Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αφού ξεπροβόδισε από το “Ελ. Βενιζέλος” τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρέθηκε καλεσμένος στο κρατικό κανάλι, όπου μίλησε για τη σημερινή ημέρα. Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίκυψή του μπροστά στον Σουλτάνο, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως “απέδωσα τιμές στον αρχηγό του κράτους”!

«Δεν μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής απέναντι στους συνομιλητές μου και να κινούμαι στη βάση αρχών και αξιών. Με τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουμε την τυπική σχέση» είπε και συνέχισε: «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους» ήταν τα λόγια του ραγιά για την υπόκλιση τη στιγμή που ο Ερντογάν περνούσε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, έχοντας την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλευρό του, θέλοντας να δικαιολογήσει την κίνησή του.

Σε ότι αφορά στις σημερινές συναντήσεις, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: “Χρέος μας να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις. Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας. Θα πάμε βήμα βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία».

“Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας”, τόνισε.

«Αισθάμομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση» είπε ακόμα ο υπουργός.