρανίας.

Από αυτά τα συνδυασμένα εγκλήματα κατά του ελληνισμού επωφελήθηκαν οι Νεότουρκοι. Αυτοί οι άνθρωποι, χρησιμοποιώντας την “επιτυχία” τους κατά του ελληνισμού, υπέταξαν τους λαούς της Μικράς Ασίας και για έναν σχεδόν αιώνα τρώνε και πίνουν εις βάρος τους. Αυτοί, οι οποίοι “έδιωξαν” τους Έλληνες από τη Μικρά Ασία, υποδούλωσαν όλους τους υπόλοιπους …Μια πολύ σκληρή μειονότητα, η οποία έχει πάρει τα πάντα στη Μικρά Ασία και έχει αφήσει τον τουρκικό λαό στην απόλυτη φτώχεια …Μια πολύ πλούσια μειονότητα, η οποία, όπως στην περίπτωση Εργκένεκον, αποδείχθηκε ότι μπορεί να κάνει τα πάντα, προκειμένου να διατηρήσει τα προνόμιά της εις βάρος των πάντων. Αυτήν τη μειονότητα βοήθησαν οι ναζί και οι σταλινικοί.

…Την “υπηρεσία” αυτών των φασιστών “μνημονεύει” το μνημείο των κεμαλιστών στην πλατεία Ταξίμ. Το μνημείο των “ηρώων” απέναντι στους ξένους εισβολείς, με κορυφαίους τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Σε μια Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία εκείνη την εποχή ήταν κάτι σαν “σούπερ μάρκετ” των ιμπεριαλιστών και οι πάντες βρίσκονταν μέσα σε αυτήν, εισβολείς έγιναν κάποιοι, οι οποίοι έφεραν μια ιδιότητα που υπήρχε στη Μικρά Ασία επί χιλιετίες …Οι άλλοι, που ήταν πραγματικά ξένοι, προφανώς έκαναν μαζικό και ένστολο “τουρισμό” …Οι Έλληνες έπρεπε να νικηθούν και αυτούς νίκησαν οι “ήρωες” κεμαλοναζί και οι συνεργάτες τους. Γι’ αυτόν τον λόγο στο Μνημείο της πλατείας Ταξίμ πίσω από τον Κεμάλ, τον Ινονού και τον Τσακμάκ του καπιταλισμού στέκονται όλοι αυτοί οι “προλετάριοι”.

Όλα αυτά τα “βλέπουν” άνετα οι Έλληνες αναλυτές …”Βλέπουν” τα πάντα από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου …Ακόμα και τα πιο απόκρυφα. Πρόσφατα ο Ερντογάν χαρακτήρισε μέσα στην τουρκική Βουλή τον Κεμάλ μεθύστακα και αλκοολικό …”Το ξέραμε …το ξέραμε”, φώναξαν οι Έλληνες αναλυτές …Οι Τούρκοι πολίτες δεν το ήξεραν. Είναι γνωστό ότι ο Κεμάλ πέθανε σχετικά νέος από κίρρωση ήπατος.

Μέσα από τα ίδια ισλαμικά “κανάλια” αφέθηκε προσφάτως να εννοηθεί ότι ο Κεμάλ ήταν ομοφυλόφιλος …Ο Ατατούρκ “αδερφή”. Και πάλι έπεσαν από τα “σύννεφα” οι Τούρκοι …”Το ξέραμε …το ξέραμε” φώναξαν και πάλι εκστασιασμένοι από τους εαυτούς τους οι Έλληνες αναλυτές …Όλα τα ξέρουν αυτοί …Ειδικά αυτά, τα οποία αφορούν την Ανατολή …Όταν πηγαίνουν δυτικά “μπερδεύονται” …Όταν πρέπει να αναλύσουν τη σχέση αυτών των συνωμοτών με την Ελλάδα και τους ιστορικούς ηγέτες της “μπερδεύονται” …Όταν πρέπει να αναλύσουν τις σχέσεις μεταξύ αλκοολικών και ανώμαλων “εθναρχών”, δεν “βλέπουν” τίποτε …Αν είναι να βρουν κανέναν αλκοολικό ή “αδερφή” ανάμεσα στους Έλληνες ηγέτες, “τυφλώνονται”. Συνήθως οι άνθρωποι “τυφλώνονται” όταν βλέπουν προς την Ανατολή, ενώ οι Έλληνες αναλυτές “τυφλώνονται” όταν κοιτάνε προς τη Δύση.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για επιλεκτική “μυωπία” των αναλυτών. Όλοι “βλέπουν” ότι σταλινικοί βοήθησαν τους κεμαλιστές στο “ξήλωμα” του Πόντου, αλλά δεν μπορούν να δώσουν λογικές εξηγήσεις ως προς το γιατί και με ποια δικαιολογία τους “βοήθησαν”. Γιατί, δηλαδή, φανατικοί προλετάριοι βοήθησαν τους σκληρούς καπιταλιστές του κεμαλισμού; Κανένας δεν το εξηγεί αυτό. Γιατί; Γιατί, αν το εξηγήσει, θα πρέπει να φύγει από τη Μικρά Ασία και να πάει στην Κριμαία …Στην Κριμαία βρίσκεται το μυστικό της σφαγής του Πόντου …Στην Κριμαία βρίσκεται το μυστικό της συνεργασίας των Νεότουρκων με τους προλετάριους. Στην Κριμαία όμως βρίσκεται και το μυστικό της συνεργασίας όλων αυτών με τους Έλληνες προδότες. Εκεί θα πρέπει ν’ αναζητήσουν οι αναλυτές τον ρόλο των προδοτών της Αθήνας και αυτό προφανώς δεν θέλουν να το “δουν”. Γι’ αυτόν τον λόγο “παραμένουν” στη Μικρά Ασία και απλά αυξάνουν τη “λίστα” με τα “ανεξήγητα” και τα “μυστήρια” της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Η επιλεκτική “μυωπία”.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, για να συνεχίσουμε την ανάλυση, είναι ότι, ενώ ο κάθε Έλληνας αναλυτής την τούρκικη “καμπούρα” τη βλέπει με μεγάλη ευκρίνεια, δεν μπορεί να δει τη δική του. Προφανώς ο τουρκικός λαός είναι “κορόιδο”, που δεν “βλέπει” και οι Έλληνες είναι “έξυπνοι”, που τα “βλέπουν” όλα. Είναι προφανές ότι αγνοούν βασικά πράγματα. Οι κεμαλοναζί δεν έπαιξαν μόνοι τους σε αυτήν τη γωνιά του Πλανήτη. Ακόμα και να ήθελαν, δεν θα μπορούσαν να “παίξουν” μόνοι τους. Η σύγχρονη Τουρκία δεν “φύτρωσε” μόνη της σε αυτήν τη μεριά του κόσμου. Απέναντί της πάντα είχε μια Ελλάδα, η οποία στη σύγχρονή της μορφή ιδρύθηκε την ίδια ακριβώς περίοδο. Απέναντί του αυτό το τουρκικό καθεστώς είχε ένα ελληνικό καθεστώς με το οποίο διατηρούσε περίεργες σχέσεις.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Αυτό, το οποίο λέμε συνήθως για το ταγκό: …Χρειάζονται δύο για να χορευτεί. Δεν μπορεί κάποιος να κάνει περίτεχνες φιγούρες, αν ο παρτενέρ του δεν γνωρίζει τα “βήματα”. Αν ο παρτενέρ του δεν είναι έτοιμος να πηδήξει ακόμα και στο αέρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η “φιγούρα”. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Κανένας Κεμάλ, κανένας Νεότουρκος και κανένας Γερμανός δεν θα μπορούσε να “ξηλώσει” τον ελληνισμό από τη Μικρά Ασία, χωρίς τη βοήθεια των Ελλήνων. Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και του Πόντου ήταν πολύ βαθιά “ριζωμένοι” στους τόπους τους, για να “ξεριζωθούν” μέσα σε λίγα χρόνια από κάποιους δήθεν Νεότουρκους “ιδεολόγους”, οι οποίοι ήταν φανερό ότι προσπαθούσαν να γίνουν πλούσιοι από την ιδεολογία τους.

Κανένας δεν θα μπορούσε να τους “ξηλώσει” ταυτόχρονα, όσο ισχυρός κι αν ήταν. Απαιτούσε συνδυασμένη προσπάθεια και σε αυτόν τον συνδυασμό βρίσκεται η απόδειξη της ελληνικής προδοσίας. Για να “ξεριζωθούν” αυτοί οι Έλληνες, έπρεπε να βοηθήσει τους Νεότουρκους η Ελλάδα με προδοσία. Η προδοσία ξεκίνησε από την εκστρατεία της Ουκρανίας. Η προδοσία έγινε εις βάρος του ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου στο σύνολό του. Η εκστρατεία εκείνη ήταν, που κατέστρεψε τον ποντιακό ελληνισμό και όχι η εισβολή του ελληνικού στρατού στη Μικρά Ασία. Η Ελλάδα τον έμπλεξε στη ρωσική εμφύλια διαμάχη και όποιος μπλέκει σε μια τέτοια διαμάχη —και μάλιστα με την πλευρά των χαμένων— είναι “τελειωμένος”. Από τη στιγμή που ο επίσημος ελληνικός στρατός έγινε μέρος του “λευκού” στρατού στον ρωσικό εμφύλιο, οι Πόντιοι ήταν “τελειωμένη” μειονότητα.

Ήταν εγκληματίες εκείνοι, οι οποίοι έστειλαν στρατό σε μια εμφυλιοπολεμική σύγκρουση σε έναν χώρο όπου υπήρχε μειονότητα τους …Συνειδητά εγκληματίες, αν σκεφτεί κάποιος ότι την απόφαση την πήρε ο Βενιζέλος, χωρίς η Αντιπολίτευση να συμμετάσχει καν στη συζήτηση …Ο φασίστας Βενιζέλος αποφάσισε να πάρει ΜΟΝΟΣ του την ευθύνη της καταστροφής του ελληνισμού του Πόντου …Τρεις μεραρχίες έστειλε η “ψωροκώσταινα” στην Ουκρανία, όταν οι “υπερδυνάμεις” έστελναν “διμοιρίες”. Για να το ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ο αναγνώστης, θα το ξαναπούμε …Στον γιγαντιαίο εμφύλιο της γιγαντιαίας Ρωσίας η Ελλάδα —η οποία εκείνη την εποχή δεν έφτανε ούτε μέχρι τη Θεσσαλία— έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα, για να επέμβει υπέρ της μίας πλευράς …Από ολόκληρο τον κόσμο η Ελλάδα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα εναντίον της μετέπειτα Σοβιετικής Ένωσης, η οποία έφτασε να ελέγχει τον μισό Πλανήτη …Τη χερσαία επέμβαση, την οποία θέλουν να αποφύγουν σήμερα οι τεράστιες ΗΠΑ στον εμφύλιο της μικρής Συρίας, την επιχείρησε η Ελλαδίτσα στον εμφύλιο της τερατώδους Ρωσίας.

…Ακόμα κι αν δεν υπήρχε δόλος, θα υπήρχε εγκληματική βλακεία. Κάποιοι τάφηκαν σαν “εθνάρχες”, ενώ θα έπρεπε να πεταχτούν ως σκουπίδια σε χαβούζες. Γιατί; Γιατί σε κανέναν δεν επιτρέπεται να παίξει σε μία “ζαριά” την επιβίωση μιας μειονότητας, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν φανερό ότι δεν κινδύνευε, εφόσον δεν είχε άμεση εμπλοκή στη σύγκρουση …Μιας μειονότητας, την οποία δεν την αφορούσε άμεσα η εμφυλιοπολεμική σύγκρουση. Στρατιωτική επέμβαση κάνεις μόνον όταν πρέπει να προστατεύσεις τη μειονότητα σου από διωγμό. Όταν υπάρχει ιδεολογικού τύπου εμφυλιοπολεμική σύγκρουση μέσα στην κοινωνία όπου υπάρχει μειονότητα, απαγορεύεται να επιλέξεις πλευρά, για να βοηθήσεις στην επικράτησή της. Η μειονότητα είναι μέρος της κοινωνίας που αγωνίζεται να βρει τη λύση που της ταιριάζει και άρα διχάζεται κι αυτή με τα ίδια ιδεολογικά κριτήρια. Ό,τι και να γίνει στο τέλος, δεν θα κινδυνεύσει και άρα δεν υπάρχει θέμα προστασίας της.

Όπως στον ελληνικό Εμφύλιο δεν κινδύνευσαν οι Εβραίοι της Ελλάδας, έτσι δεν θα κινδύνευαν και οι Έλληνες της Κριμαίας στην Οκτωβριανή Επανάσταση. Τον κίνδυνο γι’ αυτούς τον έβαλε στη ζωή τους ο εγκληματίας ο Βενιζέλος …Ο “εθνάρχης”, που δεν είχαν οι Εβραίοι για παράδειγμα. Το Ισραήλ δεν είχε κάποια στρατηγική “ιδιοφυΐα” σαν τον Βενιζέλο να στείλει τρεις μεραρχίες του ισραηλινού στρατού να στηρίξει το ΚΚΕ του Μπεναρόγια, που, με τον Ζαχαριάδη επικεφαλής, ξεκίνησε τον Εμφύλιο …Δεν είχε κάποιον “εθνάρχη” να τους καταστρέψει τελείως …Να στηρίξει με στρατό τούς χαμένους και να μην μείνει κανένας Εβραίος στην Ελλάδα …Για τέτοια ηλιθιότητα μιλάμε. Η Ελλάδα “μπλέχθηκε” σε έναν εμφύλιο, που μόνον σ’ αυτήν θα έκανε ζημιά. Οι Γάλλοι, οι Βρετανοί ή οι Αμερικανοί δεν είχαν πρόβλημα να στείλουν εκεί στρατεύματα. Δεν θα έχαναν τίποτε σε περίπτωση ήττας. Όπως κατέβηκαν από τα πλοία, έτσι θα ξανανέβαιναν σ’ αυτά και θα έφευγαν.

Οι Έλληνες, είτε ήταν με τους κερδισμένους είτε με τους χαμένους, μόνον να χάσουν είχαν. Αν ήταν με τους κερδισμένους, θα έκαναν την ελληνική κοινότητα μισητή σ’ αυτούς που θα είχαν ηττηθεί και θα ήταν πολλοί μετά από έναν εμφύλιο. Αν ήταν με τους χαμένους, θα έχαναν τα πάντα, εφόσον οι νικητές θα τους έδιωχναν από τον τόπο τους. Σε κάθε περίπτωση ήταν εγκληματίες αυτοί οι οποίοι τους έμπλεξαν. Η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της Δύσης, η οποία είχε αντικειμενικούς λόγους να μην στείλει στράτευμα στην Ουκρανία και όχι μόνον δεν τους επικαλέστηκε, αλλά αντίθετα έστειλε το μεγαλύτερο στράτευμα. Αυτό είναι η απόλυτη απόδειξη ότι οι εγκληματίες γνώριζαν τι έκαναν και ποιες θα ήταν οι συνέπειες των επιλογών τους …Το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι.

Η προδοτική ελληνική ηγεσία είχε φέρει σε απελπιστική κατάσταση τους Έλληνες του Πόντου …Ολόκληρου του Πόντου. Τους Έλληνες του μετέπειτα Σοβιετικού Πόντου τους είχε καταστρέψει, εφόσον τους είχε ταυτίσει με τους ηττημένους “λευκούς”. Θέμα χρόνου ήταν ο “τουρισμός” προς το Ουζμπεκιστάν. Όμως, το πρόβλημα δεν σταματούσε εκεί και αυτό ήταν το τραγικότερο. Η “φωτιά”, που άναψε ο Βενιζέλος στις βόρειες ακτές του Εύξεινου Πόντου, ήταν θέμα χρόνου να επεκταθεί προς τον νότο. Γιατί; Γιατί, την ώρα που εξελισσόταν η εμφύλια μάχη στη Ρωσία, υπήρχαν εκκρεμότητες της Ρωσίας με την Τουρκία λόγω του Ρωσοτουρκικού Πολέμου.

Οι Ρώσοι την προηγούμενη χρονιά είχαν εισβάλει στον Οθωμανικό Πόντο και βρίσκονταν ακόμα εκεί. Βρίσκονταν μέσα και γύρω από τον Μικρασιατικό Πόντο. Όπου όμως βρίσκονταν οι Ρώσοι, εκεί “πήγαινε” και ο εμφύλιός τους. Όπου βρισκόταν οι “λευκοί” Ρώσοι, εκεί βρίσκονταν και οι “κόκκινοι” Ρώσοι. Το 1918 ο ρωσοτουρκικός πόλεμος είχε μεταφέρει τον εμφύλιο των Ρώσων στη Μικρά Ασία. Από τη στιγμή που ο Βενιζέλος επέλεξε να ταυτιστεί στρατιωτικά με τους “λευκούς” Ρώσους, ήταν θέμα χρόνου να την “πατήσουν” οι Πόντιοι. Γιατί; Γιατί οι Ρώσοι εισβολείς στη Μικρά Ασία θα τους “μετέφεραν” τα χαρακτηριστικά τους. Οι Πόντιοι, λόγω του Βενιζέλου, θα εμφανίζονταν στους υπόλοιπους μικρασιατικούς λαούς —είτε το ήθελαν είτε όχι— ως σύμμαχοι των Ρώσων και άρα ως σύμμαχοι των εισβολέων.

Ως Έλληνες —αναγκαστικά στα μάτια όλων— θα ταυτίζονταν ολοκληρωτικά με την επίσημη κρατική ελληνική επιλογή. Από εκεί και πέρα τα πάντα θα ήταν τραγικά γι’ αυτούς. Θα έχαναν την εμπιστοσύνη των συντοπιτών τους. Οι Τούρκοι του Πόντου θα τους μισούσαν, γιατί ήταν οι προδότες που βοήθησαν τους ξένους “εισβολείς”. Οι μουσουλμάνοι του Πόντου θα τους μισούσαν, γιατί ήταν οι Ορθόδοξοι που βοήθησαν τους ομόδοξούς τους να μπουν σε χώρους τους οποίους θεωρούσαν δικούς τους. Ούτε καν οι Ρώσοι τους έβλεπαν με έναν κοινό φιλικό τρόπο, εφόσον ήταν κι αυτοί διχασμένοι. Τους μισούσαν οι “κόκκινοι” Ρώσοι, εφόσον εξαιτίας του Βενιζέλου εμφανίζονταν ως σύμμαχοι και συνεργάτες των “λευκών”. Αυτοί οι “κόκκινοι” Ρώσοι ήταν ήδη στη Μικρά Ασία και με χρήματα “άγνωστης” προέλευσης σκορπούσαν την προπαγάνδα που τους έφερνε σε δύσκολη θέση και ευνοούσε τους ίδιους και τους κεμαλιστές, οι οποίοι επένδυαν στη διχόνοια των πληθυσμών.

Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιες ήταν συνέπειες της επίσημης ελληνικής εκστρατείας στην Ουκρανία; Ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα του Βενιζέλου, γιατί εκ των προτέρων γνώριζε ότι οι Ρώσοι ήταν ήδη στη Μικρά Ασία και άρα ότι η επιλογή του θα “έμπλεκε” τους Μικρασιάτες Πόντιους στον ρωσικό εμφύλιο. Δεν προέκυψε δηλαδή εκ των υστέρων η ρωσική εισβολή στον Πόντο, ώστε να υπάρχει για τον Βενιζέλο το ελαφρυντικό της απρόβλεπτης εξέλιξης. Η ρωσική εισβολή είχε προηγηθεί και όλοι μπορούσαν να προβλέψουν το μέχρι πού θα έφταναν οι συνέπειες της εκστρατείας της Ουκρανίας. Ενώ λοιπόν γνώριζε ο Βενιζέλος πόσο λεπτή ήταν η κατάσταση στον Πόντο, πήρε μια “βαριοπούλα” για να τη φέρει στα “ίσα” της. Το αποτέλεσμα ήταν το χειρότερο που μπορούσε να υπάρξει. Έκανε τους Πόντιους μισητούς στους πάντες. Τους έκανε μισητούς σε μια γη, την οποία κατοικούσαν για χιλιάδες χρόνια.

Ό,τι και να ήταν κάποιος, που βρισκόταν στον Πόντο, θα είχε έναν σοβαρό λόγο να μισεί τους Πόντιους. Θα τους μισούσε για λόγους εθνικούς, θρησκευτικούς αλλά και ιδεολογικούς. Ήταν θέμα χρόνου, από τη στιγμή που οι “λευκοί” Ρώσοι θα έχαναν την εξουσία στη Ρωσία, να “ξεριζωθούν” οι Πόντιοι από τον Πόντο. Ακόμα κι αν αυτό δεν συνέβαινε, οι Πόντιοι και πάλι θα είχαν ηττηθεί, εφόσον θα “έχαναν” για πάντα την εμπιστοσύνη των συντοπιτών τους …Για όλους εκείνους θα γίνονταν οι “Τσάμηδες” του Πόντου, που θα περίμεναν μια ευκαιρία για να τους τιμωρήσουν με τον πιο σκληρό τρόπο.

Γι’ αυτόν τον λόγο βλέπουμε κάποια φαινόμενα εκ πρώτης όψεως παράδοξα. Τέτοιο φαινόμενο είναι η “αγάπη” των καπιταλιστών κεμαλιστών με τους θεωρητικά εχθρούς τους προλετάριους. Θεωρητικά οι καπιταλιστές κεμαλιστές θα είχαν κέρδος από τους οπλισμένους με ρωσικά όπλα Πόντιους, οι οποίοι πολεμούσαν για να σταματήσουν την κομμουνιστική “λαίλαπα” πριν αυτή κατακλύσει τη Μικρά Ασία. Αντί όμως να συμβεί αυτό, συνέβη το ανάποδο. Οι καπιταλιστές κεμαλιστές έγιναν “σύμμαχοι” με τους “κόκκινους” Ρώσους και αυτό σημαίνει ότι γνώριζαν πως δεν κινδύνευαν από αυτούς.

Γνώριζαν δηλαδή πράγματα, τα οποία δεν μπορούσαν να τα γνωρίζουν με βάση τη λογική. Γνώριζαν πράγματα, τα οποία μόνον προϊόντα συνομωσίας θα μπορούσαν να είναι και τα οποία θα μπορούσαν να τα γνωρίζουν μόνον οι συνωμότες. Κάποιοι —οι Γερμανοί προφανώς— είχαν διαβεβαιώσει τους κεμαλιστές ότι το “κόκκινο” πρόβλημα δεν θα τους απειλούσε στον Πόντο. Γνώριζαν οι κεμαλιστές ότι οι “κόκκινοι”, μόλις τελείωναν με τους Πόντιους, θα εγκατέλειπαν τη Μικρά Ασία. Θα “καθάριζαν” τους Πόντιους, οι οποίοι ήταν οι κοινοί εχθροί και δεν θα έπρεπε οι κεμαλιστές να ανησυχούν για τίποτε άλλο.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; …Οι Πόντιοι Έλληνες δεν “ξηλώθηκαν” από τον Πόντο, εξαιτίας της ελληνικής εισβολής στη Μικρά Ασία. Αυτή η εισβολή ήταν καταστροφική μόνον για τους Αιγαιάτες Έλληνες …ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ. Η εκστρατεία στην Ουκρανία ήταν το ελληνικό προδοτικό “τσίμπημα” στον ρωσικό γίγαντα, για να φάνε η Πόντιοι μια τρομερή ρωσική “αγκωνιά”, που θα τους έδιωχνε από τον Πόντο. …Τους Πόντιους τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος με την εκστρατεία εκείνη ταύτισε στη συνείδηση των λαών της περιοχής τους Πόντιους με τους Ρώσους …Τους κατέστρεψε ο Βενιζέλος, ο οποίος έσπειρε τη θρησκευτική “καχυποψία” μεταξύ των λαών του Πόντου. Απλά, το “ταμείο” των δύο διαφορετικών εισβολών έγινε την ίδια ώρα και δεν φαινόταν η διαφορά, γιατί δεν ενδιέφερε και κανέναν. Δεν είναι κάτι σπάνιο αυτό. Όταν από ένα σπίτι που καίγεται βγάζουν δύο καμένα πτώματα, κανέναν δεν ενδιαφέρει να μάθει γιατί το ένα κάηκε από τη φωτιά στο τζάκι και το άλλο από τη φωτιά στον θερμοσίφωνα.

Αυτό έγινε και με την ελληνική τραγωδία στη Μικρά Ασία. Αγαιάτες και Πόντιοι Έλληνες “κάηκαν” από διαφορετικές εστίες “φωτιάς”, αλλά η θλίψη ήταν τόσο μεγάλη, που κανένας στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρθηκε να μελετήσει και να εντοπίσει τις ιδιομορφίες τής κάθε περίπτωσης …Στοιχειωδώς να μελετούσε την υπόθεση, θα καταλάβαινε μερικά πράγματα …Έναν χάρτη να έβαζε μπροστά του, θα καταλάβαινε τα πάντα. Η ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία δεν μπορούσε από μόνη της να “ξηλώσει” τον ποντιακό ελληνισμό. Δεν μπορεί μια συμβατική βόμβα στον Πειραιά να γκρεμίσει ένα σπίτι στην Κηφισιά. Δεν “φτάνει” η δύναμή της σε τέτοια απόσταση.

Δύο “Ελλάδες” απόσταση υπάρχει ανάμεσα στη Σμύρνη και την Τραπεζούντα. Χίλια εκατό χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από την Κωνσταντινούπολη. Δύο χιλιάδες χιλιόμετρα απέχει η Τραπεζούντα από τη γενέτειρα του Κεμάλ. Ο Κεμάλ και οι περισσότεροι από τους Νεότουρκους μόνον στους χάρτες γνώριζαν τον Πόντο. Εισβολή, η οποία δεν αφορούσε τους Πόντιους, ξαφνικά τους αφορούσε, γιατί φρόντισαν οι προδότες να τους “μπλέξουν”. Στη συνέχεια βρέθηκαν ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά “συνωμοτών” και αναγκάστηκαν να φύγουν μαζί με τους Αιγαιάτες, σε έναν κοινό προορισμό, απλά για να γλιτώσουν τις ζωές τους.

Τους “πυροβολούσαν” οι προλετάριοι για ιδεολογικούς λόγους, τους “πυροβολούσαν” οι Νεότουρκοι για λόγους εθνικούς και τους “πυροβολούσαν” και οι Μουσουλμάνοι για λόγους θρησκευτικούς. Αυτό ήταν το κατόρθωμα του Βενιζέλου. Με τη στρατιωτική ταύτιση του ελληνισμού με τους “λευκούς” Ρώσους, στοχοποίησε τους Πόντιους στους πάντες. Όλοι τους μισούσαν και όλοι ήθελαν να τους κάνουν κακό …ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Ακόμα και τίποτε να μην είχαν κάνει οι Πόντιοι, ήταν τόσο μεγάλο το στρατηγικό λάθος της ταύτισής τους με τους “λευκούς” Ρώσους, που θα τα χρεώνονταν όλα, γιατί πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις αναζητούνται “αποδιοπομπαίοι τράγοι”.

Με αυτόν τον τρόπο μπήκαν οι Πόντιοι στον ίδιο “παρονομαστή” με τους Αιγαιάτες. Κοινό “σημείο” μεταξύ των δύο διαφορετικών περιπτώσεων έγιναν οι κεμαλιστές και τα πάντα “πλημμύρισαν” ανθελληνισμό. Όλοι στη Μικρά Ασία κατηγορούσαν τους Έλληνες για εγκλήματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της …Χλωρά και ξερά όλα στην “πυρά”. Είναι προφανές ότι εδώ υπήρχε τεράστια συνομωσία. Οι καπιταλιστές κεμαλοναζί “θέριζαν” ό,τι είχαν “σπείρει” οι Ναζί στη Δύση και οι προλετάριοι στην Ανατολή …Διπλή προδοσία εις βάρος δύο ελληνικών κοινοτήτων. Προδόθηκαν οι Έλληνες του Πόντου και έγιναν λεία των Νεότουρκων και των σταλινικών. Προδόθηκαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας από τους ίδιους ανθρώπους και έγιναν λεία των Νεότουρκων και των ναζιστών …Το “λέει” άλλωστε και το μνημείο του Κεμάλ στην πλατεία Ταξίμ.

…Η ΑΜΥΝΑ των Τούρκων απέναντι στους ξένους εισβολείς είναι το “ΘΕΜΕΛΙΟ” της ύπαρξης της σημερινής Τουρκίας. Ξένοι εισβολείς για τους Νεότουρκους ήταν οι Έλληνες και οι Ρώσοι. Προδότες της Μικράς Ασίας, που συνεργάστηκαν μαζί τους, ήταν οι Αιγαιάτες Έλληνες για τους πρώτους και οι Πόντιοι Έλληνες για τους δεύτερους. Οι εισβολείς διαφορετικοί, αλλά οι προδότες ίδιοι. Οι εισβολείς και οι προδότες τιμωρήθηκαν από τους “ήρωες” και “θεμελιωτές” της Τουρκίας. Τιμωρήθηκαν με τη βοήθεια καί των Γερμανών καί των Προλετάριων και αυτό “μνημονεύει” μνημείο. Άρα; Άρα η προδοσία των Ελλήνων πρέπει να αναζητηθεί στα πρόσωπα που πήραν τις αποφάσεις εκείνες, οι οποίες συνέδεσαν τον ελληνισμό στη Μικρά Ασία με αυτές τις δύο διαφορετικές εισβολές …Στις εισβολές αυτές, που έδωσαν στους κεμαλοναζί το δικαίωμα να κάνουν τη “σωτήρια” ΑΜΥΝΑ.

Αυτοί, οι οποίοι σκέφτηκαν και δρομολόγησαν τόσο την εκστρατεία της Ουκρανίας όσο και τη μικρασιατική εισβολή, ήταν οι προδότες …Δεν λέμε κάτι το περίπλοκο …Απλά είναι τα πράγματα. Υπήρχε ένας συντονισμός “λαθών” τόσο απόλυτος και τόσο ακριβής, που καμία σύμπτωση δεν μπορεί να τον δημιουργήσει. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι καταστροφικό για όλους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας.

Όλα έγιναν με μια συγκεκριμένη σειρά, ώστε στην κορύφωσή της, που ήταν η τελική ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία, να δώσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Με την ελληνική εισβολή στη Μικρά Ασία απλά έπεσε η “αυλαία” της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας σ’ αυτήν. Όταν, εξαιτίας αυτής της συνδυασμένης ενέργειας, που κορυφώνεται με τη βλακώδη ελληνική εισβολή, το αποτέλεσμα είναι να ιδρυθεί η Τουρκία, τότε σίγουρα υπάρχει υπόγεια και κρυφή συνεργασία μεταξύ των ηγεσιών …Κάποιοι βοήθησαν κάποιους προφανώς με κάποιο αντίτιμο.

Εκείνος ο βλακώδης πόλεμος ήταν, που διευκόλυνε τους Νεότουρκους στους στόχους τους και τους έκανε κυρίαρχους στην Τουρκία. Έλληνες ήταν εκείνοι, οι οποίοι επέτρεψαν στον Κεμάλ να “χτίσει” το κράτος του. Κάποιοι Έλληνες ήταν οι “ευεργέτες” των Νεότουρκων. Κάποιοι προδότες του ελληνισμού έγιναν πλούσιοι, προσφέροντας ως “αντιπαροχή” τον ελληνισμό της Μικράς Ασίας. Αυτοί, οι οποίοι κήρυξαν τον πόλεμο στους Νεότουρκους και στην πραγματικότητα τους έδωσαν τη δυνατότητα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, ήταν οι “αγαπημένοι” τους στην Ελλάδα. Ποιοι ήταν αυτοί; …Οι βενιζελικοί …Οι συνοδοιπόροι του “ήρωα” Βενιζέλου …Οι συνοδοιπόροι του “Atarum” …Οι “ήρωες” της καταστροφής, που την “φόρτωσαν” σε άλλους, για να εκτελεστούν ως προδότες και όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους έτρεχαν στην Τουρκία να τιμηθούν από τους λεγόμενους κεμαλοναζί.

Ρωτάμε λοιπόν εμείς οι αφελείς; Σε μια τέτοια κατάσταση μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν κρυφά “αφεντικά”, που κινούσαν τα “νήματα”; Μόνον τους Τούρκους “κατεύθυναν” αυτά τα “αφεντικά” ή και τους Έλληνες; Πράκτορες, μεθύστακες και “αδερφές”, οι οποίοι κινούνταν από τα “παρασκήνια”, μόνον στην Τουρκία υπήρχαν; Πώς δηλαδή όλοι οι έγκυροι αναλυτές “βλέπουν” μόνον τα “αφεντικά” των Τούρκων σε μια κατάσταση η οποία αφορά εξίσου και τους Έλληνες; Εφόσον υπήρχε συνομωσία, τα “αφεντικά” των Τούρκων θα ήταν ταυτόχρονα “αφεντικά” και των Ελλήνων εξουσιαστών. Όταν αυτά τα “αφεντικά” αναζητούν πράκτορες, μεθύστακες και “αδερφές” να κάνουν την δουλειά τους, δεν μπορεί να αλλάζουν μεθοδολογία κάθε φορά που αλλάζουν πλευρά στο Αιγαίο …Τους ίδιους ελεγχόμενους και εκβιάσιμους ανθρώπους θα αναζητούν καί από τις δύο πλευρές του.

…Λογικό είναι αυτό να το σκεφτόμαστε. Αν υπήρχε πραγματική αντιπαλότητα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων, θα υπήρχε έστω και ένα στιγμιαίο έλλειμμα συγχρονισμού. Κάπου θα “κολλούσαν”, έστω και για λίγο. Κάτι δεν θα τους έβγαινε όπως το ήθελαν. Μπορεί ο ελληνισμός να έχανε τη Σμύρνη, αλλά όχι τον Πόντο ή και αντίστροφα. Μπορεί να γινόταν το λάθος της Ουκρανίας, αλλά όχι το λάθος της Σμύρνης. Κάπως, κάπου, κάποιοι, θα “διδάσκονταν” από τα “λάθη” τους και δεν θα τα επαναλάμβαναν. Η “φωτιά” θα σταματούσε σε κάποια στιγμή και δεν θα “απλωνόταν” σε ολόκληρη τη Μικρά Ασία. Δεν είναι δυνατόν από “τύχη” απλή να γινόταν πάντα ό,τι βόλευε μία συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία ήταν μονίμως εις βάρος της μίας πλευράς.

Δεν μπορεί δηλαδή οι “εξυπνάδες” των κεμαλιστών και τα “λάθη” των Ελλήνων να γίνονταν ακριβώς τη στιγμή που βόλευε αυτόν τον γενικό ανθελληνικό σχεδιασμό. Δεν μπορεί σε έναν τόσο “εύθραυστο” σχεδιασμό τα πάντα να συμβαίνουν την κατάλληλη στιγμή και να λειτουργούν μονίμως εις βάρος της μίας πλευράς. Πώς το βλέπουν δηλαδή οι “ανοιχτομάτες” αναλυτές μας; Σε μια τόσο “στημένη” κατάσταση μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν “ύποπτα” σημεία; Μόνον από τη μία πλευρά υπήρχαν πράκτορες και μεθύστακες; Όταν τα πάντα λειτουργούν ως “είδωλα”, γιατί να μην υποθέσουμε ότι τα ίδια συνέβησαν και από την άλλη πλευρά του Αιγαίου; Κάποιοι Νεότουρκοι ήθελαν να φτιάξουν ένα κράτος στα δικά τους μέτρα, αλλά και από την άλλη πλευρά —εκείνη ακριβώς τη στιγμή— υπήρχαν κάποιοι Ελλαδίτες, οι οποίοι έφτιαχναν κι αυτοί ένα κράτος στα δικά τους μέτρα.

Άρα, τι αναζητούμε; Ποια τα κοινά στοιχεία, τα οποία θα μπορούσαν να συνδέσουν φασίστες Γερμανούς με επίσης φασίστες Σοβιετικούς; Εκείνη την εποχή δεν “χτιζόταν” μόνον η σύγχρονη Ελλάδα ή η Τουρκία. Εκείνη την εποχή “χτιζόταν” και η σύγχρονη Γερμανία …Η Γερμανία της Βαϊμάρης …Η Γερμανία των Ναζί και του Χίτλερ …”Χτιζόταν” επίσης η Ρωσία των προλεταρίων και του Λένιν. Ποιοι χρηματοδότησαν τον Μαρξ; Τι εθνικότητας ήταν ο Μαρξ; Τι εθνικότητας ήταν οι “εμπνευστές” και στην κυριολεξία “ιδιοκτήτες” της Γερμανίας τής Βαϊμάρης; Τι εθνικότητας ήταν η Λούξεμπουργκ, ο Κοέν, ο Κάουτσκυ, ο Μπάμπελ ή ο Μπερνστάιν; Τι εθνικότητας ήταν ο Λένιν, τον οποίον ευχαρίστησε δημοσίως ο καπιταλιστής Κεμάλ για την καθοριστική συμμετοχή του στην ίδρυση της Τουρκίας; Τι εθνικότητας ήταν ο Τρότσκι; Όλοι αυτοί τι σχέση έχουν με τους σημερινούς δανειστές μας;

Η συμμορία των φτωχομπινέδων.

Η ατυχία της σύγχρονης Ελλάδας ήταν ότι στα χρόνια που αυτή “γεννιόταν”, έπεσε στα χέρια εμπόρων “σαρκός”. Στα χρόνια που έπρεπε να σταθεί στα “πόδια” της, άπλωσε το “χέρι” της για βοήθεια σε δολοφόνους. “Έπεσε” σε μια τρομερή συμμορία ξυπόλητων φτωχομπινέδων, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν τα ιδεολογικοπολιτικά χαρακτηριστικά του περασμένου αιώνα και “ιδιωτικοποίησαν” το κράτος για λογαριασμό τους. Άνθρωποι αδίστακτοι εκμεταλλεύτηκαν τις ιδεολογικές μάχες, τις εποχές και μέσα από προδοσίες έγιναν πάμπλουτοι εις βάρος του λαού και της χώρας.

Για να αποκτήσουν περιουσίες, “έμπλεξαν” τον ελληνισμό σε τόσο μεγάλες περιπέτειες, που ακόμα και σήμερα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο αφανισμού του. Ακόμα και σήμερα το ελληνικό κράτος —κιβωτός υποτίθεται του ελληνισμού—λειτουργεί πλέον στη δική τους “ιδιοσυχνότητα” …Εκατό χρόνια “φαγοπότι”. Ακόμα και σήμερα —στην εποχή της Τρόικας— οι ίδιοι κυβερνάνε. Τώρα, αυτό, το οποίο απέκτησαν με “δόλο”, το πουλάνε εξ’ ολοκλήρου στους δανειστές μας …Στους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι κάποτε τους χρηματοδότησαν, για να “σώσουν” το έθνος.

Ελευθέριος Βενιζέλος…

…Ο Atarum …Ο απόλυτος ορισμός του φτωχομπινέ, που έζησε σαν μεγιστάνας εις βάρος ενός ολόκληρου λαού …Του δειλού φτωχομπινέ, που τη χαφιεδίστικη ζωή του την έζησε υπό τη συνεχή προστασία μυστικών υπηρεσιών. Ο Βενιζέλος, που κατοικούσε μέγαρα, ταξίδευε ανά τον κόσμο και χρησιμοποιούσε λιμουζίνες, ήταν ο Βενιζέλος της εξουσίας και των μυστικών υπηρεσιών.

Ο Βενιζέλος όλα αυτά τα απόλαυσε, όταν άρχισε να ασχολείται με τα εθνικά μας θέματα. Όσες περισσότερες καταστροφές προκαλούσε, τόσο πιο “μεγάλη” ζωή έκανε. Στην Κρήτη ήταν ο γιος του εμποράκου …Ο κουνιάδος κάποιου ξυπόλυτου Μητσοτάκη …Ο αδερφός μιας Κατίγκως και μιας Μαρίγκως …Αυτός, ο οποίος προοριζόταν να ζήσει πουλώντας κουκιά με την οκά και πράσα με το κομμάτι. Ο πονηρός δικηγοράκος είδε “ψωμί” στα εθνικά θέματα και έριξε “άγκυρα” στην Αθήνα. Από εκεί και πέρα έγινε η κακή “τύχη” ενός διάσημου λαού …Το κακό “σπυρί” σε ένα διάσημο “σώμα”.

Εμμανουήλ Μπενάκης…

…Ο συνέταιρος του Βενιζέλου …Ο απόλυτος ορισμός του κομπλεξικού προικοθήρα, που σε όλη του τη ζωή προσπαθούσε να “διαγράψει” από τη ζωή του το όνομα του πεθερού του. Στο τέλος τα κατάφερε. Κανένας πλέον δεν γνωρίζει τον πάμπλουτο Χωρέμη και όλοι γνωρίζουν τον παρασιτικό γαμπρό του. Προφανώς ο “σώγαμπρος” έφυγε από την κοσμοπολίτικη Αλεξάνδρεια, για να καταλήξει στην “επαρχιώτικη” Αθήνα μόνο και μόνο γιατί στην Αθήνα μπορούσε να παριστάνει τον “αριστοκράτη”. Για την “υψηλή” κοινωνία της Αλεξάνδρειας θα ήταν πάντα ένας “προικοθήρας” και αυτό προφανώς δεν το άντεχε. Και αυτός, όπως και ο Βενιζέλος, έζησε ως πραγματικός μεγιστάνας όταν άρχισε να διαχειρίζεται τα εθνικά μας θέματα. Κάθε νέα καταστροφή τον έκανε πλουσιότερο …Εθνικός “ευεργέτης”, που, κάθε φορά που αναλάμβανε κυβέρνηση ο Βενιζέλος, έτρεχε να αρπάξει υπουργείο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο …Ο δολοφόνος του Ίωνα Δραγούμη …Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου γραφείου “συνοικεσίων” της χώρας με το όνομα Κολέγιο Αθηνών …Ο “πατέρας” όλων των προικοθήρων.

