Σοκαριστικό….
Ο βανδαλισμός ενός καθολικού σταυρού με μουσουλμανικά σύμβολα στο μικρό χωριό Saint-Pantaly-d’Excideuil στην Dordogne της Γαλλίας, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους. Από τις 24 Δεκεμβρίου, ο σταυρός έχει παραμορφωθεί με τη λέξη «Ισλάμ» γραμμένη με μαύρο χρώμα, μαζί με ένα ισλαμικό μισοφέγγαρο.

Ο Κουέντιν Μάρτι, ο γαιοκτήμονας των εδαφών όπου βρίσκεται ο σταυρός, εξέφρασε την οργή του: «Είναι απεχθές, αρρωστημένο… Και είναι μια αντανάκλαση της σημερινής κοινωνίας. Όλοι κοροϊδεύουν τα πάντα. Αγνοώ την ιεροσυλία και δεν πρόκειται να εμπλακώ σε ρητορική μίσους, αλλά αυτοί που το έγραψαν είναι ανόητοι που δεν σέβονται τη θρησκεία των προγόνων μας». Ο Μάρτι, ένας καθολικός αγρότης και εκλεγμένος αξιωματούχος της κοινότητας, είναι αποφασισμένος να καθαρίσει τον παραμορφωμένο σταυρό και να υποβάλει καταγγελία, αν και παραδέχεται ότι δεν έχει βρει ακόμη χρόνο να το κάνει.

Σύλλογος, παρακινούμενος από έναν ενδιαφερόμενο κάτοικο της περιοχής, μοιράστηκε μια φωτογραφία του βανδαλισμένου σταυρού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.