ΜΕΛΟΝΙ: ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ 2 ΠΑΙΔΙΑ. ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΌΡΜΠΑΝ: ΝΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ 4 ΠΑΙΔΙΑ

Η νέα ιταλική κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι λαμβάνει σοβαρά μέτρα για το δημογραφικό αντίστοιχα της Ουγγαρίας. Προτείνεται η απαλλαγή από την άμεση φορολογία όσων έχουν πάνω απο δύο παιδιά, ένα σύστημα αντίστοιχο με αυτό που εφαρμόζεται εδώ πολλά χρόνια στην Ουγγαρία απο την κυβέρνηση του Βίκτορ Ορμπαν. Ειδικότερα στην Ουγγαρία υπάρχει απαλλαγή εφ όρου ζωής απο τον φόρο εισοδήματος όλων των γυναικών που κάνουν τέσσερα παιδιά.

Ιταλία και Ουγγαρία είναι στην πρωτοπορία της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού στην Ευρώπη με τους Ιταλούς να είναι ένα βήμα μπροστά στην νέα δημογραφική και αντιμεταναστευτική πολιτική του.

Η σημερινή κυβέρνηση της Ιταλίας έχει εκφραστεί ανοιχτά κατά της οικονομικής μετανάστευσης και παράλληλα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει χώρες της Αφρική ώστε οι λαοί τους να μείνουν στον τόπο τους και να μην μεταναστεύσουν.

Στον τομέα αυτό ιταλικές ακτιβιστικές εθνικιστικές οργσανώσεις όπως η CasaPound πάνε σε χωριά στγην Αφρική χτίζουν σπίτια, οργώνουν χωράφια και κάνουν χίλια δυό άλλα πράγματα για να μείνουν οι αφρικανοί στα σπίτια τους και στις χώρες τους και να μην μεταναστεύουν στην Ευρώπη.

Εθνοτική αντικατάσταση

Πρόσφατα ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα είπε σχετικά: «Πρέπει να καταπολεμήσουμε την παρανομία και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να σταματήσουμε ένα μεταναστευτικό κύμα που, κατά τη γνώμη μας, έχει ξεπεράσει τα αντικειμενικά όρια. Αλλά και να βοηθήσουμε τα έθνη προέλευσης να αναπτυχθούν, και σε αυτό η Τζόρτζια Μελόνι, σε λίγους μόλις μήνες διακυβέρνησης, έχει γίνει πρότυπο».

Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα:«Πρέπει επίσης να σκεφτούμε την Ιταλία του μεθαύριο. Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να ενθαρρύνεται το δημογραφικό. Η πρόνοια πρέπει να οικοδομηθεί για να μπορεί ο καθένας να εργάζεται και να κάνει οικογένεια. Δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση».

Ενδιαφέρον έχει επίσης και η τοποθέτηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι.
«Για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρξε καμία επένδυση, στην Ιταλία έχουμε πρόβλημα με το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα, δεν έχουμε επενδύσει στο ποσοστό γεννήσεων» είπε η Ιταλίδα πρωθυπουργός στον Τύπο.
«Στην Ιταλία υπάρχουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι που πρέπει να συντηρηθούν, και όλο και λιγότεροι άνθρωποι που εργάζονται. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με διάφορους τρόπους. Ο τρόπος που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση – πρόσθεσε η Μελόνι – δεν είναι μόνο αυτός των μεταναστών, αλλά και αυτός του μεγάλου αχρησιμοποίητου αποθέματος που είναι η γυναικεία εργασία. Φέρνοντάς την στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και εστιάζοντας στο δημογραφικό, με κίνητρο για τις οικογένειες να φέρνουν παιδιά στον κόσμο».

Στα μέτρα που έχει λάβει η Ουγγαρία περιλαμβάνεται η παράταση του χρόνου εξόφλησης των δανείων όσων οικογενειών έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά, ενώ όσες γυναίκες κάτω των 40 ετών παντρεύονται θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο ύψους 10 εκ. φιορίνιων (περίπου 31.000 ευρώ). Το ένα τρίτο του χρέους τους θα διαγράφεται μόλις αποκτήσουν το δεύτερο παιδί τους, ενώ μόλις αποκτήσουν τρίτο θα απαλλάσσονται από το σύνολο του χρέους τους. Επίσης όσες γυναίκες έχουν τέσσερα και παιδιά και πάνω προβλέπεται να απαλλάσσονται ισοβίως από τον φόρο εισοδήματος.