Δημήτρης Λαμπράκης…

…Ο “πατριάρχης” της Διαπλοκής …Το δεξί “χέρι” του Βενιζέλου …Ο Γκαίμπελς των βενιζελοναζί …Ο πρώτος πραγματικός διαπλεκόμενος φτωχομπινές της χώρας …Ο πρώτος φτωχοδιάβολος, που “νοίκιαζε” την πένα του για το μεροκάματο και ο οποίος έγινε μεγαλοεκδότης με κρατικά χρήματα …Ο αγράμματος “πατέρας” των σημερινών αγράμματων δημοσιογράφων …Ο “πατέρας” της κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας, η οποία υπηρετεί την “αλήθεια” μόνον όταν αυτή εξυπηρετεί το κομματικό ή προσωπικό συμφέρον …”Σχολείο” ολόκληρο είναι ο ΔΟΛ για “Πρετεντέρηδες” που τα παίρνουν, για να εξυπηρετούν …”Δάσκαλος” μεγάλος ο Λαμπράκης …Κολλητός του Βενιζέλου και ό,τι αυτό σήμαινε για έναν Βενιζέλο, ο οποίος διαχειριζόταν τα κρατικά ταμεία σαν προσωπική του περιουσία. Είχε και αγωνιστικά “ένσημα” στην κατοχή του. Ως πειναλέος και αγράμματος δασκαλάκος, έκανε “αντίσταση” στο Φλάμπουρο της Φλώρινας για ένα κομμάτι ψωμί. Όταν ασχολήθηκε με τα εθνικά θέματα, έμαθε και για το “παντεσπάνι”. Τότε γνώρισε το Κολωνάκι, τα ρετιρέ και τα παραθαλάσσια εξοχικά. Μέχρι να ανακαλύψει αυτή τη “φάμπρικα”, μέχρι και μετανάστης στη Νότια Αφρική είχε πάει, για να πουλάει φυλλάδες και να φάει ένα κομμάτι ψωμί. Τον “μάζεψε” ο Βενιζέλος, γιατί είχε τους λόγους του.

Γεώργιος Παπανδρέου…

…Η “χλαπάτσα” από τα ορεινά της Αχαΐας. Δεύτερο σώβρακο δεν είχε, όταν έφτασε στην Αθήνα …Αθήνα τρόπος του λέγειν …Δεν έφτασε καν στην Πλατεία Συντάγματος …Μέχρι την πλατεία Βάθης …και αν …Στα πορνεία της Αθήνας του άρεσε να περιφέρεται …Έχει κατηγορηθεί μέχρι και για παιδεραστία …Ο γραμματέας του Βενιζέλου και ο εξ’ απορρήτων του. Ο μόνος που γνώριζε ποιες επαφές και για ποιον λόγο έκανε ο “εθνάρχης”. Γλοιώδης σε βαθμό εμετικό. “Σκουπίδι” με όλη τη σημασία της λέξης, έστω κι αν αυτό αδικεί κάποια ανακυκλώσιμα. Όπως και οι υπόλοιποι φτωχομπινέδες ανακάλυψε κι αυτός τα πλούτη μέσα από την πολιτική. Συστηματικά κρατικοδίαιτος και όπου μπορούσε “άρπαζε” ό,τι του έδιναν. Τα Ψυχικά και τα Καστριά τα “ανακάλυψε” αφού ασχολήθηκε με τα εθνικά μας θέματα …Θαμώνας και αυτός ξένων πρεσβειών.

Αυτή η “τετράδα” ήταν ο σκληρός “πυρήνας” του βενιζελισμού …Η ηγετική ομάδα του κόμματος των Φιλελευθέρων …Του κόμματος εκείνου, το οποίο ξεκίνησε ως κόμμα Ξυπόλητων. Όπως αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης, δεν εφεύραμε εμείς την έννοια του “φτωχομπινέ” …Ελεύθερη απόδοση της έννοιας “ξυπόλητος” είναι, την οποία εφεύραν οι ίδιοι. Απλά, βλέποντας εκ των υστέρων την πορεία τους, θεωρούμε ότι η έννοια του “φτωχομπινέ” τούς εκφράζει καλύτερα, γιατί αποκαλύπτει τα κίνητρα και τους στόχους τους, πράγμα που, ως κοινοί “ξυπόλυτοι”, απέκρυπταν …Οι “προοδευτικοί” που δυστυχώς γι’ αυτούς το κόμμα τους είναι μετονομασία του κόμματος ενός Μητσοτάκη. Για να γνωρίζουν οι Κολεγιόπαιδες του Ψυχικού τις “ρίζες” τους, όταν μεγαλοπιάνονται.

Αυτό το κόμμα με το μητσοτακικό DNA είναι αυτό το οποίο κατέστρεψε τον ελληνισμό …Το κόμμα των φτωχομπινέδων, που αναζητεί τον πλουτισμό με όλα τα μέσα …Που αναζητεί το βόλεμα, την προίκα, την αργομισθία κλπ.. Στο DNA του είναι η αρπαγή. Γιατί αναφερόμαστε σ’ αυτούς; Γιατί αυτοί είναι το “είδωλο” του κεμαλοναζισμού από την απέναντι πλευρά τού Αιγαίου. Τα ίδια κέντρα, που κατεύθυναν τον “ανώμαλο” Κεμάλ, ήταν αυτά που κατεύθυναν και τον “ομαλό” Βενιζέλο …Τα κέντρα αυτά, τα οποία είναι “ορατά” και ταυτόχρονα “αόρατα” για τους Έλληνες αναλυτές …Τα “κέντρα”, που είχαν παραγγείλει το “ταγκό” του Αιγαίου και έδιναν στους “χορευτές” τις εντολές για τα “βήματα” που θα ακολουθούσαν.

Αυτά τα ξένα κέντρα είχαν συμφέρον να διαλύσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να την χωρίσουν σε ελεγχόμενα κράτη. Σε κράτη, τα οποία δήθεν θα βρισκόταν σε εχθρότητα μεταξύ τους, για να μην μπορεί καμία προσέγγιση να αποκαλύψει τα εγκλήματά τους. Οι ηγεσίες αυτών των κρατών πρόδωσαν τους λαούς τους και τους βύθισαν στην απόλυτη φτώχεια τού τελευταίου αιώνα. Η πιο πλούσια αυτοκρατορία του κόσμου έγινε ένα σύνολο θεόφτωχων εθνικών κρατών. Οι πιο πλούσιοι λαοί του κόσμου έγιναν κακομοίρηδες, που τους έλεγχαν με τα κλωτσίδια αγράμματοι χωροφύλακες. Αυτών τις εντολές εκτελούσαν οι Νεότουρκοι του Ataturk και οι “Νεοέλληνες” του “Atarum”.

Στο τέλος όλοι έκαναν τη δουλειά τους και αλληλοσυνεχάρηκαν. Χώρισαν τα διαφορετικά “πρόβατα” στις δυο διαφορετικές πλευρές του Αιγαίου και τέλειωσαν τη δουλειά που τους είχαν αναθέσει τα αφεντικά. Οι λαοί μπορεί να θρηνούσαν με τις προβοκατόρικες σφαγές, στις οποίες είχαν προβεί και τα δύο στρατόπεδα, αλλά αυτοί οι “συνέταιροι” είχαν πετύχει τους στόχους τους. Μιλάμε για αίσχη. Την ώρα που ο ελληνισμός “έκλαιγε” για την τραγωδία της Μικράς Ασίας, ο Βενιζέλος πρότεινε τον Κεμάλ για το Νόμπελ Ειρήνης …Λάθος. Εμείς θα προτείναμε καί τους δύο για τα Όσκαρ καλύτερου πρώτου και δεύτερου ρόλου.

Αυτή η “εχθρότητα” των υπαλλήλων φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Μοιάζουν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρωταγωνιστήσει σε γενοκτονίες; Αυτή είναι θριαμβευτική βόλτα συνεταίρων. Οι άνθρωποι είναι απόλυτα ευτυχείς και βεβαίως και πολύ πλούσιοι. Φτωχοί ξεκίνησαν και γιορτάζουν πλούσιοι. Ας σκεφτεί ένας Πόντιος ή ένας Μικρασιάτης Έλληνας πόσες ανθρώπινες ψυχές θυσιάστηκαν, για να φτάσουν οι εικονιζόμενοι να απολαμβάνουν την “επιτυχία” τους. Ό,τι ήταν για τους υπόλοιπους Έλληνες καταστροφή και τραγωδία, ήταν για τους φτωχομπινέδες η μεγάλη τους ευκαιρία. Είχαν γίνει όλοι τους πλούσιοι από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι κατσικοκλέφτες, που την έβγαζαν με βρεγμένο παξιμάδι, ίδρυσαν μέχρι και Κολέγια για να στέλνουν τα παιδιά τους και να διαιωνίζουν τη “διαχείριση” της “περιουσίας” τους.

Όλα ήταν ένα “θέατρο” …Τόσο η αντιπαλότητά τους όσο και η διαφορετική επιλογή “συμμάχων”. Η δήθεν συμμαχία του Βενιζέλου με την Αντάντ ήταν για λόγους πρακτικούς. Εφόσον έπρεπε για τον ρόλο του να παριστάνει τον “αντίπαλο” των κεμαλοναζί, έπρεπε να πάει με το “στρατόπεδο” εκείνο, το οποίο θα τον βοηθούσε στον ρόλο του. Αν οι βενιζελικοί και οι κεμαλικοί ανήκαν στο ίδιο “στρατόπεδο” συμμαχιών, δεν θα “έβγαινε” η “παράσταση”. Δεν μπορούσαν οι χορευτές να κάνουν τα ίδια “βήματα”. Για να γίνει ο χορός, έπρεπε κάποιος να κάνει τα κόντρα “βήματα” και αυτός ήταν η Ελλάδα. Ο Βενιζέλος δεν δούλευε για τους Άγγλους, αλλά “δούλευε” τους Άγγλους, όπως έκαναν και όλοι οι βενιζελικοί στη συνέχεια. Γιατί; Γιατί εργάζονταν κρυφά για άλλους …Για τους Άγγλους δούλευε το Παλάτι και οι βενιζελικοί μισούσαν το Παλάτι …Το ζήλευαν, όχι για τους ιδεολογικούς λόγους που ισχυρίζονταν, αλλά για τον πλούτο του.

…Φτωχομπινέδες ήταν, που ονειρεύονταν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη. Δεν το έκαναν από ιδεολογικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους. Αυτά ήταν τα άλλοθι, που πάντα αναζητούν αυτοί, οι οποίοι επιδιώκουν να πάρουν τη βοήθεια του κόσμου στον δικό τους ιδιωτικό αγώνα. Όλη η “πλέμπα” της Ελλάδας συστρατεύτηκε μ’ αυτούς, γιατί γνώριζαν από την αρχή ότι υπήρχε μεγάλη “αντιπαροχή” αν “πουλούσαν” τον ελληνισμό της Ανατολής. Η επιτυχία τους ήταν εξασφαλισμένη, γιατί όλα τα έκαναν εκ του ασφαλούς και χωρίς κανένα ρίσκο. Οι αποφάσεις τους ήταν φαινομενικά φιλοβρετανικές, γιατί αυτό επέβαλε η “παράσταση”. Επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα αφεντικά τους, έκαναν φαινομενικά ό,τι βόλευε τους ανταγωνιστές τους και αυτό ήταν που τους εξασφάλιζε την απόλυτη ασφάλεια. Ο μόνος, που έχανε συστηματικά, ήταν ο ελληνισμός, αλλά αυτός δεν αντιδρούσε. Όταν ήταν ισχυρός, δεν έβλεπε τι γινόταν και όταν θα μπορούσε να δει, ήταν κατεστραμμένος και δεν τον συνέφερε να ψάξει παραπάνω.

Ο παγκόσμιος και πάμπλουτος ελληνισμός νικήθηκε, εξαιτίας της προδοσίας μιας συμμορίας ντόπιων φτωχομπινέδων. Άνθρωποι κοσμοπολίτες, που έπαιζαν τον κόσμο στα δάχτυλα, νικήθηκαν από χωριάτες, που με οδηγίες γραμμένες σε κουρέλια “κατόρθωσαν” να φτάσουν μέχρι την Αθήνα. Άνθρωποι πολυμήχανοι νικήθηκαν από τεμπελχανάδες, οι οποίοι περιφέρονταν σαν τα χασαπόσκυλα στις ξένες πρεσβείες. Δυστυχώς αυτοί, που κρατούσαν τη “σφραγίδα” του ελληνικού κράτους, τον πρόδωσαν …Αύξησαν δήθεν το μέγεθος του ελληνικού κράτους …Δεν το αύξησαν …Αναγκαστικά αυξήθηκε, εφόσον δεν χωρούσαν όλοι αυτοί που έφτασαν στην πατρίδα ως κατεστραμμένοι πρόσφυγες …Θέμα χωρητικότητας ήταν.

…Ιδιοκτησία, η οποία προέκυψε από θάνατο. Σαν να λες, τον βόλεψα τον φτωχό και άκληρο, γιατί, σκοτώνοντάς τον, του εξασφάλισα για πάντα λίγα μέτρα ιδιοκτησίας. Στην πραγματικότητα δημιούργησαν μια “λεκάνη” απορροής του ελληνισμού και “αποστράγγιξαν” τον ελληνισμό από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ανατολής. Τον “σκότωσαν” και τον “έθαψαν” στην Ελλάδα. Απλά, για να χωρέσουν και τα “πόδια” του “νεκρού”, δεν έφτανε η “παλιά” Ελλάδα …Ήθελαν επιπλέον χώρο. Μεγάλος ήταν ο ελληνισμός και, αν “ξάπλωνε”, τα “πόδια” έφταναν μέχρι και τη Θράκη …”Τάφος” έγινε η Ελλάδα για τον ελληνισμό και οι τάφοι πάντα έχουν το μέγεθος του νεκρού …Αυτό ήταν το κόλπο της “αποστράγγισης”. Τους έμπλεξαν όλους σε εγκλήματα και μετέτρεψαν την Ελλάδα στον ένα και μοναδικό “προορισμό” σωτηρίας …Τους έβαλαν όλους σε έναν “μονόδρομο” χωρίς επιστροφή. Από εκεί και πέρα ο ελληνισμός —για να επιβιώσει— έπρεπε να αποδεχθεί την ήττα του και οι προδότες έγιναν πανίσχυροι …Οι “ενδιάμεσοι” μεταξύ των προστατών και των εκβιαστών των Ελλήνων.

Η ελληνική ιστορία με “γυαλιά” BD — Benizelic Dimension.

Για να μπορέσουμε να καταλάβουμε απόλυτα τη νεότερη ελληνική ιστορία, θα κάνουμε ένα “τρυκ”, που δεν γνωρίζουμε εάν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί σε γραπτό κείμενο, εφόσον ταιριάζει περισσότερο με τις τεχνολογικές εφαρμογές της σύγχρονης εποχής. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια γνωστή “διαδρομή” με διαφορετικά “μέσα”. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ιστορική διαδρομή, “φορώντας” “γυαλιά” …”Γυαλιά”, τα οποία λειτουργούν περιοριστικά για τα “μάτια”, προκειμένου να δούμε με διαφορετικό τρόπο τα ίδια πράγματα …”Γυαλιά”, τα οποία θα “φιλτράρουν” τα γεγονότα και θα λειτουργούν “περιοριστικά”.

Θα θέσουμε δηλαδή κάποιες προδιαγραφές στο επίπεδο των ιστορικών προσώπων, που πρωταγωνίστησαν τον τελευταίο αιώνα και θα “δούμε” τι προκύπτει μέσα από αυτήν τη “ματιά”. Γι’ αυτόν τον λόγο δώσαμε και πιο πάνω τα “προφίλ” της ηγετικής κλίκας των βενιζελικών …Αυτοί θα λειτουργήσουν σαν “φίλτρα”.

Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από τα απλά και τα γνωστά …Από αυτά, τα οποία θεωρούμε όλοι κοινώς γνωστά και των οποίων την αλήθεια δεν αμφισβητεί κανένας. Δεν θα αποκαλύψουμε νέα και άγνωστα ιστορικά δεδομένα …Θα δούμε τα γνωστά με νέο τρόπο. Δεν θα ανακαλύψουμε μυστηριώδεις και άγνωστους πρωταγωνιστές της νεότερης ιστορίας μας, αλλά θα τους ορίσουμε με βάση κάποιες ιδιότητές τους και όχι βάση των ονομάτων τους. Δεν θα υπάρχει, για παράδειγμα, Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά ο Γραμματέας του Βενιζέλου. Δεν θα υπάρχει Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο Γιος του Γραμματέα του Βενιζέλου. Δεν θα υπάρχει Εμμανουήλ Μπενάκης, αλλά ο Συνέταιρος του Βενιζέλου. Θα χρησιμοποιήσουμε “αντωνυμίες” και θα δούμε σε τι συμπεράσματα θα καταλήξουμε. Θα δούμε ποιες ιδιότητες συνέδεαν όλους σχεδόν τους ηγέτες της χώρας, οι οποίοι έλαβαν τις “λάθος” αποφάσεις”.

Αν ρωτήσεις, για παράδειγμα, έναν στοιχειωδώς μορφωμένο Έλληνα για τις άσχημες στιγμές του έθνους, είναι βέβαιο ότι η απάντησή του θα είναι απολύτως προβλέψιμη. Είναι απολύτως προβλέψιμη, γιατί όλοι μας πάνω-κάτω την ίδια ιστορία διδαχθήκαμε στα σχολεία μας. Στη σύντομη σύγχρονη ιστορία μας είναι γνωστά σε όλους τα λάθη που οδήγησαν σε εθνικές τραγωδίες. Είναι επίσης γνωστά και τα πρόσωπα, τα οποία πρωταγωνίστησαν σ’ αυτές. Στη σημερινή αθλιότητα, δηλαδή, δεν φτάσαμε από σύμπτωση, αλλά μετά από μια αυτοκαταστροφική “πορεία” δεκαετιών.

…Μια διαδρομή με πολλούς και γνωστούς “σταθμούς” …Η Μικρασιατική Καταστροφή, η Γερμανική Κατοχή, ο Εμφύλιος, η Χούντα, η Παρασιτική Μεταπολίτευση, ήταν “σταθμοί” μιας πορείας, η οποία μας έφτασε στη σημερινή ολοκληρωτική μας παράδοση στους δανειστές. Όλοι μας δηλαδή θεωρούμε ως κάτι το απολύτως βέβαιο πως, ως έθνος, είχαμε ελάχιστες πιθανότητες να γίνουμε κάποτε ένα “σωστό” κράτος μετά από τόσα λάθη …Λάθη, τα οποία κόστισαν όχι μόνον στην Ελλάδα ως κράτος, αλλά και στον ελληνισμό γενικά …Λάθη, τα οποία τα έκαναν συγκεκριμένοι άνθρωποι, τους οποίους “γνωρίζει” η ιστορία.

Έγινε, για παράδειγμα, η εκστρατεία στην Ουκρανία και ο ελληνισμός των παραλίων του Πόντου βρέθηκε μέσα σε μία νύκτα στο Ουζμπεκιστάν. Το ίδιο έγινε και από την άλλη πλευρά της Μικράς Ασίας. Η Μικρασιατική Εκστρατεία έγινε η αιτία του γενικού “ξεριζωμού” όλων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μια άνευ προηγουμένου καταστροφή “ξερίζωσε” ελληνισμό αιώνων από τη μικρασιατική γη. Λανθασμένες επιλογές των ελληνικών ηγεσιών έδωσαν την “ευκαιρία” στους Τούρκους να “ξηλώσουν” αυτό, το οποίο μερικά χρόνια πριν φαινόταν ακλόνητο και αιώνιο.

Όμως, τα βάσανα της Ελλάδας δεν σταμάτησαν εκεί. Μερικά χρόνια αργότερα ήρθε άλλη συμφορά έξω από την πόρτα μας. Μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα και την κατέκτησαν για τρία χρόνια, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Σκότωσαν, έκλεψαν, ρήμαξαν, κατέστρεψαν. Αυτά όμως δεν τα έκαναν μόνοι τους. Βρήκαν και Έλληνες να μοιραστούν την “επιτυχία” τους. Έλληνες συνεργάστηκαν με πάθος με τις ναζιστικές δυνάμεις Κατοχής. Συμμετείχαν κι αυτοί στο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού …Μέχρι που έφτασε η ώρα της ήττας των Ναζί και της αποχώρησής τους. Φεύγοντας, δεν άφησαν πέτρα πάνω σε πέτρα πίσω τους.

Όμως, ούτε κι αυτό ήταν το τέλος του ελληνικού βασανισμού. Τα χειρότερα ακολουθούσαν …Ακολούθησε ο τρομερός Εμφύλιος. Εξαιτίας κάποιων εγκληματιών ηγετών, οι Έλληνες άρχισαν να σφάζονται μεταξύ τους. Οι “πληγές” αυτού του Εμφυλίου δεν είχαν “επουλωθεί” ακόμα και νέο κακό μας βρήκε …”Μπήκαμε” στη Χούντα και αυτό ήταν η αρχή νέων δεινών για τον ελληνισμό …Σε άλλα γεωγραφικά μήκη και πλάτη. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πτώση της Χούντας οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου. Κάποιοι Έλληνες και πάλι πρόδωσαν τον ελληνισμό …στην Κύπρο αυτήν την φορά.

“Λάθη” επί “λαθών” έγιναν —σύμφωνα με τους ιστορικούς—, για να φτάσουμε σε αυτήν την κατάσταση. “Λάθη”, τα οποία τα έκαναν πολλά και διαφορετικά πρόσωπα και τα οποία φάνηκαν ανάξια των ρόλων τους… …Μήπως όμως δεν ήταν έτσι; …Μήπως εδώ και έναν αιώνα αυτά, τα οποία εμείς γνωρίζουμε σαν “λάθη”, είναι “επιτυχημένες” κινήσεις κάποιων, οι οποίοι γίνονται διαρκώς ισχυρότεροι και πλουσιότεροι; …Μήπως τα πρόσωπα δεν είναι τυχαία και συνδέονται μεταξύ τους με ιδιότητες, τις οποίες εμείς απλά δεν γνωρίζουμε; …Μήπως υπάρχει ένα “σχέδιο”, το οποίο κάποιοι έχουν δρομολογήσει και στις μέρες μας απλά πλησιάζει την ολοκλήρωσή του;

Τι είναι αυτό, που ισχυριζόμαστε δηλαδή; Ότι από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον Εμφύλιο μέχρι τις ημέρες μας υπάρχουν κοινά “στοιχεία”, τα οποία συνδέουν τους πρωταγωνιστές των “λαθών” …Δεν είναι τυχαίοι αυτοί οι οποίοι κάνουν τα “λάθη” που καταστρέφουν τον ελληνισμό και τον “σπρώχνουν” διαρκώς προς τον γκρεμό …Υπάρχουν ειδικές σχέσεις μεταξύ αυτών των “γκαφατζήδων” …Δεν είναι τυχαίοι ηγέτες, που προκύπτουν από την άγνοια και την απελπισία του λαού, ώστε να τους χρεώνεται ο λαός …Είναι ηγέτες, οι οποίοι ανήκουν σε “συμμορία” κεμαλοναζιστικού τύπου και την οποία διορίζουν οι γνωστές πρεσβείες. Αυτά τα στοιχεία αναζητούμε. Στοιχεία, που να τους συνδέουν όλους αυτούς …από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Υπάρχει δηλαδή κάποια σχέση μεταξύ του Ελευθερίου Βενιζέλου, για παράδειγμα, και του Σαμαρά; …Κάποια σχέση την οποία δεν γνωρίζουμε;

…Ας βάλουμε λοιπόν τα “γυαλιά” μας …Ας δούμε την ιστορία με ένα άλλο “μάτι”. Ποιοι ευθύνονται για την εκστρατεία στην Ουκρανία, η οποία έβαλε τον ελληνισμό απέναντι στην πιο φονική “μηχανή” της ανθρώπινης ιστορίας; Ποιοι έβαλαν τον ελληνισμό απέναντι στο “σπέρμα” της Σοβιετικής Ένωσης; Η εκστρατεία της Ουκρανίας έδωσε το “άλλοθι” στους Σοβιετικούς να “ξηλώσουν” τον ελληνισμό από ολόκληρη τη Μαύρη Θάλασσα …Από τη χερσόνησο της Κριμαίας μέχρι τα παράλια του Πόντου της Μικράς Ασίας. Ποιοι αποφάσισαν την εκστρατεία; …Ο ίδιος ο Βενιζέλος και η παρέα του. Δήθεν, για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αντάντ, ενώ στην πραγματικότητα συνέβαιναν άλλα πράγματα.

Ποιοι αποφάσισαν την εκστρατεία στη Μικρά Ασία; …Στην εκστρατεία που βόλευε τους κεμαλοναζί και τους Γερμανούς που τους “κινούσαν”; …Ποιοι έβαλαν τον ελληνικό στρατό να εισβάλει ως κατακτητής και ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τοπικούς πληθυσμούς; …Ποιοι χρησιμοποίησαν τον ελληνικό στρατό, για να κάνουν μισητούς τους Έλληνες της Μικράς Ασίας στους υπόλοιπους γηγενείς; …Ποιοι χρησιμοποίησαν τον ελληνικό στρατό, για να εμφανίσουν τους Νεότουρκους του Κεμάλ σαν “σωτήρες”; …Για να εμφανίσουν τον πραγματικό κατακτητή τής Μικράς Ασίας σαν τον απελευθερωτή της; …Ο ίδιος Βενιζέλος και η ίδια παρέα του.

Μόλις ολοκληρώθηκε η τραγωδία του ελληνισμού, αυτή η παρέα έγινε αμύθητα πλούσια. Άλλοι με νέες ιδιοκτησίες στις “Νέες Χώρες”, άλλοι με ακίνητα στην Αθήνα, άλλοι με μυστικές καταθέσεις στην “Εσπερία” και άλλοι με “αλεύρια”, σίδερα και πετρέλαια, όλοι κονόμησαν. Τώρα μπορούσαν πλέον να κοιτάνε την άρχουσα τάξη των “αυλικών” τού Παλατιού στα “μάτια”. Δεν ήταν πλέον οι “φτωχομπινέδες” …Ήταν οι πλούσιοι “φτωχομπινέδες”. Έφτιαξαν και το Κολέγιο Αθηνών. Με αυτό το Κολέγιο δεν θα άφηναν άσχετους προικοθήρες να απειλούν τα κεκτημένα τους και οι ίδιοι δεν θα άφηναν προίκα “αχτύπητη” …Οργανωμένη συμμορία …Όποιος “είχε”, γινόταν παρέα τους …Όποιος δεν “είχε”, δεν μπορούσε να τους πλησιάσει.

Όμως, τα αφεντικά τους δεν είχαν τελειώσει με την Ελλάδα. Λίγα χρόνια μετά οι Γερμανοί εισέβαλαν στην Ελλάδα ως κατακτητές. Οι ίδιοι Γερμανοί, οι οποίοι έπαιζαν εις βάρος του ελληνισμού τα παιχνίδια της Μικρασιατικής Καταστροφής, εισέβαλαν στην ίδια την Ελλάδα ως κατακτητές. Οι βενιζελικοί και πάλι “μυρίστηκαν” λεία. Όταν κανένας Έλληνας δεν δεχόταν να συνεργαστεί με τους Ούννους, δέχθηκαν και πάλι οι βενιζελικοί. Ο Βενιζέλος και ο συνέταιρός του είχαν ήδη πεθάνει, αλλά δεν είχε “πεθάνει” το πνεύμα τους …Δεν είχε “πεθάνει” ούτε το κόμμα τους ούτε οι συνεργάτες τους.

Ποιος πολιτικός φορέας συνεργάστηκε επίσημα με τους Γερμανούς στην Κατοχή; … Ποιος ήταν ο ηγέτης του, που έγινε ο αρχιδωσίλογος της εποχής; …Το δεξί χέρι του Βενιζέλου …Ο βασικός του συνεργάτης και επικεφαλής της προπαγάνδας του. Αυτός συνεργάστηκε με τους κατακτητές και τους πρόσφερε τις υπηρεσίες των ΜΜΕ, που διέθετε ο ίδιος και το κόμμα του. Αυτός συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς, για να πείσουν τους Έλληνες ότι …”οι Γερμανοί είναι φίλοι μας”. Αυτός τους έδωσε συνεργάτες, που ήταν οι Ταγματασφαλίτες …Οι ορκισμένοι στον Φύρερ ένοπλοι δωσίλογοι …Νέα πλούτη στα χέρια των βενιζελικών. Άρπαζαν ό,τι τους άρεσε. Έπαιρναν λάδια και αλεύρια από τις γερμανικές αποθήκες και τα αντάλλασσαν με τα σπίτια των πεινασμένων. Όποιος αρνούνταν να ενδώσει, απλά τους έβρισκε απέναντί του ως “κουκουλοφόρους” να τον δείχνουν σαν “αντιστασιακό”.

Η ήττα των Γερμανών ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και αυτοί οι βενιζελικοί έπρεπε να βρουν τρόπο να σωθούν. Κάποιος έπρεπε να τους σώσει. Ποιος τους έσωσε από τον βέβαιο θάνατο; …Ο γραμματέας του Βενιζέλου. Αυτός, σε συνεργασία με τον βενιζελικό δωσίλογο Έβερτ, έκαναν τη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή προβοκάτσια της νεότερης ιστορίας …Προκάλεσαν τα Δεκεμβριανά και με τον τρόπο αυτόν πυροδότησαν τον Εμφύλιο. Σε συνεργασία με τα κοινά αφεντικά των κεμαλοναζιστών εξασφάλισαν τη συνεργασία του σταλινικού ΚΚΕ και έπνιξαν τον λαό στο αίμα, για να γλιτώσουν τα τομάρια τους. Εμφάνισαν “εχθρούς” της δημοκρατίας, για να εμφανιστούν οι ίδιοι σαν “προστάτες” της. Ταγματασφαλίτες και ΚΚΕδες έβαλαν τον λαό στη μέση και με τη βία τον δίχασαν μέχρι να “γονατίσει”. Στο τέλος είπε το πολυπόθητο “έλεος”, για να σταματήσουν. Κανένας δωσίλογος δεν τιμωρήθηκε. Όλες οι περιουσίες, οι οποίες αποκτήθηκαν από τους δωσίλογους, έγιναν νόμιμες.

Εκείνη τη στιγμή αυτό τους αρκούσε και παρέδωσαν την εξουσία στο Παλάτι. Του έκαναν δήθεν και “εκδούλευση”, προστατεύοντάς το από τους “μπολσεβίκους” …Μιλάμε για κωμωδία, που, αν δεν στοίχιζε τόνους ελληνικού αίματος, θα ήταν για γέλια. Μπορεί να σώθηκαν, αλλά δεν κυριάρχησαν στην Ελλάδα. Μπορεί να πλούτισαν, αλλά δεν ήταν ακόμα οι απόλυτοι κύριοι της χώρας. Με την επιστροφή του “Παλατιού” έπρεπε να δώσουν τον πρώτο ρόλο στους δεξιούς. Όμως, από τη στιγμή που γλίτωσαν, ήταν θέμα χρόνου να στραφούν εναντίον του. Περίμεναν ευκαιρία. Ποια ήταν η ευκαιρία; …Ο θάνατος του βασιλιά και η διαδοχή του από έναν άπειρο Κωνσταντίνο. Τότε του την “έστησαν”. Δεν θα τον έριχναν” απευθείας, για να μην έρθουν σε σύγκρουση με τη βασιλική Δεξιά.

…Έστησαν ένα σκηνικό, που οδήγησε στη Χούντα. Η Χούντα θα έριχνε τον Βασιλιά …Ήταν και πονηροί. Θα εμφάνιζαν τη Δεξιά να βγάζει μόνη της τα “μάτια” της. Θα εμφάνιζαν μια δήθεν δεξιά Χούντα να ρίχνει ένα δεξιό Παλάτι, επειδή δήθεν δεν συμφωνούσαν στη μέθοδο της σωτηρίας της χώρας από “τας κουμμουνιστικάς δυνάμεις”. Ποιοι πρωταγωνίστησαν στην επιβολή του χουντικού καθεστώτος; …Ένας εκλεγμένος Πρωθυπουργός, ο οποίοε έφερε τα πράγματα σε αδιέξοδο, ώστε να το εκμεταλλευτεί η συμμορία του …Ένας πρωθυπουργικός γιος, που με τα “παιχνίδια” του με τον στρατό επιτάχυνε το αδιέξοδο αυτό. Πρωθυπουργός του αδιεξόδου ήταν και πάλι ο Γραμματέας του Βενιζέλου …Ο γιος του Γραμματέα του Βενιζέλου ήταν αυτός, που με την υπόθεση “Ασπίδα” έδωσε στον πατέρα το δικαίωμα να φέρει το Παλάτι σε σύγκρουση με την εκλεγμένη Κυβέρνηση και άρα σε σίγουρο πολιτικό αδιέξοδο.

…Ποιος ήταν αυτός, που μετέτρεψε το αδιέξοδο σε “έκρηξη”; …Αυτός, που τελικά έριξε τη δήθεν Κυβέρνηση των βενιζελικών; …Ο εγγονός του Βενιζέλου. Αυτός έκανε την Αποστασία, η οποία οδήγησε στην κυβερνητική αστάθεια και τελικά στη Χούντα …Ο εγγονός του Βενιζέλου με τη βοήθεια του γιου του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Χρειαζόταν προπαγάνδα για τον χειρισμό εκείνης της ακραίας κατάστασης, η οποία μπορούσε να τους οδηγήσει στο εκτελεστικό απόσπασμα και αυτό ήταν η δουλειά του γιου του Γκαίμπελς του βενιζελισμού. Η Χούντα ήταν θέμα χρόνου να “στηθεί”. …Ποιος ήταν ο Δικτάτωρ; …Ένας δικός τους άνθρωπος …Ένας κοινός βενιζελικός …Ένας παλιός ταγματασφαλίτης …Ένας αγράμματος συνταγματάρχης …Ο βαπτιστικός του Γραμματέα του Βενιζέλου. Οι βενιζελικοί ήταν ευτυχείς …Νέα περιπέτεια για τον ελληνισμό σήμαινε νέα κέρδη για τους βενιζελικούς.

Οι βενιζελικοί εκ του ασφαλούς παρίσταναν τους αντιστασιακούς στη Χούντα και οι ίδιοι πλούτιζαν. Τότε, φτωχοί βενιζελικοί, οι οποίοι παρίσταναν τους “αντιστασιακούς”, έγιναν μεγιστάνες …Οι Βαρδινογιάννηδες λόγου χάρη …Συνεργάτες και ευεργετημένοι το “πρωί” από τη Χούντα και “αντιστασιακοί” το “βράδυ”. Την ίδια εποχή έδιναν άδειες και εκτάσεις για διυλιστήρια και στον Λάτση. Άλλον βενιζελικό, ο οποίος είχε δικαστεί για δωσιλογισμό. Όλοι οι βενιζελικοί πήραν το κατιτίς τους. Εκείνη την εποχή γιγαντώθηκε η τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν των Μπιλντεμπεργκιανών συγγενών του συνεργάτη του Βενιζέλου Μιχαλακόπουλου. Οι γνωστοί Αγγελοπουλαίοι του Χάρβαρντ πλούτισαν με τους χάλυβες. Ο λαός στο “γύψο”, η χώρα στην Κόλαση και οι βενιζελικοί στον παράδεισο με νέα αμύθητα κέρδη.

Όταν πλέον ωρίμασε η κατάσταση, την “έριξαν” τη Χούντα. Όταν είδαν ότι μπορούσαν να την διαδεχθούν, γιατί η Δεξιά είχε ξεδοντιαστεί και το Παλάτι είχε σχεδόν “ξεχαστεί”, την έριξαν …Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει …Μόνοι τους την “ανέβασαν” και μόνοι τους την “έριξαν” …Μόνοι τους αποφάσισαν ποιοι θα γίνουν οι “ήρωες” της Μεταπολίτευσης. Έδωσαν στα αφεντικά μια ακόμα εθνική τραγωδία ως αντιπαροχή και συνέχισαν την πορεία τους. Η αντιπαροχή ήταν η Κύπρος. Πιθανότατα κάποια διυλιστήρια της χώρας να έχουν πληρωθεί με το αίμα του κυπριακού ελληνισμού. Πρωταγωνιστής στη “μάχη” της προπαγάνδας και της “κατασκευής” των “ηρώων” …ο γιος του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Αυτός έκανε το κάστινγκ του Πολυτεχνείου …Αυτός αποφάσιζε ποιος θα μπει εκεί μέσα, για να “δοξαστεί”.

Μετά “ανέτειλε” η Μεταπολίτευση …Η απόλυτη εποχή των βενιζελικών …Έπαιζαν χωρίς αντίπαλο. Είχαν αλώσει τη Δεξιά και την βαστούσαν στη ζωή μόνο και μόνο για να τρομάζουν τον κόσμο και οι ίδιοι να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους δημοκράτες …Η εποχή που “βασίλευσαν” δύο άτομα …Ο γιος του γραμματέα του Βενιζέλου και ο εγγονός του Βενιζέλου. Αυτοί στην κυριολεξία “αρρώστησαν” τον ελληνισμό. Τον διέφθειραν. Τον έκαναν βολεψάκια. Τον έκαναν τεμπέλη. Τον έκαναν σαν τα “μούτρα” τους. Ό,τι μπορούσαν να κάνουν, προκειμένου να αποκτήσουν επαγγελματίες οπαδούς, το έκαναν. Ό,τι υψηλό αντιπροσώπευε επί αιώνες ο ελληνισμός, το έκαναν “κουρέλι” και το πέταξαν στους “βόθρους”. Τα ιδανικά του ελληνισμού έγιναν “πραμάτειες”, για να κερδίζονται εκλογές από τους γύφτους των μπαλκονιών.

Αυτοί παρέλαβαν μια Ελλάδα χωρίς χρέη και την “φόρτωσαν” με πρωτοφανή βάρη. Αυτοί οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση …Οι βενιζελικοί, οι οποίοι ανέλαβαν μόνοι τους τα δύο δήθεν “αντίπαλα” κόμματα του δικομματισμού. Τόσο αντίπαλα, που το ένα είχε πρόεδρό του τον Γιο του γραμματέα του Βενιζέλου και το άλλο τον Εγγονό του Βενιζέλου. Κυρίαρχος της προπαγάνδας του δικομματισμού της Μεταπολίτευσης ο Γιος του δεξιού χεριού του Βενιζέλου. Αυτός αποφάσιζε ποιος και με ποια σειρά θα κυβερνήσει. Ο απόλυτος άρχων της καμεράτας και της καμαρίλας.

Επί τριανταπέντε χρόνια οι βενιζελικοί δανείζονταν ασυστόλως …Αγόραζαν ψήφους …Αγόραζαν ψυχές ανθρώπων, προκειμένου να μονοπωλούν την εξουσία. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει ο λογαριασμός …Ο λογαριασμός της χρεοκοπίας, ο οποίος θα μας οδηγούσε στην “παράδοση” στα νέα “αφεντικά” …Στα “αφεντικά”, τα οποία στην κυριολεξία θα έπαιρναν την ιδιοκτησία της χώρας στα χέρια τους. Ποιος ήταν αυτός που μας παγίδευσε στο Μνημόνιο; …Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος μετέτρεψε ένα ιδιωτικού τύπου ομολογιακό χρέος της πλάκας σε ενυπόθηκο κρατικό χρέος; …Ο Εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου. Αυτό το σκουπίδι προκάλεσε τεχνητά την κρίση δανεισμού, που οδήγησε στο Μνημόνιο. Με μια συμμορία βενιζελικών απόφοιτων του Κολεγίου Αθηνών και παλιών δωσίλογων, μας οδήγησε στην υποταγή. Παπαδήμος, Πικραμένος, Παπακωνσταντίνου κλπ. ήταν συνένοχοι στο ίδιο έγκλημα στο οποίο συμμετείχαν εξήντα χρόνια πριν και οι γονείς τους. Συντονιστής του εγκλήματος; …Ο πρώην υπάλληλος της βενιζελικής Πειραιώς, που παρίστανε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο κόσμος είχε θυμώσει και ζητούσε την τιμωρία του προδότη… Του προδότη τρίτης γενιάς. Ποιος ανέλαβε να τον τιμωρήσει; …Ποιος “έκλεψε” τις εκλογές με την υπόσχεση ότι θα αναζητήσει τους προδότες και θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη; Ποιος υιοθέτησε την άποψη του κόσμου ότι υπήρξε προδοτική μεθόδευση, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, ενώ η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλά ευρωπαϊκά κράτη; …Ο Δισέγγονος του συνέταιρου του Βενιζέλου. Όπως συμβαίνει πάντα μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Αυτός, ο οποίος υποσχόταν ότι θα τιμωρήσει το βενιζελικό ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε να συγκυβερνήσει με αυτό. “Ξέχασε” τις υποσχέσεις του και προστάτευσε τον φίλο, συμμαθητή, συμφοιτητή και συγκάτοικό του …Τον ανέμελο περιηγητή.

Εκ των υστέρων καταλαβαίνει κάποιος και το σκεπτικό της επιλογής του για την ηγεσία τού κόμματος της δήθεν Δεξιάς. Ο εγγονός του Βενιζέλου επέτρεψε στον δισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου να “νικήσει” τη δισέγγονη του Βενιζέλου, γιατί απλούστατα η βενιζελοοικογένεια έπρεπε να αποστασιοποιηθεί από τις προδοτικές κινήσεις, προκειμένου να έχουν “αναμονές” για την “επόμενη” ημέρα …Να είναι έτοιμοι να μας “κλάψουν” και να μας “ξανασώσουν”. Για’ αυτόν τον λόγο ο εγγονός του Βενιζέλου μαζί με τα δύο παιδιά του αποτραβήχτηκαν από το “κάδρο”. Δεν ήθελαν στο κρίσιμο διάστημα να φαίνονται. Υπερασπίστηκαν το Μνημόνιο όταν έπρεπε και μετά κάθισαν στην άκρη σίγουροι ότι ο λαός έχει “αλτσχάιμερ”. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αποτραβήχτηκαν από τη διαχείριση. Για όσο διάστημα είναι ζωντανός ο “εφιαλτικός” εγγονός του Βενιζέλου, αυτός θα είναι ο διαχειριστής του ταμείου της συμμορίας των φτωχομπινέδων. Αυτός θα μοιράζει τα κλοπιμαία. Αυτός θα αποφασίζει ποιος θα “ζήσει” και ποιος θα “πεθάνει” στην αγορά.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Οι φυσικοί απόγονοι του Βενιζέλου αποτραβήχτηκαν, για να μην χρεωθούν τη φθορά των Μνημονίων. Από εκεί και πέρα μπίζνες, όπως πάντα. Ο δισέγγονος του συνέταιρου του Βενιζέλου, που μας κυβερνάει σήμερα, ήταν το “αναλώσιμο”, το οποίο θα αρκούνταν σε μια πρωθυπουργική θητεία και μια μόνιμη θέση στις μελλοντικές Βουλές …Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιτύχει ένας άεργος, ανεπάγγελτος και τεμπέλης άνθρωπος, χωρίς να ρισκάρει το παραμικρό …Ό,τι καλύτερο μπορούσε να επιδιώξει ο πιτσαδόρος της Νέας Υόρκης. Όλα τα άλλα τα ελέγχουν οι μόνιμοι συντονιστές της βενιζελικής Μεταπολίτευσης. Ο δισέγγονος του Μπενάκη κυβερνά και ο εγγονός του Βενιζέλου ελέγχει. Ελέγχει, γιατί αυτός ελέγχει το “Ταμείο” στην εποχή της Τρόικας. Αυτός ελέγχει το υπουργείο, το οποίο μεθοδεύει τις ιδιωτικοποιήσεις και άρα το ποιος θα γίνει μεγιστάνας της σύγχρονης καταστροφής και ποιος όχι.

