
epa06328996 Diner Nicole Maisonville tries a bite of a large waterbug, part a dish of waterbugs, cellophane noodles, shiitake peppers, carrots and spinach, during a ten course dinner of dishes featuring edible insects created by chef Joseph Yoon, of the company Diner Echo and the group Brooklyn Bugs, at the Brooklyn Kitchen, in Brooklyn, New York, USA, 13 November 2017 (issued 14 November). Yoon, who runs a high end catering and private chef business, became interested in edible insects earlier this year, both as a creative endeavor as a chef and because of the potential long term positive ecological impact of promoting insects as food. He works to make appetizing and visually appealing dishes with various insects including scorpions, hornets, mealworms, crickets, and grasshoppers. The dinner was co-organized and hosted by the adventurous eating club, 'Gastronauts'. EPA/JUSTIN LANE ATTENTION: This Image is part of a PHOTO SET
Διαβάστε…
Μια νέα… έρευνα του Washington University δείχνει πως τα έντομα έχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν μία έμφυτη αντίδραση του ανοσοποιητικού που βελτιώνει το μεταβολισμό των θηλαστικών.
Ταΐζοντας ποντίκια εργαστηρίου με διατροφή πλούσια σε χιτίνη, λένε, συστατικό το οποίο βρίσκεται στους εξωσκελετούς εντόμων και θαλασσινών, παρατήρησαν πως τα ποντίκια παρήγαγαν ένα μοναδικό ένζυμο στο έντερο, το οποίο ονομάζεται AMCase και απαιτείται για τη χώνευση της χιτίνης, ενώ ενεργοποιήθηκαν και κύτταρα τα οποία ρυθμίζουν τους λιπώδεις ιστούς.
Όλο και περισσότερες έρευνες θα ξεπροβάλλουν, προκειμένου να αποδεχτεί ο κόσμος τα έντομα ως πηγή τροφής και αλεύρων!!!
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA