Η Λ.Ι., 27 χρονών σήμερα, είναι μεταξύ των 20 συλληφθέντων κυκλώματος που εισήγαγε αιθυλική αλκοόλη για την νόθευση ποτών και καυσίμων.

«Βόμβα» στον χώρο της showbiz με την σύλληψη 27χρονης πρώην παίκτριας σε πασίγνωστο ριάλιτι της ελληνικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με πληροφορίες η συλληφθείσα είναι ανάμεσα στα 20 άτομα τα οποία κατηγορούνται στο κύκλωμα νοθείας καυσίμων και ποτών.

Η πρώην παίκτρια του ριάλιτι δήλωνε επιχειρηματίας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε πόλη της επαρχίας, ωστόσο σήμερα κατηγορείται ως μέλος του κυκλώματος το οποίο εισήγαγε και παρήγαγε χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων.

Ο πατέρας της Λ.Ι. που μίλησε στο STAR τόνισε ότι η κόρη του δεν έχει καμία σχέση με το κύκλωμα. «Δεν είχε σχέση με κανέναν από εκεί μέσα. Τι να ξέρει μια κοπέλα από καύσιμα και από λαθραία. Μου έχει σηκωθεί η τρίχα… » αναφέρει.

Κατά τον ίδιο η 27χρονη κόρη του εδώ και δύο μήνες «έχει πάει στην συγκεκριμένη δουλεύει» ενώ «είχε απογευματινό ωράριο για να συμπληρώσει το εισόδημα της. Η σύλληψή της έγινε γιατί έτυχε στο γραφείο της την ώρα που έγινε η επέμβαση της αστυνομίας. Και ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη, λες και είναι ο εγκέφαλος της οργάνωσης».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Ζορμπάς, δικηγόρος της 27χρονης κατηγορούμενης δήλωσε: «Η εντολέας μου δεν έχει καμία ανάμειξη με την εν λόγω υπόθεση καθώς δεν γνώριζε και συνεχίζει να μην γνωρίζει αν υφίσταται εγκληματική οργάνωση που νόθευε καύσιμα και αλκοολούχα ποτά. Η εντολέας μου θα απολογηθεί τη Δευτέρα στην αξιότιμη κυρία ανακρίτρια και θα αποδείξει ότι η εμπλοκή της ήταν εντελώς συμπτωματική».

kikloma_notheias_realiti_paiktria8a_54400.jpg

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης

Πάντως, το προσωνύμιο «παπάς» έχει ο αρχηγός μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης, με τις αστυνομικές πηγές να αναφέρουν  ότι είναι ένα άτομο χωρίς ποινικό παρελθόν, το οποίο κατηγορείται ότι συντόνιζε ένα μεγάλο δίκτυο παραγωγής και διακίνησης νοθευμένων καυσίμων. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι στο παρελθόν ήταν ιερέας σε χώρα του εξωτερικού και γι’ αυτό συνήθιζαν να τον αποκαλούν «πατερούλη ή «παπά».
Οι έμπειροι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας θεωρούν ότι «ξήλωσαν» ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο διακίνησης χημικών διαλυτών και νοθευμένων καυσίμων στην Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι μάλλον είναι η πρώτη φορά που ένα κύκλωμα όχι μόνο εισήγαγε στη χώρα μας διαλύτες για τη νόθευση καυσίμων αλλά και τους παρήγαγε κιόλας σε ελληνικό έδαφος.

Παράλληλα, αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί «έπιασαν» συνομιλίες, στις οποίες φαίνεται ότι το κύκλωμα έκανε «δοκιμές» των χημικών διαλυτών που παράγονταν στο εργοστάσιο της Τανάγρας. Μάλιστα, υπήρχαν και κάποια παράπονα ότι δεν είναι καλής ποιότητας: «Τα δοκιμάσαμε, αυτή τη φορά δεν βγήκαν καλά». Σε άλλο απόσπασμα αναφέρεται: «αυτή τη φορά τα δοκιμάσαμε σε δύο αυτοκίνητα. Πήγαιναν καλά».