Άνθρωπος του εγγονού του Βενιζέλου είναι το βλακόμουτρο ο Χατζηδάκης. Ταυτόχρονα ο εγγονός του Βενιζέλου ελέγχει και το ποιος επιχειρηματίας θα επιβιώσει στην εποχή μας και ποιος όχι. Πώς; Ποιος ελέγχει το ΕΣΠΑ; Ποιον έβαλαν διαχειριστή του ταμείου, που μοιράζει τα χρηματοδοτικά “σωσίβια” στην εποχή της κρίσης; …Τον ανιψιό του εγγονού του Βενιζέλου. …Τον γιο της αδερφής του …Ένα δισέγγονο του Βενιζέλου από τη γνωστή αριστοκράτισσα Κατίγκω …Την σύζυγο του ιδρυτή του κόμματος των ξυπόλητων … Μιλάμε για κράτος-ιδιωτική περιουσία. Μόνοι τους κλέβουν, μόνοι τους ερευνούν για κλοπές. Μόνοι τους αρπάζουν και μόνοι τους μοιράζουν τους λογαριασμούς. Στη χειρότερη περίπτωση κάνουν μια εξεταστική στη Βουλή και “ξεχνάνε” ν’ αποφασίσουν.

…Τρομερά πράγματα. Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση, έκαναν τα περίφημα στρες-τεστ των τραπεζών, για να δουν ποιες τράπεζες κινδύνευαν με πτώχευση. Η χειρότερη όλων ήταν η Τράπεζα Πειραιώς. Όλοι την περίμεναν να “σκάσει” από μέρα σε μέρα. Φυσικό ήταν αυτό, εφόσον αυτή μοίραζε τα “θαλασσοδάνεια” στο βενιζελικό κύκλωμα …Το τραπεζικό δεδομένο της βενιζελικής συμμορίας ήταν. Εκεί γινόταν το μεγάλο πάρτι των παροχών χωρίς “αντίκρισμα”. Σε καλύτερη κατάσταση από όλες τις ιδιωτικές τράπεζες βρίσκονταν οι πολύ συντηρητικές κρατικές τράπεζες με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν το Μνημόνιο, οι βενιζελικοί απαξίωσαν παντελώς τις κρατικές τράπεζες και τις παρέδωσαν βορά στον μεγάλο “ασθενή”.

Η Πειραιώς όχι μόνον δεν έκλεισε, αλλά άρχισε να καταβροχθίζει τα κρατικά τραπεζικά “φιλέτα”. Μέσα σε μια νύχτα έδωσαν στους βενιζελικούς την ΑΤΕ …Την τράπεζα στην οποία είναι υποθηκευμένο το σύνολο σχεδόν του αγροτικού κεφαλαίου της χώρας. Λίγους μήνες μετά της επέτρεψαν να λεηλατήσει τις κυπριακές τράπεζες στην κυπριακή κρίση. Αντί να πάει ο Σάλλας φυλακή για κακή διαχείριση των καταθέσεων των πελατών του, θα γίνει ο “ήρωας” και ευεργέτης του αγροτικού κόσμου. Πώς όμως θα πάει φυλακή, όταν “ελεγκτής” του τραπεζικού συστήματος είναι ο Προβόπουλος; …Ένας πρώην υπάλληλος και μεγαλομέτοχος της Πειραιώς.

Θα τα καταστρέψουν όλα, προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Κοντά σ’ αυτήν σώθηκε και η Eurobank του γιου του παλιού δωσίλογου Λάτση …Άλλος ετοιμοθάνατος “γίγαντας” των θαλασσοδανείων και της τοκογλυφίας. Οι πάντες βενιζελικοί Κολεγιόπαιδες, που μισούν τους Έλληνες …Μιλάμε για εγκληματίες. Αυτοί σώθηκαν, βάζοντας το κράτος να δανείζεται, για να σώσει τις ιδιωτικές περιουσίες. Αυτούς έσωσε ο Κολεγιόπαιδας εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου μαζί με τον συμμαθητή του δισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου. Αυτοί δημιούργησαν τις περιουσίες τους με δανεικά και στο τέλος τον λογαριασμό τον έστειλαν στον λαό.

…Απλά πράγματα. Το εξωτερικό χρέος, το οποίο σήμερα έχουμε ως χώρα, είναι τα κλοπιμαία των βενιζελικών. Είναι τα χρέη των κυβερνήσεων του γιου του Γραμματέα του Βενιζέλου και του Εγγονού του Βενιζέλου. Τα “πράσινα” είναι του πρώτου και τα “μπλε” του δεύτερου. Αυτά, τα οποία σήμερα χρωστάμε και μας οδήγησαν στην απόλυτη υποταγή στα ξένα αφεντικά, είναι αυτά που μας άρπαξαν οι βενιζελικοί …Απλά πράγματα. Με χαρτί και με μολύβι. Οι δήθεν “συστημικές” τράπεζες, οι οποίες ανήκουν όλες σε βενιζελικούς παλιούς δωσίλογους “απορρόφησαν” περίπου 250 δις ευρώ κρατικού χρήματος. Αυτό είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο μας έχει οδηγήσει στην απόλυτη υποταγή και στην απόλυτη φτώχεια. Σήμερα οι Έλληνες πεινάνε, γιατί απλούστατα οι βενιζελικοί δεν μπορούσαν να χορτάσουν με τίποτε. Πώς αλλιώς σε μια μικρή χώρα και σε μια τόσο μικρή αγορά θα δημιουργηθούν μεγιστάνες;

Όταν θα μας καταστρέψουν απόλυτα οι βενιζελικοί, θα έρθει ο δισέγγονος του Βενιζέλου ή η δισέγγονή του να μας “σώσει”. Θα μας “σώσουν” από τα εγκλήματα —τα οποία θα έχουν παραγραφεί— του εγγονού του Γραμματέα του Βενιζέλου ή του δισεγγονού του συνεταίρου του Βενιζέλου. Αυτό περιμένουμε τώρα. Να βολευτούν με νέα λεία οι βενιζελικοί και αφού μας καταστρέψουν ολοσχερώς, να μας βάλουν να ξαναδουλέψουμε υπό τη διεύθυνση κάποιου δικού τους ανθρώπου …Να ξαναδημιουργήσουμε, ώστε να έχουν να μας κλέψουν από την αρχή …Να δούνε πώς μπορούν να επενδύσουν τα 250 δις που μας πήραν, προκειμένου να φέρουν την “ανάπτυξη”, για να μας δώσουν κάποιο μεροκάματο.

…Στην κυριολεξία τέσσερις κακοποιοί και οι απόγονοί τους διέλυσαν έναν ολόκληρο λαό …Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι συμμορίτες, οι οποίοι εδώ και έναν αιώνα τρώνε και πίνουν εις βάρος των πάντων …Επιτυχία τους ήταν που σε κάποιες στιγμές της ιστορίας με τη βία και τη βοήθεια των ξένων πρεσβειών δίχασαν τον λαό και τον έβαλαν σε περιπέτειες …Εικονική πραγματικότητα ήταν πάντα η δύναμή τους …Ελάχιστοι σε όλα τους …Ένα Κολέγιο είναι όλοι κι όλοι, το οποίο τους αναπαράγει πάντα με τον ίδιο τρόπο…

…Με ίχνη ψήφων μπήκε στην πρώτη Βουλή της Μεταπολίτευσης ο κατά φαντασία και ελέω πρεσβειών “Κρητικάρχης” Μητσοτάκης, επικεφαλής του κόμματος του Βενιζέλου …Ούτε την ψήφο της δεν βρήκε στις τελευταίες εκλογές η κομματάρχισσα Ντόρα στην Κρήτη …Τα πάντα εικονικά και κατασκευασμένα …Τα πάντα όπως τα “σέρβιρε” στο πόπολο ο συμμορίτης Λαμπράκης …Ο κατασκευαστής των “καταλληλότερων”, των “δημοφιλέστερων” και των “αποτελεσματικότερων” …Όλα ψέματα …Οι ίδιοι πάντα άχρηστοι ανακυκλώνονταν από τα ίδια πάντα κυκλώματα.

Μισητοί και άσχετοι ήταν πάντα, που ανέβαιναν στα μπαλκόνια, γιατί οι μπράβοι των ξένων δεν άφηναν κανέναν άλλο να ανέβει. Με βολέματα, διαφθορά και υποσχέσεις πάντα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κύκλους συνενόχων και έτσι πορεύονταν. Πάντα στα θολά “νερά” της αφέλειας, των παθών, του καιροσκοπισμού και της κουτοπονηριάς “ψάρευαν” τους οπαδούς τους. Όταν τελείωναν τα “καύσιμά” τους, τον ήξεραν τον δρόμο …”Αυτοεξορία”, για να απολαύσουν την ασφάλεια που προσέφεραν τα αφεντικά, μέχρι να ξαναδημιουργηθούν οι συνθήκες να επιστρέψουν πίσω σαν “σωτήρες”.

Ποτέ και κανένας δεν μπορεί να τους παρακάμψει. Έχουν καπαρωμένες τις θέσεις της ηγεσίας της χώρας σαν να πρόκειται περί ιδιωτικής επιχείρησης. Με εξασφαλισμένο πάντα κάποιον κρατικό μισθό, κάνουν “ταβανοθεραπεία” μέχρι να έρθει η σειρά τους να μας κυβερνήσουν. Πρωθυπουργός της χώρας δεν μπορείς να γίνεις, αν δεν είσαι ένας από αυτούς. Όλοι είδαμε τι συνέβη μετά την παραίτηση Παπανδρέου, όπου θα έπρεπε να αναζητηθούν μη πολιτικά πρόσωπα για τη θέση του Πρωθυπουργού …Βενιζελικοί Κολεγιόπαιδες και παιδιά δωσίλογων έγιναν Πρωθυπουργοί …Μόνον αυτοί “δικαιούνται” τέτοια θέση …Μόνον αυτοί μπορούν να βαστήξουν την πρωθυπουργική θέση “ζεστή”, μέχρι να την καταλάβει και πάλι κάποιος από τη “γαλαζοαίματη” συμμορία. Υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες στο θέμα της ηγεσίας λειτουργούν πολύ πιο αξιοκρατικά απ’ ό,τι το ελληνικό κράτος.

Τώρα, που την κυβέρνηση του Μνημονίου την εγκατέλειψε ο Κουβέλης, θα έχουμε εξελίξεις. Ξεγυμνώθηκε το πολιτικό σκηνικό και τώρα “φαίνονται” και τα απαγορευμένα. Τα δύο “μαγαζιά” των βενιζελοναζί, —οι οποίοι μας “δούλεψαν” καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης— έμειναν μόνα τους. Τώρα δεν μπορούν να κρυφτούν ακόμα κι αν το θέλουν. Δεν μπορούν να κάνουν κανέναν κοινοβουλευτικό συνδυασμό, που να τους καλύπτει, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται σαν ψευδοαντίπαλοι. Τη σημερινή κυβέρνηση των δωσίλογων την συνθέτουν αποκλειστικά οι δύο “εχθροί” και μπορεί πλέον να καταλάβει ακόμα και ο πιο ανυποψίαστος πολίτης πόσο “στημένα” ήταν όλα. Η πρώτη “γυμνή” κυβέρνηση βενιζελοναζί, που δεν μπορεί να φορέσει τη “μάσκα” του δικομματισμού για προστασία.

Τώρα και οι “τυφλοί” πλέον μπορούν να “δουν” ότι αυτοί, οι οποίοι μας κατέστρεψαν, είναι οι ίδιοι που ανέλαβαν να μας “σώσουν”. Αντί να ψάχνουμε ανάμεσά τους τούς δωσίλογους και τους προδότες, περιμένουμε από τους ίδιους να μας “σώσουν” …Περιμένουμε να “σωθούμε” από αυτούς, οι οποίοι δείχνουν την απαραίτητη “σοβαρότητα” και “υπευθυνότητα”, για να μην “χαθούν” οι “θυσίες” του λαού …Προδότες, χυδαίοι και ξεδιάντροποι …Η κυβέρνηση του Κολεγίου. Έβαλαν και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεφορτωθεί το “έρμα” της Μεταπολίτευσης …Τους “κατώτερους” …Αυτούς, που μπήκαν με μέσον στο δημόσιο …Ο Κυριάκος, ο οποίος με την “αξία” του πριν τα τριάντα του διορίστηκε μεγαλοστέλεχος της τότε κρατικής Εθνικής Τράπεζας και μετά επίσης με την “αξία” του έγινε Βουλευτής.

Περίπτωση Καραμανλή.

Ο μόνος πρωταγωνιστής, που —φαινομενικά τουλάχιστον— δεν ήταν βενιζελικός σε όλη αυτήν την “παράσταση”, ήταν ο Καραμανλής. Τι ήταν ο Καραμανλής; …Ο προδότης της Δεξιάς …Αυτός, ο οποίος παρέδωσε τη Δεξιά στους βενιζελικούς …Ο κουφός από το Κιουπκόι, ο οποίος συνήθιζε να κάνει τον τσαμπουκά σε υπαλλήλους, φτωχούς και αδύναμους …Ο αστράτευτος “Εθνάρχης” …Ένας ακόμα φτωχομπινές, που για μυστήριους λόγους άφησε πίσω του μια πάμπλουτη οικογένεια …Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες πολεμούσαν στην Πίνδο, ήταν απών …Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες αντιστέκονταν στο βουνό, ήταν είτε κρυμμένος στα υπόγεια της Αθήνας είτε λιαζόταν στις όχθες του Νείλου …Ο άνθρωπος, που, όταν οι Έλληνες βασανίζονταν από τη Χούντα, αυτός μάθαινε γκολφ στο Παρίσι. Αυτός έγινε ο “τσαμπουκάς” της περιόδου της ειρήνης και της δημοκρατίας …Ο εκ του ασφαλούς “σκληρός”, που πετούσε τασάκια σε συνεργάτες του.

Αυτός παρέδωσε τη Δεξιά στους βενιζελικούς και γι’ αυτό έτυχε της αναγνώρισης του παρακράτους τους. Αυτός ήταν ο “δούρειος ίππος” μέσω του οποίου οι βενιζελικοί άλωσαν τη Δεξιά …Παλιός συνεργάτης των βενιζελικών. Αυτός έφερε τη δεξιά ΕΡΕ σε τόσο δύσκολη θέση, ώστε ο λαός να δώσει την εξουσία στον “γέρο” Γραμματέα του Βενιζέλου, για να μεθοδεύσουν την ανατροπή του Παλατιού. Μετά προστατεύτηκε στο Παρίσι, όπως συνέβαινε με όλους τους προδότες …Άλλος ένας φτωχομπινές, ο οποίος ανακάλυψε τα παντεσπάνια και τα γκολφ από τις μυστικές υπηρεσίες και τα κρατικά χρήματα. Τον έφεραν στην “αυγή” της Μεταπολίτευσης σαν “σωτήρα” και ηγέτη της δεξιάς Νέας Δημοκρατίας …Της δικής τους “Δεξιάς”. Στην πραγματικότητα τον έφεραν για τέσσερις λόγους …Παλάτι, Παπανδρέου, Μητσοτάκης και Φάκελοι δωσίλογων.

Επειδή είχε ταυτιστεί με τη “βία και νοθεία” της Δεξιάς, είχε την απόλυτη δεξιά “βιτρίνα” άσχετα με το τι τελικά ήταν ο ίδιος και ποιους υπηρετούσε. Ήταν γνωστός δεξιός και γι’ αυτό τους ήταν χρήσιμος. Έπρεπε να βρουν δεξιό, για να υπογράψει τη ληξιαρχική πράξη θανάτου του Παλατιού. Αυτός ήταν ο λόγος που τον έφεραν σαν “σωτήρα”. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι έπρεπε ένας “αναμφισβήτητα” δεξιός να στήσει το κόμμα της Δεξιάς με τέτοιον τρόπο, ώστε να “ηρωοποιήσει” τον γιο του γραμματέα του Βενιζέλου. Ο τρίτος λόγος ήταν ότι, αφού θα έκανε τους κατά παραγγελίαν “ήρωες”, έπρεπε να παραδώσει το κόμμα της Δεξιάς στον εγγονό του Βενιζέλου. Να πάρει τον αποστάτη και να του παραδώσει το κόμμα ατόφιο. Το τέταρτος και τελευταίος λόγος ήταν, γιατί τους υποσχέθηκε ότι θα κάψει τους φακέλους των δωσίλογων …Τους φακέλους, δηλαδή, που αφορούσαν τους ίδιους …Τους φακέλους, που μέχρι τότε ήταν η δύναμη της Δεξιάς, εφόσον με αυτούς εκβίαζε του βενιζελικούς.

Ανιψιός αυτού του “εθνάρχη” είναι το “θρεφτάρι” της Ραφήνας …Στα χνάρια του θείου του κι αυτός …Άλλος μεγάλος “ηγέτης” της Δεξιάς που εξυπηρετούσε μόνιμα τους βενιζελικούς …Ο αγαπημένος των ταβερνιάρηδων. Έκαναν λέει απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, επειδή ήταν “πατριώτης”. Οι μόνοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν απόπειρα εναντίον του, είναι τα τριγλικερίδια και η χοληστερίνη. Γιατί να κάνουν απόπειρα, για να σκοτώσουν έναν τέτοιο χρήσιμο άνθρωπο; Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν, εφόσον όλους τους εξυπηρετούσε;

Αυτός, ως Πρωθυπουργός, ξεκίνησε τη φάμπρικα, η οποία μας οδήγησε στη σημερινή υποτέλεια. Αυτός πρώτος πήρε δημόσιο χρήμα, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες των βενιζελικών. Αυτός αύξησε το χρέος σε βαθμό να οδηγήσει τη χώρα στην κρίση δανεισμού. Αυτός δεν περιόρισε το έλλειμμα και φτάσαμε στο έλεος του Γιωργάκη. Γιατί να τον σκοτώσουν; Μόνον σε ταβέρνα κινδυνεύει να τον σκοτώσουν πεινασμένοι πελάτες και βέβαια όσοι “παγώνουν” με τα ανέκδοτά του. Επαγγελματίας ανεπάγγελτος. Άεργος μόνιμα “διορισμένος” στη Βουλή. Ανεύθυνος με εξασφαλισμένη βουλευτική ασυλία. Στην ιστορία θα περάσει ως ο Πρωθυπουργός της τυρόπιτας και του play-station …Ο “κουρασμένος” του Μαξίμου.

Για γέλια και για κλάματα.

Κατάλαβε ο αναγνώστης πόσο χρήσιμα είναι τα “γυαλιά” στην ιστορική μας περιήγηση; Όταν φοράς αυτά τα “γυαλιά”, δεν τυφλώνεσαι με τις άσχετες πληροφορίες τής προπαγάνδας και της παραπληροφόρησης των βενιζελικών. Βλέπεις μόνον ό,τι τους αφορά. Βλέπεις παντού τους παλιούς συνεργάτες του Βενιζέλου να μονοπωλούν τα πάντα. Βλέπεις τα παιδιά να διαδέχονται τους γονείς τους και να μην αλλάζει τίποτε στη “δημοκρατία” μας. Τους βλέπεις να κρύβονται πίσω από νέες ιδιότητες και νέα κόμματα και να εξυπηρετούν πάντα την ίδια συμμορία. Βλέπεις τους συγγενείς όλων αυτών, οι οποίοι εκμεταλλεύονται διαφορετικά επίθετα, προκειμένου να “ανακυκλώνονται” και να εμφανίζονται σαν “νέες” δυνάμεις. Βλέπεις συνεργασίες, οι οποίες διαιωνίζονται μέσα στον χρόνο. Βλέπεις “παραστάσεις” απίστευτης υποκρισίας. Βλέπεις να εμφανίζονται οι συνεργάτες σαν ψευδοαντίπαλοι και ψευδοεχθροί και μοιραζόμενοι από κοινού το σύνολο της εξουσίας, να “δουλεύουν” τον κόσμο

Στην πραγματικότητα δηλαδή αυτή η χώρα, η οποία κατάντησε περίγελος του Πλανήτη, κυβερνιέται αποκλειστικά από τους φτωχομπινέδες, οι οποίοι έγιναν πλούσιοι εις βάρος τού κράτους …”Βασιλείς” χωρίς στέμματα, οι οποίοι έχουν το θράσος να “πουλάνε” δημοκρατία και αξιοκρατία. Από την εποχή που έλαβε τις τελικές της διαστάσεις η σύγχρονη Ελλάδα μέχρι σήμερα, την κυβερνούν οι προδότες, οι οποίοι επωφελούνται από τις εθνικές καταστροφές. Ζήτημα αν έχασαν την εξουσία για λίγα χρόνια πριν την Κατοχή και για μια πενταετία μετά τον Εμφύλιο πόλεμο …Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50 μέχρι το 1955, που εμφανίστηκε ο Καραμανλής. Από εκεί κι έπειτα, είτε ομαλά είτε ανώμαλα, πάντα αυτοί μονοπωλούν την εξουσία.

Πρόσφατα έγινε θέμα για τις χρηματοδοτήσεις των “ιδρυμάτων” της Δημοκρατίας. Στον καιρό των Μνημονίων και της φτώχειας αποδείχθηκε ότι τα γνωστά ιδρύματα των πρώην Πρωθυπουργών εξακολουθούσαν να χρηματοδοτούνται με εκατομμύρια ευρώ. Ποιων Πρωθυπουργών; …Των γνωστών. Το ίδρυμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το ίδρυμα του Γεωργίου Παπανδρέου, το ίδρυμα του Ανδρέα Παπανδρέου, το ίδρυμα Καραμανλή και το ίδρυμα Μητσοτάκη. Γι’ αυτά τα ιδρύματα έγινε το θέμα …Ας βάλει πάλι τα “γυαλιά” του ο αναγνώστης, για να ξαναδεί τα ίδια πράγματα με διαφορετικά φίλτρα.

…Ποια είναι αυτά τα ιδρύματα; …Το ίδρυμα Ελευθερίου Βενιζέλου …Το ίδρυμα του Γραμματέα του Βενιζέλου …Το ίδρυμα του γιου του Γραμματέα του Βενιζέλου …Το ίδρυμα του προδότη της Δεξιάς και το ίδρυμα του εγγονού του Βενιζέλου. Αυτά είναι τα ιδρύματα, τα οποία προάγουν τη “δημοκρατία” στην Ελλάδα. Οι βενιζελικοί είναι οι αποκλειστικοί “αντιπρόσωποι” της Δημοκρατίας στην Ελλάδα …Είπαμε …Στην Ελλάδα, εκτός από τους βενιζελικούς, οι οποίοι είναι οι “προοδευτικοί”, όλοι οι άλλοι είναι φασίστες, που δεν αφήνουν τους άλλους να “μιλήσουν”.

Όπου υπάρχει κρατικό χρήμα, οι φτωχομπινέδες πρώτοι. Την Καμεράτα τούς άρεσε να την ακούνε και την έβαζαν να παίζει με κρατικά χρήματα …”Οικοδεσπότες” μόνον στην “γκλαμουριά” …Όταν έρχεται ο λογαριασμός, τον κάνουν κρατικό έξοδο …Κοινωφελή ιδρύματα φτιάχνουν …και μετράνε κέρδη …Δωρεές κάνουν …και πλουτίζουν οι ίδιοι …Μιλάμε για ολόκληρη σχολή λαμογιών, τα οποία παριστάνουν τους μόνιμους ιδιοκτήτες της “προοδευτικότητας” στη χώρα.

Τώρα μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και το επείγον της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να καταλάβει την αναπάντεχη “επιτυχία” της Χρυσής Αυγής. Αυτοί, οι οποίοι συστηματικά “κρύβουν” όλους τους αντιπάλους τους, ανέλαβαν να “υπερπροβάλλουν” τη Χρυσή Αυγή. Οι βενιζελοναζί, γνωρίζοντας τον σημερινό προδοτικό τους ρόλο, ήθελαν να “κρυφτούν” από την θέα του κόσμου. Ήθελαν οπωσδήποτε κάποιον βλάκα να παριστάνει τον νεοναζί, πριν προλάβει κάποιος να θυμηθεί το παρελθόν τους. Οι πρώην συνεργάτες των Ναζί ήθελαν κάποιον να βάλουν μπροστά, για να κρυφτούν εκ νέου …Κάποιον βλάκα να πάρει τον “μουντζούρη” και να τους απαλλάξει από το άγχος …Τζάμπα τους βγαίνει με τους κρατικούς μισθούς η υπηρεσία των Μιχαλολιάκων και των Κασιδιάρηδων. Οι μόνιμοι βασανιστές και δολοφόνοι του έθνους βολεύονται και οι δήθεν πατριώτες τους για έναν καλό κρατικό μισθό τούς προσφέρουν άφθονο “άλλοθι”.

Όταν δηλαδή βλέπουμε φωτογραφίες κεμαλοναζί με φέσια να “παρουσιάζουν” όπλα σε Γερμανούς, καλό είναι να μην υποτιμάμε τους γείτονές μας Τούρκους. Καλό είναι βλέπουμε τα δικά μας “χάλια”. Καλό είναι να θυμόμαστε και τους δικούς μας βενιζελοναζί με τις φουστανέλες …Ακριβώς ίδια περίπτωση είναι. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχαν Τάγματα Ασφαλείας …Υπήρχαν βενιζελοναζί οργανωμένοι σε Τάγματα. Τα Τάγματα Ασφαλείας, ακόμα και ως όνομα, ανήκαν στον βενιζελισμό. Ήταν τα Τάγματα Ασφαλείας, τα οποία υπήρχαν πριν εμφανιστούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα. Βενιζελικοί ήταν οι εμπνευστές τους, οι διοικητές τους και τα μέλη τους. Όλοι βενιζελικοί εγκληματίες και συνεργάτες των Ναζί.

Όταν λέμε ότι οι κεμαλοναζί επιβλήθηκαν του “αφελή” τουρκικού λαού με μια “στημένη” εισβολή κρυφών συνεταίρων, που τους επέτρεψε να κάνουν εμφυλιοπολεμικές εκκαθαρίσεις και να καταπιέσουν επί δεκαετίες τον λαό τους, καλό είναι να θυμόμαστε ότι και εμείς ως λαός είμαστε το ίδιο “αφελείς”, εφόσον το ίδιο έκαναν και οι βενιζελοναζί με τον Εμφύλιο …Μας μάτωσαν και μας καταπίεσαν με τον πιο σκληρό τρόπο για πάνω από μισό αιώνα. Δεν εκμεταλλεύονταν μόνον οι κεμαλοναζί τις προβοκάτσιες των σταλινικών. Το ίδιο έκαναν και οι βενιζελοναζί στην Ελλάδα. Με το στημένο ΚΚΕ του Εβραίου Μπεναρόγια “πολεμούσαν” δήθεν για τη δημοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα τον ελληνικό λαό ισοπέδωσαν, προκειμένου να γλιτώσουν από την τιμωρία που συνεπαγόταν ο δωσιλογισμός τους. Οι σταλινικοί της Μόσχας “έσωσαν” τους κεμαλοναζί στον Πόντο και οι ίδιοι “έσωσαν” και τους βενιζελοναζί στην Ελλάδα.

Με Χούντες οι κεμαλοναζί επιβλήθηκαν στην Τουρκία και με Χούντες έκαναν το ίδιο και οι βενιζελοναζί στην Ελλάδα. Με Χούντες και εμφυλίους οι κεμαλοναζί λεηλάτησαν τον τουρκικό λαό, προκειμένου να γίνουν πλούσιοι και με ανάλογο τρόπο και οι βενιζελοναζί λεηλάτησαν τον ελληνικό λαό. Με Χούντα έριξαν τον Σουλτάνο οι κεμαλοναζί και με Χούντα έριξαν τον Βασιλιά και οι βενιζελοναζί. “Δημοκρατία” καί στις δύο πλευρές του Αιγαίου υπήρχε, όταν οι Ναζί αισθάνονταν απόλυτα ασφαλείς και δεν απειλούνταν από κανέναν. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις αποκαλύψεις του Εγγονού του Βενιζέλου. Όταν έκανε την Αποστασία, για την ασφάλειά του πήγε στην κεμαλική Τουρκία. Στην Τουρκία των φίλων και συνεταίρων του παππού του. Εκείνοι φρόντισαν να τον στείλουν με ασφάλεια στον προορισμό του …”Αγάπες” είναι αυτές, που δεν κρύβονται …Στα δύσκολα άλλωστε φαίνονται οι πραγματικοί φίλοι.

Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινήσαμε το κείμενό μας από την “ποιότητα” των Ελλήνων αναλυτών. Ενώ τα “βλέπουν” όλα στην περίπτωση της Τουρκίας, δεν “βλέπουν” τίποτε στην ελληνική περίπτωση …Στην περίπτωση που βιώνουν και οι ίδιοι και θα έπρεπε να την ξέρουν καλύτερα από όλες τις άλλες. Δεν είναι λογικό να ξέρεις τι γίνεται ακόμα και στην “κρεβατοκάμαρα” του γείτονα και να μην γνωρίζεις τι συμβαίνει ούτε καν στο δικό σου “σαλόνι”. Δεν είδαμε κανέναν από αυτούς να μας εξηγεί πόσο “σκληρό” είναι το βενιζελικό “παρακράτος” στην Ελλάδα.

…Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πράκτορες, μεθύστακες και “αδερφές”; …Από όλους αυτούς, που αναφέραμε παραπάνω, κανένας δεν γνωρίζει τίποτε παραπάνω από αυτά τα οποία περιγράφονται στις επίσημες βιογραφίες τους; …Κανένας από εκείνους δεν ήταν μεθύστακας ή πράκτορας; …Από όλες εκείνες τις μούρες, που δείξαμε, κανένας δεν το “σήκωνε το σακάκι”; …Τίποτε; …Δεν περνάει τίποτε από κανενός το μυαλό; …Μόνον για τους κεμαλικούς γνωρίζουν; …Γνωρίζεις τα πάντα για το κεμαλικό “κατασκεύασμα” και δεν γνωρίζεις το “δίδυμό” του, το οποίο αν μη τι άλλο σε βασανίζει επί δεκαετίες; Μιλάμε για τις απόλυτα “πέτρινες” δεκαετίες του ελληνισμού.

Επί έναν αιώνα έχουν στην κυριολεξία “ευνουχίσει” τον ελληνισμό. “Χάθηκαν” άπειροι σημαντικοί Έλληνες μέσα στη βενιζελική χαβούζα. Κανένας δεν μπορεί να “τρέξει”, γιατί δεν τον αφήνουν οι “κουτσοί” βενιζελοναζί, οι οποίοι δεν θέλουν να χάσουν τις θέσεις τους. Κανένας δεν μπορεί να “πετάξει”, γιατί δεν τον αφήνουν τα “ερπετά”. Όλα τα ελέγχουν σε όλους τους χώρους. Δεν υπάρχει ούτε ένας χώρος, που να αφήνεται ελεύθερος στον ανταγωνισμό. Αν δεν θέλουν οι βενιζελικοί, ούτε τραγουδιστής μπορείς να γίνεις. Θα τραγουδάνε οι “βραχνοκόκορες” και κάποιοι θα πληρώνονται, για να μας εξηγήσουν τον λόγο που “χάθηκαν” οι τραγουδιστές …Απλά πράγματα. Για να φτάσουμε στο σημείο να γίνουν Πρωθυπουργοί οι Γιωργάκηδες και οι Αντωνάκηδες, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να γίνει “μακελειό” στη βάση της κοινωνίας.

Αυτό γίνεται τον τελευταίο αιώνα και γι’ αυτό ο ελληνισμός έχει “κολλήσει” και έχει χάσει τον περίφημο κοσμοπολιτισμό του. Έχει γίνει ίσα κι όμοια με “επαρχιακές” εθνικές οντότητες. Μόνον στο εξωτερικό μπορεί να διακριθεί ένας Έλληνας και αυτό υπό προϋποθέσεις …Υπό την κύρια προϋπόθεση ότι θα τα κάνει όλα μόνος του ανάμεσα σε ξένους …ότι δεν θα έχει ανάγκη την ομογένεια, στα όργανα της οποίας έχουν επίσης απλώσει τα “πλοκάμια” τους οι βενιζελοναζί. Ακόμα και η έννοια της “δωρεάς” και της “ευεργεσίας” των Ελλήνων, που γνώριζαν οι λαοί παντού στον κόσμο, χάθηκε με την εμφάνιση των βενιζελοναζί. Οι βενιζελοναζί δεν δώριζαν ούτε την αρρώστια τους. Αν μπορούσαν θα έκαναν τσέπες και στα σάβανά τους. Μόνον να παίρνουν από την κοινωνία γνώριζαν και ποτέ να δίνουν. Όταν σου δίνουν κάτι, πρέπει να ψάχνεις να δεις τι σου έχουν πάρει.

Με τέτοιες φανερές προσφορές με κρυφά κόστη στηρίζουν ακόμα την προπαγάνδα τους …Οι απόλυτα προδότες ακόμα “πουλάνε” πατριωτισμό. Ακόμα μας “δουλεύουν” με τον διπλασιασμό της Ελλάδας που πρόσφεραν. Δεν μας είπαν ποτέ όμως τι κόστος πληρώσαμε γι’ αυτό το κέρδος. Δεν χρειάζεται να είσαι και πολύ έξυπνος, για να καταλάβεις πως όλο αυτό ήταν λάθος. Δεν χρειάζεται να ξέρεις όλα όσα αναφέραμε πιο πάνω. Και μόνον που το έκανε με τις “ευχές” των ιμπεριαλιστών, ευνόητα είναι μερικά πράγματα …Ήταν Λάθος …Το απόλυτο ΛΑΘΟΣ στη μακραίωνη ελληνική ιστορία. Για μερικά στρέμματα κέρδος, διέλυσε την παγκόσμια ελληνική διασπορά …Διέλυσε τις περίφημες ελληνικές κοινότητες του συνόλου της Ανατολής και όχι μόνον …Τις κοινότητες που θαύμαζε και αγαπούσε ολόκληρος ο κόσμος …Τις κοινότητες των Ρωμιών, που ο κόσμος αναγνώριζε ως κληρονόμους του ελληνικού πνεύματος και του Αλεξάνδρου.

Γιατί τις αγαπούσε; Γιατί απλούστατα είχε συμφέρον από αυτές. Οι κοινότητες εκείνες ήταν φορείς ανάπτυξης. Όταν “πλησίαζαν” Ρωμιοί σε έναν τόπο, δεν ένιωθαν απειλή οι γηγενείς. Η παρουσία τους σήμαινε ότι υπήρχαν ελπίδες οικονομικής ανάπτυξης. Κάποιο ανεκμετάλλευτο πόρο θα είχε ο τόπος τους, για να ενδιαφερθούν οι Ρωμιοί. Κάποιον πόρο, ο οποίος θα γινόταν αιτία και της δικής τους ανάπτυξης. Κάποιον πόρο, που μόνον οι Ρωμιοί με τις γνώσεις τους θα μπορούσαν να τον κάνουν εκμεταλλεύσιμο. Τους Ρωμιούς δεν τους ανταγωνίζονταν οι τοπικοί πληθυσμοί …Επωφελούνταν από αυτούς. Οι Ρωμιοί δεν τους έπαιρναν τις δουλειές τους. Οι ίδιοι έκαναν δουλειές που μόνον εκείνοι γνώριζαν να κάνουν και δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας. Οι Ρωμιοί δεν ενδιαφέρονταν για τα χωράφια τους. Έπαιρναν τις παραγωγές τους και τις εμπορεύονταν με τον “έξω” κόσμο.

Ποτέ και κανένας δεν έχασε από τις κοινότητες εκείνες. Ήταν κοινότητες φιλόπονες, οι οποίες επέστρεφαν στους τόπους όπου δραστηριοποιούνταν μέρος των κερδών τους υπό μορφή δωρεών. Μόρφωναν τις τοπικές κοινωνίες, για να βάλουν τα παιδιά τους στις νέες “δουλειές”. Όπου υπήρχαν Ρωμιοί, υπήρχαν και μεγάλα σχολεία με αντίστοιχες υποτροφίες και για τα παιδιά των γηγενών. Αυτό δεν το λέμε, εξαιτίας υποκειμενικών λόγων. Πολύ περισσότερο δεν το λέμε, θέλοντας να αφήσουμε υπονοούμενα για κάποια γενετική “υπεροχή” τους …Τρόπος ζωής ήταν γι’ αυτούς …Η άμυνά τους …Τεχνική είναι …Τεχνική, απ’ αυτές που αναπτύσσουν όλες οι φιλοξενούμενες κοινότητες.

Όπως οι Εβραίοι μαθαίνουν να εμφανίζονται βρόμικοι, κακομοίρηδες και κλαψιάρηδες, για να μην προκαλούν με την τοκογλυφία τους, έτσι μάθαιναν κάτι ανάλογο και οι Ρωμιοί. Γιατί το έκαναν αυτό οι Εβραίοι; Γιατί, όταν ασχολείσαι με την τοκογλυφία, πρέπει να παριστάνεις τον κακομοίρη. Ο κακομοίρης είναι κακοντυμένος και βρόμικος. Γιατί έπρεπε να δείχνει έτσι ο Εβραίος; Γιατί, αν δείχνει πλούσιος ένας τοκογλύφος, κάποιος θα τον περιμένει στο επόμενο σοκάκι να τον μαχαιρώσει και να τον ληστέψει. Κάποιος θα περιμένει να φύγει από το πλούσιο σπίτι του για να τον κλέψει. Ο τοκογλύφος πρέπει να είναι βρομιάρης και να μένει σε τρώγλη για να είναι ασφαλής …Να περνάει απαρατήρητος, για να είναι ζωντανός ο ίδιος και “ζωντανή” η δραστηριότητά του. Η λάθρα επιβίωση ήταν σωτήρια για τους Εβραίους. Το χαμηλό κοινωνικό προφίλ ήταν προσόν των επιτυχημένων Εβραίων.

Οι Ρωμιοί, λόγω των διαφορετικών δραστηριοτήτων τους, ακολουθούσαν διαφορετικές τακτικές. Οι Ρωμιοί όχι απλά δεν έπρεπε να κρύβουν τα αποκτήματά τους, αλλά έπρεπε να δείχνουν πιο “λαμπεροί” και απ’ ό,τι πραγματικά ήταν. Να κατοικούν σε σπίτια, τα οποία ξεπερνούσαν τις δυνατότητές τους. Γιατί; Γιατί, όταν ζητάς από τον άλλο να “επενδύσει” πάνω σου, πρέπει να του δείχνεις την προσωπική σου επιτυχία. Πρέπει να του δείχνεις ένα ελάχιστο. Να του δείχνεις ότι για τον εαυτό σου έχεις πετύχει αυτό, το οποίο του υπόσχεσαι. Όταν θέλεις να δείξεις στον άλλο ότι μπορεί να περιμένει από εσένα δουλειά ή ανάπτυξη, πρέπει να δείχνεις πλούσιος. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να παρουσιάζεσαι σαν πολλά υποσχόμενο “άτι” αγώνων και να έχεις εμφάνιση ψωράλογου. Δεν είναι δυνατόν να θέλεις να ενσαρκώνεις την ελπίδα και την πρόοδο και να κρύβεσαι όταν πρέπει να συνεισφέρεις σε δωρεές.

…Ασφαλής πρακτική επιβίωσης, η οποία δοκιμάστηκε και πέτυχε μέσα στους αιώνες. Ποτέ δηλαδή δεν θα πούμε εμείς ότι οι Ρωμιοί ήταν “ανώτεροι” από τους Εβραίους και γι’ αυτό έκαναν καλύτερα πράγματα από αυτούς. Αυτά τα λένε οι ρατσιστές και αυτοί είναι γνωστοί καί ως άχρηστοι καί ως καραγκιόζηδες. Εμείς λέμε πως ήταν διαφορετικοί οι ρόλοι τους και άρα και διαφορετικές οι απαιτήσεις των ρόλων στο θέμα της επιβίωσης. Έμπειροι ήταν καί οι δύο στην επιβίωση. Ως φιλοξενούμενες μειονότητες έπρεπε να βρουν τρόπο να επιβιώνουν με βάση την επιλογή που είχαν κάνει στο θέμα της δραστηριοποίησής τους.

Τους Ρωμιούς τους συνέφερε η λαμπερή εικόνα τους και τους Εβραίους τους συνέφερε η θαμπή εικόνα. Τους Ρωμιούς τους συνέφερε να μιλάνε δυνατά στις πλατείες, ενώ τους Εβραίους τους συνέφερε να ψιθυρίζουν στα σοκάκια. Τους Εβραίους τους συνέφερε να είναι μαζεμένοι σε γκέτο, γιατί έτσι αισθάνονταν ασφαλείς οι τοκογλύφοι τους. Τους Έλληνες τους συνέφερε να είναι σκόρπιοι, γιατί ήθελαν να έχουν χώρο άφθονο να “τρέξουν” …Να είναι μόνοι τους, ώστε τα “ελληνικά” σχέδια, τα οποία θα περιέγραφαν, να τα άκουγαν για πρώτη φορά από το δικό τους στόμα οι ακροατές τους.

Προκειμένου να μην έρχονται σε σύγκρουση με τους τοπικούς πληθυσμούς, υιοθέτησαν έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Έχοντας επενδύσει στη γνώση και στη διαρκή ενημέρωση προσπαθούσαν να μην βρίσκονται σε επαγγελματική “τριβή” με τους “οικοδεσπότες” τους. Ο κάθε φιλόδοξος Ρωμιός έβλεπε σαν προσωπική του αποτυχία να παραμείνει στη γειτονιά του και να ανταγωνίζεται τους γείτονές του. Η πρώτη του σκέψη ήταν πάντα να φύγει από εκεί όπου ήταν μαζεμένοι πολλοί όμοιοί του και άρα Έλληνες. Γιατί; Γιατί αύξανε τις πιθανότητες να πετύχει με αυτά που είχε μάθει από το σπίτι του.

