Η Ρωσία ανακοίνωσε «κήρυξη πολέμου» κατά των δυτικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην Ουκρανία.

Η ανάπτυξη στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή από τη Μόσχα «της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» για την προστασία των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, σε «κήρυξη πολέμου» κατά των δυτικών χωρών που εμπλέκονται στην ουκρανική σύγκρουση.

Πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ είπε:
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου. Ναι, αυτό ξεκίνησε ως ειδική στρατιωτική επιχείρηση, αλλά από την στιγμή που σχηματίσθηκε αυτή η συμμορία, όταν η συλλογική Δύση επενέβη σε όλο αυτό στο πλευρό της Ουκρανίας, για μας, έγινε πόλεμος. Είμαι πεπεισμένος και όλοι πρέπει να το αντιληφθούν».

Η Μόσχα οφείλει «να απελευθερώσει πλήρως» τις «νέες περιοχές» για να εγγυηθεί την ασφάλεια των ανθρώπων εκεί, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφερόμενος στις περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, και της νότιας Ουκρανίας Ζαπορίζια και Χερσώνα, τις οποίες μερικώς κατέλαβε, κηρύσσοντας στην συνέχεια την ενσωμάτωση τους.

Αυτό σημαίνει ότι και η Ελλάδα βρίσκεται επίσημα σε πόλεμο με την Ρωσία και όχι πλέον μονομερώς κατόπιν των δηλώσεων που είχε κάνει ο Κ. Μητσοτάκης

Αυτό βέβαια αφορά όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ οι οποίες εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία με έμφαση στις τρεις χώρες που ήδη έχουν αναπτύξει στρατεύματα στο εσωτερικό της Ουκρανίας δηλαδή την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία.

Η φράση «βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου» του Πεσκόφ σημαίνει ότι είναι ενδεχόμενη ακόμα και η χρήση πυρηνικών όπλων από την πλευρά της Ρωσίας.

Κάτι που μέχρι στιγμής δεν μπορούσε τυπικά να συμβεί δεδομένου ότι πρέπει να προηγηθεί ανακοίνωση κήρυξης πολέμου για να γίνει χρήση πυρηνικών όπλων.

Όπως ήδη έχει ενημερώσει το pronews.gr έχουν αναπτυχθεί στρατιωτικές δυνάμεις του NATO στο Τσερκάζι της Ουκρανίας και από εκεί εγκαταστάθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά των δυνάμεων αυτών σε πολλές ουκρανικές πόλης.