Και γιατί είχε καταργηθεί το αυτεπάγγελτο που επανέρχεται τώρα; Διότι απλούστατα μεταξύ των απατεώνων και καταχραστών του δημοσίου περίσσευαν τα κομματόσκυλα..

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη στελεχών σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης που ανακοίνωσε χθες ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Φλωρίδης σημείωσε ακόμα ότι προβλέπονται ποινές πάνω από τρία χρόνια και όσοι καταδικάζονται θα μπαίνουν φυλακή για ένα διάστημα. 

Επίσης, εξήγγειλε ευρύ πρόγραμμα της κυβέρνησης για ίδρυση χώρων όπου θα κρατούνται εκείνοι που θα έχουν καταδίκες με μικρές ποινές, ενώ προβλέπεται αυστηροποίηση ποινών για πολλά εγκλήματα, όπως οι εμπρησμοί και τα βαριά τροχαία.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης υπογράμμισε τη σημασία του να γίνονται γρηγορότερα οι δίκες, με περιορισμό των αναβολών σε μία, με πρόστιμα στους δικομανείς και με συντόμευση πολλών δικαστικών διαδικασιών.

Ακόμα ανέφερε ότι η επαναφορά του αυτεπάγγελτου θα αφορά και στη δίωξη στελεχών τραπεζών.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία του συστήματος ώστε προχωρήσει στην πράξη ο θεσμός της κοινωφελούς εργασίας για τους καταδικασμένους σε ποινές ως τρία χρόνια καθώς έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα με 1.500 φορείς, νοσοκομεία, ιδρύματα, δήμους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να απασχολήσουν καταδικασμένους.