Από εκεί και πέρα έχτιζε τις φιλοδοξίες του. Συνήθως ήθελε να ασχοληθεί με νέα πράγματα σε νέους ονειρεμένους τόπους και στη γειτονιά του κάποτε να επιστρέψει ως ευεργέτης της. Γενικά οι επιλογές του ήταν συγκεκριμένες. Είτε θα έκανε τα ίδια πράγματα σε διαφορετικούς τόπους είτε θα έκανε διαφορετικά πράγματα στον τόπο του. Είτε θα γινόταν φορέας εξέλιξης στον τόπο του είτε θα πήγαινε όπως ο Βαρβάκης να “κατακτήσει” τη Ρωσία και στο τέλος να μοιραστεί χαρά και αποκτήματα με εκείνους που τον πίστεψαν …Με εκείνους που έπαιζε, όταν ήταν μικρός και μοιραζόταν μαζί τους τα όνειρά του.

Αυτές ήταν οι φιλοδοξίες των Ρωμιών. Αναζητούσαν νέα προϊόντα, νέα υλικά, νέες μεθόδους, νέες αγορές. Αυτά τους έκαναν αναγκαστικά πρωτοπόρους και από την πρωτοπορία έχουν κέρδος όλοι. Από εκεί και πέρα έκαναν δωρεές, κοινωφελή έργα και μοίραζαν υποτροφίες, για να “δείχνουν” ότι δεν κλέβουν έναν τόπο, αλλά ότι μοιράζονται με αυτόν τα κέρδη του ως συνέταιροι. Οι Ρωμιοί ποτέ δεν κοιτούσαν το κοινό “πιάτο”, γιατί δεν ήθελαν να έρχονται σε “τριβές” με τους γείτονές τους. Έφερναν νέο “φαγητό” στο κοινό “πιάτο”, για να είναι οι ίδιοι χαρά για τους άλλους και ασφαλείς ανάμεσά τους.

Αυτό, το οποίο γι’ αυτούς ήταν ασφαλές, ήταν για τις κοινωνίες θετικό και αυτό ήταν το μυστικό τους. Από τα αρχαία χρόνια αυτό έκαναν οι Έλληνες και συνέχισαν να το κάνουν. Ακόμα “θυμούνται” με αγάπη οι λαοί της Μεσογείου τις παλιές ελληνικές αποικίες. Αυτό έκαναν όχι μόνον στην “ανατολική” Αλεξάνδρεια, αλλά και στη “δυτική” Τεργέστη. Αυτό έκαναν όχι μόνον στην “ανατολική” Τραπεζούντα, αλλά και στη “δυτική” Βιέννη. Γι’ αυτόν τον λόγο και από την εποχή των αποικιών είχαν συμπάθειες από τους γηγενείς πληθυσμούς και όχι το αντίθετο. Μάθαιναν οι λαοί από αυτούς και αυτό ήταν θετικό γι’ αυτούς, αλλά και εγγύηση ασφάλειας για τους Έλληνες. Κανένας δεν σκοτώνει κάποιον, που έχει να του μάθει νέα πράγματα. Κανένας δεν ερχόταν σε σύγκρουση με τους Ρωμιούς, οι οποίοι ήταν πάντα διατεθειμένοι να του μάθουν νέα πράγματα.

Τώρα, που υπάρχει και η “μαρτυρία” του χρόνου, μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως όλες οι λαμπερές πόλεις της Ανατολής του παρελθόντος, οι οποίες έχασαν τις ρωμαίικες κοινότητές τους, έχασαν ταυτόχρονα και τη “λάμψη” τους. Δεν υπάρχει ούτε μία εξαίρεση. Δεν σήκωσαν ποτέ ξανά το “κεφάλι” τους κι ούτε πρόκειται. “Έσβησαν” από τον χάρτη πόλεις, οι οποίες ήταν αιώνιες. Έσβησαν, γιατί έχασαν την πρωτοπορία τους …Έχασαν τον πλούτο, που αποδίδει η πρωτοπορία. Έχασαν τα “ελατήρια”, τα οποία σπρώχνουν μια κοινωνία …και ήταν οι Ρωμιοί. Οι Ρωμιοί ήταν πρωτοπόροι στην παραγωγή και ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς πλούτου.

Οι κοινότητές τους ήταν “μηχανές” που έδιναν “κίνηση” σε όλες εκείνες τις πόλεις. Η απουσία τους τις εξασθένισε …Πάγωσε τον “χρόνο” …Τις έριξε “επίπεδο” …Τις έκανε “επαρχιώτισσες”. Έμειναν εκεί όπου τις άφησαν οι Ρωμιοί και δεν εξελίχθηκαν. Τι έκαναν οι Ρωμιοί στην Αλεξάνδρεια όταν έφυγαν; Γάνωναν τα ταψιά; …Ακόμα τα γανώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Τότε όμως ήταν πρωτοπορία, τώρα είναι φολκλόρ δραστηριότητα. Η ίδια η “Βασιλεύουσα” των Πόλεων έγινε ένας ανώνυμος μαχαλάς, όταν έχασε τους Ρωμιούς της. Τον πλούτο, που οι Ρωμιοί άφησαν πίσω τους μετά την καταστροφή τους, τον απορρόφησαν οι τοκογλύφοι και οι πόλεις έγιναν “κουφάρια”, που δεν είχαν πλέον δύναμη να “ξανακινηθούν”. Οι εικοστός αιώνας δεν τις “άγγιξε”, γιατί στις αρχές αυτού του αιώνα όλα είχαν αλλάξει.

Όλα καταστράφηκαν, εξαιτίας του Βενιζέλου. Εκφράζοντας το επίσημο ελληνικό κράτος, έμπλεξε αυτές τις κοινότητες σε εμφυλιοπολεμικές λογικές και τις έκανε μισητές στους γηγενείς. Αναπτύσσοντας μια επιθετική εθνική κρατική πολιτική, κλόνισε την εμπιστοσύνη των λαών απέναντι στους Έλληνες. Όπου δεν υπήρχε εθνική εμπλοκή του ελληνικού κράτους, τις έμπλεξε σε θρησκευτικές διαμάχες. Δημιούργησε έχθρες και μίση εκεί όπου ποτέ δεν υπήρχαν. Έκανε τους Έλληνες εύκολα θύματα της προπαγάνδας όλων των εχθρών τους. Ήταν τόσο βλακώδης η επιλογή του να επιτεθεί στην οθωμανική Μικρά Ασία, που, για να μπορέσει να την καταλάβει κάποιος, θα πρέπει να σκεφτεί κάτι το αντίστοιχο.

Το μόνο, το οποίο υπάρχει ως αντίστοιχο παράδειγμα, είναι να επιτεθεί το Ισραήλ στρατιωτικά στις ΗΠΑ …Να επιτεθεί το ιουδαϊκό κράτος σε ένα χριστιανικό κράτος με κριτήρια θρησκευτικά …Να επιτεθεί με βίαιο τρόπο και στη συνέχεια, εξαιτίας της βέβαιης ήττας του, να καταστρέψει τον εβραϊσμό της διασποράς. Να τον κάνουν “πακέτο” οι Αμερικανοί και να τον στείλουν στο Ισραήλ …Στο διπλάσιο Ισραήλ, για να τους “χωρέσει”. Ποιος Σιωνιστής θα δεχόταν να χάσει ο εβραϊσμός την πανίσχυρη και πάμπλουτη διασπορά του, για να πάρει επιπλέον στρέμματα στα Υψίπεδα του Γκολάν ή την έρημο της Ιορδανίας;

Πόσο αφελείς θα ήταν οι πλούσιοι Νεοϋορκέζοι Εβραίοι Σιωνιστές, αν στήριζαν εμπράκτως μια τέτοια στρατιωτική προσπάθεια του Ισραήλ; Ό,τι είναι η Νέα Υόρκη, το Σικάγο ή το Λος Άντζελες για τους σημερινούς Σιωνιστές, ήταν για τους Έλληνες η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη ή η Αλεξάνδρεια. Θα έκαναν ποτέ οι Εβραίοι τη βλακεία να ρισκάρουν την επιβίωσή τους σε αυτές τις πόλεις, ερχόμενοι σε απευθείας σύγκρουση με τους γηγενείς πληθυσμούς; …Όχι βέβαια …Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα …Μόνον για τον ελληνισμό έγιναν. Γιατί; Γιατί τον πρόδωσαν οι φτωχομπινέδες.

“Χάθηκε” η Κωνσταντινούπολη, η Σμύρνη, το Μοναστήρι, η Οδησσός, η Τραπεζούντα, η Αντιόχεια και η Αλεξάνδρεια, για να πλουτίσουν οι ξυπόλυτοι. Με μία του απόφαση ο Βενιζέλος “ακύρωσε” ολόκληρο το έργο του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ό,τι συνέπειες είχε το έργο του Αλεξάνδρου για τον ελληνισμό, ακυρώθηκαν μέσα σε λίγα χρόνια …Αντιαλέξανδρος με την κυριολεκτική σημασία της λέξης. Ανθέλληνας στον ύψιστο βαθμό. Κατέστρεψε τα πάντα και έδωσε στον ελληνισμό χωράφια στη Φλώρινα, στο Κιλκίς και στη Νιγρίτα. Σε έναν κόσμο γενικά αμόρφωτο έβαλε μορφωμένους Έλληνες να σπρώχνουν με τα χέρια τα άροτρα στους βάλτους. Αυτά κατήγγειλε και ο λάτρης των ελληνικών κοινοτήτων Ίωνας Δραγούμης και με απόφαση του Μπενάκη τον σκότωσαν οι φασίστες στη μέση του δρόμου σαν σκυλί …Απέναντι από το Χίλτον, στο οποίο τώρα μένει ο Τόμσεν και η παρέα του …Οι δανειστές των ξυπόλητων εκτελεστών …Οι παλιοί κολλητοί του δολοφόνου Μπενάκη.

Το μόνο καλό της υπόθεσης είναι ότι μέσω αυτών των συμμοριτικών “ενδογαμιών” δεν λειτούργησε για τους βενιζελοναζί ο νόμος της φυσικής επιλογής. Τζάμπα δαρβινιστές δηλώνουν οι προικοθήρες του Κολεγίου Αθηνών. Η κάθε νέα γενιά είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη …Μιλάμε για εκφυλισμό. Φυσικό είναι αυτό. Μέσα στο ασφαλές περιβάλλον της σίγουρης επιτυχίας δεν υπάρχει “εξέλιξη”. Μέσα από “ταβανοθεραπείες” μεγάλης διάρκειας οι βενιζελοναζί διαρκώς γίνονται και πιο αδύναμοι σε βαθμό πνευματικής “αναπηρίας”. Στο τέλος έφτασαν να θεωρούν σκληρή πνευματική εργασία το να συγκρίνουν τα E9 των υποψηφίων νυφών. Στο μέλλον αυτοί, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν τη μάχη της επικράτησης, θα είναι εντελώς βλάκες …Βλάκες σαν τον Γιωργάκη και τον Αντωνάκη …Βλάκες, που όμοιούς τους μόνον στο Κολέγιο Αθηνών μπορεί να βρει κάποιος. Θα κλάψουν όλοι αυτοί όταν θα έρθουν αντιμέτωποι με αυτό, το οποίο ήδη υπάρχει στην ελληνική κοινωνία και είναι πανίσχυρο και έτοιμο να τους “κατασπαράξει”.

Στην πλατεία Ταξίμ βρίσκεται το μυστικό του ελληνικού παρακράτους …και όχι μόνον.

Πολλές φορές στην αναζήτηση της αλήθειας υπάρχουν κόλπα για την πιο εύκολη αποκάλυψή της. Όταν γνωρίζεις, για παράδειγμα, ότι δύο περιπτώσεις είναι απόλυτα όμοιες, τότε μελετάς την πιο εύκολη στην ανάλυσή της. Μετά απλά προσπαθείς να επιβεβαιώσεις ό,τι ισχύει και για τη δική σου την περίπτωση, πράγμα πολύ ευκολότερο. Στην περίπτωσή μας, αν θέλουμε να μάθουμε ποιοι ήταν τα πραγματικά αφεντικά των βενιζελοναζί, θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση της Τουρκίας και των κεμαλοναζί. Γιατί; Για έναν απλό λόγο. Επειδή η περίπτωση της Τουρκίας ήταν πιο δύσκολη στη δημιουργία και στον έλεγχό της, τα κοινά αφεντικά αναγκάστηκαν και έπαιξαν πιο πολλά “χαρτιά” από αυτά που “έπαιξαν” για τους ίδιους στόχους στην Ελλάδα. Αυτό τους αποκαλύπτει. Αναγκάστηκαν και εμφάνισαν πιο πολλές ιδιότητες και αυτό τους κάνει πιο εμφανείς.

Στη σχέση των κεμαλιστών με τους Ναζί και τους Σταλινικούς βρίσκεται το μυστικό της εξουσίας στην Ελλάδα. Αυτό, το οποίο μπορεί ν’ αποκαλύψει τις ταυτότητες εκείνων που “κινούν” τα “νήματα” πίσω από τα παρασκήνια, είναι οι σχέσεις των κεμαλιστών. Πρέπει να βρούμε ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι μπορούν για τον ίδιο λόγο και τα ίδια συμφέροντα να κινήσουν από κοινού “πιόνια”, τα οποία φαίνονται μεταξύ τους ξένα, αν όχι εχθρικά. Αυτό τους αποκαλύπτει. Ποιος δηλαδή μπορούσε να κινήσει ταυτόχρονα το “πιόνι” της Γερμανίας και της Σοβιετικής Ένωσης; Αυτός, ο οποίος μπορεί να το κάνει, είναι το αφεντικό των κεμαλικών. Από τη στιγμή που θα τον εντοπίσεις, έχεις τη δυνατότητα να επιβεβαιώσεις τη σχέση του και με τους βενιζελικούς.

Εφόσον, δηλαδή, εμείς θεωρούμε ότι οι κεμαλοναζί και οι βενιζελοναζί έχουν κοινά “αφεντικά”, είναι εύκολο να το επιβεβαιώσουμε. Όλο το μυστικό βρίσκεται στο από πού ξεκινάς την αναζήτηση. Η άκρη του “νήματος” είναι όλο το μυστικό. Το μυστικό του ελληνικού παρακράτους των βενιζελικών βρίσκεται στην Τουρκία. Μόνον αν ξεκινήσεις από την Τουρκία, μπορείς να βγάλεις μια “άκρη” για τα όσα αφορούν την Αθήνα. Στην πλατεία Ταξίμ και στο μνημείο του Κεμάλ βρίσκεται σε δημόσια θέα το μεγάλο μυστικό.

Αν καταλάβουμε, δηλαδή, ποιοι “μεγάλοι” είναι τα “αφεντικά” των κεμαλοναζί, καταλαβαίνουμε και ποιοι είναι τα “αφεντικά” των βενιζελοναζί. Αν καταλάβουμε ποιοι ήταν τα αφεντικά του Κεμάλ, θα καταλάβουμε ποιοι ήταν τα αφεντικά του Βενιζέλου. Ποιο είναι το στοιχείο, το οποίο αναζητούμε; …Η ταυτότητα αυτού, ο οποίος μπορεί να ελέγξει ταυτόχρονα τους Γερμανούς Ναζί και τους Ρώσους Προλετάριους. Μόνον αυτός μπορούσε να ιδρύσει την εθνική Τουρκία των Νεότουρκων και άρα γι’ αυτόν “εργαζόταν” και ο Βενιζέλος.

Η μεγαλύτερη απάτη στην ανθρώπινη ιστορία.

Το colpo grosso όλων των αιώνων.

Πριν από λίγες ημέρες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το γνωστό σκουπίδι των τοκογλύφων ο Γιούνγκερ προέτρεπε τους Έλληνες να ξεπεράσουν τις εθνικές τους “αγκυλώσεις” και να το πάρουν απόφαση να γίνουν περισσότερο Ευρωπαίοι. Μόνον μέσω της Ευρώπης υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης σύμφωνα με τον Γιούνγκερ. Οι ΗΠΑ, η Κίνα ή η Ινδία είναι τόσο μεγάλοι σε μέγεθος ανταγωνιστές, που θα συντρίψουν τα εθνικά κράτη σαν ξερά “καλάμια”. Μόνον η “Ένωση” μπορεί να μας σώσει. Μιλάμε για παράδειγμα, το οποίο παραπέμπει απευθείας στην Παλαιά Διαθήκη. Από κάτω τον χειροκροτούσαν οι γνωστοί προδότες …Σύσσωμο το βενιζελικό παρακράτος. Στο μέγαρο του Λαμπράκη, ο Σαμαράς, ο Μητσοτάκης, ο Βενιζέλος, ο Πικραμένος, οι τραπεζίτες κπλ., άκουγαν με προσοχή τον υπάλληλο των κοινών αφεντικών …Όλο το βενιζελικό σκυλολόι των δωσίλογων του παρελθόντος και οι σταλινικοί λακέδες τους …Η συμμορία, η οποία μυρίστηκε νέα αποστολή των “αφεντικών” και άρα νέα κέρδη.

Γιατί αναφερόμαστε σε αυτά τα λόγια του Γιούνγκερ; Γιατί, όπως φαίνεται, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο από τους ίδιους ανθρώπους. Κάποιο άλλο σκουπίδι των ίδιων τοκογλύφων στις αρχές του προηγούμενου αιώνα θα έλεγε τα ίδια ακριβώς σε ανάλογα ακροατήρια. Κάποιοι, πριν από έναν αιώνα, θα ζητούσαν από Πρώσους και Βαυαρούς να ξεπεράσουν τις εθνικές τους “αγκυλώσεις” και να αγωνιστούν για την ενιαία Γερμανία. Γιατί; Γιατί ο “κίνδυνος” από την τεράστια κομμουνιστική Ρωσία ήταν πολύ μεγάλος, για να αντιμετωπιστεί από τα μικρά τους έθνη. Έτσι φτιάχτηκε η Γερμανία, που γνωρίζουμε σήμερα …Η από τη φύση της ναζιστική Γερμανία, εφόσον, όπως είπαμε, φτιάχτηκε ως “αντίμετρο” απέναντι στην κομμουνιστική απειλή …Η Γερμανία της Βαϊμάρης.

Αυτή η Γερμανία ήταν η Γερμανία που δημιούργησαν οι Εβραίοι τοκογλύφοι. Η Ομοσπονδιακή Γερμανία αποτέλεσε το όραμα του Χίτλερ και των Εβραίων χρηματοδοτών του …Το όραμα των Εβραίων τοκογλύφων της Νέας Υόρκης και των υπαλλήλων τους στην Ευρώπη …Το μεγάλο κόλπο των Εβραίων της Κεντρικής Ευρώπης …Το επίτευγμα του Μαρξ, της Λούξεμπουργκ, του Κοέν, του Κάουτσκυ, του Μπάμπελ, του Μπερνστάιν, αλλά και του Κάφκα …Η αιματοβαμμένη “σακούλα”, που σκέπασε με σκότος την Πρωσία, τη Βαυαρία και όλα τα μέχρι τότε ανεξάρτητα γερμανικά πριγκιπάτα. Αυτήν την “Ενωμένη” Γερμανία την έβαλαν να συμμετέχει σε όλα τα εγκλήματα κατά της Ευρώπης για έναν και μόνο λόγο. Να την κάνουν το απόλυτα μισητό κράτος της Ευρώπης, προκειμένου να το διατηρούν στην ομηρία τους. Η Γερμανία, από τότε που πάτησε για πρώτη φορά την “σκανδάλη” των παγκοσμίων πολέμων, είναι όμηρος των Σιωνιστών.

Αυτή η Γερμανία ήταν η μεγάλη “φάμπρικα” των Εβραίων στην Ευρώπη. Αυτήν χρησιμοποιούσαν, για να κάνουν όλες τις δουλειές τους. Με αυτήν εξασθένισαν τον Τσάρο, για να βοηθήσουν τους δικούς τους επαναστάτες, ώστε στη συνέχεια η δική τους κομμουνιστική Ρωσία να τους βοηθήσει στη σταθεροποίηση της Ενιαίας Γερμανίας. Οι Εβραίοι τοκογλύφοι και χρηματοδότες του Κάιζερ έστρεψαν τη Γερμανία εναντίον του Τσάρου στο Ανατολικό Μέτωπο και μόλις τον εξασθένησαν την έστρεψαν στο Δυτικό Μέτωπο, για να “μπλοκάρουν” τη Βρετανία, πριν αυτή προλάβει να βοηθήσει τις αντεπαναστατικές δυνάμεις. Με τη βοήθεια των Γερμανών “έχτισαν” την κομμουνιστική Ρωσία και με αυτήν τη Ρωσία τρόμαξαν τους Γερμανούς. Χρήματα χρειάζονταν τέτοια παιχνίδια και οι Εβραίοι τα διέθεταν σε αφθονία. Εβραίοι τραπεζίτες χρηματοδότησαν όχι μόνον τον Εβραίο Μαρξ, που “σκέφτηκε” τον κομμουνισμό, αλλά και όλους τους Εβραίους που πραγματοποίησαν την επανάσταση.

Όπως είναι πλέον σε όλους γνωστό —μετά τα “ξεφτιλίκια” των Τσουμπάις και των Εβραίων ολιγαρχών, οι οποίοι λεηλάτησαν τη Ρωσία μετά τον “θάνατό” της—, η κομμουνιστική Ρωσία ήταν καθαρά εβραϊκή ιδιοκτησία. Η επανάσταση έγινε στη Ρωσία στην κυριολεξία ερήμην των Ρώσων. Όπως η Ομοσπονδιακή Γερμανία δημιουργήθηκε ερήμην των Γερμανών, έτσι έγινε και με την κομμουνιστική Ρωσία …Φρόντισαν οι Εβραίοι και για τους Ρώσους. Ο Εβραίος Λένιν πέρασε με τρένο τα φιλανδικά σύνορα προς τη Ρωσία, συνοδευμένος από 209 επαναστάτες —εκ των οποίων οι 199 ήταν Εβραίοι, φυσικά— και κουβαλώντας στο ειδικά μισθωμένο βαγόνι του έξι εκατομμύρια δολάρια σε χρυσό …ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε από τον Γερμανο-εβραίο τραπεζίτη Μαξ Βάρμπουργκ και τον Ρωσο-εβραίο Αλεξάντρ Χέλφαντ. Ταυτόχρονα, έφτασε στη Ρωσία κι άλλος ένας Εβραίος, εφοδιασμένος με αμερικάνικο διαβατήριο και κουβαλώντας κι εκείνος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που του έδωσαν οι Αμερικανοεβραίοι τραπεζίτες. Αυτός ήταν ο Λεονίτ Μπρονστάιν Τρότσκι, ο οποίος συνοδευόταν από 75 ακόμα Αμερικανο-εβραίους και Ρωσο-εβραίοιυς κομμουνιστές.

Αυτοί οι “Ρώσοι” έκαναν τη μεγάλη “επανάσταση” των Ρώσων. Από εκεί και πέρα όσο συμμετοχή είχαν οι Γερμανοί στην εξουσία της Γερμανίας, άλλη τόση είχαν και οι Ρώσοι στην εξουσία της “κόκκινης” Ρωσίας. Όπως είναι φυσικό, η κομμουνιστική μεταεπαναστατική κυβέρνηση αποτελούνταν κατά τη συντριπτική της πλειοψηφία από Εβραίους. Πρόεδρος του Ανωτάτου Σοβιέτ ανέλαβε ο Λένιν. Αρχηγός του “Ερυθρού Στρατού” τοποθετήθηκε ο Τρότσκι, ο οποίος μάλιστα διόρισε σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες πολιτικούς επιτρόπους …κατά 100% των περιπτώσεων όλοι Εβραίοι. Επικεφαλής της Κα Γκε Μπε διορίστηκε ο επίσης Εβραίος —από την Πολωνία— Ντζιερζίνσκι. Στα 22 μέλη της Σοβιετικής Κυβερνήσεως οι 17 ήταν Εβραίοι. Στα 554 μέλη των “Λαϊκών Επιτροπών” οι 447 ήταν Εβραίοι …Επίσης οι Σουχάνωφ, Κάτε (Καμκώφ), Στάινμπεργκ, Αβανέσωφ, Τσιδεμπάουμ (Μαρτώφ), Κερένσκι.

Τώρα κατάλαβε ο αναγνώστης σε ποια θανάσιμη παγίδα βρέθηκαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Κατάλαβε πόσο εύκολα συνεννοούνταν οι γερμανοναζί σύμβουλοι του Κεμάλ με τους προλετάριους του Λένιν. Κατάλαβε ποιος έδινε εντολές στον Βενιζέλο να κάνει τις “λανθασμένες” εκστρατείες του. Τα ίδια αφεντικά είχαν όλοι αυτοί, που τους έβλεπαν από “ψηλά”, εφόσον τότε χτίζονταν οι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. Τι σχέση είχαν οι Αμερικανοί με όλα αυτά; Οι Εβραίοι μπορεί να είχαν τα χρήματα, για να σχεδιάσουν και να δρομολογήσουν τέτοια μεγαλόπνοα σχέδια εξουσίας, αλλά δεν είχαν το φυσικό μέγεθος, για να τα εξασφαλίσουν …Απλά πράγματα. Μπορεί να ξέρεις πώς πνίγεται ένα λιοντάρι, αλλά πρέπει να έχεις και τα ανάλογα χέρια με τους ανάλογους μυς να το πιάσεις από τον λαιμό. Οι Εβραίοι είχαν τις γνώσεις να διεκδικήσουν την κοσμοκρατορία, αλλά δεν είχαν τα “χέρια” …Έπρεπε να δανειστούν “χέρια”.

Γιατί όμως ήθελαν τόσο πολύ και ρίσκαραν τόσα πολλά, προκειμένου να αλλάξει ο σχεδιασμός; …Για λόγους κέρδους. Η ειρήνη δεν έχει μεγάλα κέρδη για τους τοκογλύφους …Ο πόλεμος έχει. Τα αφεντικά του κόσμου, όταν κυριαρχεί η ειρήνη, είναι αρκετά ισχυρά, ώστε να μην πληρώνουν πολλά στους τοκογλύφους. Οι “σφετεριστές” είναι βιαστικοί και πληρώνουν όσο-όσο. Αφεντικά εκείνης της εποχής ήταν οι Βρετανοί και γύρω από αυτούς όλες οι γνωστές “Μεγάλες Δυνάμεις”. Το πρόβλημα των Εβραίων εκείνη την εποχή ήταν το υπέροχο βιομηχανικό κεφάλαιο και οι απίστευτες ιδιότητές του. Ήταν η πρώτη φορά που η ανθρωπότητα είχε ένα κεφάλαιο με τόσο τέλειες ιδιότητες, το οποίο θα της έλυνε όλα της τα προβλήματα.

Αυτό σήμαινε ότι μπορεί να τα έβρισκαν μεταξύ τους οι “μεγάλοι” και να είχαμε το τέλος των πολέμων …Αυτό, το οποίο είχε περιγράψει στο βιβλίο του ο Νόρμαν Έιντζελ …Το βιβλίο με τον τίτλο “Μεγάλη Χίμαιρα”. Ο κόσμος πραγματικά ονειρευόταν ότι έφτανε το τέλος των πολέμων της ανθρωπότητας. Εδώ πρέπει να δώσει σημασία ο αναγνώστης. Εμείς δεν κατηγορούμε τους Εβραίους για λόγους ρατσιστικούς. Δεν θεωρούμε ότι είναι παράξενοι, δαιμονικοί ή ότι θέλουν το κακό της ανθρωπότητας, επειδή είναι σαδιστές …Τα συμφέροντά τους πάντα αναζητούμε …Σε όλα τα εγκλήματα υπάρχει ΚΙΝΗΤΡΟ …Το κίνητρο ψάχνουμε.

Οι Εβραίοι ήταν οι μόνοι από τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, που είχαν κίνητρο να βάλουν “φωτιά” στον κόσμο, προκειμένου να μην βρει τη “λύση” η ανθρωπότητα. Αυτή η λύση ήταν ο εφιάλτης των τοκογλύφων και οι Εβραίοι ήταν οι κορυφαίοι τοκογλύφοι. Θα τα “έβρισκαν” οι μεγάλοι μεταξύ τους και θα τους ξεφορτώνονταν από τις οικονομίες τους, όπως βγάζουν την τρίχα από το ζυμάρι. Θα τα έβρισκαν οι βιομήχανοι με τους εργάτες, οι έμποροι με τους καταναλωτές και αυτό θα ήταν το τέλος τους. Η τοκογλυφία δεν μπορεί να “ανθίσει”, χωρίς άρρωστες φιλοδοξίες, πάθη, μίση και εγκλήματα …Οι Εβραίοι σε μια τέτοια περίπτωση θα έμεναν από δουλειά. Με τους “κομμουνισμούς” —που έβαζαν “φωτιά” στις σχέσεις των παραγόντων της βιομηχανίας— και τους ναζισμούς —που έβαζαν “φωτιά” μεταξύ των κρατών— θα μπορούσαν να ελπίζουν στην επιβίωσή τους.

Αυτό, που επίσης τους ενοχλούσε, ήταν ότι οι Ρωμιοί θα δικαιώνονταν πανηγυρικά για τις επιλογές τους. Την ώρα που αυτοί θα έχαναν τις δυνάμεις τους, οι προαιώνιοι εχθροί τους θα μονιμοποιούνταν στην κορυφή των δραστηριοτήτων …Θα γίνονταν οι κυρίαρχοι της Ανατολής. Ήταν πλούσιοι, ήταν συμπαθείς και είχαν συγκεκριμένη πολιτική ως εργοδότες και συμπολίτες. Τι έκαναν; Εκμεταλλεύτηκαν —ή μάλλον δημιούργησαν οι ίδιοι “φιλοδοξίες”— σε έναν σφετεριστή, ο οποίος μέχρι τότε δεν υπήρχε. Αυτοί έβαλαν στο “κόλπο” τους Αμερικανούς. Εκπόνησαν ένα σχέδιο για την κοσμοκρατορία, που θα υποβοηθούσαν και οι ίδιοι και τους έπεισαν να το στηρίξουν. Οι Εβραίοι θα έβαζαν χρήματα, γνώσεις και τεχνικές και οι Αμερικανοί μόνον τα “χέρια”, για να αγκαλιάσουν τον λαιμό του “λιονταριού”.

Οι Αμερικανοί ήταν η σωτηρία τους, γιατί ήταν νέοι παράγοντες και οι νέες φιλοδοξίες τους θα δημιουργούσαν εκ νέου νέα μίση, νέα πάθη, νέες μισαλλοδοξίες και όλα αυτά θα έφερναν και πάλι πελάτες στα γκισέ τους. Το σχέδιο όμως, το οποίο θα τοποθετούσε τους Αμερικανούς στην κορυφή του κόσμου, απαιτούσε πολέμους …Απαιτούσε να “γκρεμιστούν” κάποιοι από τους θρόνους τους, για να βολευτούν οι νέοι …Απαιτούσε να έρθουν και πάλι σε σύγκρουση οι λαοί μεταξύ τους, ώστε να δημιουργηθούν νέα μίση και έχθρες …Απαιτούσε να “ξυπνήσουν” όλα τα μίση, που μπορούν να διχάσουν τους λαούς και να τους οδηγήσουν στον αλληλοσπαραγμό. Το σχέδιο των Εβραίων απαιτούσε ριζικό επανασχεδιασμό των πάντων.

Γι’ αυτόν τον λόγο έκαναν επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου που κυριαρχούσε. Γι’ αυτόν τον λόγο ενθάρρυναν μαζικά εγκλήματα και εμφύλιους πολέμους. “Γκρέμισαν” τον Κάιζερ, για να βάλουν δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι θα έκαναν πολέμους κατά παραγγελία. “Γκρέμισαν” τον Τσάρο, για να βάλουν στη θέση του τον Λένιν, ο οποίος θα τρομοκρατούσε τον ελεύθερο κόσμο. “Γκρέμισαν” τον Σουλτάνο, για να ξαναμοιράσουν τα πετρέλαια και άρα το “οξυγόνο” της βιομηχανικής εποχής. Αναγκαστικά, δηλαδή, θα έπρεπε να επενδύσουν στους κεμαλοναζί και τους βενιζελοναζί. Διέφθειραν όποιον μπορούσε να τους εξυπηρετήσει. Δολοφονούσαν όποιον αντιστεκόταν. Μισούσαν την ειρήνη στη βιομηχανική Ευρώπη. Μισούσαν την ειρήνη στην πλούσια Μικρά Ασία. Η ειρωνεία είναι πως δεν ήταν μυστικά τα σχέδιά τους. Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανακαλύψει τα “πρωτόκολλα”, αλλά δεν μπόρεσαν να τα εκμεταλλευτούν …”Συνομωσιολόγους” τους είπανε και καθησύχαζαν τον Τσάρο. Θυμίζει τίποτε αυτό στον αναγνώστη; Τα ίδια δεν λένε και σήμερα εναντίον όλων όσων τους καταγγέλλουν για συνομωσία κατά της ανθρωπότητας;

Σε ολόκληρο αυτόν τον σχεδιασμό, τα πάντα ήταν προσαρμοσμένα πάνω στις ΗΠΑ και γίνονταν μέσω της Γερμανίας. Ήθελαν να έχουν το απόλυτο “εργαλείο” πρόκλησης πολέμων και έναν “πελάτη”, ο οποίος θα εμφανιζόταν να “εισπράττει” εις βάρος των λαών, χωρίς να φαίνονται οι ίδιοι. Το “εργαλείο” ήταν η Γερμανία και ο “πελάτης” τους ήταν οι ΗΠΑ. Μέσω αυτού του σχεδιασμού, ο οποίος στηριζόταν στη “δίψα” φιλοδοξίας των “φρέσκων” Αμερικανών, επιχείρησαν να μαζέψουν τον παγκόσμιο πλούτο. Χρησιμοποίησαν τη Γερμανία σαν μια “σκούπα”, η οποία θα φόρτωνε διαρκώς με κέρδη το αμερικανικό “φαράσι” τους. Οι φιλόδοξες ΗΠΑ στην πραγματικότητα έγιναν η κορυφαία δύναμη στον κόσμο με εβραϊκό “πατρόν” …Τίποτε δεν ήταν δικό τους …Απλοί παρατηρητές …Ούτε ήξεραν τι γινόταν …Ήταν παρόντες στη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και δεν κατάλαβαν τι γινόταν και από ποιους …Ήταν παρόντες στην κήρυξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και δεν κατάλαβαν καν μετά το πέρας του πώς έφτασαν να ελέγχουν ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ έβαζαν κάτι γιγαντόσωμους αρχοντόβλακες για Προέδρους και όλα τα υπόλοιπα τα προετοίμαζαν οι Εβραίοι από το “παρασκήνιο”. “Φωτογένεια” πουλούσαν οι ΗΠΑ και απειλές τύπου Τζών Γουέιν. Αρκεί να σκεφτείς ότι πρόεδροί τους ήταν ο Τζόνσον, ο Ρέιγκαν, ο Μπους και ο Κλίντον. Οι Εβραίοι ήταν υποχρεωμένοι να μοιράζονται μαζί τους τα κέρδη του ιμπεριαλισμού γιατί χωρίς τους Αμερικανούς δεν είχαν το μέγεθος, για να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες εκείνες, που τους επέτρεπαν να έχουν τα χρήματα της τοκογλυφίας τους. Όλα γίνονταν βάση σχεδίου και πάντα με τις “πλάτες” της Γερμανίας. Η Γερμανία άνοιγε τα “μέτωπα” των μαχών και οι ΗΠΑ κέρδιζαν …Αυτό ήταν το όλο κόλπο. Αυτό, το οποίο κάνει η Γερμανία, είναι αυτό που αποδίδει κέρδη στο όνομα των ΗΠΑ και άρα των Εβραίων που βρίσκονται από “πίσω” τους. Απλά δεν μπορεί ένας άσχετος να καταλάβει πώς λειτουργεί αυτό το πράγμα. Βλέπει, αλλά δεν μπορεί να ερμηνεύσει αυτό το οποίο “βλέπει”.

Για παράδειγμα, οι περισσότεροι αναλυτές του Δευτέρου Παγκόσμιου Πολέμου έβλεπαν ότι οι Γερμανοί στον πόλεμό τους είχαν έναν συγκεκριμένο στόχο και έναν συγκεκριμένο προσανατολισμό. Σε μια εποχή που οι Άγγλοι είχαν το μονοπώλιο των αραβικών πετρελαίων, οι Γερμανοί ήθελαν να “σπάσουν” αυτό το μονοπώλιο. Με τις μάχες τους “άνοιγαν” τον δρόμο για τα πετρέλαια της Μέσης Ανατολής, τα οποία έλεγχαν οι Άγγλοι …Δεν απέτυχαν όμως, όπως νομίζουν πολλοί …Πέτυχαν τον στόχο τους. Στόχος τους ήταν να σπάσουν το μονοπώλιο και όχι να το πάρουν οι ίδιοι. Το ποιος θα το έπαιρνε ήταν άλλου παπά Ευαγγέλιο. Το “έσπασαν”; …Βεβαίως και το έσπασαν. Άρα, κατάφεραν τον στόχο τους.

Όλοι ασχολήθηκαν με τους Γερμανούς και την “αποτυχημένη” προσπάθειά τους να σπάσουν το βρετανικό πλεονέκτημα στη Μέση Ανατολή και δεν είδαν την πραγματική εικόνα. Δεν είδαν ότι μετά τον “αποτυχημένο” πόλεμο της Γερμανίας το βρετανικό πλεονέκτημα είχε “σπάσει”. Δεν το είδαν, γιατί δεν κατάλαβαν ποιοι ήταν οι πραγματικοί ανταγωνιστές μεταξύ τους και ποιοι ήταν οι μισθωμένοι υπάλληλοι. Οι “υπάλληλοι” Γερμανοί ήταν ένας “αντιπερισπασμός”. Παρέσυραν τους πάντες σε λάθος “μονοπάτι” σκέψης, τη στιγμή που τα πραγματικά αφεντικά των Γερμανών κατάφερναν να σπάσουν το μονοπώλιο του πετρελαίου και άρα παρέκαμπταν τους Άγγλους.

Αυτοί, οι οποίοι χρηματοδοτούσαν τους Γερμανούς —και θεωρητικά ήταν οι “Αμερικανοί”, είχαν καταφέρει και είχαν ανοίξει τον δρόμο που θα τους εξασφάλιζε τον απόλυτο έλεγχο του πετρελαίου. “Απόλυτος έλεγχος του πετρελαίου” στη βιομηχανική εποχή σημαίνει κοσμοκρατορία. Σημαίνει ότι μετά τον πόλεμο άλλαξαν οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου. Πριν από τον πόλεμο της Γερμανίας κυρίαρχη στον κόσμο ήταν η Βρετανία και μετά τον πόλεμο κυρίαρχες ήταν οι ΗΠΑ. Άρα, η Γερμανία έκανε τη δουλειά της και νίκησε τη Βρετανία. Απλά, η Γερμανία ήταν “εργάτης” και τον κόπο των “εργατών” τον εισπράττουν τα “αφεντικά”.

Αυτό, δηλαδή, το οποίο αναζητάς πάντα, είναι το αφεντικό και άρα αυτόν που πληρώνει. Αυτόν, που επωφελείται από τις φασαρίες ή τη δουλειά των υπαλλήλων του. Οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν τη Γερμανία να κάνει τον πόλεμο και αυτό κάτι σημαίνει. Οι ΗΠΑ προστάτευσαν την “υπάλληλο” Γερμανία από τη μήνη των Ευρωπαίων και αυτό επίσης κάτι σημαίνει. Αν καταλάβεις ότι οι ΗΠΑ και η Γερμανία έχουν μεταξύ τους τη σχέση αφεντικού και υπαλλήλου, μπορείς να δεις με διαφορετικό μάτι την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Γερμανία. Αν μέχρι τότε οι Εβραίοι προστάτευαν το ενιαίο της Γερμανίας μέσω φόβητρων, μετά τον πόλεμο το εξασφάλιζαν στρατιωτικά, εφόσον στη Γερμανία υπήρχαν αμερικανικές δυνάμεις κατοχής. Για όσο διάστημα θα το επιθυμούσαν οι Αμερικανοί —και άρα οι Εβραίοι— η Γερμανία θα παρέμενε στην κατάσταση που επιθυμούσαν οι ίδιοι.

Οι Εβραίοι αυτοί δεν είναι μυστηριώδεις “φαντομάδες”. Οι Εβραίοι στους, οποίους αναφερόμαστε, έχουν ονόματα …Είναι αυτοί, που πάντα τους βρίσκουμε να χρηματοδοτούν τα απίθανα και τα αλληλοσυγκρουόμενα …Αυτοί, που χρηματοδοτούν τους προλετάριους και τους καπιταλιστές …Αυτοί, που χρηματοδοτούν τους Ναζί και τους δημοκράτες …Η δυναστεία Rothschild, η δυναστεία Schiff, η δυναστεία Warburg, η δυναστεία Rockefeller, η δυναστεία Morgan, η δυναστεία Goldman και η δυναστεία Sachs είναι μερικοί από τους Εβραίους αργυραμοιβούς, που βύθισαν τον κόσμο στο χάος …Το κερδοφόρο για τους ίδιους χάος …Αυτοί χρηματοδότησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση …Αυτοί ένωσαν τη Γερμανία και την έκαναν μια φονική “μηχανή” …Αυτοί χρηματοδότησαν τους κεμαλοναζί και τους βενιζελοναζί, για να διαλύσουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία εις βάρος των λαών της και με το αίμα των Ελλήνων …Αυτοί βύθισαν την Ανατολή του Ισλάμ στη φτώχεια και την υπανάπτυξη των κτηνών του πετρελαίου …Αυτοί έκαναν τους Αμερικανούς “Πλανητάρχες”.

…”Πλανητάρχες” με τη γνωστή συνταγή …Τη συνταγή εκείνη, που προβλέπει έναν “μπαμπούλα”. Όπως χρησιμοποιούσαν τον “μπαμπούλα” της κομμουνιστικής Ρωσίας, για να τρομάζουν τη Γερμανία και να την διατηρούν υπό τον έλεγχό τους, έτσι χρησιμοποίησαν και τον “μπαμπούλα” της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης, για να τρομάζουν ολόκληρη την Ευρώπη. Για ποιον λόγο έδωσαν στον Στάλιν τη μισή Ευρώπη; …Από αγάπη; …Από θαυμασμό; …Από φόβο; …Όχι βέβαια. Στον υπάλληλο Στάλιν έδωσαν τη μισή Ευρώπη να την καταπιέζει με τη βία, για να μπορούν οι ίδιοι να πάρουν την άλλη μισή και να την “καπαπιέζουν” από δημοκρατική “αγάπη” …Απλή αλλαγή κλίμακας έκαναν …Δεν ήταν κάτι το περίεργο. Στην αρχή του ο σχεδιασμός ήταν αξιοθαύμαστος. Στη συνέχεια έγινε “τυφλοσούρτης”.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

και το …iCloud της παγκόσμιας εξουσίας.

