Ολοκληρώθηκε το τρίτο στάδιο της απελευθέρωσης επεξεργασμένου νερού από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας στον ωκεανό, όπως μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK τη Δευτέρα.
Ο τρίτος γύρος απόρριψης νερού ξεκίνησε στις 2 Νοεμβρίου.

Το κανάλι πρόσθεσε ότι η απελευθέρωση νερού δεν προκάλεσε προβλήματα και πάνω από 7.800 τόνοι καθαρού νερού από 10 δεξαμενές απορρίφθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Ιαπωνία άρχισε να εφαρμόζει το σχέδιο για τη σταδιακή απόρριψη 1,34 εκατομμυρίων τόνων επεξεργασμένου νερού από τη Φουκουσίμα στον ωκεανό στις 24 Αυγούστου. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον 30 χρόνια. Η Κίνα απαγόρευσε όλα τα θαλασσινά από την Ιαπωνία λόγω ανησυχιών για ραδιενεργή μόλυνση, παρόλο που ο ΔΟΑΕ είπε ότι τα επεξεργασμένα λύματα θα είχαν αμελητέες ραδιολογικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

Ο πυρηνικός σταθμός της Φουκουσίμα υπέστη κατάρρευση μετά το χτύπημα από ένα τεράστιο τσουνάμι που προκλήθηκε από σεισμό 9 Ρίχτερ το 2011. Έκτοτε, το νερό αντλείται συνεχώς για να ψύχονται οι αντιδραστήρες του σταθμού. Από τον Ιούνιο, περίπου 1.000 δεξαμενές επεξεργασμένων λυμάτων είχαν αποθηκευτεί επί τόπου.