Σειρά επαφών πραγματοποιεί στη Νέα Υόρκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπου έχει μεταβεί για τη 78η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχειριστών κεφαλαίων και τραπεζών αλλά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας, Yoon Suk Yeol, όπου συζήτησαν για επενδύσεις.

Οι επενδυτές συνεχάρησαν τον Πρωθυπουργό για τη νέα εκλογική νίκη και την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προτεραιότητες της νέας κυβερνητικής θητείας με έμφαση στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Παράλληλα, μίλησε για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες με στόχο την αύξηση των μισθών και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή και στις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον τομέα της ενέργειας, τονίζοντας πως η χώρα μας δεν αποτελεί μόνο κόμβο και σημείο εισόδου ενέργειας, αλλά επιδιώκει να μετατραπεί και σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ακόμα τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Ελλάδα ως μια σταθερή ευρωπαϊκή δημοκρατία, γέφυρα όχι μόνο της Ανατολικής Μεσογείου με την Ευρώπη, αλλά και του Διαδρομου Ασίας-Μέσης Ανατολής- Ευρώπης.

Υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία της συνδεσιμότητας με τη Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Γειτονία.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας για επενδύσεις

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας με τον οποίο συζήτησε τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του σχολίασε ότι «οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν καταστήσει την πατρίδα μας ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».από liberal.gr