Η “πλανηταρχία” των Αμερικανών οδήγησε σε μονοκρατορία και αυτή —ως γνωστόν— δεν αντέχει ως πρακτική. Όποιος κι αν το δοκίμασε στο παρελθόν απέτυχε και η αμερικανική περίπτωση δεν θα μπορούσε να είναι ξεχωριστή. Αυτό είναι κάτι, το οποίο το γνώριζαν οι Εβραίοι ή τουλάχιστον θα έπρεπε να το γνωρίζουν, εφόσον είχε δοκιμαστεί στο παρελθόν και απέτυχε. Μέσα σε λίγες δεκαετίες το σχέδιο των Εβραίων έπρεπε να αλλάξει, γιατί και πάλι θα είχαν πρόβλημα “ευστάθειας” του συστήματος. Τότε αποφάσισαν να κάνουν αλλαγή του γενικού σχεδιασμού.

Οι επιλογές τους ήταν πολύ συγκεκριμένες …Είτε θα πήγαιναν ένα ασφαλές “βήμα” πίσω στον σχεδιασμό είτε θα ρίσκαραν ένα αβέβαιο “βήμα” μπροστά …Είτε θα ξαναγυρνούσαμε δηλαδή στον γνωστό εθνικό σχεδιασμό της εποχής πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είτε θα γνωρίζαμε έναν νέο ανταγωνισμό άγνωστων παικτών … Είτε θα έσπαζαν την αμερικανική κοσμοκρατορία, μοιράζοντάς την στα παλιά έθνη, προκειμένου να ανταγωνίζονται μεταξύ τους, είτε θα έβρισκαν νέους “παίκτες”. Αυτοί ο νέοι “παίκτες” ήταν το ζητούμενο. Αναγκαστικά, για να “σπάσουν” τη μονοκρατορία, θα έπρεπε να “ανοίξουν” το παιχνίδι.

Το δίλλημα ήταν μεγάλο για τους Εβραίους. Αν γύριζαν πίσω τον σχεδιασμό, αυτό θα σήμαινε ότι θα είχαν μεγάλες οικονομικές απώλειες οι ίδιοι. Επιπλέον, τα παλιά έθνη δεν τους είχαν και τόση μεγάλη συμπάθεια. Αργά ή γρήγορα θα τους έβγαζαν από το παιχνίδι και θα τους γύριζαν στην εποχή της Οκτωβριανής Επανάστασης. Η απόφαση τους ήταν να ρισκάρουν. Δεν θα έσπαζαν τη Δυτική Αυτοκρατορία σε “κομμάτια”, αλλά θα έκαναν και την ίδια ένα “κομμάτι” του νέου σχεδιασμού …Θα έβαζαν νέους “παίκτες”, οι οποίοι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν “έπαιζαν” …Θα έβαζαν ολόκληρο τον Πλανήτη στον σχεδιασμό τους …Θα έβαζαν την Κίνα, την Ινδία, αλλά και τη Βραζιλία κλπ.. Τι θα έκαναν; …Στο όνομα των ΗΠΑ —και όχι βεβαίως του αμερικανικού λαού— θα επανασχεδίαζαν το παγκόσμιο σύστημα.

Πώς θα το έκαναν αυτό; Θα εξουδετέρωναν τον μέχρι τότε κυρίαρχο Δυτικό Κόσμο, ώστε να μπορέσουν να τον βάλουν στο “παιχνίδι” με τους νέους παίκτες. Θα βύθιζαν τα δυτικά κράτη στα χρέη, ώστε από τη μία να ενισχύσουν τους νέους αντιπάλους τους και από την άλλη να μπορέσουν οι ίδιοι να τα εξαγοράσουν στην κυριολεξία. Αναγκαστικά μέσα σε αυτόν τον σχεδιασμό έπρεπε να μπουν και οι Αμερικανοί, ως όμοιοι με τους υπόλοιπους. Ενώ, δηλαδή, ακόμα και σήμερα ο ιμπεριαλισμός εμφανίζεται σαν αμερικανικός, στην πραγματικότητα αυτό είναι ένας μύθος. Ο αμερικανικός λαός είναι ένας κοινός λαός ανάμεσα στους υπόλοιπους της Δύσης. Έπεσε κι αυτός θύμα της λεηλασίας και των χρεών, όπως όλοι οι υπόλοιποι λαοί της Δύσης. Οι Σιωνιστές τοκογλύφοι έβαλαν και τις ΗΠΑ στις “λίστες” των “αγορών” τους …Μιλάμε για εγκληματίες, οι οποίοι δεν σταματούν πουθενά …Κανένα έλεος απέναντι σε κανέναν …Η συμμορία της απληστίας.

Ακόμα και στο Ισραήλ το ίδια κάνουν. Το Ισραήλ σήμερα υποφέρει όπως όλα τα συμβατικά εθνικά κράτη. Υποφέρει από την ακρίβεια, την ασυδοσία των ισχυρών, την οικονομική ανέχεια και την επιπλέον ανασφάλεια, η οποία δημιουργείται εξαιτίας των σιωνιστικών πολιτικών. Αυτό, το οποίο εκατομμύρια Ισραηλινοί αντιλαμβάνονται ως πατρίδα και πληρώνουν με αίμα για να την κρατούν ελεύθερη, ιδιοκτησία των Σιωνιστών είναι. Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι ιδιοκτήτες του Ισραήλ. Δεν είναι παραπάνω από είκοσι οικογένειες αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν τα πάντα …Διαπλεκόμενοι, αδίστακτοι, ανηλεείς …Πραγματικά ζώα, που δεν καταλαβαίνουν τίποτε …Για να μην νομίζει ο αναγνώστης ότι αυτά τα κτήνη κινούνται με εθνικά κριτήρια …Κινούνται με κριτήρια συμμορίας, που απλά τα βολεύει η εθνική ή η θρησκευτική πλατφόρμα …για όσο βολεύει. Στο Ισραήλ δεν τους βολεύει τίποτε από αυτά τα δύο και κάνουν εγκλήματα εναντίον ομόθρησκων και ομοεθνών τους …Στον ίδιο “παρανομαστή” και οι Ισραηλινοί μαζί με όλους τους άλλους λαούς. Ό,τι έκαναν δηλαδή στην ηττημένη μεταπολεμική Γερμανία, επιχειρούν σήμερα να το κάνουν στο σύνολο του Δυτικού Κόσμου.

Ο σχεδιασμός τους είναι σχετικά έξυπνος στη σύλληψή του, αλλά πολύ δύσκολος να εφαρμοστεί με επιτυχία, δεδομένων των εχθρών που έχουν οι Εβραίοι. Σε έναν κόσμο, ο οποίος τους μισεί και τους παρακολουθεί, είναι δύσκολο να επιτύχεις τη λειτουργία ενός σχεδιασμού, ο οποίος στηρίζεται στη μυστικότητα. Τι έκαναν; Το εξής απλό. “Αποκολλήθηκαν” από τους Αμερικανούς και πήγαν σε μια “παράλληλη” κατάσταση. Δεν είναι τελείως αποκομμένοι, αλλά δεν ταυτίζονται κιόλας …Και μαζί …και μόνοι. “Αποκολλήθηκαν”, όπως αποκολλώνται τα “αρχεία” στις εφαρμογές τύπου iCloud.

Είναι δηλαδή μαζί με τους Αμερικανούς, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι. Διατηρούν μια επιφανειακή σχέση με αυτούς —για λόγους άμυνας—, αλλά στην ουσία έχουν αποκολληθεί. Τι επιδιώκουν με αυτόν τον σχεδιασμό; Εφόσον η μονοκρατορία δεν μπορούσε να λειτουργήσει, θα την “καταργούσαν”, αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα καταργούσαν και τους εαυτούς τους …Θα “καταργούσαν” μόνον τους Αμερικανούς ως λαό. Αυτοί και μερικοί άλλοι ιδιώτες διαφόρων εθνικοτήτων θα έμπαιναν ως “Αγορές” και “συντονιστές” σε ένα virtual iCloud εξουσίας.

Αυτό δεν το σκεφτήκαμε εμείς, επειδή έχουμε ζωηρή φαντασία. Αυτός ήταν ένας σχεδιασμός, ο οποίος πάντα υπήρχε. Μας τον “έδειχναν” με τα σύμβολά τους, αλλά εμείς τα αγνοούσαμε για τους ίδιους λόγους που αγνοούσαμε και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών. Πάντα κάνουν το ίδιο κόλπο. Ό,τι πρέπει να κρύψουν, το εμφανίζουν σε δημόσια θέα, για να εξουδετερώσουν αυτούς οι οποίοι ψάχνουν. Κατόπιν, με το γνωστό κόλπο της προπαγάνδας και των ετικετών τύπου “συνομωσιολόγων”, εξουδετερώνουν τους αντιπάλους τους. Τη μεταβλητή τους σχέση με τους Αμερικανούς την περιγράφουν πάνω στο παγκόσμιο νόμισμα, το οποίο διαχειρίζονται …Στο τυπικά αμερικανικό νόμισμα, το οποίο “κόβει” η εβραϊκής ιδιοκτησίας FED.

…Το “μάτι” της εξουσίας έχει αποκολληθεί από τον μέχρι τώρα αμερικανικό “κορμό” της πυραμίδας. Είναι μέσα σε ένα “σύννεφο” …απρόσιτο για τους υπολοίπους. Η αλλαγή στον σχεδιασμό της Νέας Τάξης δεν αφορά το “μάτι”, αλλά τον “κορμό”. Αν μέχρι τώρα η πυραμίδα του δολαρίου περιέγραφε τις ΗΠΑ, τώρα, με την Νέα Τάξη, θα περιγράφει το σύνολο του κόσμου. Οι ΗΠΑ θα γίνουν ένας κοινός “λίθος” αυτής της πυραμίδας …Ένας “λίθος”, όπως πολλοί άλλοι …Μόνον το “μάτι” θα παραμείνει το ίδιο. Πάνω σε αυτό το σύννεφο έχουν ανεβεί όλοι οι εκλεκτοί της Νέας Τάξης και εκεί κρύβονται …Οι τοκογλύφοι, οι τραπεζίτες και τα διεφθαρμένα μέλη των Λεσχών τους, που κυβερνάνε τα κράτη.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Αυτά είναι τα σχέδια τους για το μέλλον της ανθρωπότητας …”Κάτω” από αυτούς θα γίνεται το παιχνίδι των “γιγάντων”. Οι “γίγαντες” θα συγκρούονται για την πρωτοκαθεδρία υπό τη διεύθυνσή τους …Γνωστό παιχνίδι για τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Από τη στιγμή που με τα χρήματά τους έκαναν τους ανταγωνιστές να λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο μέσα σε μια κοινή αγορά, δεν έχουν πρόβλημα με τον ανταγωνισμό τους. Όπως δεν έχουν πρόβλημα με τις ανταγωνιστικές εταιρείες, τις οποίες τις φέρνουν μπροστά στα “γκισέ” τους, έτσι δεν θα έχουν πρόβλημα και στην νέα κατάσταση.

Αυτός ο σχεδιασμός, για παράδειγμα, δεν μπορούσε να γίνει παλαιότερα, γιατί ο κάθε νέος κυρίαρχος ήταν απόλυτα διαφορετικός από τον προηγούμενο και όχι απλά ανταγωνιστικός. Ο κάθε νέος “μνηστήρας” ήθελε να “σκοτώσει” τον προηγούμενο κυρίαρχο και όχι να τον ανταγωνιστεί …Να τον “φάει” ήθελε και όχι να τον “νικήσει”. Οι “σφετεριστές έφερναν καινούργια πράγματα, τα οποία τα χρησιμοποιούσαν σαν “όπλα” και αυτά “γκρέμιζαν” τους προηγούμενους. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει. Οι πάντες είναι όμοιοι μεταξύ τους σε μια κοινή κατάσταση …Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί, Ρώσοι ή Βραζιλιάνοι ανταγωνίζονται με την ίδια νοοτροπία, τις ίδιες γνώσεις, και τους ίδιους στόχους μεταξύ τους …”Ανταγωνίζονται” για την πρώτη “θέση” σε έναν αγώνα ο οποίος μπορεί να “στηθεί”. Γιατί μπορεί να “στηθεί”; …Γιατί μπορεί όλοι αυτοί οι όμοιοι να έχουν και κοινούς χρηματοδότες.

Αυτήν την κατάσταση ξέρουν να τη ρυθμίζουν εύκολα οι τραπεζίτες, εφόσον τους βλέπουν όλους ως “πελάτες” τους. Αυτό ήταν το σχέδιο τους. Μακριά από τα βλέμματα του κόσμου αυτοί θα έχουν την κοσμοκρατορία, αλλά ο κόσμος θα βλέπει τις “μαριονέτες” και όχι τους ίδιους …Η πρώτη ιδιωτική κοσμοκρατορία στην ιστορία του κόσμου. Αυτοί, έχοντας μαζέψει τον πλούτο όλου του κόσμου, θα “κινούσαν” τους “γίγαντες” με τον τρόπο που θα εξυπηρετούσε τον σχεδιασμό τους. Άλλες φορές θα αμολούσαν “σχοινί” και άλλες φορές θα μάζευαν. Άλλες φορές θα “έσπρωχναν” κάποιους από τους γίγαντες, δίνοντάς τους δάνεια και άλλες φορές θα τους “φρέναραν” με την απαίτηση εξόφλησης χρεών. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ελέγχουν τις “μαριονέτες”.

Αυτό θα το έκαναν με τον τρόπο που θα ικανοποιούσε εκείνους που φοβούνταν οι ίδιοι και με τον τρόπο που θα τους τρομοκρατούσε, προκειμένου να μην απομακρύνονται από αυτούς. Θα ικανοποιούσαν δηλαδή τη Δύση μέχρι ενός βαθμού και ταυτόχρονα θα ισχυροποιούσαν και τους υπόλοιπους, προκειμένου να διατηρούν ένα “φόβητρο”, το οποίο θα την διατηρούσε υπό την ομηρία τους …Πάλι δηλαδή την πολιτική του “μπαμπούλα” επέλεξαν. Απλά αυτοί θα είναι μόνοι τους σε έναν ξεχωριστό “όροφο” όπου δεν θα φαίνονται και από κάτω θα γίνεται σφαγή, γιατί αυτό επιβάλει η “παράσταση” της μάχης για την πρωτοκαθεδρία.

Ποιον θα χρησιμοποιούσαν πάλι; Τη Γερμανία. Η Γερμανία ήταν αυτήν, η οποία θα έδινε στη Δύση τα χαρακτηριστικά που βόλευαν τους Εβραίους, για να την ελέγχουν σαν “πιόνι”. Η Γερμανία μεθόδευσε την νέα “επίθεση” χρέους των ευρωπαϊκών κρατών. Μέχρι το 1999 την βαστούσαν στο επίπεδο του “κακομοίρη”, για να μην έχουν απαιτήσεις απ’ αυτήν τα θύματά της και μετά την “αμόλησαν” σαν λυσσασμένο “σκυλί”. Την υπερχρέωσαν —για να της δώσουν “κίνητρο” να επιτεθεί, αλλά και το “άλλοθι” να κάνει διαφορετική πολιτική από τους υπολοίπους— και μετά την έστρεψαν εναντίον τους. Μέσα σε λιγότερο από δύο δεκαετίες η πολλάκις χρεοκοπημένη Γερμανία έγινε ο τύραννος της ηπείρου. Παίρνοντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους από τα “αφεντικά” της, κατόρθωσε και εξασφάλισε με αθέμιτο τρόπο την απόλυτη ανταγωνιστικότητα και “άλωσε” την Ευρώπη. Αυτή βύθισε όλα τα κράτη στα χρέη.

Αυτό ήταν το ζητούμενο για τα “αφεντικά” της. Γιατί; …Για να έρθουν μετά και τα “αφεντικά” ως “Αγορές” και μέσω των Μνημονίων να τα πάρουν όλα από τους λαούς …Για να μπορέσουν οι Εβραίοι να αποκτήσουν την ιδιοκτησία της Δύσης στον απόλυτο βαθμό. Ό,τι έκαναν δηλαδή στη μεταπολεμική Γερμανία, η οποία ανασυγκροτήθηκε με εβραϊκά δάνεια και δεν σήκωσε ποτέ κεφάλι, θα το έκαναν σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω της εβραϊκής FED έφτασαν πάλι “φτηνά” χρήματα στη Γερμανία, για να εξασφαλίσει την “ανταγωνιστικότητά” της και μέσα σε λίγες δεκαετίες η γηραιά Ήπειρος είχε βυθιστεί στα χρέη. Τώρα οι τοκογλύφοι σχεδιάζουν Μνημόνια και ζητάνε τα δανεικά. Ζητάνε “γη και ύδωρ” από τους λαούς σε αντάλλαγμα για τα “χαρτάκια” που τους έστελναν από τα φωτοτυπικά τους μηχανήματα.

Σε αυτήν την πρωτοφανούς έντασης τοκογλυφική επίθεση ποιον επέλεξαν να χτυπήσουν πρώτο; Ποιον επέλεξαν να χτυπήσουν πρώτο, εκμεταλλευόμενοι τους φόβους των υπολοίπων “μελλοθανάτων”; …Μα την Ελλάδα φυσικά …Τους μισητούς Ρωμιούς. Η Ελλάδα, χωρίς να είναι η χειρότερη οικονομία της Ευρώπης, βρέθηκε στο στόχαστρο των τοκογλύφων. Ούτε ένα κράτος δεν βρήκε το “κουράγιο” να την υποστηρίξει επισήμως. Ποιος να βρει όμως το κουράγιο, όταν πάνω από όλα τα κράτη επικρέμεται η δαμόκλειος σπάθη των χρεών; Αυτό ήταν το “κόλπο”. Θα ξεμπέρδευαν με την Ελλάδα των Ρωμιών και μετά θα άνοιγε ο “δρόμος” και για τους υπόλοιπους.

…Εύκολη ήταν η “άλωση” της Ελλάδας …Είχαν τους ανθρώπους να το κάνουν …Είχαν τους ανθρώπους, οι οποίοι θα εμπόδιζαν την ελληνική αντίδραση. Οι βενιζελοναζί φρόντισαν και πάλι να τους εξυπηρετήσουν …Φρόντισαν να στοχοποιήσουν την Ελλάδα και πάλι. Οι ίδιοι, οι οποίοι έστειλαν την Ελλάδα να “καταπνίξει” την Οκτωβριανή Επανάσταση, για να λύσουν το πρόβλημα του παγκόσμιου καπιταλισμού, ήταν αυτοί, οι οποίοι την εμφάνισαν σαν το βασικό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας. Ο εγγονός του Γραμματέα του Βενιζέλου το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: …Ήταν ο Πρωθυπουργός ενός διεφθαρμένου λαού. Αυτό περίμεναν οι “Αγορές” …Τα αφεντικά δηλαδή του Εβραίου Παπανδρέου.

Για περισσότερο από δύο χρόνια “σφυροκόπησαν” ανελέητα τη χώρα. Διέλυσαν την οικονομία της σε βαθμό που αυτή να συγκρίνεται μόνον με πολεμική καταστροφή. Κατέστρεψαν ό,τι είχε μείνει από την παραγωγή της. Οδήγησαν τους Έλληνες σε μια πρωτοφανή ανεργία. Έβαλαν το σύνολο της περιουσίας της σε ένα Ταμείο, προκειμένου να το λεηλατήσουν. Προκάλεσαν κοινωνικά προβλήματα. Πάνω από 3000 “διεφθαρμένοι” Έλληνες αυτοκτόνησαν, την ώρα που το ζώον που τους πρόδωσε παριστάνει τον τουρίστα, απολαμβάνοντας τη βουλευτική ασυλία. Τα παγκόσμια ΜΜΕ εμφανίζουν την Ελλάδα στους λαούς σαν τον κύριο υπεύθυνο της οικονομικής δυσλειτουργίας …Της παγκόσμιας οικονομικής δυσλειτουργίας. Τοποθέτησαν Υπερπρωθυπουργό τον Ναζιστή Ράιχενμπαχ, μετατρέποντας τις δημοκρατικές εκλογές σε “πανηγύρι” άνευ αντικειμένου. Ο δισέγγονος του συνεταίρου Βενιζέλου κυβερνά με “σκονάκια”. Τα σκουπίδια της Τρόικας “αλωνίζουν” τη χώρα και προκαλούν τον λαό.

Ο ελληνισμός για άλλη μια φορά χτυπήθηκε από τους προαιώνιους εχθρούς του. Το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από την Ευρώπη…, είπε ο σακάτης του Βερολίνου …Στην Ελλάδα, όμως, πρέπει να μείνει…, συμπλήρωσε με νόημα. Την ίδια τύχη είχε και ο κυπριακός ελληνισμός …Ήταν κι αυτός “προβληματικός”. Υπό την ηγεσία ενός υδροκέφαλου σταλινικού νάνου προδόθηκε κι αυτός. Μέσα σε λίγες ώρες διαλύθηκαν τα πάντα. Ήταν και η Κύπρος “ξεχωριστή” περίπτωση. Η Ντόιτσε Μπανκ δεν προλαβαίνει να μετράει καταδικαστικές αποφάσεις για “ξέπλυμα” ακόμα και σε καφενεία “Μπανανιών” και η Κύπρος εμφανίστηκε σαν το παγκόσμιο πρόβλημα του βρόμικου χρήματος. Νίκησαν το πρόβλημα του “ξεπλύματος” του χρήματος, καταστρέφοντας την Κύπρο. Το είχε πει και ο σακάτης …Η Κύπρος είχε μεγάλο τραπεζικό κλάδο σε σχέση με το ΑΕΠ της… …Διαφορετικά “μεγάλο” όμως από το Λουξεμβούργο ή τη Μάλτα…, συμπλήρωσε με νόημα.

Αυτών των τοκογλύφων υπάλληλος είναι ο καραγκιόζης Γιούγκερ …Ο Πρωθυπουργός του “διαφορετικά” μεγάλου “πλυντηρίου” του Λουξεμβούργου. Αυτών τις εντολές μεταφέρει, όταν μας ζητάει να περιορίσουμε τα εθνικά μας “ένστικτα”, για να “σωθούμε”. Σε εμάς απευθυνόταν και όχι στους βενιζελοναζί, οι οποίοι τον χειροκροτούσαν από “κάτω” και οι οποίοι έτσι κι αλλιώς είναι ενήμεροι για το κόλπο. Γιατί είμαστε σίγουροι πως είναι ενήμεροι; Γιατί όλοι τους είναι μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Από τον Γιουγκέρ μέχρι τον Σαμαρά και τον Μητσοτάκη, αυτά, που μας λένε τώρα αυτοί, τα γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Απλά τώρα πρέπει να τα μάθουμε κι εμείς …και τώρα μας τα λένε. Τι μας λένε; …Αυτά, τα οποία έχει σχεδιάσει η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ …Η Λέσχη των Εβραίων τοκογλύφων …Η Λέσχη των Ρότσιλντ και των Ροκφέλερ. Αυτή η Λέσχη των ιδρυτών της Γερμανίας θέλει τώρα να “ιδρύσει” και την Ενωμένη Ευρώπη. Πώς θα το καταφέρει; …Με τον ίδιο τρόπο …Με την τρομοκρατία των λαών.

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι κάποτε κατασκεύασαν το αντίπαλο “δέος” της Γερμανίας για να την παγιδεύσουν, είναι αυτοί, οι οποίοι σήμερα φτιάχνουν την Κίνα ή την Ινδία κλπ.. Γιατί το κάνουν; …Για να “κατακτήσουν” στην πραγματικότητα ολοκληρωτικά ολόκληρη τη Δύση. Όπως “κατέκτησαν” σε βαθμό ιδιοκτησίας τη Γερμανία, έτσι φιλοδοξούν να “κατακτήσουν” και τη Δύση στο σύνολό της. Αυτοί είναι οι δανειστές μας. Αυτοί στέλνουν τους διάφορους Γιούνκερ, για να τρομοκρατήσουν τα έθνη …Να τρομοκρατήσουν τα έθνη, που υποψιάζονται ότι θα αντισταθούν στους νέους ιδιοκτήτες …Ειδικά τα μισητά έθνη όπως αυτό των Ελλήνων.

Γιατί είμαστε σίγουροι πως όλο αυτό είναι μια παγίδα των Εβραίων τοκογλύφων; Γιατί οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πλήρωσαν την Επανάσταση των προλεταρίων, για να δημιουργήσουν την ενιαία Γερμανία, είναι οι ίδιοι, που πλήρωσαν τη σημερινή κινεζική ή ινδική ανάπτυξη. Πού βρήκαν οι Κινέζοι ή οι Ινδοί το χρήμα, αλλά και την τεχνογνωσία, για να μπουν στην παγκόσμια αγορά ως κυρίαρχοι; Πριν τη “μυστηριώδη” χρηματοδότησή τους δεν είχαν μαντίλι για να κλάψουν. Οι δύο μαζί “υπερδυνάμεις” της Ασίας πριν από μερικές δεκαετίες ούτε μια σόμπα πετρελαίου δεν μπορούσαν να φτιάξουν. Πώς ξαφνικά βρέθηκαν κυρίαρχοι της αγοράς, ώστε να απειλούν το σύνολο της Δύσης; Το “ξαφνικά” σε αυτήν την περίπτωση σημαίνει χρήμα. Χρήματα πήραν και γνωρίζουμε όλοι ποιοι χρηματοδοτούν ιμπεριαλιστικά παιχνίδια. Γνωρίζουμε ποιοι έχουν κέρδος από τον “τεράστιο” εχθρό, ο οποίος θα πρέπει να “πειθαρχήσει” τα έθνη.

Το Ισλάμ στον νέο σχεδιασμό.

Σε αυτόν τον σχεδιασμό των “τεράτων” αντιλαμβανόμαστε ότι και το Ισλάμ θα έπρεπε να επανασχεδιαστεί. Δεν μπορείς να απαιτείς από τα χριστιανικά έθνη να διαλύσουν και να διατηρείς τα ψευδοέθνη του Ισλάμ. Το Ισλάμ στον νέο σχεδιασμό θα πρέπει να “χαλαρώσει” τον σχεδιασμό του. Να γίνει πιο ασαφής χώρος και τα όρια του να έχουν την απαιτούμενη σκληρότητα μόνον στα όρια της θρησκείας. Ο στόχος του είναι να παίζει τον ρόλο τού υπερεθνικού “γίγαντα” σε μια παγκόσμια κοινωνία “γιγάντων” …Τον ρόλο του “εύφλεκτου” ενδιάμεσου μεταξύ των γιγάντων. Το θέλουν να λειτουργεί με τον θρησκευτικό τρόπο ως ενιαίο …Να το διατηρούν με τον φανατισμό τού μωαμεθανικού συστήματος με μια στοιχειώδη αστική λειτουργία-“κληρονομιά” από την προηγούμενη κατάσταση.

Ενώ δηλαδή στον προηγούμενο σχεδιασμό ήθελαν να “διαμερισματοποιήσουν” το Ισλάμ, για να εξασφαλίσουν τη “σταθερότητά” του, τώρα έχουν τον ακριβώς αντίθετο στόχο. Γι’ αυτόν τον λόγο κάποτε ήθελαν τα αστικού τύπου καθεστώτα τύπου Σαντάμ, Μουμπάρακ κλπ., ενώ τώρα θέλουν καθεστώτα ισλαμικά. Θέλουν να “γκρεμίσουν” τα προηγούμενα “στεγανά” και να δημιουργήσουν μια “χαλαρή” ισλαμική αυτοκρατορία με “φανατικά” αλλά ελεγχόμενα καθεστώτα. Επενδύουν στη σουνιτική επιλογή, εφόσον αυτή βρίσκεται πάνω στα πετρέλαια. Το Ιράν μπορεί να είναι εξίσου φανατικό, αλλά είναι σιιτικό και μισεί εξίσου με τους χριστιανούς και τους σουνίτες. Το καθεστώς του Άσαντ είναι για παράδειγμα απολύτως ανεπιθύμητο, γιατί είναι Αλεβιτικό καθεστώς, το οποίο εκτός των άλλων έχει και ιδεολογική προτίμηση …Έχει ακριβώς ό,τι δεν θέλουν.

Δεν θέλουν να “αναστήσουν” την Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπως ισχυρίζονται κάποιοι, γιατί δεν θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεγάλο σύστημα με ενιαία διοίκηση και άρα ενιαία συμφέροντα στην περιοχή. Θέλουν κάτι αφηρημένο και χαλαρό, που θα λειτουργεί με βάση τα θρησκευτικά ένστικτα, ακόμα και εις βάρος των οικονομικών του συμφερόντων. Θέλουν ένα σύστημα, το οποίο θα αντιδρά στα θρησκευτικά ερεθίσματα και θα μπορούν να το κατευθύνουν με προβοκάτσιες και “μπαξίσια”. Προβοκάτσιες, για να προσανατολίζουν τους λαούς εκεί που “βλέπουν” οι φανατικοί και “μπαξίσια” για τις διεφθαρμένες ηγεσίες τους. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε ότι δεν θα ήθελαν να “αναστήσουν” εκ νέου την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν ένα σύνθετο σύστημα, το οποίο με την παρουσία των Ρωμιών είχε ικανοποιητική αστική λειτουργία και ανεπτυγμένα πλήρως όλα τα οικονομικά συμφέροντα.

Αυτό τώρα είναι ανεπιθύμητο. Αυτοί θέλουν μικρές “Τζαμαχιρίες”, οι οποίες να λειτουργούν περίπου με τον ίδιο τρόπο και να είναι ξεχωριστές, ώστε να ελέγχονται εύκολα …”Τζαμαχιρίες”, οι οποίες θα δίνουν συνολικά στο Ισλάμ μια ενιαία εικόνα, αλλά δεν θα το ισχυροποιούν σε βαθμό που να γίνει επικίνδυνο. Σε αυτό το παιχνίδι βοηθούν την Τουρκία και τον Ερντογάν. Για να εξασφαλίσει αυτό το “χαλαρό” σύστημα μια στοιχειώδη λειτουργία, θα πρέπει να έχει μια στοιχειώδη παραγωγή. Δεν θέλουν όμως να βοηθήσουν τα μουσουλμανικά κράτη στην ανάπτυξη. Δεν θέλουν ούτε να ανοίξουν τα “μάτια” τους ούτε να καλομάθουν τους λαούς τους στην ανάπτυξη. Γι’ αυτόν τον λόγο θέλουν να τα συνδέσουν με την Τουρκία …Πελάτες της Τουρκίας θα γίνουν. Η Τουρκία θα πληρώνει τα χρέη της στον αραβικό κόσμο με προϊόντα και η ίδια θα πληρώνεται με πετρέλαια.

Η Τουρκία αυτή είναι το “σημείο” αναφοράς στον σχεδιασμό τους στην περιοχή. Γι’ αυτόν τον λόγο την ενίσχυσαν στην ανάπτυξή της. Για να ενισχύσουν τη σταθερότητά της και να την κάνουν να αντέξει στον “σεισμό”, ο οποίος αποσταθεροποίησε όλους τους υπόλοιπους …Για να την κάνουν τη “μηχανή” του Ισλάμ, η οποία θα “σύρει” πίσω της τα υπόλοιπα ισλαμικά “βαγόνια” …Για ν’ αναγκάσει όλους τους υπόλοιπους να συνδέσουν τις οικονομίες τους με την τουρκική, ώστε να λειτουργεί στοιχειωδώς αυτόνομα το Ισλάμ και ταυτόχρονα ν’ αναπτυχθεί η αλληλεξάρτηση και να μπορεί να απειλεί ο ισχυρός τον ανίσχυρο. Στην πραγματικότητα “τσομπάνη” των μικρότερων ισλαμικών κρατών θέλουν και σε αυτό είναι πρόθυμη η Τουρκία να τους εξυπηρετήσει. Έχει και τη βοήθεια και τη χρηματοδότηση των πλούσιων αραβικών κρατών και την απαραίτητη στήριξη της Δύσης.

Για τις ανάγκες αυτού του ρόλου ο Ερντογάν έδωσε και την αντιεβραϊκή “παράσταση”. Δεν είναι δυνατόν να είσαι “τσομπάνης” του Ισλάμ και να μην έχεις “βεντέτα” με το Ισραήλ …Δεν πείθεις για τον ρόλο σου. Όπως δεν μπορείς να βάλεις έναν χολεριασμένο να παριστάνει τον ζεν πρεμιέ, έτσι δεν μπορείς να βάλεις κάποιον να παριστάνει τον “πατέρα” των Μουσουλμάνων, χωρίς να έχει μίσος για το Ισραήλ …Είναι η σουνιτική “παράσταση” και πρέπει να παιχτεί, για να δικαιολογηθούν ρόλοι. Όπως οι σουνίτες Σαουδάραβες παριστάνουν τους αντισιωνιστές, κάνοντας ό,τι βολεύει τον Σιωνισμό, έτσι έπρεπε να κάνει και ο νέος “πρωταγωνιστής”. Οι Σαουδάραβες στέλνουν δήθεν χρήματα στην Παλαιστίνη και ο νέος “σουλτάνος”, ελλείψει χρημάτων, στέλνει καράβια “αλληλεγγύης” και αγωνιστικές “ευχές”. Τρώνε ψωμί από τον φανατισμό του Ισλάμ και πρέπει να το βοηθάνε όπως μπορεί ο καθένας.

Γι’ αυτόν τον λόγο μετά την “επιτυχία” των κατά τόπους “ανοίξεων” ο “αντισιωνιστής” Ερντογάν πηγαίνει στα κράτη με πολυπληθείς αποστολές. Μεταφέρει τεχνογνωσία και προσπαθεί να βάλει τα ισλαμικά κράτη στην “ιδιοσυχνότητα” της Τουρκίας. Αν όχι να τα συνδέσει στο “άρμα” της, να τα βάλει στη λογική της δικής της λειτουργίας …Να τα συνδέσει με την οικονομία της, ώστε να αρχίσουν να λειτουργούν ως συγκοινωνούντα “δοχεία”. Στη Συρία περίμεναν να κλείσει αυτός ο κύκλος της “άνοιξης”, για να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός.

Όμως, η αντοχή του καθεστώτος Άσαντ ήταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας …Απρόβλεπτος, αλλά όχι σε βαθμό που να προκαλεί έκπληξη. Γιατί; Γιατί το καθεστώς Άσαντ σε αντίθεση με αυτά του Μπεν Άλη, του Καντάφι ή του Μουμπάρακ δεν στηριζόταν σε ασθενείς ιδεολογικές βάσεις. Δεν ήταν ομοϊδεάτες οι πιστοί του καθεστώτος …Ήταν ομόδοξοι. Το καθεστώς Άσαντ είχε σχέση με θρησκευτικό δόγμα. Η “επέλαση” των φανατικών Σουνιτών ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκε πρόβλημα στη Συρία. Για τους Αλεβίτες της Συρίας το καθεστώς Άσαντ δεν είναι απλά μια πολιτική επιλογή …Είναι η μοναδική ελπίδα επιβίωσης. Γνωρίζουν πως, αν πέσει αυτό το καθεστώς, θα βρεθούν υπό καθεστώς θρησκευτικών διωγμών.

Όταν μάλιστα ο Ερντογάν κάνει απροκάλυπτα διωγμούς εναντίον των Αλεβιτών της Τουρκίας, είναι δυνατόν να πείσει τους Σύριους ότι ενδιαφέρεται για το καλό τους και να εγκαταλείψουν τον ηγέτη τους. Ακόμα και οι Σύριοι, οι οποίοι μισούσαν το καθεστώς Άσαντ για την καταπίεση που τους ασκούσε, το “λάτρεψαν”, εξαιτίας της ηλιθιότητας του σχεδιασμού. Δεν υπάρχει περίπτωση να τον εγκαταλείψουν. Είναι πλέον γι’ αυτούς αγώνας επιβίωσης να διασωθεί το θρησκευτικά φιλικό γι’ αυτούς καθεστώς. Το αντίθετο θα ήταν ο απόλυτος εφιάλτης. Η σουνιτική “άνοιξη” γι’ αυτούς θα ήταν βαρύς αλεβιτικός “χειμώνας”.

Αυτά όλα έπρεπε να τα γνωρίζουν τα αστροπελέκια του σχεδιασμού και είναι φανερό πως δεν τα γνώριζαν. Το αποτέλεσμα ήταν να αιφνιδιαστούν από την αντίσταση των Συρίων και αναγκαστικά η υπόθεση “κόλλησε”. Όμως, ενός κακού μύρια έπονται. Όταν “κολλάει” ένας τέτοιος σχεδιασμός, αρχίζουν να προκύπτουν προβλήματα, τα οποία δεν ήταν προβλεπόμενα σε πλάνα β’ ή γ’. Τέτοιο απρόβλεπτο πρόβλημα είναι η σημερινή αναταραχή στην Τουρκία …Οι αυτοδίδακτοι αυτοκράτορες χτύπησαν τα κεφάλια τους στον τοίχο.

Η φωτιά στη Συρία έκαψε την Πλατεία Ταξίμ.

Η αμερικανική κρίση έφερε τη φωτιά μέσα στην Τουρκία και απειλεί ολόκληρο τον κόσμο.

Όταν ένας ανάπηρος κάνει χρήση προσθετικών μελών, γνωρίζει την αξία τους για την καθημερινότητά του. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει και πώς να τα χρησιμοποιεί. Όταν αυτά τα τεχνητά μέλη είναι ξύλινα, για παράδειγμα, δεν κάθεται με αυτά να σκαλίζει τα ξύλα στη φωτιά, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάρουν τα ίδια φωτιά και να τα καταστρέψει. Αυτό δεν το κάνει ποτέ, γιατί δεν μπορεί για ένα δευτερεύον κέρδος να ρισκάρει το πρωτεύον, που είναι η εξυπηρέτηση της αναπηρίας του. Ακόμα κι αν βαριέται, θα σηκωθεί από τη θέση του και θα ψάξει να βρει κάτι άλλο με το οποίο να σκαλίσει τη φωτιά …δεν θα το κάνει με το προσθετικό του μέλος.

Γιατί χρησιμοποιούμε ως παράδειγμά μας ένα τόσο εξεζητημένο θέμα; Γιατί μόνον αυτό μπορεί να περιγράψει την επίσης εξεζητημένη κατάσταση, που αυτήν τη στιγμή βλέπουμε. Η Τουρκία, ως κράτος, είναι ένας τέτοιος “ανάπηρος”. Το σύστημά της λειτουργεί με τόσο λεπτές ισορροπίες, που είναι πρακτικά αδύνατον να “κινηθεί” προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος διάλυσής του. Στην κυριολεξία και μόνον που υπάρχει στον χάρτη είναι επιτυχία. Είναι επιτυχία που λειτουργεί στοιχειωδώς εθνικά, ενώ είναι μουσουλμανικό κράτος. Είναι επιτυχία που λειτουργεί στοιχειωδώς κοσμικά, ενώ έχει μέσα του τόσες πολλές φανατικές θρησκευτικές μειονότητες. Είναι επιτυχία που λειτουργεί ενιαία, ενώ έχει μέσα του τόσες πολλές εθνικές μειονότητες. Είναι επιτυχία των κεμαλιστών, την οποία την εξασφάλισαν με πολύ βία και πολύ έλεγχο.

Αυτήν την “επιτυχία” —όπως φαίνεται— δεν την σεβάστηκαν οι “σχεδιαστές” της νέας κατάστασης. Δεν την σεβάστηκαν οι “αυτοκράτορες” και παρέσυραν και τους “Σουλτάνους”. Δεν την σεβάστηκαν από ανάγκη και όχι από αφέλεια. Το πρόβλημα ήταν καθαρά οικονομικό. Η απόσυρση ισχυρών παραγόντων και των κεφαλαίων τους στο iCloud του virtual ιμπεριαλισμού, σήμαινε αδυναμία των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν τις πάγιες πρακτικές τους, προκειμένου να γκρεμίσουν καθεστώτα.

Μέχρι τώρα η μέθοδος ήταν απλή. Εκμεταλλεύονταν την υπέρτατη στρατιωτική τεχνολογία, για να δώσουν υπεροχή στους “επαναστάτες”. Επέβαλαν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και με “χειρουργικά” αεροπορικά χτυπήματα “παρέλυαν” τους αμυντικούς μηχανισμούς των καθεστώτων, δίνοντας το πλεονέκτημα στους δικούς τους ανθρώπους. Από εκεί και πέρα, προσφέροντας αεροπορική κάλυψη στους “επαναστάτες” και άφθονες πληροφορίες, τους “έσπρωχναν” προς την νίκη. Αυτό έκαναν στη Λιβύη.

Αυτό όμως δεν μπόρεσαν να το κάνουν στην περίπτωση της Συρίας, γιατί, εκτός όλων των άλλων, αντιδρούσε και η Ρωσία. Για να παρακάμψουν το οικονομικό πρόβλημα και να αποφύγουν τη ρωσική αντίδραση, χρησιμοποίησαν την “αυθόρμητη” αντίδραση της Τουρκίας. Έβαλαν τον “ανάπηρο” να παραστήσει τον επιθετικό “αίλουρο”. Έβαλαν τον ανάπηρο να “κουνηθεί” σαν τοπικός ιμπεριαλιστής. Αυτό και μόνον ως σκέψη είναι λάθος. Είναι τόσο λάθος, που ειδικά ο ηγέτης της Τουρκίας θα έπρεπε να αντιδράσει ακόμα κι αν του το ζητούσαν με τον πιο επιτακτικό τρόπο. Σε τέτοιο μέγα σφάλμα παρασύρθηκε ο Ερντογάν …πράγμα ανεπίτρεπτο. Τι έκανε; Έβαλε την “ανάπηρη” Τουρκία να “ανακατέψει” τη συριακή “φωτιά”.

