Η κυβερνώσα πλειοψηφία έλαμψε διά της απουσίας της από την συζήτηση

Με αντεγκλήσεις και υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της ΝΔ. Η κυβερνώσα πλειοψηφία έλαμψε διά της απουσίας της από την συζήτηση για το έγκλημα στα Τέμπη με την αντιπολίτευση να την κατηγορεί για ενορχηστρωμένη επιχείρηση συγκάλυψης.

Απών από την συζήτηση τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η συντριπτική πλειονότητα των κυβερνητικών βουλευτών.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας δεν αποδίδει ευθύνες σε κανέναν υπουργό, παρά μόνον στον σταθμάρχη Λάρισας και τους δύο μηχανοδηγούς των μοιραίων αμαξοστοιχιών. Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου υπό το βλέμμα συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.

Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος ήταν ο αντ’ αυτού του πρωθυπουργού στην Βουλή, έκανε λόγο για κομματική εκμετάλλευση της τραγωδίας από την αντιπολίτευση, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις περί συγκάλυψης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για προσπάθεια συγκάλυψης και προσβολής των θυμάτων ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται ως αγέλη εξουσίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «την πρώτη και βασική πολιτική ευθύνη για το συγκεκριμένο έγκλημα φέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε: «Απουσιάζει ο ηθικός αυτουργός του εγκλήματος των Τεμπών: Ο πρωθυπουργός. Ακόμα μια φορά αποδείχθηκε ρίψασπις».

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες των πολιτικών προσώπων τάχθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Κάθε φορά που θα επιχειρείτε την παραποίηση της αλήθειας, την συγκάλυψη των ευθυνών, θα με βρίσκετε απέναντί σας» διαμήνυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απαντώντας στον Θάνο Πλεύρη. Νωρίτερα, είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρη Μαρκόπουλο.