Συνδέουν την ανθρώπινη αναπνοή με την…υπερθέρμανση του πλανήτη!!
«Οι άνθρωποι μπορεί να τροφοδοτούν την υπερθέρμανση του πλανήτη αναπνέοντας», υποστηρίζει μία νέα σοκαριστική μελέτη.

«Η εκπνεόμενη ανθρώπινη αναπνοή μπορεί να περιέχει αυξημένες συγκεντρώσεις μεθανίου (CH4) και οξειδίου του αζώτου (N2O), τα οποία συμβάλλουν στην υπερθέρμανση του πλανήτη», σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό PLOS του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Το μεθάνιο και το υποξείδιο του αζώτου που εκπνέουν οι άνθρωποι αποτελούν περίπου το 0,1% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του Ηνωμένου Βασιλείου», ανέφερε η έκθεση.

Στη μελέτη, με επικεφαλής τον Δρ Νίκολας Κόουαν από το Κέντρο Οικολογίας και Υδρολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετείχαν 104 ενήλικες εθελοντές και διαπιστώθηκε ότι το μονοξείδιο του αζώτου «έβγαινε» από τον καθένα από αυτούς, ενώ το 31% εξέπνεε μεθάνιο.

«Αναφέρουμε μόνο εκπομπές κατά την αναπνοή σε αυτή τη μελέτη, καθώς τα…αέρια από το έντερο είναι πιθανό να αυξήσουν αυτές τις τιμές σημαντικά, αν και καμία βιβλιογραφία δεν χαρακτηρίζει αυτές τις εκπομπές για τους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε η ερευνητική ομάδα.

«Αν υποθέσουμε ότι τα ζώα και άλλα άγρια ​​ζώα εκπνέουν επίσης εκπομπές N2O, μπορεί να υπάρχει ακόμα μια μικρή αλλά σημαντική πηγή εκπομπών N2O στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 1% των εκπομπών σε εθνική κλίμακα».

Οι συγκεντρώσεις αερίου στα δείγματα της μελέτης επέτρεψαν στους ερευνητές να υπολογίσουν ότι η ανθρώπινη αναπνοή ευθύνεται για το 0,05% των εκπομπών μεθανίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 0,1% του οξειδίου του αζώτου.

Οι ερευνητές αποσυνέδεσαν τη σχέση…εκπομπών με τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων, περνώντας ταυτόχρονα το υποσυνείδητο μήνυμα πως όλοι οι άνθρωποι κάνουν κακό στον πλανήτη και επομένως θα πρέπει να…μειωθεί ο πληθυσμός τους!!!

«Η ενίσχυση της συγκέντρωσης τόσο του CH4 όσο και του N2O στην αναπνοή των χορτοφάγων και των καταναλωτών κρέατος είναι παρόμοια σε μέγεθος».