Αυτό ήταν το σφάλμα των σφαλμάτων. Γιατί ήταν “σφάλμα”; …Γιατί ο Ερντογάν πήγε να εκμεταλλευτεί μια κατάσταση, η οποία ισχύει απολύτως όμοια και στην ίδια την Τουρκία. Ο Ερντογάν, δηλαδή, πήγε να ζωηρέψει μια “φωτιά” σε μια κατάσταση, η οποία είναι όμοια με αυτήν που “σιγοκαίει” την Τουρκία. Τι θέλουμε να πούμε με αυτό; Δεν μπορείς να παριστάνεις τον φανατικό μωαμεθανό και να επιτίθεσαι σε ένα γειτονικό καθεστώς, όταν η κυρίαρχη αστική τάξη του κράτους σου είναι σχεδόν άθεη κεμαλική. Δεν μπορείς να παριστάνεις τον Σουνίτη Σουλτάνο και να επιτίθεσαι στον Άσαντ, επειδή είναι Αλεβίτης, όταν έχεις 20 εκατομμύρια Αλεβίτες μέσα στην Τουρκία.

…Εκεί την πάτησε ο θρησκόληπτος Ερντογάν. Νόμισε ότι αυτά, που είναι ασφαλή για την εξωτερική πολιτική, είναι γενικά ασφαλή και ότι δεν θα περνούσε ποτέ “μέσα” στην Τουρκία το πρόβλημα. Αυτό ήταν λάθος. Μπορείς όσο θέλεις να κάνεις τον φανατικό Σουνίτη και να χρηματοδοτείς τους Σουνίτες μουσουλμάνους της Θράκης, γιατί η χριστιανική Ελλάδα δεν είναι όμοια με την Τουρκία, ώστε να της “επιστρέψει” το πρόβλημα. Μπορείς να παριστάνεις ακόμα και τον Μουλά και να ζητάς Τζαμιά στην Αθήνα χωρίς πρόβλημα. Στη μουσουλμανική Συρία δεν μπορείς εμφανίζεσαι ως θρησκευτικός ηγέτης, γιατί “φουντώνεις” θρησκευτικές διαμάχες μεταξύ δογμάτων, τα οποία υπάρχουν και μέσα στην Τουρκία …Το “πόδι” σου είναι “ξύλινο” και παίρνει “φωτιά” μαζί με τα γειτονικά “κούτσουρα”.

Η “φωτιά” στο Ταξίμ γι’ αυτό “μπήκε” …Εξαιτίας της αδυναμίας των Αμερικανών να επέμβουν και της “εργολαβίας” που έδωσαν στον Ερντογάν …Εξαιτίας της Συρίας και της τακτικής του Μουλά του σουνιτισμού, ενοχλήθηκαν τόσο οι κεμαλικοί όσο και οι Αλεβίτες της Τουρκίας. Στα καλά καθούμενα, δηλαδή, δημιουργήθηκε “προφόρτιση” στην κοινωνία, επειδή ο Ερντογάν έπαιξε το χαρτί της θρησκείας …Του σουνιτικού δόγματος συγκεκριμένα, που κάποιους στην Τουρκία τους ενοχλεί και κάποιους άλλους δεν τους αφορά καθόλου. Από τη στιγμή που ο Ερντογάν χρηματοδοτείται αδρά από τα φανατικά σουνιτικά καθεστώτα της Αραβίας, αυτό δεν μπορούσε να το αποφύγει σε περίπτωση που θα εμπλεκόταν στο συριακό πρόβλημα.

Αυτά τα σουνιτικά καθεστώτα μισούν τόσο τους Σιίτες τύπου Αχμαντινεζάν όσο και τους Αλεβίτες τύπου Άσαντ …”Αδερφά” δόγματα είναι αυτά τα δύο. Οι Σουνίτες δεν έχουν πρόβλημα να χρηματοδοτήσουν οποιονδήποτε αναλάβει “εργολαβικά” να φέρει εις πέρας τις δικές τους θρησκευτικές διαμάχες …Πετροδολάρια υπάρχουν άφθονα. Με αυτά τα πετροδολάρια έγινε η “ανάπτυξη” της Τουρκίας. Δεν έκανε κανένα θαύμα ο αγράμματος πρώην ποδοσφαιριστής. Δεν έδιωξε το ΔΝΤ, επειδή έκανε κάτι “μαγικό” …Πήρε χρήματα από τους Άραβες και ξεπλήρωσε το ΔΝΤ. Τεράστια ποσά χρωστούσε η Τουρκία και τεράστια ποσά εξακολουθεί να χρωστάει …Απλά άλλαξε δανειστές. Εκεί που η Τουρκία χρωστούσε στις “Αγορές” και στο ΔΝΤ, τώρα χρωστάει στη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Εμιράτα.

Αυτή η χρηματοδότηση, όταν γίνεται με θρησκευτικά κριτήρια, έχει και τους αντίστοιχους όρους. Δεν μπορεί να παριστάνει ο Ερντογάν τον πολιτικοθρησκευτικό προστάτη των όπου γης Σουνιτών και το κράτος του να λειτουργεί με τον πάγιο κεμαλικό τρόπο …Πρέπει να δείξει στους Σουνίτες Άραβες ότι προωθεί τις θρησκευτικές τους απόψεις …Πρέπει να αποδείξει στους φανατικούς της Σαρία ότι έχει πρόθεση να μετατρέψει την Τουρκία σε “ευσεβές” κράτος. Γι’ αυτόν τον λόγο προωθεί την “ατζέντα” του Ισλάμ. Για αυτόν τον λόγο προσπαθεί να “κόψει” τα φιλιά, το αλκοόλ ή το ίντερνετ και στην ουσία να “μπει” στη ζωή των κεμαλικών και να την αλλάξει.

Ως θρησκόληπτος ο ίδιος, μπορεί να συμφωνεί με όλα αυτά, αλλά πιστεύουμε ότι δεν θα τα επιχειρούσε ποτέ από μόνος του, αν αυτά δεν ήταν όροι των δανειστών του …Των δανειστών, που έδωσαν “ανάπτυξη” μέσω των μεγάλων έργων στην Τουρκία. Τζαμιά, αυτοκινητόδρομους και κρεμαστές γέφυρες φτιάχνει ο Ερντογάν με δανεικά …Σαν την “ισχυρή” Ελλάδα του Σημίτη …Την Ελλάδα των μεγάλων προμηθειών, των αυτοκινητόδρομων και των Ολυμπιακών Αγώνων …Την Ελλάδα των δανεικών, που κάποτε θα τελειώσουν. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, μια κατάσταση τύπου Σημίτη ζει η Τουρκία. Θέμα χρόνου είναι να υπάρξει “κάμψη” της ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης, όμως, η οποία στηρίχθηκε στο “φτηνό” χρήμα των δανεικών. Μιας ανάπτυξης, η οποία θα βρει την Τουρκία να χρωστάει της “Μιχαλούς”. Μια Τουρκία, όπου ο καθένας έχει από δέκα πιστωτικές κάρτες και με τη μία πληρώνει τις δόσεις της άλλης.

Τώρα αυτή η “κάμψη” φαίνεται καθημερινά και αυτή είναι που κάνει την κοινωνία “νευρική”. Όταν η κοινωνία αρχίζει και βλέπει πρόβλημα επιβίωσης, αρχίζει και συσπειρώνεται γύρω από ό,τι θεωρεί σημαντικό και την βοηθά. Άλλοι θα συσπειρωθούν γύρω από τη θρησκεία, άλλοι γύρω από την ιδεολογία, άλλοι γύρω από τον εθνικισμό. Όλοι θα θυμηθούν κάτι, που να τους κάνει να νιώσουν ασφαλείς. Η πολιτική του Ερντογάν, σε συνδυασμό με τη “νευρικότητα” που προκαλεί η οικονομία, δημιούργησε συνθήκες κοινωνικής σύγκρουσης. Σε μια κοινωνία με πολλά και διαφορετικά μέλη, εξαιτίας του ίδιου φόβου για την οικονομία, κάποιοι είδαν θετικά την κίνηση του Ερντογάν και κάποιοι αρνητικά. Όλη όμως η κατάσταση έχει έναν και μοναδικό “παρονομαστή”: …Την επερχόμενη οικονομική κρίση, η οποία εκ των δεδομένων θα δοκιμάσει τις αντοχές της τουρκικής κοινωνίας και βεβαίως του τουρκικού κράτους.

Οι στιγμές λίγο πριν από την “καταιγίδα” εκτυλίσσονται στην πλατεία Ταξίμ. Οι πρώτες “σταγόνες” μιας “καταιγίδας” πρωτοφανούς. Μέσα σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που ασφυκτιά, η Τουρκία θα πρέπει να επιστρέψει χρήματα, τα οποία δεν διαθέτει. Χρήματα, τα οποία η παγκόσμια κρίση είναι φανερό ότι δεν θα της επιτρέψει να τα αποκτήσει.

Επιχειρήσεις μεγάλες κλείνουν η μία μετά την άλλη. Η αισιοδοξία έχει αρχίσει να γίνεται είδος προς εξαφάνιση. Οι Τούρκοι, όπως και οι Έλληνες στην Ελλάδα, σπούδασαν με μεγάλες θυσίες τα παιδιά τους, προκειμένου να τους προσφέρουν την εύκολη αστική ζωή, η οποία φάνταζε λαμπερή στην εποχή της αφθονίας. Αυτή η ζωή όμως, λόγω της παγκόσμιας κρίσης, αρχίζει και φαίνεται “όνειρο” απατηλό. Η ανεργία σε αυτό το επίπεδο απασχόλησης έχει αρχίσει να γίνεται τεράστια και στην Τουρκία. Τα παιδιά, μετά από πολυδάπανες σπουδές, επιστρέφουν στα σπίτια τους και καταδικάζονται στην ανεργία. Αυτά τα παιδιά είναι τώρα στο Ταξίμ. Δεν είναι παιδιά αποκλειστικά των κεμαλιστών, όπως αφήνεται να εννοηθεί…

…Ανάμεσα στα παιδιά των κεμαλιστών είναι και παιδιά ευσεβών μουσουλμάνων, οι οποίοι, θέλοντας να τα βοηθήσουν, τα σπούδασαν και τώρα είναι είτε άνεργα είτε με εργασίες, τις οποίες θεωρούν κατώτερες των προσόντων τους …Τα παιδιά εκείνων των φανατικών, τα οποία ήρθαν από την Ανατολία και τον Πόντο στην Πόλη και που τώρα θέλουν να μπουν επί ίσοις όροις στο παιχνίδι της ζωής της νέας πατρίδας τους …Τα παιδιά των ευσεβών οπαδών του Ερντογάν, που, λόγω της μόρφωσης, θέλησαν να έχουν άλλη μοίρα και βεβαίως άλλη ζωή από εκείνη των γονιών τους …Τα μοντέρνα παιδιά της Πόλης, που ο μητέρες τους φορούν τσαρσάφ …Οι Νεοπολίτες, οι οποίοι “έφυγαν” με πολύ κόπο από τη θρησκοληψία και τον φανατισμό και τώρα βλέπουν ότι ο Ερντογάν θέλει να τους ξαναγυρίσει πάλι “πίσω” από εκεί όπου ξεκίνησαν και ούτε που θέλουν να το θυμούνται.

Σε αυτά τα παιδιά “επιτέθηκε” ο Ερντογάν …Στα παιδιά των δικών του οπαδών. Αυτά τα παιδιά τον εκνεύρισαν πιο πολύ από όλα τα υπόλοιπα, γιατί μπορεί να τα θεωρεί και αχάριστα …Γιατί μπορεί να θεωρεί ότι, εξαιτίας της μόρφωσής τους, τον πρόδωσαν και πήγαν με τους “άλλους”. Θεωρεί ότι του “χρωστάνε”, γιατί τα βοήθησε να ξεφύγουν από τη φτώχεια της Ανατολής. Αυτά τα παιδιά αποκαλεί “πλιατσικολόγους”, εφόσον δεν έχει νόημα να αποκαλέσει έτσι τα παιδικά των ευκατάσταστων κεμαλιστών.

Είδε τα αγόρια χωρίς γένια και τα κορίτσια χωρίς μαντίλες να τον αμφισβητούν και εκνευρίστηκε. Γιατί τους “επιτέθηκε” τόσο άγαρμπα, ρίχνοντας στην πραγματικότητα “λάδι” στη “φωτιά”; …Για πολλούς λόγους —πέραν του ότι θεωρεί ότι, ως ευσεβείς μουσουλμάνοι, είναι εξοικειωμένοι σε αυστηρές πατερναλιστικές συμπεριφορές—. Οι κυριότεροι έχουν σχέση με τον ίδιο ως προσωπικότητα, τους χρηματοδότες του ως θρησκευτικό δόγμα και τη διαπλεκόμενη οικογένειά του ως μπίζνες. Σ’ ό,τι αφορά το πρώτο, συμβαίνει το εξής: Ο Ερντογάν είναι ένας λαϊκός άνθρωπος …Του “πεζοδρομίου”. Θα μπορούσε κάποιος να τον χαρακτηρίσει και ως παντελώς ακατάρτιστο άνθρωπο.

Οι σπουδές του είναι πολύ “φτωχές” ως περιεχόμενο …Σχεδόν συνάδερφος του ξυλοκόπου Γιωργάκη και του πιτσαδόρου Σαμαρά είναι …Θρησκευτικό λύκειο έχει τελειώσει και διοίκηση επιχειρήσεων έχει σπουδάσει …Τίποτε δηλαδή …Πιο κάτω δεν έχει …Πιο κάτω είναι να παίζεις βώλους και να περιμένεις να μεγαλώσεις. Τις σπουδές των τελευταίων Ελλήνων Πρωθυπουργών και του μέσου Έλληνα ντελιβερά έχει. Ως φανατικός θρησκευόμενος είναι “τραχύς” στις συμπεριφορές του σε βαθμό να μοιάζει παντελώς “αμόρφωτος” πολιτικά. Νομίζει ότι η δημοκρατία είναι σαν τις τιράντες του και άρα προσαρμοσμένη στα δικά του μέτρα …Όταν τον συμφέρει, τη θυμάται. Πρόσφατα, σαν ειδήμων της ιστορίας και του πολιτισμού, αξιολόγησε άσχημα και τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Την “έκοψε” τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και δεν πέρασε τις “εξετάσεις” της.

…Ο άνθρωπος έχει “ξεφύγει”. Η επιτυχία, που απολαμβάνει στη ζωή του, δεν είναι προϊόν των γνώσεών του ή των στρατηγικών του. Η επιτυχία του οφείλεται στη δυναμικότητα του χαρακτήρα του. Ως παλιός ποδοσφαιριστής, πιθανότατα βάζει το κεφάλι του εκεί όπου κάποιος άλλος φοβάται να βάλει το πόδι του …Λειτουργεί με το ένστικτο …Είναι παρορμητικός, ισχυρογνώμων, αποφασιστικός και παθιασμένος με ό,τι κάνει. Έχει σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον …εαυτό του. Αυτά όλα τα χαρακτηριστικά μπορούν να βοηθήσουν κάποιον άνθρωπο να ξεκινήσει από “χαμηλά” και να πάει “ψηλά”. Τον κάνουν κινητικό και με λίγη τύχη μπορεί κάπου να φτάσει. Ο Ερντογάν, δηλαδή, είναι από τους ανθρώπους εκείνους, που, χίλιες φορές να ξεκινήσουν από το “μηδέν”, σίγουρα κάπου “ψηλά” θα φτάσουν, αλλά και χίλιες φορές θα “γκρεμιστούν” …Έτσι λειτουργούν …Αυτή είναι η φύση τους …Τζογάρουν …Όλα ή τίποτε …Ή άρχοντες ή φυλακή …Χύνουν την “καρδάρα” για το επιπλέον κέρδος, παίρνοντας το ρίσκο και την τελευταία φορά, την οποία δεν γνωρίζουν πότε θα είναι, καταστρέφονται.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έφεραν τον Ερντογάν στην “κορυφή” της Τουρκίας. Όμως, για να παραμείνεις στην “κορυφή”, απαιτούνται άλλα χαρακτηριστικά. Ό,τι είναι πλεονέκτημα στην “αναρρίχηση”, είναι μειονέκτημα στην “κορυφή”. Στην κορυφή απαιτείται κατάρτιση …Απόλυτη κατάρτιση, υπομονή και ηρεμία. Ο παρορμητισμός και τα πάθη προσδίδουν “κινητικότητα” και στην κορυφή, αν είσαι “κινητικός”, μόνον προς τα “κάτω” πας …Αυτό έπαθε ο Ερντογάν. Στο ζενίθ της δύναμής του και μετά από έναν ανεπανάληπτο εκλογικό θρίαμβο, την “πάτησε” από πέντε άτομα, που μαζεύτηκαν σε ένα πάρκο. Τον παρέσυραν στο μεγαλύτερο λάθος της καριέρας του μερικά άτομα, τα οποία υπερασπίζονταν μερικά δένδρα.

Δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση και ένιωσε ασφάλεια με τις “τιράντες” του. Νόμισε ότι με την “αριθμητική” της δημοκρατίας υπερτερεί των αντιπάλων του, ενώ η δημοκρατία δεν έχει “αριθμητική”. Οι όχλοι έχουν αριθμητική, γιατί αυτοί μετράνε πόσοι είναι οι άλλοι και πόσοι είμαστε εμείς. Νόμιζε ότι με μια δυναμική του αντίδραση θα το έλεγχε. Αντί να δείξει τη μεγαλοσύνη του δημοκράτη ηγέτη, ο οποίος “σκύβει” να ακούσει την κοινωνία ακόμα και στα πιο ασήμαντα αιτήματά της, ρίσκαρε τη σύγκρουση και μετά από λίγες ημέρες έβαλε “φωτιά” στην Τουρκία. Ως γνήσιος ποδοσφαιριστής, που παίζει με το σώμα του, νόμιζε ότι αρκεί ένα “τζαρτζάρισμα” για να διώξει τους αδύναμους από την Πλατεία. Αυτό ήταν λάθος και το είδαμε να “φουντώνει” …Οκτώ χιλιάδες τραυματίες μέχρι τώρα και δεν έχει τελειώσει τίποτε.

Επειδή ο άνθρωπος δεν αλλάζει, έτσι και ο Ερντογάν δεν υποχωρεί, γιατί τέτοιος είναι ο χαρακτήρας του. Για να υποχωρήσει, πρέπει να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος και αυτός θεωρεί ότι είναι αλάνθαστος. Τα ίδια χαρακτηριστικά, που τον έφεραν στην κορυφή, σήμερα τον απειλούν. Λειτουργώντας με πάθος στράφηκε εναντίον των διαδηλωτών και αυτό τον “έριξε” ένα επίπεδο χαμηλότερα. Με τη στάση του αμέσως-αμέσως δημιούργησε ρήγμα στο ίδιο του το κόμμα, εφόσον δεν συμφωνούν όλοι μαζί του στη διαχείριση της κατάστασης. Εκεί δηλαδή που έλεγχε ολόκληρη την κοινωνία, τη δίχασε και ταυτόχρονα δίχασε και το δικό του κομματικό μερίδιο στην κοινωνία αυτήν. Εκεί που είχε τον Γκιούλ “υπάλληλό” του, τώρα τον έκανε “συνέταιρό” του, εφόσον είναι πολύ πιο διαλλακτικός και αντιπροσωπεύει το “λογικό” πρόσωπο του κόμματος.

Ο δεύτερος λόγος, που φέρθηκε με αυτόν τον τρόπο, είχε σχέση με τους “δανειστές” της Τουρκίας. Είχε σχέση με τους Σουνίτες Άραβες με τα πετροδολάρια. Ήταν υποχρεωμένος ο Ερντογάν να δείξει σ’ αυτούς πως είναι αμετακίνητος στη θέση του. Τους είχε υποσχεθεί να χτίσει Τζαμί στην πλατεία Ταξίμ. Ως εξουσιαστής, είχε υποσχεθεί κάτι σε ανθρώπους με συγκεκριμένη λογική και νοοτροπία σε θέματα εξουσίας. Έπρεπε μπροστά στα “μάτια” των κριτών του να φερθεί όπως αρμόζει στο κοινό τους δόγμα. Αυστηρά, πατερναλιστικά και με την απόλυτη σκληρότητα …Οι δανειστές του τον κρίνουν. Δεν μπορούσε αυτός, ο οποίος παρίστανε τον “Σουλτάνο”, να φερθεί με διπλωματία απέναντι στους αμφισβητίες. Δεν μπορούσε να “ακούει” τους “πλιατσικολόγους” …Αυτά τα κάνουν οι “φλώροι” και οι δημοκράτες. Ο “Σουλτάνος” ήταν υποχρεωμένος να χτυπήσει τη γροθιά του στο “μαχαίρι” …και τώρα θα κλάψει με μαύρο δάκρυ.

Ο τελευταίος λόγος, που το έκανε, ήταν και ο πιο “ταπεινός”. Το Τζαμί, το οποίο υποσχέθηκε στους Άραβες δωρητές να χτίσει στην πλατεία Ταξίμ, το υποσχέθηκε και σε δικούς του εργολάβους …Σε πολύ δικούς του συγκεκριμένα. Λίγοι στην Ελλάδα γνωρίζουν ότι ο γαμπρός του είναι διευθυντής του κατασκευαστικού ομίλου Cahk. Ο Μπεράτ Αλμπαϊράκ ασχολείται με έργα σαν αυτά που δρομολογούνται στην πλατεία Ταξίμ …Τζαμιά, ανάπλαση πάρκων, εμπορικά κέντρα κλπ.. …Εύκολα έργα και ακίνδυνα, αν έχεις πεθερό τον Ερντογάν. Γιατί; Γιατί τόσο τα Τζαμιά όσο και τα εμπορικά κέντρα, τα οποία χτίζονται μαζί με τις διαμορφώσεις των χώρων γύρω τους, γίνονται με τη λογική της δωρεάς και όχι του δημόσιου έργου. Το έργο το παίρνει αυτός, ο οποίος είναι συμπαθής στον δωρητή …Στην προκειμένη περίπτωση συμπαθής στους Άραβες χρηματοδότες του Ερντογάν.

Εύκολα γίνεται πλούσιος ο γαμπρός του “Σουλτάνου” και χωρίς ρίσκο να κατηγορηθεί για διαφθορά. Κανείς δεν χρειάζεται δημόσια έργα, όταν υπάρχουν τόσο γενναιόδωροι “ευεργέτες” του πεθερού …Περίπτωση Βουλγαράκη θυμίζει ο κύριος Μπεράτ, εφόσον του αρκεί το νόμιμο, άσχετα αν —ως φανατικός Σουνίτης— ψάχνει και το ηθικό. Γι’ αυτόν τον λόγο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον Ερντογάν, μίλησε για σάβανα με τσέπες …Στον Ερντογάν απευθυνόταν, για να του θυμίσει τον γαμπρό του. Απευθυνόταν σ’ αυτόν, που δήθεν φόρεσε τα “σάβανα”, όταν αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με την εξουσία …Σ’ αυτόν, που σε μια αποστροφή του λόγου του μας είπε ότι δίνει λογαριασμό μόνον στον Θεό …Σ’ αυτόν, που θα πρέπει να προσέχει τι εύχεται, γιατί οι καιροί είναι ύποπτοι και αυτό, που δεν φαντάζεσαι ότι θα σου τύχει ποτέ, (μπορεί) να σε περιμένει την επόμενη στιγμή στην επόμενη γωνία.

Ο μέγας φόβος.

Το δώρο της ΕΡΤ.

Τι φοβούνται τώρα στην πλατεία Ταξίμ; …Φοβούνται μήπως ξεσπάσει εμφύλιος στην Τουρκία και δοκιμάσει τις αντοχές του δημιουργήματός τους. Σε μια τέτοια περίπτωση ανατρέπονται όλα. Ανατρέπεται όλος ο σχεδιασμός τους, εφόσον χάνεται αυτό, το οποίο εξ’ αρχής επιλέχθηκε σαν σταθερό σημείο αναφοράς και ήταν η Τουρκία. Ακόμα όμως κι αν η Τουρκία δεν διαλύσει στα εξ’ ων συνετέθη, η σημερινή κοινωνική έκρηξη εξακολουθεί να είναι καταστροφική. Γιατί; Γιατί μπορεί να μην καταστρέφει το κράτος, αλλά καταστρέφει την οικονομία της. Καταστρέφεται μια οικονομία, η οποία προετοιμάστηκε με πολύ χρήμα σε μια πολύ ευνοϊκή παγκόσμια οικονομική κατάσταση, προκειμένου να παίξει τον ρόλο της.

Όλα αυτά δεν ισχύουν πλέον. Χρήματα να επανεπενδυθούν για τα ίδια πράγματα δεν υπάρχουν και η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν επιτρέπει την αλματώδη ανάπτυξη. Το χρηματιστήριο της Τουρκίας, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων, έχει χάσει πάνω από το 30% των αξιών του. Αυτό, όμως, δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται και ούτε αφορά τους λίγους πλούσιους επενδυτές, όπως επίσης φαίνεται. Όσο κι αν αυτό φαίνεται περίεργο “χτυπάει” κατ’ ευθείαν τις ίδιες τις επιχειρήσεις και τον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας και απειλεί την οικονομία με κατάρρευση. Γιατί; Γιατί η τουρκική ανάπτυξη στηρίχθηκε στον τραπεζικό δανεισμό. Χωρίς τέτοιον δανεισμό δεν υπάρχει γρήγορη ανάπτυξη.

Αυτό σημαίνει όμως ότι οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις έχουν δάνεια στις τράπεζες. Τα δάνεια αυτά οι περισσότερες επιχειρήσεις τα είχαν εξασφαλίσει με την “υποθήκευση” των δικών τους μετοχών. Τις “υποθήκευσαν” με τις αξίες, οι οποίες αναγράφονταν στο ταμπλό του χρηματιστηρίου. Αν το χρηματιστήριο έχασε το 30% των αξιών του, σημαίνει ότι ο τραπεζικός τομέας της Τουρκίας έχασε επίσης 30% των αξιών των εγγυήσεών του στα χαρτοφυλάκιά του. Υπάρχει μια τεράστια “τρύπα” εγγυήσεων. Για να σταθεροποιηθεί ο τραπεζικός τομέας τής Τουρκίας στην προ του Ταξίμ εποχή, θα πρέπει οι επιχειρήσεις των δανειοληπτών να πάνε και να αναπληρώσουν στο ισόποσο —και με “φρέσκο” χρήμα— την απώλεια που υπέστησαν οι μετοχές τους.

Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί οι φαινομενικά “άσχετες” μετοχές, οι οποίες διατίθενται μέσω χρηματιστηρίου σε ανώνυμους επενδυτές, “χτυπούν” απευθείας τις ίδιες τις επιχειρήσεις; Υπό τις σημερινές οικονομικές καταστάσεις πόσες επιχειρήσεις μπορούν να το κάνουν αυτό; Καθημερινά κλείνουν στην Τουρκία μεγάλες επιχειρήσεις υπό το βάρος των χρεών τους. Θα μπορέσουν όλες όσες επιβιώνουν στα όρια να φορτωθούν τα επιπλέον “βάρη” των νέων εγγυήσεων; Κατάλαβε ο αναγνώστης γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται; Γιατί τα νούμερα και οι απώλειες των χρηματιστηρίων δεν είναι ποδοσφαιρικά αποτελέσματα; …Ολόκληρος ο σχεδιασμός της τελευταίας δεκαετίας μπορεί να καταστραφεί, εξαιτίας μερικών δένδρων στο πάρκο Γκεζί …Επενδύσεις δισεκατομμυρίων μπορεί να “εξατμιστούν”, επειδή ο ποδοσφαιριστής, που έγινε “Σουλτάνος”, νομίζει ότι δεν υπάρχει φάουλ στο “τζαρτζάρισμα”.

Αν καταρρεύσει η τουρκική οικονομία, θα ανοίξει μια “μαύρη τρύπα” σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ο ευαίσθητος χώρος της Μέσης Ανατολής θα επιστρέψει στο χάος και άρα στην εποχή της διάλυσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν όλα τα δημιουργήματά τους, που έστησαν με άπειρο κόπο. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθούν προ κινδύνων πρωτοφανών, τους οποίους δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουν να διαχειριστούν. Τα πράγματα στην καλύτερη περίπτωση θα γυρίσουν εκεί όπου ήταν πριν την αραβική “άνοιξη” και στη χειρότερη στο χάος. Χωρίς την Τουρκία τα “ανοιξιάτικα” καθεστώτα δεν μπορούν να αναπτύξουν μια στοιχειώδη οικονομική λειτουργία και πιθανότατα να ανατραπούν από τις αστικές τους τάξεις, οι οποίες σήμερα έχουν καθηλωθεί από τους Σιωνιστές στη “γωνία”.

Η κατάσταση επέβαλε λεπτούς χειρισμούς. Οι κίνδυνοι ήταν τόσο μεγάλοι, που, άσχετα με το τι έκανε ο Ερντογάν, τα “αφεντικά” θα έπρεπε να του προσφέρουν τις καλύτερες συνθήκες για να το κάνει. “Καλύτερες συνθήκες” για μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Ό,τι είναι για τη φωτιά το οξυγόνο είναι για τις κοινωνικές αντιδράσεις η δημοσιότητα. Αυτή η δημοσιότητα ήταν εχθρός των “αφεντικών”. Η δημοσιότητα “μεθά” τους αντιδραστικούς και λειτουργεί όπως η “ηρωίνη”. Τους ενθαρρύνει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Τους ενθαρρύνει να κάνουν πράγματα, τα οποία δεν θα έκαναν μακριά από τη δημοσιότητα. Ακόμα και ο πιο απλός άνθρωπος μπορεί μπροστά σε ένα παγκόσμιο κοινό να γίνει ένας πραγματικός ήρωας.

Τι έπρεπε να κάνουν; …Να σταματήσουν ό,τι λειτουργούσε εις βάρος του συστήματος …Να σταματήσουν τη “ροή” ειδήσεων από την Τουρκία προς τον κόσμο …Να σταματήσουν να δίνουν δύναμη στους διαδηλωτές και να περιορίζουν τη δράση των δυνάμεων καταστολής. Να επιβληθεί ένα σκότος, ώστε να αισθανθούν οι αντιδρώντες ανασφάλεια και να αρχίσουν να μειώνουν τη δράση τους. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να τραβήξουν άμεσα την Τουρκία από το πρώτο πλάνο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Να δώσουν στον Ερντογάν τον χρόνο να χειριστεί την κατάσταση χωρίς την πίεση των διεθνών ΜΜΕ.

Ποιος μπορούσε να τους εξυπηρετήσει σε αυτό το επίπεδο; …Η Ελλάδα φυσικά. Γιατί; …Για δύο λόγους. Η Ελλάδα, λόγω του ειδικού ενδιαφέροντός της για τα συμβαίνοντα στην Τουρκία, λειτουργούσε στην πραγματικότητα ως ένα “αντηχείο”, το οποίο “ενίσχυε” τη δημοσιότητα που είχε πάρει το θέμα της Τουρκίας …”Πολλαπλασίαζε” τον “θόρυβο” και έκανε επιπλέον και “δικό” της. Τα ιδιωτικά της τηλεοπτικά κανάλια είχαν στείλει από πρώτα τους ανταποκριτές, οι οποίοι είχαν “σταθμεύσει” στην Τουρκία και για τους δικούς τους λόγους είχαν πάρει από την αρχή και με σαφήνεια το μέρος των διαδηλωτών. Στην πραγματικότητα η Ελλάδα “παρήγαγε” και “αναπαρήγαγε” τις ειδήσεις, οι οποίες στη συνέχεια κατέκλυζαν τα ηλεκτρονικά δίκτυα …Αυτό έπρεπε να σταματήσει. Για να συμβεί όμως αυτό, έπρεπε να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα.

Άρα, είχαν μπροστά τους δύο διαφορετικά πράγματα να κάνουν. Να τραβήξουν την Τουρκία από το πρώτο πλάνο και άρα να βάλουν κάποιον άλλον σ’ αυτό. Να απομακρύνουν τα ελληνικά κανάλια από την Τουρκία, χωρίς να φαίνεται ότι δίνουν εντολές τέτοιου τύπου. Αυτό γινόταν με πολύ απλό τρόπο …Με μια θεαματική ενέργεια τύπου ΕΡΤ. Με το “λουκέτο” στην κρατική τηλεόραση η Ελλάδα θα έμπαινε ξανά σε πρώτο πλάνο. Οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα γίνεται γρήγορα πρώτο θέμα στη Δύση και μια τέτοια ενέργεια ήταν σίγουρο ότι θα την έβαζε στις ειδήσεις. Τα ξένα μέσα, είτε εκ του πονηρού είτε λόγω πραγματικής αλληλεγγύης, θα έβαζαν την Ελλάδα πρώτη στην ατζέντα τους.

Για τους ίδιους όμως συντεχνιακούς λόγους ταυτόχρονα θα επιβαλλόταν γενική “σιωπή” στην Ελλάδα. Γιατί; …Γιατί τα ιδιωτικά κανάλια και οι δημοσιογράφοι θα “συμπαραστέκονταν” στους “αγωνιστές” συναδέρφους τους. Χωρίς να φαίνεται “άνωθεν” παρέμβαση, ο ελληνικός λαός θα έμενε χωρίς πληροφόρηση …Αυτό ήταν το ζητούμενο. Τα κανάλια θα παρατούσαν το τουρκικό θέμα και θα σταματούσε άμεσα η ροή ειδήσεων από την Τουρκία. Μέσα σε λίγες ημέρες ο κόσμος τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Δύση θα “ξεχνούσε” ακόμα και τα θέματα της επικαιρότητας …Όλοι ευχαριστημένοι. Οι δημοσιογράφοι έκαναν το καθήκον τους και οι καναλάρχες εξυπηρέτησαν την εξουσία, χωρίς καν να χρειαστεί να δώσουν εντολές.

…Εύκολα ήταν όλα αυτά. Τα αφεντικά της Τουρκίας είναι ταυτόχρονα —όπως είπαμε— και αφεντικά των βενιζελοναζί. Των κυβερνώντων, αλλά και των διαπλεκομένων επιχειρηματιών. Μια εντολή στον δισέγγονο του συνεταίρου του Βενιζέλου αρκούσε, για να κάνει αυτό το οποίο βόλευε. Οι διαπλεκόμενοι βενιζελικοί δεν θα είχαν πρόβλημα να αφήσουν τα κανάλια τους να κάνουν το “καθήκον” τους και να “συμπαρασταθούν” στους εργαζόμενους της ΕΡΤ …Στους διορισμένους από τους βενιζελοναζί εργαζόμενους. Πρόβλημα με την κυβέρνηση δεν θα υπήρχε …Όλοι “υπάλληλοι” των ίδιων αφεντικών είναι. Ποιος θα έριχνε την κυβέρνηση; …Ο ιδρυτής του ΤΑΙΠΕΔ και πωλητής του ΟΤΕ; …Ο παλιός σταλινικός χαφιές Κουβέλης; …Ή μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και παλιός ΠΑΣΟΚΟΣ; …Ό,τι και να του πήγαιναν να υπογράψει, θα το υπέγραφε.

Έτσι κι αλλιώς κόστος δεν υπήρχε για κανέναν …”Κόλπο” ήταν …Δεν θα έχαναν τους “υμνητές” τους στην Αγία Παρασκευή …Δεν θα απολυόταν κανένας από τους κομματικούς τους “πελάτες” …Σε “διαθεσιμότητα” τους έθεταν για κάποιες λίγες ημέρες. Έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν εδώ και μήνες ποιοι και πότε θα απολυθούν. Όλα αυτά, που είδαμε, ήταν μια παράσταση …μέχρι να κατορθώσει ο Ερντογάν να μετατρέψει τους οργισμένους διαμαρτυρόμενους σε “ακίνητους” διαμαρτυρόμενους …Αρκούσαν λίγες ημέρες, για να το κατορθώσουν. Χωρίς το “ντοπάρισμα” των ΜΜΕ, θα τελείωναν οι αστυνομικοί τη δουλειά. Με μερικές τρομοκρατικές κατ’ οίκον συλλήψεις εύκολα ήταν όλα.

…Χρόνο ήθελαν και χρόνο πήραν. Ταυτόχρονα και οι βενιζελοναζί δεν θα είχαν κόστος για την αναμενόμενη “κωλοτουμπα”. Είχαν από την αρχή βρει τον τρόπο να επαναφέρουν την πρότερη κατάσταση, χωρίς να κινδυνεύουν με εξευτελισμό …Η “μπάλα” θα κατέληγε στο “γήπεδο” της δικαστικής εξουσίας …Την τάξη θα την επανέφερε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό θα “αποφάσιζε” και θα αποκαθιστούσε την τάξη …Το Συμβούλιο της Επικρατείας, που “θρέφει” Πικραμένους. Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; …Η φαινομενικά πρωτοφανής βλακεία του Σαμαρά να βάλει “λουκέτο” στην ΕΡΤ ήταν εκ του ασφαλούς και εξ’ αρχής προβοκατόρικη.

Όλοι γνώριζαν πως μια τέτοια απόφαση, όσες “υπογραφές” κι αν έπαιρνε, δεν θα “περπατούσε” …Θα “σταματούσε” στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Απλά δεν ήξεραν σε πόσες ημέρες θα το έκανε αυτό το Συμβούλιο, γιατί δεν ήξεραν πόσες ακριβώς ημέρες θα χρειαζόταν ο Ερντογάν και τα “αφεντικά” του να ηρεμήσουν την κατάσταση. Όταν πλέον είδαν ότι το θέμα της Τουρκίας μπορούσε να περάσει στα “ψιλά” μαζί με τα υπόλοιπα “διεθνή”, εκδόθηκε η απόφαση: …Η ΕΡΤ θα έκανε “εκκαθάριση” εν λειτουργία. Αυτό, δηλαδή, το οποίο αναγκαστικά, λόγω Μνημονίου, ήταν δρομολογημένο να γίνει πριν την “ταρζανιά” του πιτσαδόρου …Όλοι ευχαριστημένοι …Η “αλληλεγγύη” των δημοσιογράφων “απέδωσε”.

Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι το θέμα της ΕΡΤ συνδέεται άμεσα με τα συμβαίνοντα στην πλατεία Ταξίμ. Γνώριζαν ότι μόνον με την ΕΡΤ θα μπορούσαν να επιβάλουν “σιγή ασυρμάτου” σε όλα τα ιδιωτικά και κατ’ εντολήν των αφεντικών “συμπάσχοντα” κανάλια. Από εκεί και πέρα την “πάσα” την πήραν οι “απέναντι”. Η υπόθεση “δουλεύτηκε” με τον κατάλληλο τρόπο. Τα διεθνή ΜΜΕ έπαψαν να ασχολούνται με την Τουρκία και ασχολήθηκαν με την Ελλάδα. Πάλι η Ελλάδα —με τον φασισμό της και τη Διαπλοκή της— γέμισε τα πρωτοσέλιδα της Δύσης. Η Τουρκία καιγόταν και η Δύση ασχολιόταν με την ΕΡΤ. Η ναζιστική Γερμανία άλλαξε την ατζέντα της επικαιρότητάς της. Η Γερμανία “πνιγόταν”, η βασική της σύμμαχός Τουρκία “καιγόταν” και η Καγκελάριος έκανε δηλώσεις για την ΕΡΤ. Έδινε εντολές για το πώς θα πρέπει να γίνει χειρισμός της “επείγουσας” κατάστασης στην Ελλάδα …Πολύ “επείγουσα”, γιατί κάποιοι καθυστερούσαν να φτάσουν στην Παλλήνη και τον Γέρακα.

…Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ερντογάν. “Ενήμερος” για την ελληνική “πάσα”, την εκμεταλλεύτηκε την επόμενη ημέρα. Κακώς ασχολούνται με την Τουρκία…, είπε …να ασχοληθούν με την Ελλάδα, που έχει χειρότερα προβλήματα …Που έχει βίαιες διαδηλώσεις …Που έχει κοινωνικές αντιδράσεις. Ναι, Ταγίπ …Ό,τι πείς. Είναι το ίδιο τα εκατομμύρια ανθρώπων, που βγήκαν στους δρόμους με ρόπαλα έτοιμοι να συγκρουστούν μεταξύ τους με μερικούς κακομοίρηδες, οι οποίοι άπλωσαν μια “μπουγάδα” με συνθήματα στη λεωφόρο Μεσογείων …”Ακριβώς” το ίδιο είναι να βλέπεις τη Στάη στον ρόλο της “κόρης μου της σοσιαλίστριας” με μια σύγκρουση που μέχρι τώρα μετρά νεκρούς, τυφλούς, παράλυτους και περίπου 8000 τραυματίες.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι, ανεξάρτητα από το πώς θα το χειριστούν οι τουρκικές αρχές, στο Ταξίμ άνοιξε μια τεράστια “ρωγμή” …Μια “ρωγμή”, η οποία δεν αφορά μόνον την τουρκική κοινωνία, αλλά και την ελληνική …Μια “ρωγμή”, η οποία μας επέτρεψε να δούμε τους κρυμμένους “σκελετούς” τής ιστορίας …Της ιστορίας, η οποία αφορά εξίσου καί τους δύο λαούς, εφόσον καί οι δύο προδόθηκαν από ανάλογες συμμορίες προδοτών, οι οποίοι συντονίζονταν από τα ίδια κέντρα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα πάντα ξεκίνησαν από το Ταξίμ. Δεν πρέπει άλλωστε να ξεχνάμε ότι εκεί όπου βρίσκεται τώρα η πλατεία Ταξίμ απλώνονταν τα “Μεγάλα Μνήματα”, όπως τα έλεγαν οι Ρωμιοί …Εκεί υπήρχε το μεγαλύτερο νεκροταφείο του Γαλατά …Νεκροταφείο Ρωμιών και Μουσουλμάνων …Προφανώς κάποιες “σκιές” από το παρελθόν ήθελαν να μας “δείξουν” κάτι.

Το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται…

…Θα “βρέξει” Εβραίους στο Ισραήλ.

Στο κυνήγι υπάρχει ένας πολύ βασικός και απαράβατος κανόνας: …Όσο πιο μεγάλο είναι το θήραμα τόσο πιο πολύ αυξάνει ο κίνδυνος για τον θηρευτή. Είναι άλλος ο κίνδυνος όταν στήνεις ξόβεργες για να πιάσεις τσίχλες και άλλος ο κίνδυνος όταν κυνηγάς λιοντάρια. Ο ανώτατος κίνδυνος υπάρχει όταν θήραμα και θηρευτής ανήκουν στο ίδιο είδος. Αυτό δεν είναι κυνήγι, αλλά πόλεμος —είτε μιλάμε για ανθρώπους είτε για ζώα—. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο μπορεί να επιχειρήσει ένα ζωντανό πλάσμα, γιατί ανά πάσα στιγμή αλλάζουν οι όροι και ξαφνικά ο θηρευτής μπορεί να γίνει θήραμα. Είναι πολύ επικίνδυνο, γιατί ό,τι παγίδα ή όπλο υπάρχει για να σκοτώσει το θήραμα, μπορεί με την κακή του χρήση να σκοτώσει και τον θηρευτή.

