Η κυβέρνηση θα πρέπει να νιώσει λίγη ντροπή…
4χρονο παιδάκι από το Καστελόριζο χρειάστηκε να νοσηλευτεί και μεταφέρθηκε στην Τουρκία για περίθαλψη!!!!

Αυτό γιατί η προσπάθεια του Πολυδύναμου Ιατρείου του νησιού να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο Ρόδου για να εγκριθεί αεροδιακομιδή του με το ΕΚΑΒ, έπεσε στο κενό.

Πώς λοιπόν μετά η Τουρκία να μην απευθυνθεί σε διεθνή κέντρα εξουσίας για να είναι εκείνη, η οποία θα φροντίζει το ακριτικό νησί μέχρι σιγά-σιγά να το απορροφήσει;;;

Η οικογένεια του μικρού παιδιού ανέδειξε για ακόμα μία φορά τις τραγικές ελλείψεις στις δομές υγείας των ακριτικών νησιών αλλά και την συνεχιζόμενη αποδυνάμωση του ΕΣΥ κατά την διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία, κατά τα φαινόμενα, έχει συνέπειες και στα εθνικά θέματα!!!

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο άτυχος τετράχρονος μάγκωσε το χέρι του σε πόρτα και χρειάστηκε άμεση ιατρική φροντίδα, η αδυναμία συνεννόησης του ΕΚΑΒ με το ιατρείο του νησιού οδήγησε στη μεταφορά του παιδιού με σκάφος στο Κας και από εκεί στην Αττάλεια όπου υπεβλήθη σε επέμβαση καθώς είχε σοβαρό τραύμα στο δάχτυλο.

Μάλιστα, στην αρχή ζήτησαν από τον πατέρα 15.000 ευρώ και επειδή είχε κάποιον φίλο γιατρό εκεί, του έριξαν λίγο την τιμή!!! Τελικά βγήκε άλλη κλινική, η οποία θεράπευσε το μικρό παιδί σε λογικές τιμές.

Ο πατέρας του παιδιού σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι όλα πήγαν και ευχαριστεί όσους βοήθησαν τόσο στην Τουρκία όσο και στο Καστελόριζο για την νοσηλεία του παιδιού του.

Στην ανάρτησή του ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «δεν θα μπω στο θέμα του ΕΚΑΒ, αυτό θα γίνει σε επίσημο έγγραφο…» αφήνοντας αιχμές για ολιγωρία.

el