Η πιο μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία του Ολυμπιακού έφτασε! Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει τη Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε η πρώτη παρουσία των «ερυθρόλευκων» σε αγώνα που κρίνει ευρωπαϊκό τίτλο να διεξάγεται στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην «κιτρινόμαυρη» Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, έχοντας λάβει Δρακόντεια μέτρα, με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε «φρούριο».

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του με προπόνηση στην «OPAP Arena» και τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. «Υπάρχει μεγάλο κίνητρο και δίψα», τόνισε ο Βάσκος τεχνικός, ενώ ο Τσικίνιο παραδέχθηκε ότι: «Μεγαλώσαμε ως ομάδα με τον Μεντιλίμπαρ».

Η Φιορεντίνα, από την πλευρά της, αγωνίζεται για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό του Conference League κι ευελπιστεί ότι αυτή τη φορά θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο. «Θέλουμε τον τίτλο, τον κυνηγάμε τρία χρόνια», παραδέχθηκε ο Τζιάκομο Μποναβεντούρα, ενώ ο προπονητής των «βιόλα», Βιντσέντζο Ιταλιάνο είπε αστειευόμενος ότι: «Έχουμε φέρει αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί».

O τελικός του Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (29/5) στην «OPAP Arena». Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το CosmoteSport1HD, αλλά κι «ελεύθερα» από το Mega. Επίσης, όποιος θέλει μπορεί να τον παρακολουθήσει και μέσω live streaming από το επίσημο κανάλι της CosmoteTV στο Youtube.

https://youtube.com/watch?v=Mqdo8yUODRE%3Fsi%3DhjUcRL_IBLq9W6GC

Συνελήφθη άτομο έξω από το AEK Arena – Κουβαλούσε μαχαίρι

Συνελήφθη άτομο με φανέλα της ΑΕΚ έξω από την ΑΕΚ Arena λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του Conference League

τη σύλληψη ενός ατόμου έξω από το AEK Arena προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το άτομο κουβαλούσε πάνω του μαχαίρι και φορούσε κιτρινόμαυρη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μεταμόρφωσης

Κλειστός ο εναέριος χώρος της Αττικής για ελικόπτερα και drones
Στην έκδοση ΝΟΤΑΜ προχώρησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά από αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων και ελαφρού τύπου ιπτάμενων μέσων (drones κ.λπ), για λόγους ασφαλείας στο πλαίσιο διεξαγωγής του τελικού UEFA Europa Conference League.

Η οδηγία απαγόρευσης έχει ισχύ από την 14.00 ώρα της 29 Μαΐου 2024 έως και την 06.00 ώρα της επόμενης μέρας και καλύπτει περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, στην οποία περιλαμβάνονται τα σημεία όπου θα διεξαχθεί η αθλητική διοργάνωση καθώς και σχετικές με αυτή εκδηλώσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι ειδικές και κρατικές πτήσεις και σε ύψος όχι μικρότερο των 5.000 ποδών πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων συγκεντρώνονται με προορισμό το γήπεδο
Η ώρα δεν περνά για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, οι οποίοι συγκεντρώνονται από νωρίς με προορισμό την OPAP Arena.