Κάθετα αντίθετος στην τεκνοθεσία από ζευγάρια ομοφύλων ο Θάνος Ασκητής, διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Την άποψη του για τον Στέφανο Κασσελάκη, την τεκνοθεσία αλλά και τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών ανέπτυξε μιλώντας στο Mega ο ψυχίατρος Θάνος Ασκητής.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να πει κάποιος ότι είναι ένα “φαινόμενο”. Μπορεί να είναι μια πολιτικά κατασκευασμένη φιγούρα. Μπορεί να είναι μια σκόπιμη συμπεριφορά κάποιων άλλων παραγόντων. Όπως και να το δούμε ο Κασσελάκης έδειξε ότι μπόρεσε να πείσει την κοινωνία του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας να τον κάνει Πρόεδρο. Αυτό για μένα έχει βαθύ προβληματισμό. Τελικά τι είναι πολιτική; Ποιοι είναι αυτοί που την εκφράζουν;

Το σεξαπίλ και η προσωπική ζωή του Στέφανου Κασσελάκη έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του. Πρέπει να φύγουμε από νευρώσεις και φοβίες μας. Η ομοφυλοφιλία είναι πραγματική, είναι υπαρκτή, είναι μια φυσιολογική συμπεριφορά στη σύγχρονη κοινωνία και δεν πρέπει να μένουμε στα κλασικά στερεότυπα, ότι ο πατέρας και η μητέρα, ο άνδρας και η γυναίκα είναι τα πρότυπα».

«Ζευγάρι είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν»
Όσον αφορά την τεκνοθεσία εμφανίστηκε αρνητικός λέγοντας: «Δεν θα “χειροκροτούσα” τον γιο μου αν μου έλεγε ότι είναι γκέι και θέλει παιδί. Γιατί το “θέλω παιδί” σημαίνει είτε ότι θα υιοθετήσουν ένα παιδί, άρα δεν θα έχει δικό του παιδί ή θα πρέπει να βρεθεί μια γυναίκα για να περάσει το γονίδιό του. Για έμενα, το γονίδιο δεν μεταφέρεται από δυο συστήματα ομόφυλα», συμπλήρωσε ο Θάνος Ασκητής.

«Ο γάμος είναι θεσμός, που δίνει το νόημα στο ζευγάρι. “Ζευγάρι” και είμαι απόλυτος σε αυτό είναι ο άνδρας και η γυναίκα που κυοφορούν και γεννούν», πρόσθεσε.