Όταν λοιπόν ανήκεις στο ίδιο είδος με ένα “θήραμα”, το οποίο κατόρθωσες να παγιδεύσεις, πρέπει να γνωρίζεις τι κάνεις, για να μην πέσεις κι εσύ στην ίδια “παγίδα”. Πρέπει να προσέχεις, γιατί, όταν ανεβαίνεις “επίπεδο” —και παίζεις με την επιβίωση “ομοίων” σου— τα πράγματα είναι επικίνδυνα. “Όπλα” ή “παγίδες”, που επεξεργάζεσαι εναντίον τους, μπορούν να σε σκοτώσουν και εσένα επίσης. Δεν είναι δυνατόν το ίδιο πράγμα, που φτιάχνεις ως θανάσιμη παγίδα, να το εφαρμόζεις για τον όμοιό σου και για τον εαυτό σου να το βλέπεις σαν ασφαλές. Αυτό έκαναν οι Εβραίοι και τώρα κινδυνεύουν να γίνουν ο απόλυτος περίγελος της ανθρώπινης ιστορίας. Την ώρα που γιορτάζουν τον απόλυτο “θρίαμβό” τους, κινδυνεύουν να χάσουν τη “ζωή” τους από τα ίδια τους τα “όπλα”.

Αν παρομοιάζαμε τους Ρωμιούς και τους Εβραίους με κάποιο ζωικό είδος, εύκολα θα καταλήγαμε στην ταύτισή τους με τα πουλιά. Δεν έχει σημασία αν οι Ρωμιοί λειτουργούν διαφορετικά από τους Εβραίους …Σημασία έχει ο τρόπος που ζεις. Οι Ρωμιοί μοιάζουν με αετούς. Γιατί; Γιατί μάχονται μέχρι θανάτου για τη λεία τους και από τις λείες διαλέγουν τις πιο μεγάλες και εκλεκτές. Το μέγεθος των φιλοδοξιών τους είναι αυτό το οποίο τους δίνει την “ταυτότητα” και όχι η δική μας μεροληψία. Από την άλλη μεριά οι Εβραίοι μοιάζουν με παρασιτικά και πτωματοφάγα “όρνια” …Τα μεγαλύτερα “όρνια” που γνώρισε ο κόσμος. Είναι “όρνια”, γιατί δεν πολεμάνε για τη λεία τους …Περιμένουν, είτε “αποφάγια” μαχών είτε “πεθαμένους” να τους κατασπαράξουν.

Μοιάζουν με “πουλιά” καί οι δύο αυτοί λαοί, γιατί επί αιώνες “υπερίπτανται” των εθνών. Ο “κυνηγότοπός” τους ήταν πολύ μεγαλύτερος από μια συμβατική πατρίδα. Ποτέ δεν τους περιόριζαν τα σύνορα, τα οποία περιόριζαν τους συμβατικούς λαούς …Σαν “πουλιά” λειτουργούσαν και έτσι επιβίωναν …Βρίσκονταν παντού και πουθενά. Τους έβρισκες παντού, αλλά δεν είχαν “φωλιά”. Δεν μπορούσες να τους στριμώξεις, γιατί μετακινούνταν από μέρος σε μέρος, εφόσον είχαν παντού “βάσεις”. Αυτοί ήταν τα “πετούμενα” των αυτοκρατοριών της Μεσογείου …Τα πιο πονηρά πουλιά, που για την επιβίωσή τους είχαν φροντίσει να μην έχουν φωλιά. Δεν είχαν συγκεκριμένη “φωλιά”. Πετούσαν από το ένα σημείο στο άλλο και δεν μπορούσες να τους εγκλωβίσεις σε μια παγίδα.

Οι επιτυχίες τους —ο καθένας στο είδος του— ήταν εύκολες και συνεχείς για αιώνες. Γιατί; Γιατί τα πάντα τα έβλεπαν από “ψηλά” …Τα έβλεπαν πολύ πριν τα δουν όλοι οι υπόλοιποι. Έβλεπαν μετακινήσεις φίλων και εχθρών πριν αυτοί γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους. Έβλεπαν τις νέες ευκαιρίες πάντα έτοιμοι να τις εκμεταλλευτούν πρώτοι. Έβλεπαν και άκουγαν τα πάντα, γιατί βρίσκονταν παντού. Τα μέλη των κοινοτήτων τους υπήρχαν παντού και ήταν τα “μάτια” και τα “αυτιά” του κάθε είδους. Ταυτόχρονα ο ένας επηρέαζε τις επιλογές του άλλου …Όπου βρισκόταν ο ένας πήγαινε και ο άλλος, γιατί υπήρχε “αντικείμενο” …Ο “αετός” πήγαινε για “κυνήγι” και τα “όρνια” πάντα ακολουθούσαν, γιατί έβρισκαν πίσω τους πλούσια απομεινάρια. Όπου υπήρχαν Ρωμιοί, υπήρχαν και Εβραίοι. Απ’ όπου έφευγαν οι Ρωμιοί, έφευγαν και οι Εβραίοι, αλλά με λίγη “καθυστέρηση”, εφόσον έπρεπε να μαζέψουν ό,τι απομεινάρι υπήρχε.

Στις αρχές του εικοστού αιώνα ο κόσμος είχε “μικρύνει” πολύ. Ο Πλανήτης είχε είδη αποκαλυφθεί στο σύνολό του και η ανθρωπότητα είχε κατασταλάξει στο κεφάλαιο με το οποίο θα “πορευόταν” στο μέλλον. Νέοι χώροι ήταν προφανές ότι δεν υπήρχαν και η “Μεγάλη Χίμαιρα” ήταν θέμα χρόνου να γίνει μια πραγματικότητα. Αυτό όμως σήμανε συναγερμό για το είδος των “πουλιών” …Το “είδος”, που ο εθνικισμός της βιομηχανικής περιόδου —σε συνδυασμό με τον περιορισμό χώρου— απειλούσε την επιβίωσή του. Το πρόβλημα το είχαν οι Εβραίοι και όχι οι Ρωμιοί. Οι Ρωμιοί εξ’ αρχής δεν είχαν πρόβλημα με τον εθνικισμό και επιπλέον γνώριζαν άριστα το βιομηχανικό κεφάλαιο. Ήταν αγαπητοί και στην πραγματικότητα η βιομηχανική εποχή “δικαίωνε” τις αιώνιες προσπάθειες και τακτικές τους.

Αυτοί, οι οποίοι είχαν το πρόβλημα, ήταν οι “πτωματοφάγοι” Εβραίοι, που δεν θα έβρισκαν “τροφή” …Οι τοκογλύφοι. Σε έναν κόσμο, ο οποίος είχε μικρύνει επικίνδυνα, ήταν γνωστοί σε ΟΛΟΥΣ και αντιπαθείς σε ΟΛΟΥΣ. Για να σωθούν έπρεπε να “αναστατώσουν” ολόκληρο τον βιομηχανικό κόσμο …Έπρεπε να εξουδετερώσουν και όσους είτε τους ανταγωνίζονταν είτε επιβάρυναν την επιβίωση του “είδους” των “πτηνών”. Αυτοί επιτέθηκαν ύπουλα στους Ρωμιούς στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και “αυτοθυματοποιήθηκαν” στον Δεύτερο, προκειμένου να απολαύσουν γενικής ασυλίας. Βλέποντας ότι ερχόταν το τέλος των “πτηνών”, έκαναν το μεγάλο κόλπο του Ολοκαυτώματος με τη δική τους Γερμανία. Αυτοί εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια των Ρωμιών, φέρνοντάς τους μέσω συνομωσιών απέναντι στις δικές τους “μηχανές” θανάτου.

Οι Ρωμιοί βρέθηκαν απέναντι στις πιο φονικές “μηχανές”, που έχουν υπάρξει στην ανθρώπινη ιστορία …Βρέθηκαν απέναντι στους σταλινικούς ως Πόντιοι …Βρέθηκαν απέναντι στους κεμαλοναζί ως Μικρασιάτες …Βρέθηκαν απέναντι στους Ναζί ως Ελλαδίτες. Στο τέλος τους έβαλαν, μέσω του Εμφυλίου, να νιώσουν ο ένας τη φονικότητα του άλλου και τους ισοπέδωσαν στην κυριολεξία. Ποτέ και κανένας λαός δεν βρέθηκε σε τόση μεγάλη “πίεση” σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ποτέ και κανένας λαός δεν “έπεσε” από τόσο ψηλά στο πιο χαμηλό επίπεδο. Αυτό ήταν το κατόρθωμα των Εβραίων …Γκρέμισαν τους αετούς. Οι ίδιοι ποτέ δεν νίκησαν τους Ρωμιούς σε καμία μάχη, αλλά είχαν μοιραία εμπλοκή σε όλες τους τις εθνικές τραγωδίες. Κέρδισαν έναν ακήρυχτο πόλεμο και έκαναν τεράστια ζημιά στη Ρωμιοσύνη …Οι Εβραίοι νίκησαν σε πρώτη φάση τους Ρωμιούς.

Έχοντας γνώση των αναγκών του “είδους”, γνώριζαν πώς να παγιδεύσουν ένα “πετούμενο”, ακόμα κι αν αυτό ήταν “αετός”. Συνεργαζόμενοι με ανθρώπους σαν τον Βενιζέλο, τον Κεμάλ ή τον Στάλιν και τον Λένιν, τους έφτιαξαν οι ίδιοι μια ταπεινή “φωλιά” και τους εγκλώβισαν μέσα σ’ αυτήν. Έβαλαν μεγαλοϊδεατικά “δολώματα” τύπου “δεκαπέντε θαλασσών” και “τριάντα ηπείρων” και τους παγίδευσαν. Στον πιο φιλόδοξο λαό της ανθρωπότητας έβαλαν τον μεγαλύτερο στόχο …Το “άγιο δισκοπότηρο” των Ελλήνων …Την ανασύσταση της Αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου στη βιομηχανική εποχή. Τους έβαλαν να ονειρεύονται ότι αυτοί πρώτοι ανάμεσα στους λαούς θα έδιναν την απόλυτη λύση στη “Μεγάλη Χίμαιρα”, που πλέον ονειρευόταν ολόκληρος ο κόσμος. Οι Έλληνες ανέλαβαν να δαμάσουν το μυθικό Τέρας, το οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, κατοικούσε στη Φρυγία της Μικράς Ασίας …Ανάμεσα στο Αιγαίο και τον Πόντο.

Συγκεντρώθηκε ο ελληνισμός, για να κατακτήσει εκ νέου τον υπέρτατο στόχο και εκεί παγιδεύτηκε. Ο ελληνισμός δεν ξεκίνησε έναν ταπεινό εθνικό αγώνα. Δεν ξεσηκώθηκε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ανατολής για εθνικούς λόγους …Βολεμένοι ήταν οι Ρωμιοί στις κοινωνίες όπου ζούσαν …Δεν είχαν ανάγκη από εθνικοαπελευθερωτικές επαναστάσεις, που δίνουν αξιώματα στους ηγέτες και χωράφια και θέσεις υπαλλήλων σε πεινασμένους και άκληρους δουλοπάροικους. Οι ηγέτες των Ρωμιών ήταν πλούσιοι, μορφωμένοι και χορτάτοι από κρατικά αξιώματα εκεί όπου βρίσκονταν. Δεν χρειαζόταν να ρισκάρουν τα πάντα για το τίποτε …”Θεοί” ήταν στους τόπους όπου ζούσαν …Τους αγαπούσαν και αναγνώριζαν την αξία τους όλοι οι συντοπίτες τους.

Δεν είχαν όλοι αυτοί τα κίνητρα των στερημένων και των καταπιεσμένων που επαναστατούν …Να μεταλλάξουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία επεδίωκαν …Να εκμεταλλευτούν τους απίστευτους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους, προκειμένου να μπουν πρώτοι από όλες τις Μεγάλες Δυνάμεις στην εποχή της βιομηχανικής λύσης …Παγκόσμιο αγώνα προσπάθησε να ξεκινήσει ο ελληνισμός και γι’ αυτό την “πάτησε” εύκολα. Νόμιζε ότι είναι ασφαλής. Νόμιζε ότι θα τον στηρίξουν οι λαοί, όπως και συνέβη στην αρχή της προσπάθειας. Η “Μεγάλη Ιδέα” ήταν πραγματικά μεγάλη. Ήταν μεγάλη μέχρι που την πήραν στα χέρια τους οι αγράμματοι φτωχομπινέδες και την έκαναν σαν την “Αλλαγή” της Μεταπολίτευσης.

Γι’ αυτόν τον λόγο την πάτησαν οι πλούσιοι, οι μορφωμένοι και οι κοσμοπολίτες. Ερμήνευσαν λάθος τα φαινόμενα. Την “πάτησε” ο ελληνισμός, γιατί δεν κατάλαβε ότι από “πίσω” του υπήρχε ένα τρομερό παρασκήνιο με συμμετοχή όλων των ισχυρών παραγόντων του Πλανήτη. Δεν κατάλαβε πως έπαιζε εν αγνοία του τον ρόλο της “Ιφιγένειας” σε μια τρομερή συνομωσία. Δεν κατάλαβε πως είχε γίνει στόχος “όμοιων” ανθρώπων, οι οποίοι ήθελαν να τον καταστρέψουν και τον διέβαλαν σε όλους τους ισχυρούς αυτού του Κόσμου. Ανθρώπων, που κι αυτοί ήθελαν την κοσμοκρατορία, αλλά για παντελώς διαφορετικούς λόγους και στόχους. Ανθρώπων, οι οποίοι φούντωναν την προπαγάνδα της “Μεγάλης Ιδέας” απλά και μόνον για να τους παγιδεύσουν.

Το χειρότερο βέβαια ήταν άλλο. Ο ελληνισμός όχι μόνον δεν είδε τους ξένους εχθρούς, αλλά δεν είδε και τους δικούς του προδότες. Δεν είδε ότι αυτοί, οι οποίοι παρίσταναν τους φανατικούς Έλληνες και “πουλούσαν” τα οράματα ήταν γελοίοι πράκτορες των Εβραίων …Φτωχομπινέδες και μισάνθρωποι …Άνθρωποι, οι οποίοι μετρούσαν ιδιωτικά κέρδη από εθνικές αντιπαροχές …Άνθρωποι, οι οποίοι μεγάλωσαν σε παραπήγματα και ονειρεύονταν Καστριά και Κηφισιές. Αυτοί κατέστρεψαν τον ελληνισμό …Η άχρηστη βενιζελική συμμορία της Ελλάδας …Μια μικρή συμμορία λαμογιών σαν τους Παπανδρέου, τους Λαμπράκηδες και τους προπάππους Μητσοτάκηδες …Μετρημένοι στα δάχτυλα αγράμματοι χωριάτες, οι οποίοι έγιναν μετά βίας δικηγοράκοι και παριστάνοντας τους στρατηγούς συμμετείχαν στη μεγαλύτερη συνομωσία της ιστορίας …Αυτοί κατέστρεψαν τους Ρωμιούς.

Υποβάλλοντάς τους σε απίστευτες ταλαιπωρίες τους διέλυσαν την αυτοπεποίθηση στον απόλυτο βαθμό. Τους έκοψαν και τα “φτερά” για να μην “πετούν” και θεώρησαν ότι τους ελέγχουν απόλυτα. Ειδικά μετά τον τρομερό Εμφύλιο, τους διέλυσαν όλη την ψυχολογία, η οποία πάντα ήταν το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Μόνον μετά τον Εμφύλιο σιγουρεύτηκαν ότι τους νίκησαν τελείως και ότι δεν θα σηκώσουν ποτέ κεφάλι …Τον “στημένο” Εμφύλιο, τον οποίο προκάλεσαν οι βενιζελικοί με το κόμμα του Μπεναρόγια και τις ευχές της Μόσχας. Θεώρησαν ότι τους παλιούς “αετούς” των αυτοκρατοριών τούς μετέτρεψαν σε ταπεινές “κότες”, που, όσο και να “κακάριζαν”, δεν θα έβγαιναν από το “κοτέτσι”. Δεν θα έβγαιναν, γιατί δεν θα τους άφηναν οι ίδιοι να βγουν, εφόσον με κυκλώματα σαν αυτό των βενιζελοναζί τους είχαν εγκλωβισμένους μέσα στο ατσάλινο εθνικό τους κλουβί.

Ήταν τόσο αποτελεσματική η παγίδα, που φτάσαμε σε σημείο να αμφισβητείται ο ίδιος ο ελληνισμός των Ρωμιών και αυτοί να κάθονται να το ανέχονται. Ακόμα και οι πιο ελεεινοί άνθρωποι του κόσμου έφτασαν σε σημείο να αμφισβητούν την ελληνικότητα των Ελλήνων της Ελλάδας. Αυτό ήταν τρομερό, πρωτοφανές, πρόστυχο, άδικο και βέβαια απόλυτα λάθος. Γιατί; Γιατί όλοι γνώριζαν ότι στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν όλοι οι Έλληνες των χαμένων πατρίδων. Όλοι γνώριζαν ότι στους Βαλκανικούς Πολέμους και στην —πρωτοφανή στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά— πρακτική της ανταλλαγής πληθυσμών και κεφαλαίου “άδειασε” ο τόπος, για να τους υποδεχθεί. Οι Τούρκοι μετακινήθηκαν στην Τουρκία και οι Σλάβοι υποχώρησαν πέρα από τα σύνορα …Πέρα τον χώρο όπου βρισκόταν το “ποίμνιο” της Κωνσταντινούπολης στις λεγόμενες Νέες Χώρες.

Σε αυτό το σημείο αποκαλύπτεται το θράσος αυτών, οι οποίοι αμφισβητούν την ελληνικότητα των σύγχρονων Ελλήνων. Ενώ την ελληνικότητα των Ρωμιών της Πόλης, του Μοναστηρίου, του Πόντου, της Σμύρνης, της Αλεξάνδρειας, της Δαμασκού ποτέ κανένας δεν τόλμησε να την αμφισβητήσει, αμφισβητούν την ελληνικότητα των σύγχρονων Ελλήνων, ενώ γνωρίζουν ότι αυτοί είναι τα φυσικά παιδιά όλων εκείνων των Ρωμιών των χαμένων πατρίδων, που εγκαταστάθηκαν δια της βίας στη σημερινή Ελλάδα. Αυτά τα παιδιά είναι τα παιδιά των Ρωμιών, που τους έκοψαν τα “φτερά” …Τα παιδιά των “αετών”, που, όχι μόνον δεν “πέταξαν” ποτέ, αλλά δεν γνωρίζουν κι αν ανήκουν πλέον στο είδος που “πετά”. Σήμερα βλέπουν με δέος τα εβραϊκά “όρνια” να παίζουν με τις τύχες των λαών και δεν γνωρίζουν ότι οι πατέρες τους ήταν πολλαπλάσια ισχυρότεροι.

Τώρα αυτοί οι Ρωμιοί, της γενιάς που δεν “πέταξε” ποτέ, είναι τα θύματα της απόλυτης χλεύης των νικητών. Έγιναν “γήινοι” εθνικοί και κοιτάνε με φόβο τον “ουρανό”. Αυτοί, οι οποίοι κάποτε κυριαρχούσαν στους ουρανούς, τώρα τους φοβούνται. Τώρα οι Σιωνιστές θεωρούν ότι ζουν τον απόλυτο θρίαμβό τους …Νίκησαν τους προαιώνιους εχθρούς τους …Τους “συνέτριψαν” …Τους έκαναν “ερπετά” αδύναμα να αντιδράσουν στη “σφαγή” τους …Σαρκοζί, Στρος Καν, Σόρος, Ολντμπράιτ, Μπενράνκε, Τρισέ, Ρότσιλντ, Ροκφέλερ έρχονται από “ψηλά”, τους χτυπάνε και τους εμπαίζουν. Τους βασανίζουν και έχουν την απαίτηση να τους προσκυνούν. Έρχονται σαν “δανειστές” και απαιτούν αίμα. Χιλιάδες Έλληνες αυτοκτόνησαν, γιατί δεν άντεξαν αυτά τα “χτυπήματα” των “ορνέων”.

Η Ύβρις ήταν για τους αρχαίους Έλληνες το απόλυτο αμάρτημα και αυτό κινδυνεύουν να πάθουν σήμερα οι Σιωνιστές. Τώρα, που γεύονται τον απόλυτο θρίαμβο της απόλυτης κοσμοκρατορίας, τώρα είναι που κινδυνεύουν να τα χάσουν όλα …Να γκρεμιστούν από τον “ουρανό” και να μην μπορέσουν ποτέ να ξαναπετάξουν. Γιατί; Γιατί έκαναν αυτό, το οποίο απαγορεύεται. Την απόλυτα έξυπνη κίνηση, η οποία τους έδωσε τη νίκη εις βάρος των Ρωμιών, δεν την “σφράγισαν” σε κάποιο μυστικό τους μουσείο “πολέμου” …Την έκαναν “εξυπναδούλα”, για να κερδίσουν μερικά κέρδη παραπάνω. Αυτοί, οι οποίοι έφτιαξαν την Ελλάδα, για να εγκλωβίσουν τους Ρωμιούς, έφτιαξαν και το Ισραήλ, νομίζοντας ότι δεν θα την “πατήσουν” από τη δημιουργία του, γιατί απλά ήταν δική τους η “πατέντα”. Όσο δεν μπορεί να αυτοπυροβοληθεί με ένα πιστόλι ο κατασκευαστής του, άλλο τόσο δεν μπορούν να παγιδευτούν οι Σιωνιστές από το Ισραήλ.

Τώρα είναι η ώρα που θα την “πατήσουν”. Ο νέος σχεδιασμός θα αποδειχθεί μοιραίος γι’ αυτούς. Γιατί; Γιατί αποκολλήθηκαν από τις ΗΠΑ και τώρα είναι μόνοι …Διέλυσαν τον “συνεταιρισμό” τους …Είναι ιδιώτες …Είναι οι “Αγορές” …Είναι οι “ανώνυμοι”, που όλοι γνωρίζουν ποιοι είναι. Τώρα, εξαιτίας του κράτους του Ισραήλ, είναι εθνική μειονότητα σε κάθε κράτος όπου βρίσκονται και οι εθνικές μειονότητες κρίνονται με συγκεκριμένα κριτήρια. Κρίνονται συλλογικά για τις επιλογές τους, χωρίς να τίθεται θέμα ρατσισμού. Οι εθνικές μειονότητες “τιμωρούνται” από τους “οικοδεσπότες” τους, όταν δεν σέβονται τη φιλοξενία που τους παρέχουν …Τιμωρούνται, όπως τιμωρήθηκαν οι Πόντιοι από τους Τούρκους …Τιμωρούνται, όπως τιμωρήθηκαν οι Σμυρνιοί από τους Τούρκους …Τιμωρούνται, όπως τιμωρήθηκαν οι Κωνσταντινουπολίτες από τους Τούρκους …Τιμωρούνται, όπως τιμωρήθηκαν οι Τσάμηδες από τους Έλληνες.

Αυτό, μάλλον δεν το υπολόγισαν. Δεν κατάλαβαν πόσο επικίνδυνη ήταν γι’ αυτούς η αλλαγή ιδιότητας. Έχασαν την προκάλυψη, η οποία τους επέτρεπε να “αναμιγνύονται” με τους λαούς όποτε και όσο τους βολεύει. Ανεπίτρεπτο λάθος για τη μακραίωνη εμπειρία τους. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της θρησκευτικής μειονότητας, όπως ήταν μέχρι τώρα οι Εβραίοι σε ολόκληρο τον κόσμο με την εθνική ιδιότητα, που είναι τώρα, λόγω Ισραήλ; Θρησκευτική μειονότητα σημαίνει “είμαστε όμοιοι, παρά τις όποιες διαφορετικότητές μας“. Εθνική μειονότητα σημαίνει “είμαστε διαφορετικοί, παρά τις όποιες ομοιότητές μας“. Οι Εβραίοι, από τη στιγμή που δημιούργησαν το κράτος του Ισραήλ, σημαίνει ότι αποφάσισαν να είναι εθνικά “διαφορετικοί” παντού και αυτό είναι επικίνδυνο.

Χωρίς να το πολυσκεφτούν, “έριξαν” τους Αμερικανούς “συνεταίρους” τους. Υποτιμώντας τους λαούς, νομίζουν ότι αυτοί δεν θα τους “δουν” εκεί όπου βρίσκονται …Δεν θα τους “δουν” εκεί “ψηλά” όπου είναι κρυμμένοι …Δεν θα τους δουν εκεί στο iCloud της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Τώρα είναι κρυμμένοι εκεί όπου θεωρούν ότι ο μόνος, που ίσως θα μπορούσε να τους δει, απλά δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να “πετάξει”. Νομίζουν ότι με τους Ρωμιούς έχουν “ξεμπλέξει” τελειωτικά και ότι δεν απειλούνται πλέον από αυτούς. Δεν ξέρουν ότι κινδυνεύουν εκ νέου από αυτούς, γιατί μόνοι τους “ξεγυμνώθηκαν”…

…Ειδικά τώρα, που τους πιέζουν αφόρητα με τα Μνημόνια και το ΔΝΤ. Ξεχνούν ότι ένα είδος, όσο και να το “εκπαιδεύσεις”, δεν αλλάζει το DNA του …Το φίδι θα σε δαγκώσει, ακόμα κι αν το ταΐζεις και ο αετός θα είναι πάντα αετός, ακόμα κι αν γεννηθεί σε κοτέτσι. Ακόμα κι αν δεν γνωρίζει να πετάει, είναι αετός, δεν παύει να βλέπει ως αετός …”Σαρώνει” τους ουρανούς, ακόμα κι όταν δεν τους έχει κατακτήσει. Έτσι δεν κάνουν τα αετόπουλα πριν πετάξουν και σέρνονται μέσα στις φωλιές τους σαν τις κότες; …Θέμα χρόνου είναι να σπρωχθούν από τα ένστικτά τους εκεί όπου για όλους τους υπόλοιπους είναι ο γκρεμός και η καταστροφή …Θέμα χρόνου είναι να ορμήξουν στο κενό.

Οι Εβραίοι κάνουν απανωτά λάθη. Το να επιβάλουν την παγκοσμιοποίηση είναι σαν να ανοίγουν τα “κλουβιά” των λαών και αυτό δεν είναι σωστό όταν ένα κλουβί, όπως το ελληνικό, πρέπει να μένει πάντα “κλειστό”. Το να στηρίζουν μια παγκόσμια Νέα Τάξη με ανοικτά σύνορα για τους ανθρώπους είναι σαν να ανοίγουν τον “ουρανό” …Αυτό είναι λάθος. Μπορεί με τους άλλους λαούς να μην έχουν πρόβλημα και γι’ αυτό να το δοκιμάζουν. Με τους Έλληνες όμως δεν είναι σίγουρο πως δεν θα έχουν πρόβλημα.

Δεν θα “πετάνε” οι Έλληνες μόνο για να επιβιώσουν σαν γιατροί ή εργάτες στη Γερμανία. Κάποιοι άλλοι θα θελήσουν να “πετάξουν” ακόμα πιο “ψηλά”. Γιατί; …Γιατί αυτό μαθαίνουν από τα σπίτια τους. Πάντα οι Έλληνες ενθάρρυναν τα παιδιά τους να “πετάξουν” ακόμα και όταν οι ίδιοι τα είχαν παρατήσει …Ακόμα κι όταν οι ίδιοι αισθάνονταν πως τους είχαν εγκαταλείψει όλες τους οι δυνάμεις. Γι’ αυτόν τον λόγο τα σπούδαζαν ακόμα και όταν οι ίδιοι δεν είχαν στην κυριολεξία να φάνε. Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πρέπει να επένδυσε στη μόρφωση των παιδιών του με τόση πολύ επιμονή και τόσες πολλές στερήσεις όσο οι Έλληνες.

Το να πιέζουν αυτήν τη στιγμή οι Εβραίοι τοκογλύφοι τους Έλληνες δεν είναι πολύ σοφό. Δεν είναι σοφό, γιατί δεν ξέρουν τι ακριβώς “βλέπουν” οι Έλληνες …Δεν ξέρουν τι είναι σε θέση να “δουν” …Δεν ξέρουν τι μπορεί να “δει” έστω και ΕΝΑΣ Έλληνας και να ενημερώσει τους υπόλοιπους. Εκεί στο iCloud, όπου βρίσκονται, μπορούν να τους δουν οι “αετοί” και να τους γκρεμίσουν, έστω κι αν αυτή θα είναι η τελευταία τους “πτήση”. Θέμα χρόνου είναι να “πετάξουν” υπό την πίεση των Εβραίων. Ακόμα και αν δεν τους άφηνε μέχρι τώρα ο φόβος τους, θα τους “σπρώξει” η απελπισία τους …ΕΝΑΣ Έλληνας να μάθει να “πετάει”, όλη η ρωμιοσύνη θα θυμηθεί το “πέταγμά” της.

…Θέμα χρόνου είναι να μάθουν οι λαοί από τους Έλληνες τι ακριβώς “βλέπουν” …Θέμα χρόνου είναι να αποδειχθεί πόσο τραγικό λάθος τους ήταν να ρίξουν τους Αμερικανούς “συνεταίρους” τους και να μείνουν μόνοι τους. Το ότι μπορείς να πάρεις μια τεράστια λεία μόνος σου δεν σημαίνει ότι το επιχειρείς σε έναν κόσμο πεινασμένο και χωρίς να έχεις κανέναν να σε βοηθήσει …Θέμα χρόνου είναι —με τη βοήθεια των Ρωμιών— να γίνουν οι άπληστοι Εβραίοι παγκόσμιος στόχος.

Όσο και να προσπαθούν με τους γελοίους αντιρατσιστικούς νόμους να αυτοπροστατευτούν, είναι αδύνατον να σταματήσουν τις εξελίξεις. Τώρα πήδηξαν στο “κενό” και αυτό λειτουργεί με τους δικούς του νόμους. Πήδηξαν εκεί όπου πρέπει να είσαι αετός για να επιβιώσεις …και αυτοί δεν είναι. Απομονώθηκαν στο “συννεφάκι” τους και οι λαοί αυτό το “συννεφάκι” θα το στείλουν πίσω στη Μέση Ανατολή. Θα το “φυσήξουν” και θα το στείλουν πάνω από το Ισραήλ. Γι’ αυτόν τον λόγο λέμε ότι θα “βρέξει” Εβραίους στο Ισραήλ. Για εμάς είναι δεδομένο ότι θα έχει πρόβλημα επιβίωσης η σιωνιστική διασπορά. Θα έχουν πρόβλημα να συνεχίσουν να υπάρχουν στα κράτη από τη στιγμή που θα αποκαλυφθούν τα σχέδιά τους.

Η ειρωνεία γι’ αυτούς είναι ότι, εξαιτίας της απληστίας τους, κατόρθωσαν και διχάστηκαν και μεταξύ τους. Οι Ισραηλινοί δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τους Εβραίους της διασποράς. Ζουν ως ένας συμβατικός λαός, ο οποίος πρέπει να εργαστεί με τα χέρια του για να επιβιώσει και όχι σαν “ιπτάμενο” όρνιο, που περιμένει να φάει εις βάρος της κοινωνίας των ξένων που το φιλοξενεί. Ως λαός του κόπου, είναι εξίσου θύμα του διεθνούς παρασιτικού Σιωνισμού και το χειρότερο είναι ότι οι Ισραηλινοί έχουν παλιούς και “ανοικτούς” λογαριασμούς μ’ αυτούς …Λογαριασμούς, οι οποίοι πρέπει να “κλείσουν” και επιτέλους να τους αντιμετωπίσουν ως Ισραηλινοί. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι όπου γης φτωχοί Εβραίοι ήταν αυτοί, που έγιναν Ισραηλινοί. Αυτοί, οι οποίοι παλαιότερα πήγαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήταν αυτοί, που κατέληξαν στη Μέση Ανατολή.

Τώρα και με την πολυτέλεια της πατρίδας, έχουν τη δυνατότητα να δουν τα πράγματα πολύ καθαρά, εφόσον δεν πέφτουν θύματα τρομοκρατίας και εκβιασμών από τους Σιωνιστές. Έχουν καταλάβει ποιοι τους χειρίζονταν επί αιώνες ως άβουλο “έρμα” μόνο και μόνο για να εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους. Έχουν καταλάβει ποιοι τους έβαλαν, για παράδειγμα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης …Οι ομοεθνείς τους Σιωνιστές τούς έβαλαν εκεί μέσα και όχι οι Γερμανοί …Οι Γερμανοί βοήθησαν τους Σιωνιστές ως υπάλληλοι …Οι Σιωνιστές τούς έστειλαν στο Νταχάου, για να γίνουν πλουσιότεροι και οι ίδιοι οι Σιωνιστές τούς έστειλαν σε ένα Ισραήλ, το οποίο το μετέτρεψαν σε “Νταχάου”, για να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι.

Όταν το “συννεφάκι” πάει πάνω από το Ισραήλ, οι Ισραηλίτες θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν το “όρνιο” από τα πόδια και να το κατεβάσουν μόνοι τους στη Γη …Να το “τελειώσουν” μόνοι τους, γιατί η ανθρώπινη ιστορία φτάνει στο τέλος της …Θα πάψουν να υπάρχουν “πετούμενα” …Θα πάψουν να υπάρχουν λαοί, οι οποίοι κινούνται πέρα και “πάνω” από πατρίδες.

Τη ρωμιοσύνη μην την κλαις…

…το λέει και το Κοράνιο.

Κάποιοι είναι προφανές ότι βιάστηκαν να “κλάψουν” τη Ρωμιοσύνη και, όπως λέει και ο ποιητής, τη Ρωμιοσύνη …μην την κλαις, γιατί …θα την ξαναβρείς μπροστά σου απότομα. Εκεί που πάει να σβήσει …πετιέται και “πετάει”. Αυτό δεν το λέει μόνον ο θνητός ποιητής, αυτό μας το βεβαιώνει και το Ιερό Κοράνιο …Το “αλ Κουράν αλ Καρίμ” …Το Ευγενές Ανάγνωσμα δηλαδή. Μας το ανακοινώνει με τον υπέροχο, παράδοξο και μοναδικό τρόπο, που μόνον ένα πραγματικά Ιερό Κείμενο μπορεί να το κάνει. Στη Σούρα ελ Ρουμ, που αφορά τους Ρωμιούς, το Κοράνι μάς “ανακοινώνει” τα μελλούμενα μέσα από τους στίχους του. Σούρα (30)

ΡΩΜΙΟΙ

1) Α.Λ.Μ. (Έλιφ, Λαμμ, Μιμμ)

2) “Νικήθηκαν οι Ρωμιοί”.

3) Σε μια γη πολύ κοντινή. Αλλά αυτοί και μετά την ήττα τους σύντομα θα ξανανικήσουν.

4) Σε λίγα χρόνια όμως. Με τον ΑΛΛΑΧ βρίσκεται η απόφαση και για (ό,τι έγινε) στο παρελθόν και για (ό,τι θα γίνει) στο μέλλον. Θα είναι η Ημέρα που οι Πιστοί θα χαίρονται.

5) Με τη βοήθεια του ΑΛΛΑΧ. Βοηθά εκείνον που θέλει. Γιατί εκείνος είναι ο Παντοδύναμος και Πολυεύσπλαχνος.

6) (Είναι) η υπόσχεση του ΑΛΛΑΧ. Ποτέ ο ΑΛΛΑΧ δεν εκτρέπεται από την υπόσχεσή Του. Και όμως οι πιο πολλοί άνθρωποι δεν το καταλαβαίνουν.

(ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ …ΜΕ ΠΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ) …δικός μας τίτλος.

7) Γνωρίζουν αυτό που φαίνεται (μόνο) στη ζωή αυτού του κόσμου, και είναι απρόσεκτοι για το ΤΕΛΟΣ.

8) Μήπως δεν σκέπτονται βαθιά στον εαυτό τους, ότι έχει πλάσει ο ΑΛΛΑΧ τους ουρανούς και την γη και όσα είναι ανάμεσά τους, μόνο με το Δίκαιο και για μια προκαθορισμένη διάρκεια; Κι όμως πολλοί από τους ανθρώπους αρνούνται την συνάντηση με τον Κύριό τους (κατά την Ανάσταση).

9) Μήπως δεν διέτρεξαν την γη να δουν πως ήταν το ΤΕΛΟΣ εκείνων (που έζησαν) πριν απ’ αυτούς; Ήταν ανώτεροι απ’ αυτούς σε δύναμη. Καλλιέργησαν την γη, ο δε αριθμός των κατοίκων ήταν μεγαλύτερος απ’ αυτόν που είναι. Και τους ήρθαν οι απόστολοί τους με τα Ολοφάνερα Σημεία, (που τα αρνήθηκαν). Και δεν ήταν ο ΑΛΛΑΧ που τους αδίκησε, αλλά οι ίδιοι αυτοί αδίκησαν τις ψυχές τους.

10) Έπειτα το τέλος εκείνων που κατέστρεφαν ήταν κακό. Γιατί αρνήθηκαν τις Εντολές του ΑΛΛΑΧ και τις ειρωνεύτηκαν.

11) Ο ΑΛΛΑΧ είναι που αρχίζει (την πορεία) της δημιουργίας, έπειτα την επαναλαμβάνει, κι έπειτα σ’ Αυτόν όλοι θα επιστρέψετε.

12) Και την Ημέρα που η Ωρα θα φτάσει, οι ένοχοι θα μείνουν άφωνοι, σε απόγνωση.

13) Και δεν θα έχουν μεσολαβητές ανάμεσα στους “Συνέταιρούς” τους, ενώ και οι ίδιοι θα αρνηθούν τους “συνεταίρους” τους.

14) Και την Ημέρα που η Ώρα θα φτάσει, σ’ αυτήν την Μέρα (οι άνθρωποι) θα χωριστούν.

15) Τότε εκείνοι που είχαν πιστέψει κι έκαναν το καλό, θα ευτυχήσουν σε ένα Λιβάδι Ηδονής.

16) Ενώ εκείνοι που αρνήθηκαν (την Πίστη) και διάψευσαν τα Σημεία Μας, και την συνάντηση στην Μέλλουσα Ζωή, αυτούς θα τους φέρουν στα Βασανιστήρια.

17) Ανώτερος είναι ο ΑΛΛΑΧ, υμνείτε Τον όταν φτάσετε στο δειλινό και όταν ξυπνάτε το πρωί.

Ανάλυση των στίχων:

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι το Κοράνιο έχει κάποιες ιδιομορφίες, οι οποίες μπορεί να μην είναι γνωστές σε κάποιους αναγνώστες. Το Κοράνιο είναι χωρισμένο σε κεφάλαια …Κεφάλαια, τα οποία ονομάζονται Σουράτ και τα οποία δεν διακρίνονται μεταξύ τους με κάποιο χρονολογικό κριτήριο …Δεν μπαίνουν σε μια σειρά με βάση κάποιον χρόνο κατά τον οποίο θεωρούμε ότι εξελίσσονται τα πράγματα …Δεν είναι δηλαδή όπως η Καινή Διαθήκη ή η Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου τα κεφάλαιά τους έχουν μια σειρά και αυτό, το οποίο περιγράφεται πρώτο, συνέβη ή θα συμβεί πρώτο σε σχέση με κάποιο άλλο που ακολουθεί ως δεύτερο κλπ.. …Δεν προηγείται δηλαδή στο Κοράνιο το κεφάλαιο του “Γάμου της Κανά” από το κεφάλαιο της “Σταύρωσης”.

Τα κεφάλαια στο Κοράνιο είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους και το καθένα από αυτά περιορίζεται σε ένα δικό του θέμα. Ξεχωρίζουν μεταξύ τους από τους τίτλους τους, οι οποίοι περιγράφουν το θέμα τους. Η σειρά, που έχουν αυτά τα κεφάλαια στο Κοράνιο, έχει σχέση με τη σειρά που δόθηκε η Γνώση στον Προφήτη από τον Γαβριήλ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί ένα κεφάλαιο, το οποίο αναφέρεται στις Έσχατες Ημέρες, να βρίσκεται πριν από ένα άλλο, το οποίο αναφέρεται στη Γένεση, για παράδειγμα …Ένα κεφάλαιο, το οποίο αναφέρεται στον “Μυστικό Δείπνο”, να ακολουθεί αυτού, το οποίο αναφέρεται στην “Ανάσταση”.

Γιατί κάνουμε αυτήν την αναφορά στη σειρά των κεφαλαίων; Γιατί το κεφάλαιο, το οποίο αναφέρεται στους Ρωμιούς, μπορεί να είναι το τριακοστό σε σχέση με τα εκατονδεκατέσσερα του Κορανίου, αλλά είναι φανερό ότι αναφέρεται στις Έσχατες Ημέρες. Με μια απλή ανάγνωση των στίχων του καταλαβαίνει κάποιος ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο-Σούρα του Κορανίου κάνει αναφορά στις Έσχατες Ώρες …Στις Ώρες τις Κρίσης …Στην Ημέρα και την Ώρα που οι δίκαιοι θα ανταμειφθούν και οι ένοχοι θα πληρώσουν την απιστία τους …Στην Ημέρα και την Ώρα που ο ΑΛΛΑΧ θα εκπληρώσει τις υποσχέσεις Του.

Αυτό, το οποίο είναι χαρακτηριστικό αυτού του Κεφαλαίου, είναι ότι συνδέει τους Ρωμιούς, δηλαδή τους Έλληνες, με την τελική Κρίση. Η σύνδεση της Κρίσης με μια συγκεκριμένη καμπή της ιστορικής πορείας των Ρωμιών είναι άκρως αποκαλυπτική, γιατί στην πραγματικότητα προσδιορίζει χρονικά το πότε θα γίνει η Κρίση. Αν κάποιος, δηλαδή, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την ιστορία των Ρωμιών, μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο της Ώρας της Κρίσης. Εφόσον ο θάνατος του Προφήτη συνέβη το 632 και οι Ρωμιοί τότε ήταν ακόμα ακμαίοι, αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης ότι το συγκεκριμένο Κεφάλαιο είναι μια Προφητεία, την οποία μόνον ο χρόνος μπορεί να επιβεβαιώσει ή το αντίθετο.

