Θαυμάστε επισημάνσεις πρωθυπουργου μετά από εκλογες με ….60% αποχη!

Καλά ούτε καν αντελήφθη ο άνθρωπος ότι κατουσιαν αυτοκαταργείται δια των ανομημάτων της ,των 50 χρόνων η «Γ Ελληνική δημοκρατία»; Κι αν δεν πιστεύει εμάς κι αν δεν μιλάνε οι..μπουκωμένοι κατά τεκμήριο Συνταγματολογοι ας βάλει κρυφή κάμερα σε όποιον..καφενέ της Επικράτειας να το διαπιστώσει .. Εκτός και θέλει να διαβάσει σήμερα και την…καργα προοδευτική ΕΦΣΥΝ..

Tzafnews.gr

Δείτε το ρεπορταζ

Καταδικάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη 

Στα μηνύματα των ευρωεκλογών που έστειλαν οι πολίτες, τα οποία αποτελούν και πυξίδα για την κυβέρνηση, αλλά και στις προτεραιότητες που πλέον μπαίνουν στην πρώτη γραμμή προκειμένου να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα τόσο στην αντιπολίτευση, όσο και στο νέο υπουργικό σχήμα μετά τον χθεσινόανασχηματισμό.  
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του το πρωί του Σαββάτου 15/6 στην πρώτη με τη νέα του σύνθεση συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Οι πολίτες επέλεξαν την αποχή, αλλά δεν επέλεξαν την αντιπολίτευση», είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι καταδικάστηκαν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της ΝΔ πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας», σημείωσε και εξήγησε ότι πολίτες «μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά».
«Οι πολίτες μας είπαν πατήστε γκάζι και όχι φρένο», είπε χαρακτηριστικά και έθεσε τις προτεραιότητες λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας, το πιο αποτελεσματικό κράτος, η Υγεία και η Παιδεία».
Το 41% των εθνικών εκλογών
 εξακολουθεί να καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς μέχρι το 2027, τόνισε, προσθέτοντας πως ηκυβέρνηση δεν φοβάται να κοιτάζει κατάματα τις αδυναμίες της.
Με αφορμή τον χθεσινό ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι «η αλλαγή προσώπων έχει σαν στόχο να γίνομαστε πιο παραγωγικοί στο έργο μας», ενώ για τις εισηγήσεις που δέχθηκε για συγχώνευση υπουργείων ανέφερε πως «οι οργανωτικές αλλαγές μπορούν να αποδώσουν όταν είναι ώριμες».
Προειδοποίησε δε, πως θα είναι αυστηρός ως προς την εργατικότητα και την ομαδικότητα της κυβέρνησης

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης,
-Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρ, των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά
-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Θεόδωρο Σκυλακάκη. σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών,
-Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας,Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.

Στην Ελβετία ο Μητσοτάκης για τη Διάσκεψη για την Ουκρανία

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού, ο κ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει για την Ελβετία, όπου θα συμμετάσχει στη διήμερη (15-16/6) Διάσκεψη Ειρήνης για την Ουκρανία στο Μπούργκενστοκ.
Η συμμετοχή του, όπως και της πλειονότητας των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε, αποτελεί μήνυμα στήριξης στην Ουκρανία και για την επίτευξη μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Στη Διάσκεψη αναμένεται να μετάσχουν αρχηγοί και εκπρόσωποι κρατών και κυβερνήσεων από 90 χώρες, μεταξύ των οποίων, η πλειονότητα των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε, λίγα 24ωρα πριν από τη σύνοδο του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 17/6 στις Βρυξέλλες και στο οποίο οι ηγέτες θα συζητήσουν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών την επόμενη 5ετία.
Στο Μπούργκενστοκ θα βρεθούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyenκαι η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola.
Στόχος της Διάσκεψης που συνδιοργανώνεται από την Ελβετία και την Ουκρανία, σε συνέχεια αντίστοιχων συζητήσεων και συναντήσεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες, είναι ο διάλογος για τους τρόπους επίτευξης μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς ειρήνης στην Ουκρανία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, η προώθηση μιας κοινής αντίληψης για το πλαίσιο επίτευξης αυτού του σκοπού και ο καθορισμός ενός οδικού χάρτη για την εμπλοκή και των δύο μερών σε μια μελλοντική ειρηνευτική διαδικασία.
Τρεις είν αι οι θεματικές ενότητες της Διάσκεψης και συγκεκριμένα: α) επισιτιστική ασφάλεια και ελευθερία ναυσιπλοΐας, β) πυρηνική ασφάλεια γ) ανθρώπινη διάσταση (απελευθέρωση κρατουμένων πολέμου και απαχθέντων παιδιών), οι οποίες έχουν ως βάση τη «Φόρμουλα για την Ειρήνη» (σχέδιο δέκα σημείων) που είχε παρουσιάσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, V. Zelensky, τον Νοέμβριο του 2022.
χετικά με την επισιτιστική ασφάλεια, ζήτημα με σημαντικές διεθνείς προεκτάσεις, τις οποίες έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει ο Κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Οδησσό ο πρωθυπουργός είχε τονίσει τη σημασία τόσο της ιστορικής πόλης ως του βασικού λιμανιού εξαγωγών προς την Ευρώπη και τον κόσμο, όσο και της διατήρησης ανοικτού διαύλου ναυσιπλοϊας για να μπορεί η Ουκρανία να εξάγει τα προϊόντα της.