https://youtube.com/watch?v=BqAg9wtOYjg%3Ffs%3D1%26wmode%3Dtransparent

Από την παρακολούθηση των εμπλεκομένων προέκυψε ότι στις 5 Μαρτίου 2024 το κύκλωμα παρήγαγε 30 τόνους χημικών διαλυτών στο εργοστάσιο και στη συνέχεια τους μετέφερε με φορτηγό όχημα σε χώρο στάθμευσης στον Ασπρόπυργο, όπου πραγματοποιήθηκε μετάγγιση των διαλυτών σε βυτιοφόρο, το οποίο στη συνέχεια μετέβη σε βενζινάδικο στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί ξεκίνησε ο εφοδιασμός του πρατηρίου με νοθευμένα καύσιμα, με τους αστυνομικούς να επεμβαίνουν και να προχωρούν σε συλλήψεις.

Το πάρκινγκ του Ασπροπύργου είχε γίνει το περασμένο Ιούνιο στόχος εμπρηστών. Τότε κουκουλοφόροι είχαν βάλει φωτιά σε δύο μεγάλα φορτηγά. Το πάρκινγκ αυτό αποτελούσε βασικό χώρο δραστηριοποίησης του κυκλώματος. Εκεί κατέληγαν οι ποσότητες των διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων, ενώ χρησιμοποιούνταν και ενδιάμεσοι σταθμοί (δύο αποθηκευτικοί χώροι στη δυτική Αττική, εκ των οποίων σε έναν έφταναν οι διαλύτες που εισάγονταν από τη Βουλγαρία).

kikloma_notheias_realiti_paiktria7a_4210c.jpg

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της οργάνωσης εισήγαγαν και παρήγαγαν χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων, διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και εισήγαγαν παράνομα αιθυλική αλκοόλη για τη νόθευση ποτών.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν -20- μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη -10- μέλη της.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία υγρών καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί ανταγωνισμού και των κανόνων ρύθμισης της αγοράς προϊόντων.

kikloma_notheias_realiti_paiktria5a_f969b.jpg

Ειδικότερα, από την ενδελεχή έρευνα και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και με τη χρήση ειδικών ανακριτικών τεχνικών, προέκυψε η συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη συστηματική εισαγωγή από τη Βουλγαρία χημικών προϊόντων, με σκοπό τη νοθεία καυσίμων και αιθυλικής αλκοόλης, χωρίς την καταβολή φόρων και δασμών. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενοι τη νόμιμη λειτουργία εταιρείας απολυμαντικών, λειτουργούσαν και παράνομο εργοστάσιο παρασκευής χημικών διαλυτών κατάλληλων για νόθευση καυσίμων.

Προς τον σκοπό αυτό, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είχε συγκροτήσει -3- ανεξάρτητες υποομάδες, με κατάλληλη υποδομή και τεχνικό εξοπλισμό. Από αυτές οι δύο ασχολούνταν με τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, είτε μέσω της εισαγωγής τους από τη Βουλγαρία είτε λειτουργώντας το παράνομο εργοστάσιο παραγωγής αυτών, ενώ η τρίτη στη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες, μέσω των οποίων ακολούθως διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά για κατανάλωση.

kikloma_notheias_realiti_paiktria6a_62621.jpg

Τα μέλη των υποομάδων είχαν συγκεκριμένους ρόλους, όπως:

  • η αναζήτηση χημικών διαλυτών, αποθηκευτικών χώρων και φορτηγών οχημάτων,
  • η συνεννόηση με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Βουλγαρίας, για τον χρόνο και τρόπο εισαγωγής των χημικών διαλυτών, καθώς και τη μετέπειτα μεταφορά και αποθήκευση,
  • η ανεύρεση και παραγγελία πρώτων υλών για την παραγωγή χημικών διαλυτών,
  • η εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς των διαλυτών και
  • η προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Ως βασικό χώρο για τις δραστηριότητές τους χρησιμοποιούσαν χώρο στάθμευσης φορτηγών οχημάτων στον Ασπρόπυργο, όπου κατέληγαν τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

από makeleip.gr