Αυτοί, δηλαδή, που την διάβαζαν τους προηγούμενους αιώνες, δεν μπορούσαν ούτε να επιβεβαιώσουν ούτε να αρνηθούν την αλήθεια της, γιατί απλούστατα δεν είχαν συμβεί τα ιστορικά γεγονότα. Δεν μπορούσαν να προβλέψουν την Ημέρα της Κρίσης, γιατί δεν είχαν συμβεί αυτά, τα οποία περιέγραφε ως προαπαιτούμενα. Ένα τέτοιο προαπαιτούμενο για την έναρξη της Κρίσης ήταν η ήττα των Ρωμιών. Αυτή η ήττα είναι η αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την Κρίση. Η ήττα των Ρωμιών ενεργοποιεί το “χρονόμετρο” του Θεού. Η ήττα των Ρωμιών δρομολογεί το αναπόφευκτο. Γι’ αυτό τον λόγο το κεφάλαιο ξεκινά με την “ανακοίνωση” της ήττας και στη συνέχεια προσδιορίζει μικρό τον χρόνο μέχρι να ξανανικήσουν. Μόνον η γνώση των σύγχρονων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν απόλυτη “θέα” της ιστορίας, επιτρέπει την επιβεβαίωση της αλήθειας του Κορανίου.

Η απόλυτα καταγεγραμμένη ιστορική αλήθεια επιβεβαιώνει τον στίχο (3). Οι Ρωμιοί νικήθηκαν ολοκληρωτικά το 1922 στη Μικρά Ασία. Η Μικρά Ασία είναι η γη η κοντινή για τους Πιστούς του ΑΛΛΑΧ, εφόσον εκεί κατοικούν πολλοί απ’ αυτούς. Οι νικημένοι Ρωμιοί όμως —όπως μας διαβεβαιώνει το Κοράνιο— θα επανέλθουν σύντομα και θα νικήσουν. “Σύντομα”, για μια προφητεία, η οποία δόθηκε πριν από πολλούς αιώνες, δεν είναι μερικές ημέρες, αλλά μπορεί να είναι και μερικές δεκαετίες. Γιατί αυτή η νίκη είναι σημαντική για τους Πιστούς, στους οποίους απευθύνεται το Κοράνιο; Γιατί η νίκη των Ρωμιών, όπως είπαμε, συνδέεται με την Κρίση, που περιμένουν οι Πιστοί …Συνδέεται με τα όσα τους έχει υποσχεθεί ο Θεός τους.

Το Κοράνιο είναι απόλυτα σαφές. Η νίκη των Ρωμιών θα γίνει αιτία να πάρουν πολύ χαρά οι Πιστοί …Πότε χαίρονται οι Πιστοί; …Οι Πιστοί χαίρονται όταν δικαιώνονται και για να δικαιωθούν πρέπει να κριθούν. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να νικήσουν οι Ρωμιοί. Μια νίκη, όμως, στην οποία καθοριστικός παράγοντας θα είναι η βοήθεια του Αλλάχ. Ο Παντοδύναμος και Πολυεύσπλαχνος ΑΛΛΑΧ θα είναι Αυτός, που θα δώσει τη νίκη στους Ρωμιούς. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι οι Ρωμιοί στο Κοράνι αντιμετωπίζονται ως “ειδική” περίπτωση. Είναι σίγουρα “ειδική” περίπτωση, γιατί δεν είναι δυνατόν μια μεγάλη νίκη Απίστων να δώσει χαρά σε Πιστούς.

Σε ένα Κοράνιο, το οποίο διαχωρίζει τους ανθρώπους σε Πιστούς και Απίστους, οι Ρωμιοί δεν ανήκουν ούτε στη μία κατηγορία ούτε στην άλλη …Είναι όμως αυτοί, που, όταν νικήσουν, θα δώσουν χαρά στους Πιστούς …Είναι αυτοί, οι οποίοι έχουν ειδικές σχέσεις με τον ΑΛΛΑΧ …Είναι αυτοί, οι οποίοι προστατεύονται από τον ΑΛΛΑΧ, εφόσον έχουν αναλάβει μια αποστολή, η οποία συνδέεται με το δικό Του έργο …Έχουν ειδικές “δοσοληψίες”, εφόσον έχουν λάβει απ’ Αυτόν υπόσχεση βοήθειας για την τελική νίκη. Νίκη, όμως, η οποία δεν είναι μόνον για τη δική τους δόξα, αλλά και για τη Δόξα του ΑΛΛΑΧ, εφόσον η νίκη τους είναι αυτή, η οποία δρομολογεί την Κρίση …Τη δική Του Κρίση.

Στην πραγματικότητα, αν θέλαμε να προσδιορίσουμε ιδιότητες, θα λέγαμε ότι οι Ρωμιοί “εργάζονται” για τον ΑΛΛΑΧ και τη βοήθεια Του την περιμένουν ως ανταμοιβή για τον κόπο τους. Η δόξα της δικής τους νίκης είναι το “μεροκάματο” που τους έχει υποσχεθεί για τη συνεργασία τους στη δική Του δουλειά. Το Κοράνιο επιβεβαιώνει την υπόσχεση που έχει δώσει ο ΑΛΛΑΧ στους Ρωμιούς και ταυτόχρονα βεβαιώνει τους πάντες ότι ο ΑΛΛΑΧ ποτέ δεν εκτρέπεται από τις υποσχέσεις Του. Αυτό ισχύει και για τα καλά, όπως συμβαίνει με τους Ρωμιούς, αλλά και για τα κακά, όπως συμβαίνει με τους Άπιστους.

Από τον στίχο (7) και μετά το Κοράνι είναι προφανές πως δεν αναφέρεται στους Ρωμιούς. Αναφέρεται σ’ αυτούς, οι οποίοι δεν κατανοούν τα πράγματα. Προφανώς οι Ρωμιοί, ως συνεργάτες του ΑΛΛΑΧ, δεν έχουν πρόβλημα κατανόησης των όσων πρέπει να γνωρίζουν. Το Κοράνιο αναφέρεται σ’ αυτούς, οι οποίοι, όπως οι Ρωμιοί, λειτουργούν επίσης ανεξάρτητα από τους Πιστούς του Προφήτη και οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν και —όπως είναι φυσικό— σφάλουν και εκτρέπονται από την αλήθεια του ΑΛΛΑΧ. Αναφέρεται σ’ αυτούς, οι οποίοι βλέπουν επιφανειακά τα πράγματα και μπερδεύονται. Αναφέρεται στους πιο ισχυρούς από εκείνους, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν και με τη στάση τους αμφισβητούν τον Θεό και προφανώς προκαλούν προβλήματα στη γενικότερη κοινωνική λειτουργία. Δεν αναφέρεται σε Πιστούς, γιατί αυτοί πιστεύουν και ούτε σε αδύναμους, γιατί οι αδύναμοι δεν απασχολούν κανέναν. Οι αδύναμοι με τα σφάλματά τους δεν επηρεάζουν κανέναν πέρα από τους εαυτούς τους.

Όπως λοιπόν αυτοί, οι οποίοι καταλαβαίνουν τον ΑΛΛΑΧ, νικούν, έτσι υπάρχουν κι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν και οι οποίοι προφανώς ηττώνται. Ηττώνται, έστω κι αν εφήμερα νικούν. Όπως όμως έχουν όνομα οι πρώτοι, έτσι θα πρέπει να έχουν όνομα και οι δεύτεροι. Νικήθηκαν εφήμερα οι Ρωμιοί. Από ποιους νικήθηκαν; Ποιοι είναι αυτοί, οι οποίοι νίκησαν έστω και εφήμερα τους Ρωμιούς; …Οι ισχυροί, που δεν κατανοούν τα πράγματα και στο τέλος θα ηττηθούν, είναι προφανώς οι Εβραίοι σιωνιστές …Την ταυτότητά τους δεν την αποκαλύπτει απ’ ευθείας το Κοράνιο. Δεν την αποκαλύπτει, γιατί στον χρόνο που δόθηκε το Κοράνιο θα τους στοχοποιούσε και λόγω της αδυναμίας τους θα τους κατέστρεφε πριν την ώρα τους …Πριν αναλάβουν δυνάμεις, για να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο.

Ο κυριότερος όμως λόγος, που δεν δίνεται το όνομά τους, είναι η δικαιοσύνη …Τους δίνεται το τεκμήριο της αθωότητας. Όπως αναφέρεται στο Κοράνι, οι σιωνιστές μόνοι τους θα αδικούσαν τους εαυτούς τους και δεν θα τους αδικούσε ο ΑΛΛΑΧ. Δεν μπορούσε λοιπόν ο ΑΛΛΑΧ στο Κοράνι να τους αναφέρει ονομαστικά, γιατί μια τέτοιου είδους αναφορά θα σήμαινε ότι τους καταδίκαζε πριν καν αμαρτήσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα τους αδικούσε, καταδικάζοντας προκαταβολικά …Καταδικάζοντάς τους πριν καν ενεργήσουν οι ίδιοι και άρα χωρίς να υπάρχουν αντικειμενικά κριτήρια για να κριθούν για τις πράξεις τους.

Τη στιγμή λοιπόν που γράφεται το Κοράνιο, αφήνονται οι Εβραίοι ελεύθεροι να πορευτούν και όταν ενεργήσουν να κριθούν ανάλογα. Η ταυτότητά τους αποκαλύπτεται σιγά μέσα στον χρόνο από τη γνώση της ιστορικής πορείας τής ανθρωπότητας …Προκύπτει από την πολυτέλεια της ιστορικής γνώσης, την οποία κατέχει η γενιά μας. Το Κοράνιο αναμφισβήτητα αναφέρεται στους Εβραίους, γιατί απλούστατα δεν μπορεί στη θέση τους να βρίσκεται κάποιος άλλος λαός …Μετρημένοι στα δάχτυλα του μισού χεριού είναι οι λαοί, οι οποίοι έχουν τις προδιαγραφές για μια τέτοιου είδους αναφορά σε Ιερό Κείμενο.

Οι Εβραίοι είναι αυτοί, οι οποίοι συλλογικά ως λαός κατέκτησαν τους μεγαλύτερους στόχους και άρα φέρουν τις μεγαλύτερες εξουσίες και ευθύνες στον σημερινό κόσμο. Μόνον αυτών των ανθρώπων η λανθασμένη αντίληψη μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια, η οποία να φτάσει μέχρι τόσο “ψηλά” …Είναι αυτοί, οι οποίοι ως σιωνιστές νίκησαν τους Ρωμιούς και αυτοί που στο τέλος πρέπει και θα ηττηθούν, για να φτάσουμε στην Κρίση …Είναι αυτοί, οι οποίοι θα εγκαταλειφθούν από τον ΑΛΛΑΧ, για να ηττηθούν …Είναι αυτοί, οι οποίοι είναι απρόσεκτοι για το Τέλος. Απρόσεκτος σημαίνει αμέλεια. Σημαίνει ότι αυτοί, οι οποίοι δεν καταλαβαίνουν, κατέληξαν να είναι αμελείς και γι’ αυτό έκαναν σφάλμα προς το τέλος …Το σφάλμα, το οποίο προφανώς θα τους καταδικάσει σε ήττα.

Στον επόμενο στίχο (8) εξηγεί τον λόγο που τους θεωρεί απρόσεκτους …Γιατί είναι άπιστοι …Γιατί δεν κατάλαβαν —και ως εκ τούτου δεν πίστεψαν— αυτά, τα οποία τους έχει πει ο Θεός …Γιατί περιορίζονται σε αυτά που “βλέπουν” και όχι σε αυτά που άκουσαν από τον Θεό και δεν εμπιστεύονται. Τι τους έχει πει ο Θεός; …Ότι σε αυτόν τον κόσμο όλα είναι προσχεδιασμένα και βεβαίως προαποφασισμένα και ότι ο άνθρωπος δεν έχει νόημα να επεμβαίνει στον σχεδιασμό, γιατί απλούστατα θα αποτύχει. Γι’ αυτόν τον λόγο το Κοράνιο μιλάει για “προκαθορισμένη διάρκεια” των όσων υπάρχουν και συμβαίνουν στον κόσμο …Τους είπε για το Κισμέτ των ανατολιτών …Τους είπε για το πεπρωμένο των χριστιανών …Για τη μοίρα των Ρωμιών …Για το αναπόφευκτο των ανθρώπων.

Αυτοί, οι οποίοι δεν το κατάλαβαν αυτό, νόμιζαν ότι μπορούν οι ίδιοι να το παρακάμψουν …Να παρακάμψουν τον Θείο Σχεδιασμό για τον Κόσμο και να επιβάλουν τον δικό τους …Θέλησαν να ανέβουν πιο ψηλά απ’ ό,τι θα επέβαλε η λογική και η γνώση. Αναλαμβάνοντας οι ίδιοι την απόλυτη εξουσία, θέλησαν —και τους βλέπουμε σήμερα να το προσπαθούν— να καθυστερήσουν το Τέλος, γιατί απλούστατα δεν τους συμφέρει να έρθει το Τέλος. Έχουν βολευτεί στην κορυφή του κόσμου και θέλουν να παριστάνουν τους θεούς για πάντα. Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθούν —μάταια βεβαίως— να καθυστερήσουν τη “συνάντησή” τους με τον Κύριό τους. Και μόνον που το προσπαθούν δείχνουν μια τρομερή απιστία, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το γνωστό ότι …όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελά. Γιατί; Γιατί, όταν Αναστηθεί ο Κύριος, θα Τον συναντήσουν, είτε το θέλουν είτε όχι.

Γι’ αυτόν τον λόγο θεωρούμε ότι η “μαρτυρία” του χρόνου αποκαλύπτει την ταυτότητα εκείνων, στους οποίους αναφέρεται το Κοράνιο. Τέτοιου είδους “φιλοδοξίες” μπορεί να έχουν μόνον οι σιωνιστές, γιατί μόνον αυτοί απέκτησαν τη δύναμη να δοκιμάσουν τέτοιο εγχείρημα και έχουν λόγο να θέλουν να καθυστερήσει η Κρίση …Μόνον τα ζώα, που στις Λέσχες τύπου Μπίλντερμπεργκ μπορούν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων, εξαιρώντας τους εαυτούς τους από αυτό το παιχνίδι. Αυτοί θέλησαν να πάρουν στα χέρια τους τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας και να παραστήσουν τους θεούς με εξουσία ζωής και θανάτου πάνω σε ανθρώπους …Εξουσία θανατηφόρα, αν σκεφτεί κάποιος ότι μελετάνε σχέδια για τη μείωση του ανθρώπινου πληθυσμού ερήμην των λαών.

Μόνον αυτοί θέλησαν να βάλουν τη δική τους σκέψη σε κάτι, το οποίο από την αρχή έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνον με τη Θεία Ευφυΐα. Όταν ο Θεός, για παράδειγμα, λέει στον άνθρωπο “…αυξάνεστε και πληθύνεστε”, δεν περιμένει από τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ και τον Ρότσιλντ να αποφασίσουν για το πότε θα πάψει να έχει ισχύ η εντολή Του. Όταν ο Θεός λέει στους ανθρώπους “…Δέστε, σας έδωσα κάθε χορτάρι που κάνει σπόρο, που είναι επάνω στο πρόσωπο ολόκληρης της Γης, και κάθε δέντρο, που έχει μέσα του καρπό, δέντρο που κάνει σπόρο· αυτά θα είναι σε σας για τροφή”, δεν περιμένει από τη σιωνιστική Μονσάντο να αποφασίσει σαν ιδιοκτήτρια των σπόρων για ποιους θα είναι όλα αυτά τροφή.

Στον στίχο (9) αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα. Συγκρίνει τους σιωνιστές με τους προηγούμενους, οι οποίοι δοκίμασαν κάτι ανάλογο και απέτυχαν. Τους συγκρίνει με τους προηγούμενους, οι οποίοι είχαν ανεβεί στην “κορυφή” του κόσμου και για κάποιον καιρό αποφάσιζαν για λογαριασμό του. Ποιοι ήταν αυτοί; …Οι Ρωμιοί …Οι κληρονόμοι του Αλεξάνδρου και αποκλειστικοί στρατηγικοί διαχειριστές της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας …Αυτοί, οι οποίοι για αρκετούς αιώνες αποφάσιζαν μόνοι τους για την πορεία της ανθρωπότητας. Αυτοί, οι οποίοι στη συνέχεια “γκρεμίστηκαν”, παρ’ όλο που —όπως αναφέρεται στο Κοράνιο— ήταν πιο ισχυροί από τους Εβραίους. Υπάρχει δηλαδή η γνώση στο Κοράνιο ότι με τη “διασπορά” τους οι Εβραίοι θα γυρίσουν ολόκληρο τον κόσμο, όπως πριν απ’ αυτούς έκαναν και οι Ρωμιοί.

Οι Έλληνες ξεκίνησαν την “πτήση” τους το 334 π.Χ. ενώ οι Εβραίοι μετά το 70 μ.Χ. Οι Έλληνες ήταν πολύ πιο ισχυροί από τους Εβραίους, γιατί ήταν κατακτητές του τότε γνωστού κόσμου. Ήταν φιλόπονοι και είχαν πάρει γη, την οποία καλλιεργούσαν και παρ’ όλα αυτά χάθηκαν. Οι Εβραίοι, παρ’ όλο που είδαν την πορεία των προηγούμενων και γνώριζαν ότι δεν είναι εξίσου ισχυροί, δεν διδάχθηκαν από το Τέλος τους. Δεν διδάχθηκαν, παρ’ όλο που τους ενημέρωσαν οι Απόστολοί τους και ήταν φανερά τα “σημεία”. Μόνοι τους αδίκησαν τους εαυτούς και δεν τους αδίκησε ο ΑΛΛΑΧ.

Στους στίχους (10) και (11) απλά περιγράφεται μια περίοδος, όπου θα κυριαρχεί το κακό στον κόσμο. Περιγράφεται η πορεία αυτών, οι οποίοι καταστρέφουν και βέβαια θα έχουν κακό τέλος. Ο χρόνος, όμως, που θα μπορούν να υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και να κάνουν όλες αυτές τις αρνητικές ενέργειες, είναι στην εξουσία του Θεού. Ο Θεός αποφασίζει πότε αρχίζουν και πότε τελειώνουν τα πράγματα. Από το 632 και μετά ο Θεός αποφασίζει πότε θα τελειώσουν τα πράγματα και άρα πότε θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Σε αυτό το σημείο επανερχόμαστε στους αρχικούς στίχους, οι οποίοι αφορούν τους Ρωμιούς, εφόσον από τη δική τους παρουσία μπορούμε να καταλάβουμε το πότε οδηγούμαστε στο Τέλος. Ο χρόνος δηλαδή του κακού θα αφήνεται να περνά μέχρι να μπούμε στο τελικό στάδιο της πορείας, το οποίο ξεκινάει με την ήττα των Ρωμιών. Λίγα χρόνια μετά από αυτήν την ήττα ξεκινάει η Τελική Κρίση, εφόσον οι Ρωμιοί επανέλθουν και καταφέρουν να νικήσουν.

Στον στίχο (12) απλά περιγράφεται η κατάσταση στην οποία θα βρεθούν οι Εβραίοι, εξαιτίας αυτής της αναπάντεχης και απρόβλεπτης γι’ αυτούς νίκης των Ρωμιών. Όταν θα φτάσει εκείνη η Μέρα και η Ώρα, θα μείνουν άφωνοι και σε απόγνωση. Θα είναι όμως και κάτι άλλο …Θα είναι ΜΟΝΟΙ. Γιατί; Γιατί δεν θα μεσολαβήσουν, για να τους προστατεύσουν οι “συνέταιροί” τους …Οι “συνέταιροί” τους, τους οποίους οι ίδιοι πρώτοι εγκατέλειψαν. “Ανατριχιαστικά” ακριβές και μόνον στην περιγραφή των όρων. Το Κοράνιο “βλέπει” αιώνες πριν τον “συνεταιρισμό” των Εβραίων με τους Αμερικανούς στον ιμπεριαλισμό. “Βλέπει” όμως ότι στο Τέλος αυτός ο “συνεταιρισμός” χαλάει με ευθύνη των ίδιων των Εβραίων. Γι’ αυτόν τον λόγο τους θεωρεί και “απρόσεκτους”. Στο Τέλος έκαναν όλα τα λάθη μαζεμένα και έμειναν ΜΟΝΟΙ, άφωνοι και σε απόγνωση …Μόνοι σε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο να συνεδριάζουν για το κακό του κόσμου.

Οι υπόλοιποι στίχοι δεν πιστεύουμε ότι χρειάζονται ερμηνεία. Αυτά, τα οποία γνωρίζουν και πιστεύουν οι πιστοί όλους αυτούς τους αιώνες, αυτά θα γίνουν.

14) Και την Ημέρα που η Ώρα θα φτάσει, σ’ αυτήν την Μέρα (οι άνθρωποι) θα χωριστούν.

15) Τότε εκείνοι που είχαν πιστέψει κι έκαναν το καλό, θα ευτυχήσουν σε ένα Λιβάδι Ηδονής.

16) Ενώ εκείνοι που αρνήθηκαν (την Πίστη) και διάψευσαν τα Σημεία Μας, και την συνάντηση στην Μέλλουσα Ζωή, αυτούς θα τους φέρουν στα Βασανιστήρια.

17) Ανώτερος είναι ο ΑΛΛΑΧ, υμνείτε Τον όταν φτάσετε στο δειλινό και όταν ξυπνάτε το πρωί.

…Η τελευταία “πτήση” των Ρωμιών.

…Η συνάντησή τους με τη Χίμαιρα.

Το όνειρο των Ρωμιών να σώσουν τον κόσμο δεν “πέθανε”. Η “Μεγάλη Ιδέα”, που ονειρεύτηκαν οι προηγούμενες γενιές, θα χαθεί μόνον αν το θέλουν οι σύγχρονοι Έλληνες. Σήμερα —και λόγω της παγκοσμιοποίησης— αυτό το όνειρο είναι πιο επίκαιρο και πιο εφικτό από ποτέ. Σήμερα είναι πολύ πιο ώριμες οι συνθήκες από τότε που οι Έλληνες δοκίμασαν για πρώτη φορά. Τα παιδιά του Βελλεροφόντη θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να νικήσουν τη Χίμαιρα, η οποία ταλαιπωρεί τους ανθρώπους …Τη Χίμαιρα, η οποία είναι όλα τα θηρία της Αποκάλυψης μαζί …Τη Χίμαιρα, η οποία είναι το σύστημα εξουσίας, το οποίο έφτιαξαν τα “θηρία” της ανθρωπότητας …Να το νικήσουν και να χαρούν όλοι οι άνθρωποι …Να ανέβουν στον Όλυμπο, χωρίς να κινδυνεύουν να τους χτυπήσει ο Δίας με Κεραυνό —όπως την πρώτη φορά που το επιχείρησαν— …Χωρίς να κινδυνεύουν να χάσουν τον “Πήγασό” τους και να επιστρέψουν φτωχοί και νικημένοι στην Ελλάδα, όπως μας λέει ο μύθος και το μάθαμε πολύ καλά τον τελευταίο αιώνα.

Η βιομηχανική ανάπτυξη μπορεί να λύσει τα προβλήματα του ανθρώπινου είδους. Μπορεί να τα λύσει, εφόσον επιβληθεί η τακτική των Ρωμιών στον κόσμο. Οι Ρωμιοί θα “πετάξουν” για τελευταία φορά στον κόσμο, για να νικήσουν. Αυτό θα είναι ο τελικός τους θρίαμβος. Δεν χρειάζεται πλέον να διασκορπιστούν εκ νέου στον κόσμο. Αρκεί να διασκορπιστούν οι ιδέες τους και ο κόσμος θα τους “ακούσει” …Τους αγαπάει ο κόσμος και τους ακούει. Έχουν “πίστωση” μεγάλη οι Ρωμιοί στον κόσμο και αυτός τους εμπιστεύεται. Επιπλέον, είναι πολύ μικρός πλέον ο κόσμος και τα πάντα μαθαίνονται σε χρόνο μηδέν. Σε αυτόν τον κόσμο απευθύνονταν πάντα οι Έλληνες και σε αυτόν θα απευθυνθούν και πάλι. Κανένας δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από τους Έλληνες και από τη νίκη τους, γιατί απλούστατα οι Έλληνες πάντα ήταν σκληροί πολεμιστές, αλλά ποτέ δεν υπήρξαν σκληροί εγκληματίες.

…Για πολεμιστές τους ξέρει ο κόσμος και τίποτε άλλο. Οι μεγαλύτερες μάχες, που έχουν δώσει οι Έλληνες, είναι εναντίον τυράννων για την ελευθερία του ανθρώπου. Ο μεγαλύτερος πόλεμος, που έχουν κάνει οι Έλληνες ως λαός, είναι ο πόλεμος για την επίλυση των ανθρώπινων προβλημάτων …Έστησαν “Θερμοπύλες” όχι μόνον για τους εαυτούς τους αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους …Θυσιάστηκαν, τη στιγμή που θα μπορούσαν να βολευτούν πλούσια στις αυλές των τυράννων, εξαιτίας των γνώσεών τους.

Τα “όπλα” της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης, που χρησιμοποιούν σήμερα όλοι οι λαοί, είναι δικές τους δωρεές και από εκεί προκύπτει η εμπιστοσύνη των λαών προς το πρόσωπό τους. Η μάχη τους για να επικρατήσει η άποψή τους περί της λειτουργίας της κοινωνίας και της οικονομίας θα είναι η τελευταία που θα δώσουν. Η μάχη για τη δική τους άποψη περί Δημοκρατίας αλλά και παγκοσμιοποίησης. Ο τρόπος των Ρωμιών θα επικρατήσει τελικά στον κόσμο, γιατί αυτός είναι ο απόλυτα δίκαιος …Ο τρόπος με τον οποίο επί αιώνες οι Ρωμιοί επένδυαν στην παραγωγή και μοιράζονταν τα κέρδη τους με τους εργαζόμενους και την κοινωνία …Ο τρόπος που τους επέτρεψε να χτίσουν πραγματικές αυτοκρατορίες και όχι “χασάπικα” λαών.

Επένδυση είναι το εργοστάσιο, που φτιάχνει κάποιος με δικό του χρήμα και με δική του τεχνογνωσία και δίνει δουλειά στην τοπική κοινωνία. Επένδυση είναι να δημιουργήσεις —στα δικά σου εργοστάσια με δικά σου χρήματα— εξειδικευμένους εργάτες με καλούς μισθούς. Επένδυση είναι να απαιτήσεις τα ελάχιστα μέτρα γης, για να “στήσεις” μια βιομηχανία, η οποία θα βοηθήσει για πάντα έναν τόπο. Αντισταθμιστικά οφέλη για έναν τόπο, ο οποίος προσφέρεται για τέτοιες επενδύσεις, είναι να δίνεις μισθούς, οι οποίοι επιτρέπουν στους ανθρώπους να ζουν άνετα …Να επιστρέψεις ένα μέρος των κερδών σου υπό μορφή δωρεών στην κοινωνία, η οποία σου προσφέρει τη δυνατότητα να επενδύσεις …Να τη βοηθήσεις με υποτροφίες να μορφώσει τα παιδιά της …Να τη βοηθήσεις με δωρεές στις υποδομές και τα δημόσια δίκτυα, ώστε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής της …Να τη βοηθήσεις με τη δική σου ύπαρξη να έχει σωστά πρότυπα ισχυρών οικονομικών παραγόντων.

…Καμία σχέση με τις “επενδύσεις” των ισχυρών της σημερινής Νέας Τάξης …Τις “επενδύσεις” των τοκογλύφων οι οποίοι καταστρέφουν τις οικονομίες, για να πάρουν κοψοχρονιά ό,τι είναι πολύτιμο σ’ αυτές …Που δεν επενδύουν, αλλά αγοράζουν “κοψοχρονιά” …Τις “επενδύσεις”, οι οποίες δεν είναι ούτε θεωρητικά επενδύσεις, εφόσον στην πραγματικότητα δεν επενδύει κανένας τίποτε και όλα γίνονται εις βάρος του “ιθαγενή” …Που μετά την “επένδυση” όχι απλά δεν θα έχεις βελτιωθεί ως κοινωνία, αλλά θα αισθάνεσαι “γυμνός” και πολλαπλά βιασμένος …Που σου παίρνουν την πολύτιμη γη της μοναδικής πατρίδας, για να την εκμεταλλευτούν οι ίδιοι …Που σου παίρνουν το ξενοδοχείο, για να σου δώσουν δουλειά σερβιτόρου …Που σου παίρνουν τη γη, για να την καλλιεργούν με τζάμπα λαθρομετανάστες …Που σε ταΐζουν ό,τι σκουπίδια παράγουν ειδικά για τους φτωχούς οι πολυεθνικές τους.

Αυτοί είναι οι “επενδυτές” της Νέας Τάξης …Καταστρέφουν τα πάντα, για να πάρουν τα πάντα χωρίς κόστος. Δεν προσφέρουν τίποτε στις τοπικές κοινωνίες. Αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους …Ό,τι έχουν ανάγκη οι λαοί για να ζήσουν, αλλά και ό,τι μπορεί να τους κάνει εκβιάσιμους. Όχι μόνον δεν ευεργετούν με δωρεές για την ανάπτυξη υποδομών, αλλά αρπάζουν τις ίδιες τις υποδομές. Αρπάζουν τα δίκτυα όλων των ειδών …Οδικά, σιδηροδρομικά, τηλεφωνικά, ηλεκτρικά κλπ.. …ό,τι έχτισαν οι λαοί με άπειρο κόπο και ατέλειωτη φορολογία, το παίρνουν οι ξένοι τζάμπα. Τους αρπάζουν τα ιδιωτικά κεφάλαια και μπαίνουν στις δικές τους δραστηριότητες εις βάρος των πραγματικών ιδιοκτητών. Δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας εξειδικευμένων εργατών σε νέες τεχνολογίες. Αναζητούν δούλους, που να εργάζονται τζάμπα στις δικές τους πατρίδες.

Για να μην αντιδρούν τα θύματά τους, αντί να τα βοηθάνε να “ξυπνήσουν” με τη μόρφωση, τα “υπνωτίζουν” με τα τηλεοπτικά “σκουπίδια” και τους δηλητηριάζουν με τα ναρκωτικά. Όχι απλά δεν μοιράζονται τα τεράστια κέρδη τους με τις τοπικές κοινωνίες, αλλά αποφεύγουν ακόμα και αυτήν την υποχρεωτική για όλους φορολόγηση …Κρύβουν κέρδη …Εξαφανίζουν κεφάλαια …Δεν πληρώνουν προμηθευτές, ασφαλιστικά ταμεία και εργαζόμενους. Όταν μπορούν, ζητούν επιδοτήσεις από τις ίδιες τις κοινωνίες, οι οποίες υποφέρουν εξαιτίας τους. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φιλόσοφος, για να τα καταλάβει όλα αυτά. Τέτοιοι “επενδυτές” είναι οι νέοι Γερμανοί ιδιοκτήτες του ΟΤΕ, η Χόχτιφ, η Λίντλ και στο μέλλον η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ κλπ..

…”Επενδυτές”, οι οποίοι “σαρώνουν” ό,τι προηγουμένως έχουν καταστρέψει οι τοκογλύφοι …Ζώα, που όμοιά τους δεν έχει δει ποτέ αυτός ο κόσμος. Ο συνδυασμός της απέραντης υποκρισίας των Εβραίων τοκογλύφων και της επίσης απέραντης σκληρότητας των Αγγλοσαξόνων αποικιοκρατών …Όλοι να πεθάνουν, για να ζήσουν οι “εκλεκτοί”. Αυτά είχαν ανακαλύψει οι Ρώσοι πράκτορες, όταν βρήκαν τα αρχεία των Σοφών της Σιών. Τότε κάποιοι μίλησαν για “σκοτεινούς” “συνομωσιολόγους”, οι οποίοι “κατασκεύασαν” εκ του πονηρού εκείνα τα αρχεία …Λάθος λέμε εμείς …Το απόλυτο λάθος. Όποιος μπορεί να “κατασκευάσει” τέτοια γνώση, δεν είναι συνομωσιολόγος του μεροκάματου, αλλά συνωμότης κορυφής …”Πρίγκιπας” της εξουσίας, που μπορεί να τη διεκδικήσει στο σύνολό της.

Αυτούς τους “πρίγκιπες” θα τους βρει σύντομα η ανθρωπότητα και θα τους τσακίσει. Δεν μπορούν ξεφύγουν, γιατί, όπως λέει και το Κοράνιο, ο Θεός αποφασίζει πότε θα αρχίσουν και πότε θα τελειώσουν όλα. Δεν μπορούν να ξεφύγουν, γιατί θα καταδιωχθούν από εκείνους, οι οποίοι μπορούν να τους τελειώσουν άπαξ και δια παντός …Έρχεται το Τέλος του Κόσμου και βλέπουμε έναν σχεδιασμό να φτάνει στην ολοκλήρωσή του …Θεϊκό Σχέδιο, που αγγίζει την τελειότητα …Πάντα το Θεϊκό είναι τέλειο, αλλά και απλό ταυτόχρονα.

Θα περιοριστούν τα “πτηνά”, γιατί δεν υπάρχει λόγος πλέον να υπάρχουν. Δεν υπάρχει λόγος να βλέπουν από “ψηλά” λείες, ώστε να “τραβάνε” την ανθρωπότητα σε νέους τόπους και νέες ανακαλύψεις. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν “ειδικοί” λαοί με “ειδικά” χαρακτηριστικά, οι οποίοι είχαν νόημα κατά την εξέλιξη του Σχεδίου …Λαοί, οι οποίοι είχαν νόημα ύπαρξης μόνον σε έναν κόσμο ο οποίος βρισκόταν σε “κίνηση” …Λαοί, οι οποίοι “έτρεχαν” σε μια ξέφρενη “κούρσα” και που παρέσερναν τους πάντες πίσω τους …Λαοί, οι οποίοι “παρήγαγαν” τα πιο εγωιστικά άτομα στον κόσμο και λαοί, οι οποίοι λειτουργούσαν ως τα πιο εγωιστικά σύνολα στον κόσμο …Λαοί, οι οποίοι γεννούσαν “θηρία” και λαοί, οι οποίοι γεννήθηκαν ως “εκλεκτοί” …Λαοί, οι οποίοι ανταγωνίζονταν, μισούνταν και υπέσκαπταν ο ένας την πορεία του άλλου …Λαοί πολύτιμοι για την ολοκλήρωση του Σχεδιασμού όσο πολύτιμες είναι και οι πανίσχυρες “σκαλωσιές” σε μια πολύπλοκη κατασκευή.

Ο Δημιουργός έφτιαξε έναν ανθρώπινο πολιτισμό, όπως φτιάχνει ένας μεγάλος μηχανικός ένα μεγάλο τεχνικό έργο. Χωρίς “σκαλωσιές” ήταν αδύνατον να δομηθεί ο σημερινός τεράστιος ανθρώπινος πολιτισμός. Χωρίς τεχνητές “σκαλωσιές” δεν μπορείς να συνδυάζεις τις γνώσεις των γενεών και να πας από το επίπεδο των πρωτόγονων ανθρώπων στο σημερινό επίπεδο …Δεν μπορείς να πας από τις λάσπες στο διάστημα. Ας σκεφτεί ένας άνθρωπος, που γνωρίζει τον σημερινό ανθρώπινο πολιτισμό, πώς θα μπορούσε ο ίδιος —ως θεός— να ωθήσει τους πρωτόγονους λαούς του Αμαζονίου ή της Νέας Γουινέας στην “κίνηση” προς την κατάκτηση της σημερινής τεχνολογικής προόδου. Τι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως μέσον, για να τραβήξει γενιές επί γενιών ανθρώπων, προκειμένου να ξεκινήσουν από το γνωστό επίπεδό εκείνων των ανθρώπων, για να καταλήξουν στο επίσης γνωστό δικό μας επίπεδο.

…”Πτηνά” χρειάζεσαι, για να “τραβάνε” τον κόσμο …Φιλόδοξους ανθρώπους, οι οποίοι θα καίγονται και πολλές φορές θα πεθαίνουν για τις φιλοδοξίες τους …Ανθρώπους ριψοκίνδυνους, οι οποίοι θα στέκονται χωρίς φόβο σε ύψη απίστευτα, σαν τους οικοδόμους των ουρανοξυστών. Αυτός ήταν ο ρόλος των Ρωμιών στον ανθρώπινο πολιτισμό. Έφτιαχναν “σκαλωσιές” εκεί όπου οι άλλοι δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε ποτέ να φτάσει ο άνθρωπος. Έτρεχαν χωρίς φόβο εκεί όπου οι άλλοι δεν τολμούσαν να κοιτάξουν. Είχαν στα χέρια τους τις τέλειες λύσεις για προβλήματα, τα οποία κάποιοι άλλοι λαοί θα γνώριζαν ως προβλήματα μετά από αιώνες. Με τεράστια ρίσκα οι Ρωμιοί έβαζαν σταθερά “δοκάρια” εκεί όπου οι άλλοι μετά από χρόνια —και με πλήρη ασφάλεια— θα έστρωναν πατώματα. Ο ίδιος ο ελληνικός πολιτισμός χρησιμοποιήθηκε ως “σκαλωσιά” αυτού του κόσμου.

Χωρίς τους Έλληνες αυτός ο κόσμος δεν θα αποκτούσε ποτέ τα πολιτισμικά μήκη, τα πλάτη και προπαντός τα ύψη του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Ρωμιοί δεν υπήρξαν παράγοντες μόνον της Ανατολής, αλλά και της Δύσης. Η Ευρωπαϊκή Αναγέννηση στην ουσία ξεκίνησε όταν ένα μεγάλο μέρος των Ρωμιών και της γνώσης τους μετακινήθηκε προς αυτήν, όταν αλώθηκε η Πόλη. Ο ελληνικός κόσμος από μόνος του —και πολύ νωρίς— έφτιαξε έναν ψευδοκόσμο και πάνω σ’ αυτόν χτιζόταν επί αιώνες ο πραγματικός κόσμος …Έφτιαξε ένα κέλυφος-καλούπι στις τελικές διαστάσεις, ώστε ο ανθρώπινος πολιτισμός να μπορεί να “χτιστεί” άνετα και χωρίς ρίσκα, τα οποία θα τον απειλούσαν με κατάρρευση.

Όπου έφτανε η ελληνική “σκαλωσιά”, θα μπορούσε άνετα να φτάσει και ο πολιτισμός. Όπου η “σκαλωσιά” γκρεμιζόταν, γιατί ξεπερνούσε τα όρια της φύσης, το ρίσκο και το κόστος αφορούσε τους Έλληνες, αλλά η υπόλοιπη “κατασκευή” έμενε ανέπαφη. Αυτό, το οποίο οι Έλληνες φαντάστηκαν και το σχεδίασαν, ο υπόλοιπος κόσμος το “έχτισε”. Αυτό ακριβώς εννοούσε ο μεγάλος Βίκτωρ Ούγκω όταν έλεγε: …“Ο κόσμος είναι μία διεύρυνση της Ελλάδος και η Ελλάς είναι ο κόσμος σε σμίκρυνση”.

Όλα αυτά έγιναν με τον Σχεδιασμό και υπό την καθοδήγηση του Θεού …Υπό την επίβλεψη του Μέγα Αρχιτέκτονα. Όμως, όπως συμβαίνει πάντα με τις μεγάλες κατασκευές, οι οποίες στηρίζονται σε υποκατασκευές, πάντα υπάρχει μια διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί. Όταν τελειώνει η “κατασκευή”, πρέπει να αποσυρθούν οι “σκαλωσιές” και αυτό είναι μια εργασία πολλές φορές δύσκολη και με τους δικούς της κινδύνους. Αυτό συμβαίνει τώρα. Για να μπούμε στην τελική “ευθεία”, θα πρέπει να φύγουν οι “σκαλωσιές” της Θείας Δημιουργίας, ώστε ο άνθρωπος να μπορεί να θαυμάσει και στη συνέχεια να κληρονομήσει τα Έργα του Θεού. Έπρεπε να απομακρυνθούν οι Ρωμιοί, οι οποίοι ήταν διασκορπισμένοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης και αυτό δεν ήταν εύκολο. Τώρα είμαστε λίγες ώρες πριν αποσυρθεί και η τελευταία εβραϊκή “σκαλωσιά”.

Αποτελεί “σημάδι” των καιρών το γεγονός ότι αυτόν τον καιρό αφαιρέθηκε η μεγάλη σκαλωσιά από τον Ναό των Ναών των Ρωμιών. Η “σκαλωσιά” αφαιρέθηκε από την Αγία Σοφία και ο “Ουρανός” δεν απειλείται με πτώση. Γιατί; …Γιατί αποκαλύφθηκε ο Εξαπτέρυγος Άγγελος …Ο Άγγελος, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση “βαστά” τον “Ουρανό” στη θέση του.

Τα πάντα “φωνάζουν” πλέον πως ο κόσμος φτάνει στο Τέλος της πορείας του και δεν θα έχει άλλες υποχρεώσεις και αγγαρείες. Το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να ζήσει ειρηνικά και να απολαύσει τους καρπούς του κόπου του. Πρέπει να ηρεμήσει η ανθρωπότητα και να ρίξει τους ρυθμούς της …Ρυθμούς, τους οποίους κάποτε της επέβαλαν τα ακούραστα και άπληστα “πτηνά” και ήταν εξοντωτικοί.

…Όλα βρίσκονται πλέον υπό έλεγχο …Οι “σκαλωσιές” αυτού του κόσμου μαζεύονται η μία μετά την άλλη, για να γίνει η μεγάλη Αποκάλυψη.

Τα πάντα είναι σχεδιασμένα τέλεια από την αρχή μέχρι το τέλος. Τους πανίσχυρους και αδίστακτους Ρωμιούς, τους οποίους έπρεπε να βάλεις φωτιά στον κόσμο, για να τους “μαζέψεις” σε ένα μικρό κράτος, ανέλαβαν οι σιωνιστές να το κάνουν και το κατάφεραν.

Το αδίστακτο σύνολο έπεσε ως οργανωμένη συμμορία πάνω στις αδίστακτες μονάδες και τις εξουδετέρωσε μία προς μία. Οι Ρωμιοί —κατά το συνήθειό τους— δεν βοήθησαν ο ένας τον άλλο και έπεσαν θύματα της οργανωμένης αυτής προσπάθειας των σιωνιστών …Τους περιόρισαν και τώρα είναι εξουδετερωμένοι ως προς το αρνητικό μέρος της δράσης τους …Τώρα απέμειναν μόνον οι σιωνιστές …και αυτοί “μαζεύονται” εύκολα.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